Blog
Top 10 cannabisvariëteiten
5 min

Top 10 Cannabisvariëteiten Die Geen Sterke Geur Hebben

5 min

De opvallende odeur van cannabis maakt het soms moeilijk om ervan te genieten. Er zijn echter talloze miniem-ruikende strains die ofwel weinig geur verspreiden of een odeur hebben die anders is dan de skunk-geur die zo kenmerkend is voor wiet. Ontdek de top 10 soorten van Zamnesia die niet sterk ruiken!

Cannabis kweken en roken is vaak dolle pret. De meeste cannabisplanten en wiettoppen ruiken echter sterk. Die geur is daarbij snel en makkelijk te identificeren. Als wiet nog illegaal is in het land waar je woont of je probeert onder de radar te blijven, is dat soms problematisch.

Onder die omstandigheden doe je er verstandig aan een minder sterk ruikende cannabisvariëteit te roken of te kweken. We zijn daarom ons magazijn ingedoken en hebben daar 10 cannabisvariëteiten gevonden die niet zo overheersend ruiken als je ze kweekt of rookt.

1. JACK HERER

Jack Herer (Vision Seeds)

Jack Herer is vernoemd naar een legendarische cannabisactivist. Omdat het is een sativa-dominante (80%) strain is met sterke spirituele effecten en een torenhoog THC-gehalte heeft ze veel aandacht gekregen als medicinale cannabisvariëteit. Deze feminized zaden van Jack Herer zijn ontstaan uit een kruising van Skunk #1, Northern Lights #5 en Haze.

Omdat Jack Herer hoofdzakelijk een sativa is, worden de planten nogal hoog, zo'n 180cm. Met haar imponerende verschijning levert ze daarbij indrukwekkende opbrengsten op. Na een bloeiperiode van 9 weken oogst je namelijk 550g/m². De minimale geur die deze strain verspreidt, kenmerkt zich door zoete, gronderige en fruitige vleugjes. De bekende skunk-geur is ver te zoeken. Sommige mensen vergelijken de geur van een vakkundig gekweekte Jack Herer met die van karamel.

Gerelateerd artikel

Cannabis Seedfinder: Vind De Beste Wietzaadjes

2. AUTO DUCK

Auto Duck (Dutch Passion)

Vanwege haar gedrongen gestalte, onopvallende geurprofiel en meegaandheid is Auto Duck perfect voor heimelijke kweekoperaties. Deze zeldzame strain is ontstaan met behulp van de genen van Frisian Duck en White Widow Auto. Dat heeft een sterke en flexibele variëteit opgeleverd die zowel binnen als buiten goed aanslaat. Bovendien heeft deze kruising dankzij de White Widow-genen indica-, maar ook sativa-effecten.

Haar relatief lage eindopbrengst ten spijt, is deze strain een excellente optie voor aspirant-kwekers. Deze planten spurten van zaad naar oogst in een dag of 85-90.

3. NORTHERN LIGHTS

Northern Lights (Zamnesia Seeds)

Northern Lights is een van de meest welbekende miniem ruikende cannabisvariëteiten. Omdat ze specifiek voor de binnenkweek is veredeld, heeft deze strain tevens een korte bloeiperiode en is ze redelijk bestand tegen alledaagse binnengevaren. Northern Lights is een machtige indica en geliefd als medicinale variëteit. Dat komt door de zwaar verdovende effecten. Deze strain is een uitgelezen keuze voor klachten ten gevolge van onder meer: slapeloosheid, chronische pijn, artritis, stress en angst.

Vanwege haar indica-genen blijft Northern Lights relatief laag en gepluimd en wordt ze dikwijls 100-120cm hoog. Kwekers zijn niet alleen gecharmeerd van haar korte bloeiperiode (ruwweg 7 weken), maar ook van de aanzienlijke opbrengsten. Binnenplanten genereren soms oogsten van meer dan 500g/m² aan sterke toppen.

4. GREEN CRACK

Green Crack (Humboldt Seeds)

Green Crack komt oorspronkelijk uit Californië en heeft al snel heel Noord-Amerika veroverd. Nu vindt deze strain dankzij Zamnesia en Humboldt Seeds haar weg naar Europa. Deze 75/25-indica-kruising heeft een fruitig aroma met vleugjes mango, ananas en bos. Als voortspruitsel uit Skunk #1 en Afghani, staat Green Crack erom bekend een nogal spiritueel effect te hebben. De high van deze strain is bij tijd en wijle intens euforisch en andere keren diep ontspannend.

Kwekers houden van Green Crack vanwege haar ongelooflijk snelle bloeiperiode, die 60-65 dagen duurt. Waar deze strain echter werkelijk mee excelleert, is haar eindopbrengst. Van binnenplanten is bekend dat ze ruwweg 600g/m² opleveren, terwijl buitenplanten in staat zijn 800-1200g/plant te genereren, afhankelijk van de condities.

5. DURBAN POISON

Durban Poison (Dutch Passion)

Durban Poison is een van de oudste cannabisvariëteiten op de moderne cannabismarkt. Deze Zuid-Afrikaanse landras-plant is in 1970 geëxporteerd naar Californië en sindsdien een verplicht nummertje voor sativa-liefhebbers. In weerwil van haar lage THC-gehalte (8-9%) adoreren mensen Durban Poison om haar 100% zuivere sativa-effecten. De helderhoofdige, opbeurende en enthousiasmerende high maakt haar een excellente keuze voor ochtend- en overdagrokers. Daarbij is haar odeur minder skunky dan de meeste cannabisvariëteiten en heeft ze in plaats daarvan een geur van specerijen en citroenige vleugjes van dropjes. Durban Poison staat ook bekend om haar verrukkelijke donkergroene toppen, bedekt met oranje bloeiharen en heldere trichomen.

Als een van de enige van nature voorkomende strains in de commerciële cannabiswereld excelleert Durban Poison vooral buitenshuis en in kassen. Ze heeft een standaard bloeiperiode van 8-9 weken en is best wel bestand tegen schimmels en pestbeestjes.

Gerelateerd artikel

Hoe Verberg Of Voorkom Je De Geur Van Cannabis?

6. WHITE RHINO

White Rhino (Greenhouse Seeds)

Deze indica-dominante cultivar is voortgekomen uit een kruising van Afghaanse, Braziliaanse en Zuid-Indiase genen. White Rhino induceert een diep ontspannende high die soms behoorlijk spiritueel en euforisch is. Een producteigenschap van deze strain is een delicieus smaakprofiel dat vooral zoet en fruitig is, maar nooit overweldigend. Connaisseurs zijn White Rhino gaan appreciëren omdat ze in staat is stress, angst, pijn en slapeloosheid te verlichten. Ongetwijfeld is een deel van haar succes toe te schrijven aan haar indrukwekkende THC-gehalte dat soms een percentage van 20% bereikt.

White Rhino is laag en struikachtig, zoals veel indica's. Dankzij haar structuur is ze een excellente keus voor training, zoals SOG en ScrOG. Ondanks haar kleine gestalte is ze echter in staat grote hoeveelheden toppen aan te maken. Binnen levert deze strain soms wel 900g/m² op. Buitenshuis is een individuele plant echter in staat 1,2kg te genereren binnen een bloeiperiode van ruwweg 9 weken. Zoals haar naam al indiceert, zijn de dikke, harsrijke toppen bedekt met een witte laag trichomen. Vanwege haar subtiele, maar heerlijke smaken en hoge werkingskracht is White Rhino een fantastische keus voor het maken van hasj of BHO.

7. BLUE MYSTIC

Blue Mystic (Royal Queen Seeds)

Net als veel andere strains op deze lijst ruikt Blue Mystic meer naar fruit dan naar skunk. Dat mag geen verrassing heten, omdat ze afkomstig is van dezelfde voorouders als andere fruitige iconen. Deze 80/20-indica is afkomstig van een kruising van de sterke indica Northern Lights met een verrukkelijke Blueberry-kruising. Net zoals Northern Lights maken haar indica-genen haar makkelijker binnen te kweken dan de meeste andere cannabisvariëteiten. Onder deze omstandigheden bereiken volwassen planten vaak een hoogte van 60-100cm. Buiten is echter ontdekt dat deze strain in staat is de 220cm te overschrijden.

Deze strain levert binnen tot 425g/m² op en 450g/plant buiten; minder dan veel andere soorten op deze lijst. Haar geweldige THC-gehalte van 20% en delicieuze smaakprofiel lonen echter zeker de moeite.

8. SHARKSBREATH

Sharksbreath (Grow Your Own Collection)

Ondanks haar naam en de aard van dit artikel ruikt Sharksbreath niet naar zeebanket. In plaats daarvan is deze 80/20-indica gezegend met een bijzonder subtiel, zoet aroma dat haar een markante keus maakt voor binnenkwekers. Sharksbreath blijft daarbij laag. Toch levert ze compacte, harsrijke toppen op met dikke bloeiharen. Ondanks haar overduidelijke voordelen voor binnenkweek, is deze strain niet beginnersvriendelijk. Haar compacte toppen-clusters hebben de naam vatbaarder te zijn voor toprot dan veel andere soorten. Bovendien verkrijgen kwekers vaak de beste resultaten als ze gebruikmaken van trainingstechnieken als SOG en ScrOG, iets wat voor beginners wellicht moeilijk is om te doen.

De beloning rechtvaardigt echter vaak de moeite. Sharksbreath is niet alleen sterk, maar van haar delicieuze indica-toppen val je ook geheid om. Binnen 9 weken bloei mag je van deze strain verwachten dat ze binnenshuis tot 600g/m² oplevert.

9. PAPAYA

Papaya (Nirvana)

Zoals je waarschijnlijk wel uit de naam kunt herleiden, is Papaya een strain die overweldigend naar fruit ruikt, met name naar, je raadt het al: papaja. Deze zoete en fruitige soort is geoptimaliseerd voor binnenkweek.

Papaya heeft een mild fruitig en tropisch aroma tijdens de piek van de bloeiperiode. Indien gerookt, blijft ze haar naam trouw en biedt ze een fruitige en kruidachtige ervaring. Binnen een relatief korte bloeiperiode van 7-9 weken is Papaya in staat ruwweg 350–450g/m² aan sterke en delicieuze cannabis op te leveren. Het beste van alles is dat ze hard binnenkomt en vaak een THC-gehalte bereikt van wel 20%.

10. QUICK ONE

Quick One (Royal Queen Seeds)

Quick One is een gemodificeerde versie van Lowryder, een strain die bekendstaat om haar kleine gestalte en snelle bloei. Van deze indica-dominante soort is bekend dat ze een mild fruitige odeur, zoals van limoenen, verspreidt. Voorzien van een THC-gehalte van 13% zijn de effecten van Quick One kalmerend en makkelijk te beheersen, waarmee ze een fantastische instapvariëteit is om te kweken en te roken.

Begiftigd met een grote hoeveelheid ruderalis-genen is Quick One een kleine plant, met een typische hoogte van 50-60cm binnenshuis. Indien effectief gekweekt, is deze strain in staat 275–325g/m² of meer op te leveren na bij benadering 9 weken, van zaad tot oogst.

ALTERNATIEVEN

Natuurlijk komt het voor dat kwekers hun zinnen gezet hebben op het kweken van bepaalde strains, ondanks de sterke geurprofielen. Onthoud daarbij dat er verschillende manieren zijn om de geur in je kweekruimte te reduceren. Behalve ervoor zorg te dragen dat je de ruimte goed filtert en ventileert, is het ook mogelijk gebruik te maken van zaken als wierook en geur-neutraliserende gels.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken