Blog
Terpenen Boost: Het Kweken Van Echte Skunky Wiet
2 min

Terpenen Boost: Het Kweken Van Echte Skunky Wiet

2 min

De geur en smaak van wiet is onmiskenbaar. Hier zijn een aantal stappen die je kan zetten om die unieke smaak te stimuleren om je stash naar een hoger niveau te tillen.

Je houdt wel van prikkelende, skunky wiet? Dan mag je daar terpenen en terpenoïde voor bedanken. Dit zijn de bestanddelen in cannabis die verantwoordelijk zijn voor de smaak en geur. Met wat handige kweek vaardigheden, is het mogelijk de productie van beide bestanddelen tijdens de groei te stimuleren, wat leidt tot een veel sterker, tongstrelend, neus verwennend resultaat.

Laten we er eens induiken! Natuurlijk heeft elke strain haar eigen, unieke smaak, maar deze methoden kunnen worden toegepast elke strain om de uiteindelijke hoeveelheid terpenen en terpenoïden te stimuleren.

Opmerking: Veel van het onderstaande zou alleen moeten worden geprobeerd door kwekers met vertrouwen in hun vaardigheden. Het proces omvat een aantal geavanceerde technieken, waarmee je je cannabis kan beschadigen als je het incorrect doet.

BEPERK VOEDINGSSTOFFEN AAN HET EINDE VAN DE BLOEI

De grote meerderheid van terpenen en terpenoïden vinden we in de toppen van de cannabis. Het is bekend dat teveel stikstof de formatie van toppen vertraagt, dus het is logisch dat deze vertraagde formatie zorgt voor beperktere formatie van terpenen en terpenoïden. Zorg er dus voor dat speciaal gebalanceerde voedingsstoffen, met weinig stikstof, tijdens de bloei worden gebruikt en dat de laatste twee weken van de bloei worden besteed aan het doorspoelen van de cannabis.

STRESS DE CANNABIS LICHT

Het is bekend dat de hoeveelheid terpenen en terpenoïden kan worden vergroot wanneer de cannabis wordt blootgesteld aan lage stressniveaus. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar onthoud dat je planten kunnen sterven door teveel stress. Daarom moet stress voorzichtig worden ingevoerd en altijd licht worden gehouden. Stress is met name effectief wanneer het wordt toegepast tijdens de laatste paar weken van de bloei.

LST, Low Stress Training, wordt gebruikt om de fysieke vorm van cannabis te manipuleren. Stelen en takken worden voorzichtig gebogen tijdens de groei en vervolgens vastgebonden. Hierdoor verandert de groeirichting, wat stress veroorzaakt, en ook wordt er een groter gedeelte van de plant blootgesteld aan licht. Het kan resulteren in een kleinere plant, die meer toppen produceert met een sterkere smaak.

Ontbladeren: Door het wegknippen van een klein aantal bladeren rond de toppen, stel je ze bloot aan meer licht en meer stress, waarmee de hoeveelheid terpenen en terpenoïden wordt gestimuleerd. Sommige strains, zeker de indica dominante, reageren niet goed op ontbladeren, dus begin langzaam en hou de reactie in de gaten.

Beschadigen van de bladeren: Het beschadigen van de onderste bladeren (die niet veel licht krijgen) kan een geweldige manier zijn om een beetje stress op te wekken. Dit kan worden gedaan door het maken van kleine scheurtjes in de bladeren plet er een paar met je vingers.

HOUD DE TEMPERATUUR ONDER 26 GRADEN CELSIUS

De temperatuur van de kweekomgeving lager houden tijdens de bloei, zal helpen bij het behoud van de gecreëerde terpenen en terpenoïden. Hogere temperaturen zorgen er voor dat de inhoudt verdampt uit de plant, waardoor smaak en aroma afnemen.

VERLAAG DE TEMPERATUUR TIJDENS DE NACHT

Er is ook bewijs dat suggereert dat een lagere temperatuur tijdens de donkere periode de productie van terpenen en terpenoïden stimuleert. Over het algemeen wil je dat deze temperatuur ongeveer 5 graden lager is dan de temperatuur overdag.

WEES LIEF

Dit is nogal logisch. Je wil natuurlijk niet te ruw omgaan met je toppen. Het te vaak aanraken van de bloemen kan ze beschadigen, waardoor ook de hoeveelheid terpenen en terpenoïden wordt aangetast.

KWEEK OP AARDE

Hoewel een kweek op hydro vele voordelen kan hebben, wordt gedacht dat het kweken op aarde de smaak verbetert. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de meer natuurlijke mix van macro- en microvoedingsstoffen. Sorry hydrokwekers, jullie zullen dit niet ervaren!

DROOG JE WIET CORRECT

Dit is waarschijnlijk een van de meest belangrijke stappen die je kan nemen om te verzekeren dat je eindproduct zo prikkelend en smakelijk mogelijk is. Er zijn vele gidsen die suggereren dat je je marihuana zo snel mogelijk moet drogen, maar de enige correcte manier om het te doen is, net zoals met alles in het leven, je tijd nemen en het goed doen.

Drogen moet in 2-3 weken worden gedaan, in een relatief koele omgeving. Hete temperaturen zullen ervoor zorgen dat veel van de terpenen en terpenoïden verdampen. Een langere periode drogen, in een koele omgeving, zal verzekeren dat veel behouden blijft, van wat anders verloren zou gaan, waardoor het eindproduct wordt verbeterd. De luchtvochtigheid is ook een belangrijke factor tijdens het drogen. Het is verstandig deze rond de 70% te houden.

Met deze kennis in handen moet je op de goede weg zijn om te verzekeren dat je cannabis zo goed mogelijk is. Het draait niet allemaal om kracht. Cannabis van topkwaliteit wordt ook vergezeld van een goede geur en smaak!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken