Hoe Gebruik Je Neem Olie In De Kweekruimte?

Neem Oil And Cannabis Plants

Luke Sholl
Luke Sholl

Neem olie wordt gemaakt van de zaden van de Azadirachta indica boom die is inheems in Zuid-Azië. Het werkzame insecten-dodende component in Neem is azadirachtine. Wat Neem zo speciaal maakt, is dat het 100% natuurlijk is en veilig kan worden gebruikt. Het is niet giftig voor mensen en dieren. Als je Neem olie correct gebruikt, zijn er geen negatieve effecten op je planten.

Neem olie is enorm effectief tegen de meeste cannabisplagen. Het werkt met name goed tegen insecten met een zacht lichaam, zoals spint, luizen en wittevlieg. Het is ook een fungicide, die effectief werkt tegen fungi, schimmels en meeldauw. Begrijpen hoe Neem werkt, is belangrijk zodat we het nuttige effect kunnen maximaliseren.

HOE NEEM OLIE WERKT

How Neem Oil Works

In tegenstelling tot sommige chemische insecticiden, werkt Neem olie niet op contact. Het zal ongedierte niet direct doden na het aanbrengen, bijvoorbeeld als je je planten inspuit met een Neem oplossing. In plaats daarvan zal Neem ervoor zorgen dat de insecten zich niet meer voeden en het verstoort hun vermogen te groeien en eitjes te leggen. Om Neem effectief toe te passen, moeten we ons hiervan bewust zijn. Er is ook bewijs dat Neem systemisch kan werken en dat het de natuurlijke weerstand en afweer van de plant versterkt.

De standaard manier om Neem olie op planten te gebruiken, is het verdund te gebruiken als een bladspray. Opgemerkt moet worden dat de instructies op een Neem olie product je vaak vertellen dat je het uitsluitend met water moet verdunnen. Standaard percentages met sommige Neem producten zijn 0,1% of 0,2%, dus 1-2ml Neem olie per 1 liter water. Dit is minder dan optimaal, sterker nog: Het is helemaal verkeerd!

Als je een basiskennis hebt van scheikunde, weet je dat oliën niet oplossen in water. Om Neem olie op je planten te spuiten, moet de olie worden afgebroken zodat het met water mixt en een emulsie vormt. Interessant genoeg maken commerciële verkopers van Neem olie insecticiden hier helemaal geen melding van.

Sommige kwekers raden aan een paar druppels vloeibare zeep toe te voegen aan je water voordat je de aanbevolen hoeveelheid Neem olie toevoegt. Dit kan werken, maar we raden sterk aan dat je zoekt naar speciale zeepspiritus ("kalium-zeep") zoekt om je Neem- en wateroplossing te maken. Met zeepspiritus weet je zeker dat het geen schadelijke ingrediënten bevat voor je planten.

Zeepspiritus helpt niet alleen je Neem olie in water op te lossen voor het sprayen. Het heeft ook het grote voordeel dat het op zichzelf een 100% natuurlijke insecticide is die veel ongedierte bij contact doodt, in tegenstelling tot Neem, die langzamer werkt. (Sommige commercieel verkrijgbare producten tegen bladluizen zijn in feite niets anders dan een 2% zeepspiritus oplossing.) In andere woorden: Als je Neem olie combineert met zeep, krijg je het beste uit beide werelden. Je doodt direct wat ongedierte, samen met de preventieve en afstotende, langdurige actie van Neem. In aanvulling hierop, zal zeepspiritus (kalium-zeep) oplossen in kaliumcarbonaat, een natuurlijke meststof.

Gerelateerd artikel

Insecten Die De Groei Van Cannabis Verbeteren

KOUDGEPERSTE NEEM OLIE VS. NEEM OLIE EXTRACT (AZADIRACHTINE) 

Sommige kwekers zullen je vertellen dat het gebruik van natuurlijke, koudgeperste neem olie beter werkt dan commerciële Neem olie producten. Er zijn redenen waarom we niet aanraden dat je koudgeperste Neem olie gebruikt om ongedierte te bestrijden.

Koudgeperste Neem olie is dan wel "helemaal natuurlijk", maar wordt meestal verkocht voor andere doeleinden, zoals het maken van zeep in cosmetica- en schoonheidsproducten. De verpakking van deze oliën vermeldt meestal niet het juiste percentage dat je moet gebruiken om ongedierte te bestrijden. Het komt er dus op neer dat je niet weet hoeveel je moet gebruiken, waardoor je het risico loopt je planten te beschadigen.

We raden aan dat je Neem olie gebruikt die wordt verkocht als insecticide. Over het algemeen zijn dit extracten, gemaakt van Neem olie, die het actieve bestanddeel Azadirachtine bevatten. Elk van deze producten specificeert het exacte percentage voor gebruik als insecticide. Op deze manier kunnen we geen fouten maken door teveel of te weinig te gebruiken.

HOE GEBRUIK JE NEEM OLIE

How To Use Neem Oil

De standaard en beste manier om Neem olie te gebruiken in je kweekruimte, is er een bladspray van te maken. Met wat warm water maak je een zeepoplossing met zeepspiritus, meestal 2%. (Als alternatief kan je wat vloeibare zeep in je water gebruiken, die geen parfums of andere ingrediënten bevat).

  1. Lees zorgvuldig de instructies op je Neem olie product, zodat je weet wat het correcte percentage is. Bij de meeste Neem olie producten zal de benodigde hoeveelheid enorm klein zijn, ongeveer 0,1%-0,2%. Dit kan echter per product verschillen, dus lees het etiket. (Neem niet simpelweg een "aanbevolen" percentage dat je van een forum of het internet hebt geplukt. Soms worden bizar hoge percentages vermeld, waarmee je je planten zeker zal beschadigen!)

  2. Met een druppelaar meng je de juiste hoeveelheid Neem olie in je zeepwater.

  3. Vul een spuitfles met je Neem oplossing.

  4. Spray je planten rijkelijk in aan alle kanten en besteed speciale aandacht aan de boven- en onderkanten van je bladeren. Spray gul maar voorkom dat je plant gaat "druipen". Tijdens het sprayen, schud je de fles regelmatig om te oplossing goed gemengd te houden.

Herhaal deze behandeling regelmatig. Vanwege de broedcycli van sommige insecten, herhaal je de Neem olie behandeling na 3-4 dagen. Spuit je planten gedurende twee weken in, totdat je plaag onder controle is.

TIPS OM NEEM OLIE EFFECTIEF TOE TE PASSEN

Tips For Applying Neem Oil

  • Spuit het gehele bladerdek in van je plant, van alle kanten, en probeer geen stukjes over te slaan.

  • Spray in de avond of vroeg in de morgen, als het licht nog zwak is. Neem breekt af in de zon en het zachte licht helpt "verbranding" bij je planten voorkomen.

  • Als je binnen kweekt, haal je de lampen en andere apparatuur omhoog of uit de weg als je sprayt, mits dit mogelijk is. Dit voorkomt spetters die vlekken kunnen veroorzaken of zelfs je apparatuur kunnen beschadigen.

  • Zet ventilatoren een uur of twee uit, zodat de Neem in de planten kan trekken, zonder te snel uit te drogen.

  • Koop een speciale drukspuit voor de tuin, want dat zal veel verschil maken. Het inspuiten zal veel gemakkelijker gaan, vergeleken met een kleine spuitfles.

  • Neem olie is niet giftig en zeep ook niet, maar probeer te voorkomen dat je de toppen inspuit als de plant in bloei staat. Dit kan namelijk de smaak van de toppen beïnvloeden.

CONCLUSIE

Neem olie is effectief, natuurlijk en veilig in gebruik. Als je weet hoe je Neem olie correct gebruikt om af te komen van de meestvoorkomende cannabis plagen, is er geen reden voor het gebruik van schadelijke chemicaliën of te dure, commerciële insecticiden.