Blog
Elimineer De Geur Van Cannabis
5 min

Hoe Verberg Of Voorkom Je De Geur Van Cannabis?

5 min

Cannabis verspreidt doordringende aroma's, die soms gemaskeerd moeten worden. Ontdek de slimste manieren om je cannabispraktijken onder de radar te houden.

Cannabis verspreidt verbazingwekkende aroma's. Af en toe een hijsje nemen van je stash is een alledaagse activiteit van veel cannabisliefhebbers. Er zijn echter veel omstandigheden waarin je de geur moet elimineren of maskeren.

De buren zouden vragen kunnen stellen, je ouders kunnen achterdochtig worden, enzovoort. Terpenen en terpenoïden zijn overwegend verantwoordelijk voor het verspreiden van de unieke cannabis-aroma's. Daardoor ruiken sommige soorten naar tropisch fruit, citroen, vurenhout, brandstof, of skunk.

Cannabinoïden zijn echter vrijwel geurloos. Het zijn de andere, eerder vermelde verbindingen waar we hier mee te maken hebben. Zoals we weten, kunnen cannabisplanten extreem aromatisch zijn en moeilijk te verbergen voor getrainde neuzen. Laten we eens door wat tips en trucs gaan voor het elimineren, of tenminste minimaliseren van wietgeurtjes.

Video id: uoHwA7jz3zY

WAT KUN JE DOEN ALS JE BINNEN KWEEKT?

Wat Kun Je Doen Als Je Binnen Kweekt?

Binnen cannabis kweken, terwijl je het ook discreet wil houden, kan best lastig zijn. De belangrijkste reden? De geur! Als je in een hutje op de hei woont, zonder buren of voorbijgaand verkeer, zal de geur geen probleem zijn. Maar anderen moeten zorgvuldig te werk gaan om niemand alert te maken op de zoete, prikkelende geur van wiet. Het is niet slechts een zaak van je kweek geheim houden voor potentiële dieven, maar ook een van hoffelijkheid. Dus, hoe houd je de geur zuiver en schoon? Met de volgende drie methoden.

  • TIP #1: KOOLSTOFFILTER

Een koolstoffilter, soms ook wel koolscrubber genoemd, is de eerste keuze voor de meeste binnenkwekers als het gaat om luchtfiltering. Deze apparaten worden bevestigd aan het einde van je ventilatie uitlaat in je kweekruimte en verwijderen alle luchtjes die erdoorheen passeren. Ze doen dit met actieve koolstof, die in staat is de moleculen in de lucht, die de geur veroorzaken, te absorberen en te binden.

Gerelateerd artikel

Hoe Gebruik Je Een Koolstoffilter Om De Geur Van Wiet Te Beheersen?

Een fatsoenlijke koolstoffilter zal alle geur verwijderen, zonder lekkages. De lucht moet wel actief erdoorheen gefilterd of geduwd worden met een ventilatiesysteem. Dit, gecombineerd met hun redelijk grote formaat, maakt ze soms ongeschikt voor kwekers met een beperkte ruimte, of kwekers die een micro-teelt uitvoeren. Voor een grote meerderheid van de kwekers zal een koolstoffilter echter de beste keuze zijn.

Als het om koolstoffilters gaat, moet wel worden opgemerkt dat je krijgt waar je voor betaalt. Het is het zeker waard te investeren in een betrouwbaar model dan een goedkoop, generiek apparaat die waarschijnlijk snel kapot gaat. Alle koolstoffilters hebben een bepaalde levensduur en kunnen ook maar zoveel absorberen, maar eentje van goede kwaliteit gaat veel langer mee.

  • TIP #2: NEGATIEVE IONEN GENERATOREN

Een negatieve ionen generator geeft luchtmoleculen een elektrische lading en je moet ze niet verwarren met schadelijke ozongeneratoren. Wanneer ze andere moleculen tegenkomen, zoals diegenen die de lucht van cannabis dragen, zullen ze deze neutraliseren en uit de lucht verwijderen. Het is helemaal veilig om te ademen en in sommige onderzoeken zijn zelfs gezondheidsvoordelen ontdekt. Je wil ze echter niet in je daadwerkelijke kweekruimte plaatsen, maar erbuiten. In de kweekruimte zullen ze geur verwijderen, maar te fanatiek, waardoor ze de smaak en het aroma van je wiet sterk verminderen.

Een negatieve ionen generator is ook wel bekend als lucht ionisator. Ze zijn een geweldige aanvulling op de veiligheid in de kweekruimte en zijn met name handig voor de paranoïde kweker. Het feit dat ze niet bevestigd hoeven worden aan een ventilatie uitlaat maakt ze een goede keuze voor kwekers die slechts een of twee planten kweken in een beperkte ruimte, hoewel ze niet zo betrouwbaar zijn als een koolstoffilter.

  • TIP #3: HEPA FILTERS

HEPA filters werken door moleculen groter dan 0,3 microns te vangen. Hierdoor kunnen ze stof, allergenen en andere verontreinigde stoffen uit de lucht filteren. Ze kunnen ook worden gebruikt om wat van de geur van cannabis te filteren - vooral als ze actieve houtskool bevatten. Let op dat we zeggen "wat" van de geur: Een HEPA filter zal waarschijnlijk niet alle geur volledig verwijderen, waardoor de filter ongeschikt is om op zichzelf te worden gebruikt.

Dat gezegd hebbende, kunnen ze extreem handig zijn als aanvullende filter in de kweekruimte, omdat ze de cannabis planten zelf niet beïnvloeden. Meestal bevatten ze een ingebouwde ventilator, waardoor de lucht erdoorheen wordt geforceerd en geur wordt gefilterd. Dit is met name handig in situaties waarin je geen ventilatiesysteem kan gebruiken dat afvoert naar buiten, zoals bij het gebruik van een kweektent, of wanneer je gewoon extra verzekering wil dat de geur niet kan ontsnappen.

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er een aantal manieren om cannabis gerelateerde geurtjes uit je binnenruimte te verwijderen. Het investeren in een fatsoenlijke koolstoffilter is zonder twijfel de beste optie, maar er zijn andere voorzorgsmaatregelen die je kan nemen, zeker als je slechts 1 of 2 planten kweekt in een kleine ruimte. Denk niet te makkelijk over het beheersen van de geur. Uiteindelijk is voorkomen altijd beter dan genezen.

WAT KUN JE DOEN ALS JE BUITEN KWEEKT?

WAT KUN JE DOEN ALS JE BUITEN KWEEKT?

  • TIP #1: KIES DE JUISTE SOORT

Cannabisplanten kunnen verschillende vormen, maten en aroma's hebben. Sommige strains verspreiden minder geurtjes dan andere. Alles wat maar in de buurt komt van Skunk of Cheese variëteiten moet vermeden worden. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor hun doordringende aroma's en hebben de potentie om de hele buurt te wekken.

Durban Poison, een Zuid-Afrikaanse sativa-dominante variëteit is een fantastische keuze. De soort wordt geprezen om haar energieke en inspirerende effecten, maar ook om haar natuurlijke geur. Durban Poison kan relatief hoog worden. Als een lagere soort gewenst is, dan is Northern Lights een slimme keus. Het is een gezette indica-dominante variëteit die de consument een gelukzalige ontspanning biedt. Grapefruit is een andere fantastische keus. De soort groeit behoorlijk snel en verspreidt een zwakkere geur.

Gerelateerd artikel

Top 10 Cannabisvariëteiten Die Geen Sterke Geur Hebben

  • TIP #2: LOGISTIEK

Het proces van het vermommen van de cannabisgeur is sterk afhankelijk van de kweeklocatie. Kweek je op de benedenste verdieping van een flatgebouw waar de warme cannabislucht opstijgt naar het raam van de buren? Dan is het moeilijk de geur te maskeren. Binnenkwekers moeten een koolstoffilter of een ozongenerator aanschaffen voor het elimineren van cannabisgeuren.

Buiten is het eenvoudiger de geur te elimineren of tenminste te verbergen omdat de plantage natuurlijk buiten is en er meer ruimte is om gezelschapsplanten te kweken. Ook is er meer lucht om de geurtjes te verspreiden. Het beste advies voor binnen en buiten operaties is het kweken van autoflowering variëteiten. Zolang het maar geen Skunk, Cheese, of Kush genetica is. Gedurende het vegetatieve stadium verspreiden planten nauwelijks aroma's. Alleen tijdens het bloeistadium wordt de sterke wietgeur afgescheiden. Daarom zijn cannabisplanten met een kortere levenscyclus, zoals autoflowering soorten, een betere keus.

Als het echter je doel is om geurende toppen, die zo sterk ruiken als maar mogelijk is, te kweken, kijk dan eens naar onze blog over Terpenen Boost!

  • TIP #3: OVERSTEM DE GEUR VAN CANNABISPLANTEN

Een fantastische manier voor het verbergen van wietlucht is het planten van andere sterk ruikende flora als dekmantel. Het planten van lavendel naast je cannabisplanten ruikt niet alleen verbazingwekkend, passanten zeggen eenvoudigweg: "hmmm, het ruikt hier naar lavendel", en gaan door met hun leven. Bovendien houdt het vervelende insecten en muizen weg. Munt verricht ook wonderen. De geur ervan die je neusgaten binnenkomt, als je wandelt door het bos, is verbazingwekkend. Munt helpt je het aroma van je cannabisplanten te verbergen en kan gebruikt worden voor ontspannende thee en heerlijke mojito's. Rozemarijn, citroengras en andere gezelschapsplanten kunnen ook helpen de wietgeur te maskeren.

TIPS OM DE WIETGEUR IN HET OPENBAAR TE VERBERGEN

TIPS OM DE WIETGEUR IN HET OPENBAAR TE VERBERGEN

Ken je die knaap, die je altijd passeert in de metro en die ruikt als een boom? Als je de geur van je stash wilt verbergen, kun je het volgende doen om niet als die knaap te worden. Ten eerste, draag niet je hotbox-kleding nadat je net je vrienden eruit hebt gerookt. Draag schone kleren, die niet betrokken waren bij de rooksessie. Ten tweede, neem een douche. Je huid en haar kunnen de cannabisgeur ook absorberen. Gebruik aromatische zeep en deodorant. Je ruikt dan wel intens, maar het werkt goed.

  • VERBERG DE GEUR VAN JE STASH

Het wordt aanbevolen dabs of hasj blokjes mee te nemen in plaats van droge kruiden omdat die vrijwel reukloos zijn. Als je echter toch te gekke kruiden bij je draagt, kun je het volgende doen. Doe de wiet in een plastic zip lock zakje en doe deze goed dicht. Pak er nog eentje en ga voor extra verpakking van je stash voor extra veiligheid. Als alternatief zou je ook zip zakjes kunnen kopen die gegarandeerd lucht- en waterdicht zijn.

Thuisgekomen doe je je zakje stash in een pot of een zak met koffie. Zo wordt de geur vrijwel ondetecteerbaar. Koffie werkt magisch voor het verbergen van stash-geuren. Hetzelfde kan gezegd worden van huisdierenvoeding. De sterke geur van kattenbrokjes is perfect voor het maskeren van de wietlucht. Verstop je verpakte stash gewoon op de bodem van de zak met brokjes. Overigens, als plastic zakjes niet helemaal je ding zijn, kun je ook een weckpot pakken om de lucht erin vast te houden.

TIPS VOOR HET VERBERGEN VAN DE GEUR VAN JE ROOKSESSIE

TIPS VOOR HET VERBERGEN VAN DE GEUR VAN JE ROOKSESSIE

Het is het beste om altijd een vaporizer te gebruiken als dat mogelijk is. De meeste vaporizers verbranden de wiet niet, dus de lucht is minder aanwezig. Als een vaporizer niet beschikbaar is, dan is een bong een goede keus omdat er minder wiet verbrand wordt. Dat leidt tot minder geur. Blunts en joints creëren veel rook en moeten vermeden worden als heimelijke operaties gewenst zijn.

Gerelateerd artikel

Tips Voor Discreet Roken | Stoned Worden Zonder Dat Iemand Dit Doorheeft

Je zou ook een old-skool "sploof" kunnen bouwen. Dat is een plastic fles of een toiletrol, bedekt met keukendoeken en verzegeld met een elastiekje. De rook wordt door de koker uitgeademd, wat de geur vermindert, maar niet elimineert. Het direct maskeren van de wietlucht is ook een optie. En natuurlijk, indien mogelijk, open het raam!

Nu ben je klaar om door te gaan met je geurvrije leven. Onthoud alle adviezen en houd het fris. Als iemand je argwanend aankijkt, blijf dan gewoon cool en lach - alleen niet te veel.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken