Cannabis Gezelschapsplant: Dille

Cannabis Gezelschapsplant: Dille

Adam Parsons
Adam Parsons

Dille biedt enorm veel voordelen voor cannabisplanten als je het als gezelschapsplant kweekt. Dit kruid is niet alleen handig in de keuken! Ontdek hier wat de voordelen zijn van deze plant en hoe je je cannabisoogsten ermee verbetert.

Het kweken van cannabis is een lang en constant ontwikkelingsproces dat veel verder gaat dan het zaaien van een zaadje in de grond en een paar maanden afwachten. Er bestaan verschillende technieken en methoden die toegepast kunnen worden bij iedere fase van de levenscyclus van een plant, om ervoor te zorgen dat planten gezond blijven en de hoogst mogelijke opbrengst van de sterkst mogelijke wiet produceren.

Methoden om gunstige schimmels in de bodem te kweken, kunnen worden gebruikt om de opname van voedingsstoffen te verbeteren. Verdedigingsmechanismen kunnen worden gehanteerd om gewassen tegen varenrouwmuggen en ander ongedierte te beschermen. Verschillende snoeimethoden kunnen worden ingezet om de oogst te maximaliseren en de ruimte op creatieve manieren te benutten. Een andere kweekoptie die steeds vaker wordt gebruikt en op verschillende manieren kan worden toegepast en die van groot nut blijkt te zijn, is combinatieteelt.

Gerelateerd artikel

Hoe Kweek Je Betere Wiet Met Behulp Van Gezelschapsplanten?

WAT IS COMBINATIETEELT?

Combinatieteelt houdt het idee in dat bepaalde planten, als ze dichtbij elkaar worden gekweekt, een symbiotische en synergetische relatie met elkaar aangaan. Hierbij kan het zijn dat een plant felgekleurd is waardoor deze ongedierte weghoudt van andere planten. Een ander voorbeeld is dat een plant chemicaliën in de bodem aanmaakt die als een natuurlijk bestrijdingsmiddel werken. Combinatieteelt bestaat al eeuwenlang en hoewel sommige methoden niet zijn getest en geverifieerd in een wetenschappelijk laboratorium, worden ze al een lange tijd gebruikt door tuiniers met veel goede resultaten als gevolg.

DILLE: PERFECT VOOR CANNABIS COMBINATIETEELT

DILLE: PERFECT VOOR CANNABIS COMBINATIETEELT

Cannabis is een sterke plant die in verschillende leefgebieden kan leven, van weiden met veel zon tot koude en winderige berggebieden. Cannabis kan ook zelf als bestrijdingsmiddel worden gebruikt en heeft zelfs insectwerende eigenschappen. Om echter de best mogelijke resultaten uit een gewas te halen, kan combinatieteelt worden gebruikt om nog meer voordelen te verwerven. Voor iedere cannabiskweker is dille een uitstekende optie als combinatieplant.

Dille is een jaarlijks kruid en behoort tot de Schermbloemenfamilie. Het wordt tussen de 40 en 60 centimeter hoog, en de gedroogde bladeren kunnen worden gebruikt om verschillende gerechten op smaak te brengen, waarbij het zorgt voor een behoorlijke extra hoeveelheid aan vitaminen en mineralen.

Als combinatieplant werkt dille op twee manieren. Het kruid is zeer nuttig in buitentuinen waar het gunstige insecten naar het ecosysteem trekt, zoals honingbijen, lieveheersbeestjes, vlinders, bidsprinkhanen en zweefvliegen. Anderzijds, stoot dille tegelijkertijd insecten af die bepaalde gewassen kunnen beschadigen en als ongedierte de tuin kunnen aantasten. Onder deze beestjes vallen ni-uilen, spint en bladluizen.

Er bestaat bewijs waaruit blijkt dat het veel beter is om combinatieplanten zoals dille te gebruiken om ongedierte te bestrijden dan je tuin te besproeien met synthetische chemische bestrijdingsmiddelen. Zulke chemicaliën zijn schadelijk voor het milieu en zijn zelfs kankerverwekkend. Het hanteren van combinatieteelt voorkomt het gebruik van deze chemicaliën, terwijl de biodiversiteit in je tuin wordt verbeterd.

Het nut van dille als combinatieplant bestaat uit het vermogen om een gewas te beschermen en de groei van andere tuinplanten, zoals sla, ui, kervel, maïs, komkommer, spruiten, kool en broccoli te bevorderen.

Je bezoekt onze Nederlandse website.