Vaporizer Temperaturen Voor Cannabis - De Ultieme Gids

Vaporizer Temperaturen Voor Cannabis - De Ultieme Gids

Een manier om je vaporizer goed te leren kennen is door het spelen met je temperatuur instellingen; geen vervelend onderzoek. Maar een meer wetenschappelijke aanpak is het leren kennen van de kookpunten van de verschillende cannabinoïden en hun eigenschappen.

Cannabis vapen is vaak een veel beter alternatief dan een joint. Damp bevat minder schadelijke stoffen dan rook en biedt je een zuiverdere ervaring. Hierdoor geniet je meer van de "goede dingen" in cannabis. Maar de juiste temperatuur bij het vapen maakt ook een groot verschil. Niet alleen voor de smaak, maar ook voor je gezondheid.

Het roken van een lekker jointje is natuurlijk een tijdloos ritueel, maar vapen heeft veel voordelen. Om te beginnen, is het gezonder dan roken. Verdamping verbrandt je kruid niet, dus je inhaleert minder van de schadelijke gifstoffen in rook.

Vapen zorgt ook voor een puurdere ervaring. De rook van je joint bevat maar zo'n 10% cannabinoïden. Dit zijn de "goede dingen" in cannabis. De rest is een combinatie van ongezonde bijproducten. Dampwolken bevatten maar liefst 95% van al het goede in je wiet. Dit maakt ze puur en krachtiger. Weet echter dat wanneer je een vaporizer gebruikt, de juiste temperatuurinstelling soms ook het verschil maakt!

Top 10 VaporizersBekijk Vaporizers

Een manier om je vaporizer goed te leren kennen, is door te spelen met de temperatuurinstellingen. En dat is natuurlijk leuk onderzoek. Maar een iets meer wetenschappelijke benadering is om de kookpunten van de verschillende cannabinoïden en hun eigenschappen te leren kennen. Dat is pas leuk onderzoek!

HET BELANG VAN DE JUISTE TEMPERATUUR

HET BELANG VAN DE JUISTE TEMPERATUUR

Je vaporizer op de juiste temperatuur instellen, is om verschillende redenen belangrijk. Als je de temperatuur te laag instelt, zijn de smaak en kracht niet optimaal. De cruciale verbindingen die in cannabis en andere kruiden zitten, vereisen een bepaalde minimumtemperatuur om te "activeren". Als de temperatuur te laag is ingesteld, benut je niet het volledige potentieel van je waardevolle toppen of concentraat.

Aan de andere kant, als je de temperatuur te hoog instelt (vooral bij temperaturen hoger dan 230°C), breekt dit de actieve stoffen af in wiet, zoals terpenen en cannabinoïden. Je beïnvloedt niet alleen nadelig de kracht en smaak, maar ademt ook meer giftige stoffen in die schadelijk zijn voor je gezondheid

Gerelateerd verhaal

De Ultieme Gids Voor Vape Temperaturen

Wat is de perfecte temperatuur?

Wat Is De Perfecte Temperatuur?

Er is een temperatuurgebied waarin verschillende stoffen van cannabis worden vrijgegeven die elk hun eigen unieke effecten hebben. Hoewel alleen een experiment uitwijst welke high bij jou past, ligt de ideale temperatuur waarin een breed scala psychoactieve stoffen vrijkomen op 185 °C. Het optimale temperatuurgebied voor cannabis ligt tussen de 180 - 210 °C. Temperaturen beneden de 190 °C hebben de neiging een meer mentale high te produceren en temperaturen daarboven neigen naar een meer lichamelijke high

Cannabinoïden temperatuur gids

Het temperatuurgebied, waarin alle cannabinoïden verdampen, ligt tussen de 157 en 220 graden Celsius. Omdat alle cannabinoïden verschillende kookpunten hebben, zal het verdampen van dezelfde kom kruiden op verschillende temperaturen ook verschillende resultaten laten zien. Over het algemeen zijn er twee voornaamste effecten die we "buzz high" en "lichamelijke high" zullen noemen. Zoals hierboven al beschreven zullen lagere temperaturen een meer geestelijk effect hebben, terwijl hogere temperaturen een meer lichamelijke lading leveren.

Bestanddeel °C Informatie
THC 157°C De meest beroemde cannabinoïde. Het heeft zowel euforische als pijnstillende effecten.
CBD 170°C De cannabinoïde waar medische gebruikers het meest naar zoeken voor haar uitgebreide medicinale toepassingen.
Delta-8-THC 175°C Deze cannabinoïde lijkt erg op THC, maar is meer stabiel en minder psychoactief.
CBN 185°C CBN wordt vaak gevonden in heel kleine hoeveelheden, maar haar effecten kunnen nog steeds worden gevoeld.
CBC 220°C De eigenschappen van deze cannabinoïde zijn ontstekingsremmend en schimmelwerend.
THCV 220°C Het is aangetoond dat THCV de psychoactieve effecten van THC matigt, maar meer onderzoek is vereist.

Flavonoïden temperatuur gids

Samen met terpenoïden is er weinig bekend over flavonoïden, vergeleken met de beroemde cannabinoïden. Flavonoïden zijn en grote groep plantenpigmenten die soms ook wel Vitamine P worden genoemd. Terpenoïden en flavonoïden zijn deels verantwoordelijk voor het uiterlijk, smaak en geur van een bepaalde soort. Ze zijn de reden van het openen van het ziplock zakje voor we kopen, omdat hun geur veel onthult over het karakter van de plant.

Gedacht wordt dat ze ook secundaire gezondheidsvoordelen hebben. Het volgende beschrijft zowel de effecten als de temperatuur waarbij de flavonoïden verdampen.

Bestanddeel °C Informatie
Beta-sitosterol 134°C Van deze flavonoïde wordt gedacht dat het ontstekingswerende eigenschappen bezit.
Apigenine 178°C Apigenine wordt in verband gebracht met oestrogene activiteiten en ontstekingswerende eigenschappen.
Cannflavin A 182°C Deze flavonoïde is een COX remmer.
Quercetine 250°C Quercetine is een antioxidant en anti-virale flavonoïde.

Terpenoïden temperatuur gids

Terpenoïden zijn structureel gerelateerd aan terpenen en komen van nature voor in een groot aantal planten. Ten dele dragen zij bij aan wat planten hun unieke aromatische kwaliteiten geeft. De geur van kaneel, kruidnagel en menthol zijn voorbeelden van bekende terpenoïden. De meeste beroemde, sterkste, natuurlijk voorkomende psychedelische stof, Salvinorin A, is in feite een terpenoïde.

Het volgende beschrijft zowel de effecten als de kookpunten van terpenoïden.

Bestanddeel °C Informatie
Beta-caryofylleen 130°C Gedacht wordt dat dit tegen malaria werkt en tegen ontstekingen.
Alpha-terpinol 156°C Deze terpenoïde is een antioxidant, werkt kalmerend en tegen malaria.
Beta-myrceen 168°C De effecten zijn pijnstillend, ontstekingsremmend en werkt als een antibioticum.
Delta-3-careen 168°C Deze terpenoïde heeft ontstekingsremmende eigenschappen.
1,8-Cineol 176°C

Verhoogt doorbloeding naar de hersenen en fungeert als een stimulerend middel.

D-limoneen 177°C Verrassend genoeg komt D-limoneen van nature voor in cannabis.
P-cymene 177°C P-cymene is een antibioticum en anti-schimmel middel.
Linalool 198°C Dit is een anti-depressief en kalmerend middel.
Terpinol-4-ol 209°C Dit is een antibioticum en een AChE remmer.
Borneol 210°C Borneol is een antibioticum.
Alpha-terpineol 217°C Deze terpenoïde is een kalmerend middel, anti-oxidant en AChE-remmer.
Pulegoon 244°C Pulegoon werkt kalmerend en heeft mogelijk ook stimulerende eigenschappen op het geheugen.

HOE ZIT HET MET GIFSTOFFEN TIJDENS HET VAPEN?

HOE ZIT HET MET GIFSTOFFEN TIJDENS HET VAPEN?

Vapen is schoner dan roken, maar dit betekent niet dat het geen potentiële schadelijke stoffen met zich meebrengt. Het is nog steeds mogelijk om gifstoffen in te ademen, zij het in sterk verminderde concentraties. En tenzij je je wiet bij een legale verkoper haalt of zelf kweekt, zitten er soms nog steeds kleine hoeveelheden herbiciden of pesticiden in het plantmateriaal. Hoe weet je immers wat er is gebruikt om het te kweken, tenzij je het zelf hebt gekweekt? En dan is er ook nog de mogelijkheid dat het materiaal waarvan je vaporizer is gemaakt iets bevat dat je niet in je lichaam wilt hebben.

Het is belangrijk om te weten dat het instellen van je vaporizer op temperaturen boven de 200°C betekent dat je verbrandingstemperaturen nadert. Dit is het punt waarop de ongewenste stoffen in je plantmateriaal of vaporizer vrijkomen. Daarom is het het beste om hoge temperaturen te vermijden, tenzij dit noodzakelijk is. In de onderstaande tabel zie je welke gifstoffen vrijkomen bij welke temperatuur.

WAT ALS JE CANNABIS TE VOCHTIG OF TE DROOG IS?

WAT ALS JE CANNABIS TE VOCHTIG OF TE DROOG IS?

In tegenstelling tot het gebruik in een bong of een joint, kan kurkdroge cannabis zalig zijn in een vaporizer. Maar omdat het zo droog is, kan het veel sneller verdampen; als het te heet is, loop je het risico op het overkoken van de actieve ingrediënten, waardoor smaak verloren gaat.

Omdat het af gaat hangen van de situatie en de cannabis strain die je gaat gebruiken, is er geen definitieve gids over hoe je zeer droge wiet correct moet vaporizen, maar als duimregel kan je aanhouden dat je de temperatuur moet verlagen naarmate je wiet droger is.

Gerelateerd verhaal

Hoe Je Veel Te Droge Marihuana Redt

Daarentegen, als je toppen vers zijn, kunnen ze veel vocht bevatten. Als een resultaat hiervan, kan het moeilijk zijn de cannabinoïden te onttrekken. Om hiermee om te gaan is het aangeraden om een zogeheten flavonoïden run uit te voeren. Door de vaporizer in te stelen op een lagere temperatuur (ongeveer 138 – 148 °C.), is het mogelijk om een zakje flavonoïden damp te verkrijgen, terwijl je langzaam je cannabis een beetje uitdroogt. Na deze run, zal je cannabis droog genoeg zijn om efficiënt te verdampen op THC- en andere cannabinoïden temperaturen.

Vaporizer Temperaturen Voor Cannabis

wellicht ook interessant