Clavo Huasca: Alles Wat Je Weten Moet

Clavo Huasca: Alles Wat Je Weten Moet
Tynnanthus Panurensis

Wat is Clavo Huasca?

Clavo Huasca is een gigantische rank uit de Amazone, die al lang voor medische doeleinden wordt gebruikt. Clavo Huasca werkt zich een weg omhoog tegen de andere reuzen in de Amazone en kan wel 80 meter hoog worden. Dit biedt dus genoeg plantenmateriaal voor de inheemse bevolking, die het oogsten voor gebruik.

Hoewel Clavo Huasca vrij nieuw is op de Westerse markt, wordt ze al lang gebruikt in de Peruaanse geneeskunde, voor zowel medische als lustopwekkende toepassingen. De wortels en bast van Clavo Huasca (die ook de actieve ingrediënten van de rank bevatten), produceren een uitgesproken kruidnagel-achtige geur en dit heeft ervoor gezorgd dat de plant ook bekend staat als kruidnagel rank of witte kruidnagel.

Clavo Huasca is pas recentelijk geadopteerd door de Westerse markten, waar het voornamelijk gebruikt wordt als afrodisiacum.

De effecten van Clavo Huasca

De effecten van Clavo Huasca

Clavo Huasca wordt voornamelijk gebruikt als afrodisiacum en dus ook zo verkocht. Dit komt door het inheemse gebruik. In de Peruaanse kruidengeneeskunde wordt Clavo Huasca gebruikt als remedie bij seksuele problemen en erectiestoornissen, waardoor de kracht en passie bij zowel mannen als vrouwen wordt verbeterd. Het is in feite zo een populair hulpmiddel, dat het in heel Peru verkocht wordt in de meeste kruidenmarkten en -winkels.

Related Story

Top 20 Afrodisiaca Over De Hele Wereld

De gemalen bast en wortels worden meestal geweekt in rietsuiker alcohol om de stoffen te onttrekken en het om te toveren tot een drankje. Tegenwoordig is het echter gebruikelijker om er een thee of tinctuur van te maken.

Interessant genoeg, hebben sjamanen Clavo Huasca ook gebruikt als onderdeel in ayahuasca brouwsels. Hoewel het op zichzelf niet psychoactief is, wordt Clavo Huasca vaak gebruikt als hulpmiddel om een ayahuasca brouwsel te stabiliseren, omdat bekend is dat ayahuasca vaak zuiverende bijwerkingen veroorzaakt, zoals misselijkheid en overgeven. Het vermogen van Clavo Huasca om misselijkheid te verminderen, zorgt dat het goed bij het brouwsel past.

Het gebruik van Clavo Huasca

Het gebruik van Clavo Huasca

Om Clavo Huasca te gebruiken, voeg je 1-2 theelepels toe aan een beker en giet er kokend water op. Roer de mix en laat het 10-15 minuten trekken. Zodra het brouwsel genoeg getrokken heeft, zeef je de mix en drink je het op. Het ideale moment om een Clavo Huasca thee te drinken is 30 minuten voor je het gewenste effect wil voelen.

Als een alternatief kan je eenvoudig een tinctuur maken van de plant. Vul een fles met het kruid en vul dit met de sterkste wodka die je kan vinden. Laat dit tenminste 2 weken staan, terwijl je de fles eenmaal per dag schudt. Na deze periode, filter je het plantenmateriaal eruit en schenk je de vloeistof over in een druppelflesje.

Geschiedenis van Clavo Huasca

Geschiedenis van Clavo Huasca

Hoewel Clavo Huasca pas recent door het Westen is geadopteerd als afrodisiacum, heeft het een lange geschiedenis binnen de Peruaanse kruidengeneeskunde, waar het ook al honderden jaren wordt gebruikt om de passie tussen geliefden aan te wakkeren.

Ook wordt gedacht dat Clavo Huasca in hoog aanzien stond bij de Katholieke kolonisten. Dit komt omdat een dwarsdoorsnede van de rank een uitgesproken en griezelige gelijkenis vertoont met een heraldisch Maltezer kruis.