Stealth Kweken: Hoe Kun Je Jouw Buitenkweek Het Beste Verbergen

Stealth Kweken

Steven Voser
Steven Voser
Bijgewerkt op:

Als je eenmaal je zinnen gezet hebt op het starten van een onopvallende buitenkweek helpen we je graag op weg. Hier is onze gids over het verstoppen van je planten.

Veel mensen die moeten beslissen hoe ze cannabis willen kweken, kiezen voor een binnenkweek. Binnen telen is een stuk discreter en je kunt de kweek omstandigheden volledig controleren. Men zegt tevens dat de toppen die binnen gekweekt zijn, beter zijn en er mooier uitzien. Buiten kweken kan echter ook veel voordelen bieden als je over de ruimte beschikt. 

DE VOORDELEN VAN EEN BUITENKWEEK

Of je nu een guerrillakweker bent of de beschikking hebt over een stuk land, als je buiten kweekt kan dat geweldige resultaten opleveren. Er wordt wel gezegd dat de kwaliteit van de wiet die je buiten teelt een stuk minder is. Het klopt dat veel haastig afgewerkte oogsten geplet en verpakt worden zonder dat men het laat drogen en curen. Maar als je verzekerd bent van een goede kweeklocatie waar je tevens discreet kunt drogen en uitharden, biedt dat tal van voordelen. Hoewel het tot in de puntjes gecontroleerde klimaat van een binnenkweek mooie toppen oplevert, zijn de smaak, geur en potentie van een buitenkweek vaak net zo goed. Als het erop aankomt, zijn er omstandigheden waarin een goed verzorgde oogst buiten heerlijke, overvloedige toppen kan opleveren, waar een binnenteelt niet aan kan tippen.

Tegenwoordig is er een grote vraag naar meer biologisch voedsel en stoffen. "Organisch" is een beladen term, maar de gedachte erachter is dat er meer geproduceerd wordt met minder menselijk ingrijpen. Als je buiten kweekt, kan je cannabis van de volle zon genieten. Dat kun je binnen nooit exact nabootsen. Deze specifieke golflengte van licht heeft er eeuwenlang voor gezorgd dat landrassen buiten goed konden gedijen. Misschien is het wel de moeite waard eens te experimenteren met de effecten van zo'n evolutionaire lijn. Probeer landrassen te kweken en ontdek het verschil met de kruisingen die je tegenwoordig overal kunt kopen.

VOORDELEN VAN DE VRIJE NATUUR

Voordelen Van De Vrije Natuur

Als je buiten kweekt, stel je je oogst bloot aan de elementen van de natuur. Je kunt wat schade lijden door wind, regen en ongedierte. Maar als je cannabis teelt in de grond van een goed gekozen terroir kan dat wonderen verrichten. Een terroir is een stuk land waar de voorwaarden voor de aarde, het klimaat en andere fysieke factoren ideaal zijn voor het vakkundig grootbrengen van een gewas. Deze uitdrukking komt uit de wijnindustrie, maar wordt inmiddels overgenomen in de cannabisindustrie. Een goed terroir voor cannabis is een plek waar het overdag heet is, warm in de nachten, met een lage luchtvochtigheid.

Gerelateerd artikel

Top 5 Natuurlijke Bestrijdingsmiddelen Voor Cannabis

In de vrije natuur vind je ook natuurlijke roofdieren die je planten kunnen beschermen tegen allerlei soorten ongedierte. Die komen meestal niet voor bij een vochtige binnenkweek. Het beschermen van je planten is bij een binnenteelt een grote kostenpost. Daar komen de hoge energiekosten en de bewerkelijkheid van de kweek nog bovenop. Als je buiten kweekt, doet moeder natuur gratis al het werk voor je. Zonlicht kost niks. Dat is bijzonder handig als je een kleine tuin of balkon hebt in plaats van een landbouwakker. Je kunt zelfs gezelschapsplanten gebruiken. Die zorgen ervoor dat je buitenkweek opgaat in een groene deken van planten. Maar daarover straks meer!

TIPS VOOR HET VERMIJDEN VAN AANDACHT

Tips Voor Het Vermijden Van Aandacht

Dit is van wezenlijk belang voor mensen die buiten over een beperkte ruimte beschikken. Misschien heb je wel buren die je planten kunnen zien en daar problemen mee hebben. Dus voordat we je tips gaan geven, moet je ervoor zorgen dat je een goede buur bent. Wees een vriendelijk, hulpvaardig en voorkomend mens. Goed gedrag van jouw zijde kan ervoor zorgen dat de buren bereid zijn naar je te luisteren. En er zo geen moeite mee hebben dat je een kweker bent. Hoe je het ook wendt of keert, een goede buur is beter dan een verre vriend.

Natuurlijk verdienen privacy en discretie de voorkeur. Je moet nadenken over voorwerpen en zaken die je in je tuin, op je balkon of stuk land kunt gebruiken zodat het gewas aan het oog onttrokken wordt. Er is een techniek die je planten bijvoorbeeld laag houdt. Deze heet Low Stress Training (LST). Je kunt de stelen en stengels zo verbuigen en vastbinden dat een plant betere toppen produceert en niet gaat strekken. Gevoelige, goed afwaterende planten kun je dwingen in een boog te groeien, dichter bij de grond.

Gerelateerd artikel

Top 10 Compacte Cannabisplanten

Als je hogere planten wilt gaan kweken, is er ook genoeg tuingereedschap of ander materiaal dat je kunt gebruiken als je ze wilt verbergen en als je er slechts een of twee hebt staan. Traliewerk, een verzameling tuingereedschap, compost en een houtstapel doen het bijvoorbeeld erg goed. Tegen een traliewerk kun je bloeiende planten met scherpe stekels of brandnetels laten groeien om je kweekoperatie aan het oog te onttrekken. Je kunt zowaar ook een plan maken voor toekomstige kweek door je kweeklocatie vol te zetten met grote, vaste planten. Daar heb je jaren plezier van.

#1 UIT HET OOG, UIT HET HART

Uit Het Oog, Uit Het Hart

De allereerste maatregel die je kan nemen om cannabis planten te verstoppen, is deze niet te planten waar voorbijgangers deze kunnen zien of ruiken. Dit betekent dat je niet moet planten bij wandelpaden, in delen van je tuin die in het zicht liggen, zoals bij je hek, op een drukke plek of elke andere locatie die de aandacht trekt. Verder is het belangrijk om de juiste cannabis soorten te kiezen, zodat deze minder opvalt.

Als je niet in je tuin kweekt, moet je ook nadenken over hoe verdacht je er zelf uit ziet. Het bos intrekken met een zak compost onder je arm zal er behoorlijk verdacht uitzien. Je moet bijvoorbeeld ook nadenken over waar je je auto parkeert als je een externe locatie bezoekt. Een auto in het midden van nergens ziet er vreemd uit, maar parkeren op een parkeerplaats, naast andere auto's, is al een stuk gewoner.

#2 CAMOUFLEREN MET GEZELSCHAPSPLANTEN

Camoufleren Met Gezelschapsplanten

Je hebt een ruime keus aan gezelschapsplanten die je samen met je wiet kunt kweken. Zo valt je cannabis minder op en de geur wordt verdoezeld. De planten verbergen je kweek niet alleen, ze leuken je tuin ook nog eens op. Ze hebben eveneens een praktisch voordeel. Ze zijn namelijk goed voor de gezondheid, verminderen ongedierte en plagen en trekken nuttige insecten aan zodat de ongunstige wegblijven van je cannabis. Dit is je kans om tuintechnische vaardigheden toe te passen met planten die je aanspreken.

Muntblaadjes kunnen bijvoorbeeld als camouflage dienen, maar zorgen er ook voor dat je wiet een beetje naar munt gaat smaken. Je kunt ze eveneens als knapperige, frisse toevoeging door je salade mixen of in een mojito verwerken. Kruiden voor hartige gerechten, zoals dille en basilicum, doen het goed in diverse recepten. Tevens verjagen ze spinnen, mijt en andere schadelijke insecten. Meer levendige kleuren kunnen je kweek opvrolijken. Dat doe je met zonnebloemen of lavendel. De bloemen zien er prachtig uit, doen muizen op de vlucht slaan en kunnen zelfs het aroma verbeteren. In beide gevallen help je de sterke geur van cannabis te versluieren. Denk dus goed na over welke gezelschapsplant je gaat inzetten.

BUDDY MIX PACK STEALTH

Als je moeilijk kunt beslissen welke gezelschapsplant je wilt gaan kweken, hebben we een aanbieding voor je. De Stealth Edition van de Buddy Mix Pack is samengesteld voor planten die discreet moeten groeien. Vijf planten zijn hiervoor zorgvuldig geselecteerd en kunnen het aroma en het uiterlijk van cannabis goed verbergen. Je kweek-verbeterende, insectenwerende samples stellen je in staat verschillende dingen te proberen. Kijk wat werkt voor jou. Het zou lavendel, zonnebloem of munt kunnen zijn, maar ook citroenmelisse of goudsbloemen. Je krijgt maar liefst 30% korting op je proefverpakking. Zo kun je ze allemaal uitproberen! Blijf verborgen en heb een vrolijke oogst.

#3 FOP ZE MET "VALSE" BLOEMEN

Fop Ze Met "Valse" Bloemen

Een andere, slimme manier om je cannabis te verbergen, is de bloemen van een andere plant eraan te verbinden. Als een voorbijganger de plant ziet, zal hij het waarschijnlijk niet als cannabis herkennen. Natuurlijk kan hij het alsnog herkennen als er goed gekeken wordt, maar voorbijgangers zullen er waarschijnlijk niet over nadenken. Onthoud echter wel dat bloemen na een paar dagen zullen verwelken, dus je zal een constante aanvoer nodig hebben.

#4 TUSSEN DE BLADEREN

Tussen De Bladeren

Een andere goede manier om cannabis te verstoppen, is het te kweken tussen gelijk uitziende planten, of hoge planten. Je kan zelfs cannabis kweken onder het bladerdak van een boom of tussen struiken. Onthoud echter wel dat je cannabis direct zonlicht nodig heeft, dus je moet je planten niet volledig bedekken!

Voorbeelden van goede planten om naast je cannabis te kweken zijn:

  • Bamboe
  • Tomatenplanten
  • Ambrosia
  • Fluweelboom
  • Maïs

Als je van plan bent tussen struiken te kweken, kan het een goed idee zijn een klein, discreet pad uit te hakken naar het midden en dit uit te hollen voor je teelt. Op deze manier heb je een cirkel van struiken die je gehele locatie zal verbergen. Als de struiken dichtbegroeid zijn, zal niemand in het midden kunnen kijken en hopelijk zal ook niemand het kleine pad opmerken. Je kan zelfs maatregelen treffen om het pad te blokkeren en te verbergen.

#5 SPREKEN IS ZILVER, ZWIJGEN IS GOUD

Spreken Is Zilver, Zwijgen Is Goud

Een van de meest voorkomende redenen dat er invallen worden gedaan op een locatie of dat er wordt gestolen, is dat de kweker het zelf aan iemand heeft verteld. Het beste wat je kan doen is nooit aan iemand vertellen waar je kweekt of, nog beter, dat je kweekt. Natuurlijk vertrouw je erop dat je vrienden je niet verraden, maar vertrouw je er ook op dat zij hun mond houden tegen hun vriend/vriendin? Als er wordt geroddeld, kunnen de zaken al snel uit de hand lopen. Als je zelf je mond dichthoudt, heb je minder kans op problemen. Want laten we eerlijk zijn, hoe verleidelijk het ook klinkt om op te scheppen, de oogst zal uiteindelijk voor jou zelf zijn, dus waarom de noodzaak om het anderen te vertellen?

Deze simpele punten zullen er echt aan bijdragen om te verzekeren dat jouw persoonlijke hobby kweek buiten ook echt persoonlijk, privé en verborgen blijft. Speel slim en op veilig!