Vaporizer Temperaturen Voor Cannabis - De Ultieme Gids

Vaporizer Temperaturen Voor Cannabis - De Ultieme Gids

Er zijn ontelbare manieren om high te worden, maar een van de meest schone en leuke manieren is het vaporizen van cannabis. Hoewel het roken van een gouwe ouwe joint een tijdloos ritueel is, biedt het vaporizen van kruiden een ongekend niveau van controle over de high. Zodra je de kunst van het vaporizen onder de knie hebt, kan je rekenen op een pure en plezierige ervaring.

Vaporizers werken door het verhitten van marihuana tot het punt waar bepaalde cannabinoïden "koken" en letterlijk verdampen, waardoor slechts vezelachtig plantenmateriaal achterblijft. Wanneer je een joint opsteekt, is de rook een mix van cannabinoïden en een aantal ietwat giftige bijproducten van de verbranding, zoals PAHs.

Analyse heeft aangetoond dat de rook van een joint in feite slechts 10% cannabinoïden bevat, de rest bestaat uit verbrandingsproducten. De wolkjes die uit je vaporizer komen, bevatten tot wel 95% cannabinoïden, met zeer weinig PAHs. Omdat lage temperaturen geen cannabinoïden vernietigen, gaan je toppen veel langer mee met een vaporizer.

Een manier om je vaporizer goed te leren kennen is door het spelen met je temperatuur instellingen; geen vervelend onderzoek. Maar een meer wetenschappelijke aanpak is het leren kennen van de kookpunten van de verschillende cannabinoïden en hun eigenschappen. Zulke leuke wetenschappelijke onderzoeken heb je vast nog nooit uitgevoerd!

Wat is de perfecte temperatuur?

Wat is de perfecte temperatuur?

Voordat je de dieptes van de kooktemperaturen van cannabinoïden gaat onderzoeken, zijn hier wat belangrijke feiten: Er is een temperatuurgebied waarin verschillende stoffen van cannabis worden vrijgegeven die elk hun eigen unieke effecten hebben.

Hoewel alleen een experiment uitwijst welke high bij jou past, ligt de ideale temperatuur waarin een breed scala psychoactieve stoffen vrijkomen op 185 °C. Het optimale temperatuurgebied voor cannabis ligt tussen de 180 - 210 °C. Temperaturen beneden de 190 °C hebben de neiging een meer mentale high te produceren en temperaturen daarboven neigen naar een meer lichamelijke high.

Cannabinoïden temperatuur gids

Cannabinoïden temperatuur gids

Het temperatuurgebied, waarin alle cannabinoïden verdampen, ligt tussen de 157 en 220 graden Celsius. Omdat alle cannabinoïden verschillende kookpunten hebben, zal het verdampen van dezelfde kom kruiden op verschillende temperaturen ook verschillende resultaten laten zien. Over het algemeen zijn er twee voornaamste effecten die we "buzz high" en "lichamelijke high" zullen noemen. Zoals hierboven al beschreven zullen lagere temperaturen een meer geestelijk effect hebben, terwijl hogere temperaturen een meer lichamelijke lading leveren.

Opmerking: Hoewel sommige van de volgende cannabinoïden temperaturen vereisen boven de 200 graden Celsius om te kunnen verdampen, kan je met je vaporizer op deze temperatuur het risico lopen op verbranding, wat moet worden vermeden.

Bestanddeel °C Informatie
THC 157°C De meest beroemde cannabinoïde. Het heeft zowel euforische als pijnstillende effecten.
CBD 170°C De cannabinoïde waar medische gebruikers het meest naar zoeken voor haar uitgebreide medicinale toepassingen.
Delta-8-THC 175°C Deze cannabinoïde lijkt erg op THC, maar is meer stabiel en minder psychoactief.
CBN 185°C CBN wordt vaak gevonden in heel kleine hoeveelheden, maar haar effecten kunnen nog steeds worden gevoeld.
CBC 220°C De eigenschappen van deze cannabinoïde zijn ontstekingsremmend en schimmelwerend.
THCV 220°C Het is aangetoond dat THCV de psychoactieve effecten van THC matigt, maar meer onderzoek is vereist.

Verbranding: Droge wiet kan beginnen te branden rond de 200 °C. De maximale hitte die wiet kan hebben voor het in brand vliegt is ongeveer 230 °C., afhankelijk van hoe vochtig het is.

Flavonoïden

cannabis Flavonoïden

Samen met terpenoïden is er weinig bekend over flavonoïden, vergeleken met de beroemde cannabinoïden. Flavonoïden zijn en grote groep plantenpigmenten die soms ook wel Vitamine P worden genoemd. Terpenoïden en flavonoïden zijn deels verantwoordelijk voor het uiterlijk, smaak en geur van een bepaalde soort. Ze zijn de reden van het openen van het ziplock zakje voor we kopen, omdat hun geur veel onthult over het karakter van de plant.

Gedacht wordt dat ze ook secundaire gezondheidsvoordelen hebben. Het volgende beschrijft zowel de effecten als de temperatuur waarbij de flavonoïden verdampen.

Bestanddeel °C Informatie
Beta-sitosterol 134°C Van deze flavonoïde wordt gedacht dat het ontstekingswerende eigenschappen bezit.
Apigenine 178°C Apigenine wordt in verband gebracht met oestrogene activiteiten en ontstekingswerende eigenschappen.
Cannflavin A 182°C Deze flavonoïde is een COX remmer.
Quercetine 250°C Quercetine is een antioxidant en anti-virale flavonoïde.

Terpenoïden

cannabis Terpenoïden

Terpenoïden zijn structureel gerelateerd aan terpenen en komen van nature voor in een groot aantal planten. Ten dele dragen zij bij aan wat planten hun unieke aromatische kwaliteiten geeft. De geur van kaneel, kruidnagel en menthol zijn voorbeelden van bekende terpenoïden. De meeste beroemde, sterkste, natuurlijk voorkomende psychedelische stof, Salvinorin A, is in feite een terpenoïde.

Het volgende beschrijft zowel de effecten als de kookpunten van terpenoïden.

Bestanddeel °C Informatie
Beta-caryofylleen 130°C Gedacht wordt dat dit tegen malaria werkt en tegen ontstekingen.
Alpha-terpinol 156°C Deze terpenoïde is een antioxidant, werkt kalmerend en tegen malaria.
Beta-myrceen 168°C De effecten zijn pijnstillend, ontstekingsremmend en werkt als een antibioticum.
Delta-3-careen 168°C Deze terpenoïde heeft ontstekingsremmende eigenschappen.
1,8-Cineol 176°C

Verhoogt doorbloeding naar de hersenen en fungeert als een stimulerend middel.

D-limoneen 177°C Verrassend genoeg komt D-limoneen van nature voor in cannabis.
P-cymene 177°C P-cymene is een antibioticum en anti-schimmel middel.
Linalool 198°C Dit is een anti-depressief en kalmerend middel.
Terpinol-4-ol 209°C Dit is een antibioticum en een AChE remmer.
Borneol 210°C Borneol is een antibioticum.
Alpha-terpineol 217°C Deze terpenoïde is een kalmerend middel, anti-oxidant en AChE-remmer.
Pulegoon 244°C Pulegoon werkt kalmerend en heeft mogelijk ook stimulerende eigenschappen op het geheugen.

Wat zijn toxinen?

Wat zijn toxinen?

Simpel gezegd, zijn toxinen chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor je lijf. Het voordeel van vaporizers vinden we in hun unieke vermogen om de actieve ingrediënten van cannabis te onttrekken maar zonder de toxinen van verbranding, zoals teer en koolmonoxide.

Damp kan nog steeds resten bevatten van toxinen. Maar vergeleken met de meer dan 100 verschillende PAHs die in rook gevonden worden, is de enkele PAH die in damp gevonden wordt, duidelijk een enorme verbetering. Aan de andere kant zullen toxinen, afkomstig van pesticiden, bestrijdingsmiddelen en andere chemische stoffen zich ook in damp concentreren en dit is waarom biologische cannabis altijd een goede keuze is.

Hieronder volgt een kleine selectie van een aantal toxinen die vrijkomen door verbranding.

Bestanddeel °C Informatie
Koolmonoxide en teer - Komt vrij door verbranding in de vorm van rook. Ze zijn kankerverwekkend en kunnen long-gerelateerde problemen veroorzaken.
Tolueen 119°C Dit is waarschijnlijk geen ernstige toxine en het komt slechts voor in kleine hoeveelheden. Het kookpunt ligt op 110 °C., dus je kunt er niet omheen.
Benzeen 200°C Benzeen is kankerverwekkend.
Maphthalene 218°C Deze toxine is mogelijk kankerverwekkend en veroorzaakt duizeligheid, en verlies van eetlust.

Cannabis vochtigheid en vaporizer temperatuur

Cannabis vochtigheid en vaporizer temperatuur

In tegenstelling tot het gebruik in een bong of een joint, kan kurkdroge cannabis zalig zijn in een vaporizer. Maar omdat het zo droog is, kan het veel sneller verdampen; als het te heet is, loop je het risico op het overkoken van de actieve ingrediënten, waardoor smaak verloren gaat.

Omdat het af gaat hangen van de situatie en de cannabis strain die je gaat gebruiken, is er geen definitieve gids over hoe je zeer droge wiet correct moet vaporizen, maar als duimregel kan je aanhouden dat je de temperatuur moet verlagen naarmate je wiet droger is.

Daarentegen, als je toppen vers zijn, kunnen ze veel vocht bevatten. Als een resultaat hiervan, kan het moeilijk zijn de cannabinoïden te onttrekken. Om hiermee om te gaan is het aangeraden om een zogeheten flavonoïden run uit te voeren. Door de vaporizer in te stelen op een lagere temperatuur (ongeveer 138 – 148 °C.), is het mogelijk om een zakje flavonoïden damp te verkrijgen, terwijl je langzaam je cannabis een beetje uitdroogt. Na deze run, zal je cannabis droog genoeg zijn om efficiënt te verdampen op THC- en andere cannabinoïden temperaturen.

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.


you might also like