Blog
Is Het Mogelijk Wiet En Paddo's Te Combineren?
3 min

Is Het Mogelijk Wiet En Paddo's Te Combineren?

3 min

De combinatie van wiet en paddo's is een versmelting van twee golven. De high wordt nog sterker, je zinkt nog dieper of er gebeurt helemaal niets. We willen ontdekken of het mogelijk is deze niet-zo-vreemde middelen van de psychedelische wereld te combineren. En we onderzoeken wat er gebeurt als je ze samenvoegt.

Over het algemeen is het combineren van drugs een slecht plan. Polydruggebruik leidt mogelijk tot bad trips, ziekenhuisbezoeken en zelfs overlijden. Maar wat als de drugs geen synthetische chemicaliën bevatten en in feite natuurlijke organismen zijn?

Van alle populaire drugs, behoren wiet en paddo's tot de "geheel natuurlijke" groep. De ene is de top van een plant en de andere is tenslotte een paddenstoel. Dit roept de vraag op: is het in dit specifieke geval veilig om de twee te combineren? En wat gebeurt er als je dat doet?

CANNABIS BEGRIJPEN

Om te begrijpen wat de combinatie van wiet en paddo's doet, zouden we eerst moeten weten wat de effecten van beide zijn. Als je online zoekt, is het soms lastig uit te vinden wat cannabis nu echt doet. De effecten worden beschreven als stimulerend, opwekkend, ontspannend, euforisch en rustgevend. Dit komt omdat er honderden verschillende cannabisplanten bestaan, met variërende uitwerkingen. De meeste soorten zijn onder te verdelen in twee belangrijke categorieën: sativa en indica. Sativa's zijn over het algemeen meer stimulerend en indica's meer ontspannend.

Ongeacht de soort, voel je je vaak "anders" na gebruik. Kleuren zijn helderder en muziek klinkt mooier. Ook je gedachtegang verandert. Soms zijn je gedachten ongewoon grappig, verrassend inzichtelijk of zelfs verontrustend. Je voelt soms een stoot energie of helderheid, maar later verschuift de high meestal richting lethargie. Af en toe ben je vrolijker dan normaal en in staat beter in het nu te zijn, zonder dit te analyseren. Wiet maakt gebruikers ook vaak hongerig, slaperig en gevoelig.

Gerelateerd artikel

Waarom Krijg Je De Munchies Van Cannabis?

PADDO'S BEGRIJPEN

PADDO'S BEGRIJPEN

Na het gebruik van paddo's voel je een soort energie door je lichaam stromen. Vergelijk dit met een prettig, verzadigd gevoel in je borst en spieren. De geest verheldert, maar maakt vreemde verbindingen die van buitenaf lijken te komen. Je ziet soms plotseling duidelijke oplossingen voor de onoverkomelijke problemen van het leven. Met paddo's is het vaak onmogelijk te liegen, zowel tegen anderen als jezelf. 

De gevierde visuele effecten van paddo's variëren per paddo en dosering. Vaak ontwikkelen visuele patronen zich tot volledige hallucinaties. Een lekke band wordt een kronkelende slang, een boom wordt een grijnzende tovenaar en een grasveld heeft plots een uitgestrekt, multidimensionaal patroon. Dat gezegd hebbende, zijn de hallucinaties geen waanbeelden. De gebruiker weet vaak dat hij hallucineert.

Na gebruik van paddo's hebben de meeste gebruikers geen eetlust. Ook is het moeilijk in slaap te komen. Klik hier voor adviezen om je goed voor te bereiden op een psychedelische trip.

Gerelateerd artikel

5 Verrassende Voordelen Van Paddo's

DE TWEE MIDDELEN HEBBEN VEEL OVEREENKOMSTEN

DE TWEE MIDDELEN HEBBEN VEEL OVEREENKOMSTEN

De bovenstaande beschrijving verraadt het al. Wiet en paddo's delen diverse overeenkomsten. Beide veranderen gedachteprocessen en de waarneming op specifieke manieren. Ze stimuleren creatieve inzichten, wekken genot en humor op, plus versterken de schoonheid van kunst en de natuur. Er is echter ook een duistere kant, want ze openen soms tevens deuren naar innerlijke demonen en diepgewortelde negatieve emoties.

Cannabis en paddo's delen ook gelijkenissen in andere domeinen. Beide bevatten een gewilde molecule die het zware werk doet (THC en psilocybine). De volledige effecten zijn echter het gevolg van een entourage-effect. In het geval van cannabis produceren verschillende cannabinoïden en terpenen een high. En de paddotrip ontstaat door de gebundelde krachten van psilocine, baeocystine en andere verbindingen.

Uiteraard zijn beide ook natuurlijke organismen. Dit brengt ons terug naar de oorspronkelijke vraag: zijn ze veilig te combineren?

WAT ZIJN DE GEVOLGEN ALS JE BEIDE COMBINEERT?

wiet en paddo's combineren

Als je wiet en paddo's combineert, voert de paddotrip de boventoon. De cannabis fungeert meer als decoratie. De meeste gebruikers melden dat wiet de opkomst van de trip verlicht, de piek versterkt en de afname verlengt. We duiken dieper in de positieve en negatieve effecten van deze combi.

  • POSITIEVE EFFECTEN

Wiet En Paddo's Combineren: Positieve Effecten

Als je een stimulerende, sativa-dominante cannabissoort gebruikt tijdens een paddotrip, is het mogelijk de ervaring een positieve wending te geven. De combinatie van wiet en paddo's vuurt de geest soms af naar meer rariteiten en surrealistische hallucinaties. Gaat de trip een onprettige kant op? Dan is cannabis in staat je naar een meer comfortabele plaats te leiden, zeker als je regelmatig wiet gebruikt.

Een van de populairste manieren om de twee te combineren, is door wiet te roken tegen het einde van de trip. Er wordt beweerd dat dit de "magie terugbrengt". Je brengt de op handen zijnde afname van je trip terug naar een trip in volle glorie (zo ongeveer).

  • NEGATIEVE EFFECTEN

Wiet En Paddo's Combineren: Negatieve Effecten

Als de chemie verkeerd uitpakt, raakt de gebruiker gevangen met zijn demonen. In het geval van een bad trip is het belangrijk je verstand te blijven gebruiken. De combinatie met cannabis verandert een eerder uitdagende, maar beheersbare ervaring soms in complete paniek.

Daarnaast is er geen garantie dat cannabis een goede trip verbetert. Je gebruik leidt mogelijk zelfs tot tempering van helderheid en verwondering. Dit zorgt voor een lethargische, frustrerende ervaring, waar je goed van baalt. Het is verstandig je paddotrip te starten zonder cannabis. Mogelijk doe je namelijk de verrassende vrijheid van het begin van je trip tekort als je ook high bent door wiet.

ZOU JE CANNABIS EN PADDO'S MOETEN COMBINEREN?

ZOU JE CANNABIS EN PADDO'S MOETEN COMBINEREN?

De beslissing hangt af van jezelf. Gebruikers die besluiten de twee te combineren, doen er verstandig aan te beginnen met THC-arme, sativa-dominante soorten. Denk bijvoorbeeld aan Stress Killer. Wil je alles zelf doen? Overweeg dan je eigen wiet te kweken, evenals je paddo's, met behulp van een grow kit.

Wiet en psilocybine zijn soms een fantastische combinatie. Als je het goed doet, haalt de wiet de vreemde, achterblijvende delen van een paddotrip op. Dit leidt tot een mooiere en fijnere ervaring. Als de timing echter niet juist is of wanneer het lot invloed heeft op je avontuur, haal je mogelijk het slechtste uit beide naar boven. Wiet tempert dan de beste delen van de trip en creëert chaos op de duistere momenten. We raden aan eerst ervaring op te doen met beide op zich, voordat je ze combineert. En begin daarna vooral met de laagste doses om te ontdekken hoe je lichaam reageert. Veel plezier!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Onderzoek Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken