Top 20 afrodisiaca over de hele wereld

Top 20 Aphrodisiacs Around The World

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Bijgewerkt op:

De natuur staat aan onze zijde en heeft ons van een overvloedige voorraad afrodisiaca voorzien. Hier is onze lijst van de Top 20 Afrodisiaca over de hele wereld.

Vruchtbaarheidsrituelen komen in alle vormen. Mensen zijn altijd op jacht naar maximaal genot; van simpele dansen tot meer uitgebreide en ingewikkelde rituelen om zich met de goden te verzoenen. Gelukkig staat de natuur aan onze kant en heeft ons van een overvloedige voorraad afrodisiaca voorzien. Hier is onze lijst van de Top 20 Afrodisiaca over de hele wereld.

Ginseng

Ginseng is een erg beroemd natuurlijk afrodisiac. Het is een Aziatische wortel die traditioneel gebruikt werd voor tonic. Ze zeggen dat het bij langdurig gebruik het seksueel verlangen verhoogd, vooral bij vrouwen. Het is de nummer 1 verkopende afrodisiac in de VS onder vrouwen die zoeken naar een extra boost voor hun libido.

Damiana

Damiana

Dit natuurlijk stimulerend middel komt voor in Amerika. Het kan gerookt worden, of het extract kan met water worden gedronken. Klinische onderzoeken op ratten hebben aangetoond dat Damiana mogelijk de seksuele drift kan verbeteren, bij zowel mannen als vrouwen.

Maca

Het gebruik van maca als een afrodisiacum dateert helemaal terug naar het Inca tijdperk, waar het gebruikt werd om krijgers te versterken met uithoudingsvermogen en libido. Het wordt gekweekt in het Andesgebergte en de Peruanen gebruiken het nog steeds voor wat meer energie.

Cannabis

Wiet, marihuana of cannabis wordt al duizenden jaren gebruikt als natuurlijk afrodisiacum. Gezegd wordt dat het seksueel plezier en intensiteit verhoogt. Maar, in hogere doseringen kan het letterlijk te ontspannend zijn…

SeedfinderKlik hier

Kolanoot

Kolanoot

Kolanoot zit in het welbekende, koolzuurhoudende drankje met de vergelijkbare naam. Ondanks de toepassing in frisdrank, gebruiken Zuid-Amerikaanse religies de kolanoot al duizenden jaren. De consumptie vindt vaak plaats in poedervorm en de stof verbetert de bloedtoevoer. Dit is belangrijk om het libido bij zowel mannen als vrouwen te verbeteren. Kolanoot bevat tevens 2–3,5% cafeïne, waardoor het een perfecte oppepper is als lange werkdagen een impact hebben op je seksleven.

Catuaba

Catuaba is afkomstig uit het regenwoud van de Amazone en is een traditioneel Braziliaans geneesmiddel, waarvan gedacht wordt dat het hulp biedt bij impotentie, kracht verbetert en seksueel verlangen vergroot. De bast van de boom wordt in een drankje geweekt om dit afrodisiacum te maken.

Paddo's

Magische Paddestoelen, ofwel paddo's, worden over de hele wereld gevonden en zijn een beroemd psychedelisch middel. Maar psilocybine kan ook fungeren als een zeer effectief, seksueel stimulerend middel bij zowel mannen als vrouwen, wanneer het wordt genomen in een lagere dosering.

Blauwe Lotus

Blauwe Lotus

Blauwe lotus komt oorspronkelijk uit het gebied rond de Nijl rivier. In het oude Egypte droeg men blauwe lotus in het haar bij ceremonies om de doden te vereren. Als supplement kan blauwe lotus diverse voordelen bieden. De effecten van een milde dosis zijn vergelijkbaar met die van cannabis. Verbeterde visuele waarneming en een mild gevoel van euforie dragen bij aan een relaxte en ontspannen toestand. Passie delen met je partner kan verkwikkend aanvoelen in deze licht aangepaste staat. Dit helpt bij de soms ongemakkelijke eerste stap.

Clavo Huasca

Clavo huasca was ooit voorbehouden voor gebruik binnen de traditionele Peruviaanse kruidengeneeskunde als een welkome behandeling voor impotentie. Gelukkig is het gebruik wereldwijd verspreid. Als het libido door je leeftijd is afgenomen, kan een beetje clavo huasca in je favoriete warme drankje je dag een stuk opwindender maken. Deze Zuid-Amerikaanse rank versterkt het seksueel verlangen bij zowel mannen als vrouwen. Dit is echter slechts één van de voordelen. Clavo huasca ondersteunt bijvoorbeeld ook bij maagklachten.

Butea Superba

Butea Superba

De kracht achter butea superba is het resultaat van fyto-androgenen in het kruid die mannelijke hormonen nabootsen, zoals testosteron. Waarom is dit kruid een uitstekend afrodisiacum voor mannen? Uit anekdotische verslagen komen een sneller herstel, intensere orgasmes, verhoogde energie en een verbeterde bloedtoevoer naar voren. Dat alles klinkt als een recept voor een fantastische nacht. Butea superba moet regelmatig worden gebruikt om de versterkende effecten op het libido te ervaren.

Ashwagandha

Ashwagandha is een geroemd Indiaans kruid en wordt al duizenden jaren gebruikt om jeugdigheid te stimuleren en te behouden. Het wordt gezien als een uitmuntende seksuele stimulans en wordt voorgeschreven door Indiaanse artsen om seksueel verlangen bij zowel mannen als vrouwen, met een laag libido, op te wekken. Het wordt beschouwd als een belangrijk, verkwikkend kruid in de Indiaanse geneeskrachtige wereld van de Ayurveda.

Horny Goat Weed

Horny Goat Weed

Bekend onder de wetenschappelijke naam Epimedium. Het verhaal gaat dat Horny Goat Weed ontdekt werd door een Chinese geitenherder toen hij merkte dat zijn geiten veel meer viriel leken na het eten van het kruid (vandaar de naam). Onderzoek suggereert dat het hormonale, chemische en doorbloedings-effecten heeft, waardoor het een goede alleskunner is voor zowel mannen als vrouwen die lijden aan diverse seksuele problemen.

Dong Quai

Dit is een traditioneel Chinees afrodisiacum voor vrouwen. Gedacht wordt dat het seksueel verlangen op een hormonale manier verbetert, waardoor seksuele driften en gevoeligheid toenemen. Het verbetert ook de bloedcirculatie, wat weer een extra voordeel levert voor de clitoris.

Fo-Ti

He Shou Wu is een traditioneel Chinees middel dat vertaalt naar "Zwartharige Mr. He." Gemeld is, dat het voor het eerst ontdekt werd door een oude dorpeling, bekend onder de naam Mr. He, die het gebruikte om zijn zwarte haar, vitaliteit en seksuele energie te herstellen. De legende duurt tot de dag van vandaag. Langdurig gebruik van Fo-Ti zou erectiestoornissen behandelen en seksueel verlangen verhogen.

Cacao

Cacao

De cacaoboon wordt gebruikt als basis voor chocolade en bevat theobromine, cafeïne en het chemische afrodisiacum fenylethylamine. In Centraal-Amerika wordt dit al eeuwen gebruikt als seksueel stimulerend middel; Azteekse prostituees werden zelfs betaald in cacaobonen.

Saw Palmetto ( Zaagbladpalm)

Dit schijnt met name effectief te zijn bij vrouwen vanwege haar oestrogeen gehalte. Saw Palmetto kan worden gevonden in Noord-Amerika. Haar vruchten kunnen ofwel worden gegeten of worden gefermenteerd in een "liefdesdrankje". Bij mannen is het de meest gebruikte kruidenbehandeling voor prostaatvergroting.

Tongkat Ali

Deze boom wordt gevonden in Maleisië. Het staat ook wel bekend als de "Aziatische Viagra" en de wortel van de Tongkat Ali boom wordt gebruikt om seksueel verlangen en seksuele prestaties bij mannen te verbeteren, maar ook bij de behandeling van erectiestoornissen. Studies suggereren dat het werkt bij het vermogen van het testosteron niveau, een van de voornaamste sekshormonen.

Gingko Biloba

Gingko Biloba

Gingko Biloba kunnen we vinden in Japan en China en de zaden van de Gingko Biloba boom worden al eeuwen gebruikt om het seksuele uithoudingsvermogen van mannen te stimuleren en te verhogen.

Yohimbe

De alkaloïde Yohimbine wordt voornamelijk gebruikt als seksueel stimulerend middel door personen die aan impotentie lijden. Aangetoond is dat het de bloedstroom naar de genitaliën verhoogt en ook seksuele gevoeligheid en verlangen opwekt, waardoor het een redelijk succesvol afrodisiacum is in de VS. Iets waar je je bewust van moet zijn is het feit dat yohimbine van de bast komt van de yohimbe boom, die naast yohimbine nog andere ingrediënten bevat. Dit kan fungeren als een zwakke MAOI, dus enige voorzichtigheid wordt geadviseerd wanneer je het in deze vorm neemt. Yohime is in het merendeel van Europa verboden.

Muira Puama

Deze boom komt voor in Zuid-Amerika en de bast van deze boom wordt geweekt in een drankje, tot een tinctuur verwerkt of gekauwd om onvruchtbaarheid te behandelen en seksuele gevoeligheid te stimuleren.

Gerelateerd artikel

Wat Zijn De Beste Drugs Voor Seks?

Zoals je hebt kunnen lezen, heeft de natuur ons voorzien van een overvloed aan kruiden en voedsel om vruchtbaar te blijven. Sommige kruiden hebben een meer specifieke werking op ofwel mannen of vrouwen, anderen werken op beiden. Een belangrijke opmerking is, dat vele kruiden over het algemeen een ophopend effect hebben. Dat betekent dat, als ze regelmatig worden genomen, hun effecten mettertijd opbouwen. Zeker wanneer we het hebben over kruiden-afrodisiaca, zijn het geen eenmalige, snelle oplossingen, enkele uitzonderingen daargelaten. Die uitzonderingen hebben wel direct effect en het gebruik hiervan zou moeten bewaard voor speciale gelegenheden.

Veel afrodisiaca werken het best als de seksuele opwinding er al is en hierdoor kunnen zij een nieuw niveau van genot toevoegen. Wanneer we het hebben over seksueel disfunctioneren, zullen afrodisiaca dit maar zelden herstellen; de onderliggende oorzaken moeten eerst worden aangepakt.

We nemen geen enkele verantwoordelijkheid voor de effectiviteiten en de effecten van de genoemde kruiden.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Je bezoekt onze Nederlandse website.

wellicht ook interessant