Blog
Cannabis Chocoladetruffels Maken
3 min

Cannabis Chocoladetruffels Maken

3 min

Dol op chocolade? Ook dol op cannabis? Waarom word je dan niet high in stijl met je eigen, zelfgemaakte cannabis chocoladetruffels?

Bijna iedereen is dol op chocolade. Haar zoete, zachte smaak kan de smaakpapillen prikkelen, terwijl je je ook gelukkig en verwend voelt. Chocoladetruffels zijn het toppunt van zalig eten en ze bezitten een luxueuze textuur en smaak. Waarom probeer je ze niet eens zelf te maken, waarbij je een beetje cannabis toevoegt als je toch bezig bent.

Cannabis boter vs Hasjolie

Als het gaat om het maken van truffels, zijn er twee methodes om deze te voorzien van cannabis. De meest gebruikte methode is het toevoegen van cannabis boter (leer hier hoe je dat maakt) om de cacaoboter te vervangen. Sommigen geven er echter de voorkeur aan elke individuele truffel te voorzien van een beetje hasjolie, met behulp van een pipet.

Als je namelijk iets maakt met cannabisboter, kan de dosering soms inconsistent zijn. Als je je ingrediënten niet goed mixt, kunnen sommige truffels iets sterker zijn dan andere. Dit is niet het geval als je ze individueel doseert, waardoor je zelf de controle houdt. Het is niet heel praktisch om te doen met bijvoorbeeld een grote lading brownies, maar met kleine lekkernijen, zoals truffels, is het vrij eenvoudig.

Het volgende recept behandelt beide methoden.

Ingrediënten

  • Hasjolie of 85 gram cannabisboter
  • 110 ml slagroom (met ongeveer 40% vet)
  • 900 gram pure chocolade
  • 340 gram melk of witte chocolade (dit wordt gebruikt als buitenste laag)
  • 85 gram cacaoboter (dit heb je alleen nodig als je hasjolie gebruikt. Gebruik het niet als aanvulling op cannabisboter)

Optionele ingrediënten

  • 340 gram verse frambozen
  • 4 theelepels frambozen bourbon (of elke andere drank naar keuze)

Instructies

Als je graag iets extra toevoegt aan je cannabis chocoladetruffels, kan je ze wat meer pit geven met wat framboos, de perfecte metgezel van chocolade. Je moet eerst een frambozensap maken en die later toevoegen aan de mix.

Optioneel: Het maken van frambozensap

1. Mix je frambozen tot sap met behulp van een blender

2. Zeef het frambozensap door een zeef om de zaadjes te verwijderen.

3. Je moet nu een dik sapje hebben, die je even aan de kant kan zetten tot later.

Het maken van de truffels

1. Giet je room in een glazen of metalen kom.

2. Plaats de kom op een pan met kokend water, de zogeheten au bain marie methode.

3. Verwarm de room tot het stoomt en tekenen vertoont van sudderen (laat het niet koken).

4. Verwijder de room van de hittebron.

5. Voeg je cannabis boter/cacaoboter en pure chocolade toe (niet de chocolade die je voor de buitenste laag gaat gebruiken).

6. Plaats de kom terug op de pan met kokend water en laat de boter en chocolade langzaam smelten, terwijl je rustig roert met een spatel.

7. Optioneel: Nu dat dit alles is gemixt, wordt het tijd om je frambozensap en frambozen bourbon toe te voegen. Mix het erin en roer gelijkmatig door.

8. Je moet nu een goed gemixte chocolade ganache hebben. Gebruik je spatel om het gelijkmatig te verspreiden in een glazen kom of platte schaal.

9. Plaats deze schotel 3-4 uur op een koele, donkere plek. Het moet opstijven.

10. Neem een bakplaat en bedek deze met non-stick bakpapier.

11. Pak je ganache en gebruik je handen of een ijsschep om kleine balletjes te maken.

12. Plaats de ballen op de bakplaat en zet alles in de koelkast om uit te harden.

Je truffels voorzien van een buitenlaagje

1. Het is nu tijd om de coating voor je truffels te maken. Pak je melk/witte chocolade en doe dit in een schone, metalen of glazen kom.

2. Plaats de kom op een pan met kokend water en laat het smelten.

3. Zodra de chocolade gesmolten is (dit kan even duren), pak je een spies en dip je de gestolde ganache balletjes er stuk voor stuk in.

4. Plaats elke gedipte ganache bal terug op de bakplaat.

5. Optioneel: Als je hasjolie gebruikt in plaats van cannabis boter, is het nu het moment je truffels te doseren. Druppel de olie in het gaatje, dat je spies gemaakt heeft en maak het gaatje dicht met chocolade.

De kracht hangt af van je persoonlijke voorkeur en de sterkte van je olie, maar hopelijk heb je zelf een goed idee over hoeveel druppels je gebruikt. Je kunt zelf eerst een druppel proberen, of bovenop ander voedsel als je niet zeker bent. Over het algemeen raden we 1-3 druppels aan (100-300mg), waarbij 3 druppels wordt beschouwd als extreem sterk.

6. Plaats je complete truffels weer terug in de koelkast zodat de chocoladelaag kan uitharden.

7. Geniet van je zoete cannabis lekkernij!

Zo makkelijk is het dus. Het proces lijkt lang, maar het is in feite super eenvoudig. Door het maken van deze cannabis traktaties lijkt het alsof je een ware masterchef bent, met goede smaak. We raden aan de extra moeite te doen en de frambozen toe te voegen, het voegt echt wat extra's toe. Wees trouwens niet bang om zelf te experimenteren, het recept is enorm flexibel!

Heb je zelf een variatie of aanvulling die je toevoegt aan jouw cannabis truffels? Laat ons weten wat jouw favoriet is in de reacties hieronder!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken