Waarom Vaporizen: De 5 Belangrijkste Voordelen

Waarom vaporizen: de 5 belangrijkste voordelen

Luke Sholl
Luke Sholl
Bijgewerkt op:

Vaporizers bieden aantrekkelijke voordelen, vergeleken met roken, terwijl dezelfde plezierige ervaring wordt geleverd. Hier volgen de 5 belangrijkste voordelen.

Vaporizers zijn een vrij nieuwe innovatie, maar ze hebben de harten van cannabis enthousiastelingen al veroverd en met reden: vaporizers bieden aantrekkelijke voordelen, vergeleken met roken, terwijl dezelfde plezierige ervaring wordt geleverd. Hier volgen de 5 belangrijkste voordelen.

1. Het is veel gezonder

Waarom vaporizen: Het is veel gezonder

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een vaporizer is dat het een meer pure en gezonde ervaring levert. Vaporizers verwarmen cannabis tot het punt waar de cannabinoïden verdampen, zonder dat de plantenmaterie verbrandt. Als een gevolg hiervan, bevat de damp geen koolmonoxide, teer of andere giftige stoffen die wel in rook worden gevonden.

Wanneer marihuana wordt verbrand, bestaat de verkregen rook voor ongeveer 88% uit niet-cannabinoïden deeltjes. Dit betekent dat slechts een fractie in de rook terecht komt. De meerderheid van de cannabinoïden worden door de hitte vernietigd tijdens het verbrandingsproces en maken mogelijk schadelijke deeltjes.

Daarentegen, als cannabis wordt gevaporiseerd, is de cannabinoïden inhoud van de damp ongeveer 95%. De resterende 5% bestaat uit een enkele PAH en caryophyleen, een niet-giftige essentiële olie die in cannabis en andere planten wordt gevonden. Om deze reden is pure cannabis damp aanzienlijk gezonder dan rook.

2. Op de lange termijn bespaar je geld

Waarom vaporizen: Op de lange termijn bespaar je geld

Zoals hierboven al uitgelegd, zijn vaporizers veel meer efficiënt als we het meeste uit onze wiet willen halen. Sommige rapporten suggereren dat vaporizers 30-40% meer efficiënt zijn dan roken. Dit betekent dat er minder cannabis nodig is om hetzelfde effect te bereiken.

Als je een efficiëntie van 30% doorberekent, kom je op een besparing van eenderde van je wiet en dit is een aanzienlijke hoeveelheid. Deze besparing kan ervoor zorgen dat de vaporizer voor zichzelf betaalt, in sommige gevallen al na minder dan een half jaar, afhankelijk van hoeveel je rookt.

3. Geen rook of stinkende asbakken meer

Waarom vaporizen: Geen rook of stinkende asbakken meer

Bij het vaporizen komt niet dezelfde dikke, plakkerige rook vrij als bij verbranding. Dit komt omdat er geen teer en andere chemische stoffen aanwezig zijn, die ervoor zorgen dat de rook blijft hangen en aan kleding en andere dingen plakt. De damp verspreidt zich binnen seconden na het uitblazen en uitsluitend mensen dichtbij zullen het kort ruiken.

Dit heeft diverse voordelen. Allereerst, zal je huis en ook je kleding niet langer naar rook ruiken en daarnaast voegt het een heimelijk element toe omdat de rook niet ver reist voor het verdwijnt; dit kan een voordeel zijn als je high wilt worden onderweg. Dat is een behoorlijk belangrijk kenmerk voor vaporizer pennen.

Gerelateerd artikel

Hoe Verberg Of Voorkom Je De Geur Van Cannabis?

4. Eenvoudig te doseren

met een vaporizer heb je geweldige controle over de dosering

In tegenstelling tot andere methodes om cannabis binnen te krijgen, heb je met een vaporizer een geweldige controle over de dosering. Het is gemakkelijk om de high te bereiken die je wenst en je kunt er zeker van zijn dat je het meeste eruit haalt, omdat veel moderne convectie vaporizers het kruid gelijkmatig verdampen zonder het te vernietigen.

Gerelateerd artikel

De Top 10 Beste Vaporizers

5. De stealth factor

Waarom vaporizen: De stealth factor

Enigszins verband houdend met de geur factor, maar het gebruik van een vaporizer is extreem discreet, zeker als je een vape pen gebruikt. Omdat de geur niet ver reist, of vlekt, of blijft hangen, is het ontzettend eenvoudig om een vape pen snel te verstoppen, mocht dit nodig zijn.

Ook zien veel vape pennen eruit als e-sigaretten, dus het is mogelijk om open en bloot te genieten van een zalige vape sessie, zonder dat het opvalt. Enorm handig als je high wilt worden onderweg.

Zoals je hebt kunnen lezen, kleven er veel uitgesproken voordelen aan het vaporiseren boven roken. Uiteindelijk zijn vaporizers een ware revolutie voor de manier waarop je wiet gebruikt, in jouw voordeel. Het kan een grote eerste investering zijn op korte termijn, maar als je het kunt betalen, is het een solide investering waar je geen spijt van zult krijgen.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Je bezoekt onze Nederlandse website.

wellicht ook interessant