Cannabis Gezelschapsplant: Basilicum

Cannabis gezelschapsplant: basilicum

Luke Sholl
Luke Sholl

Naast als het hoofdingrediënt van heerlijke pesto te dienen, kan basilicum ook nuttig zijn voor je buitentuin waarbij het je waardevolle cannabisgewas kan beschermen en kan helpen bij het bereiken van een maximale opbrengst. Welkom in de wereld van combinatieteelt en de gezelschapsplant.

 

Wat is combinatieteelt?

Bijna elke vorm van tuinieren vraagt om innovatie om ervoor te zorgen dat gewassen sneller en efficiënter kunnen worden gekweekt en betere oogsten opbrengen. De huidige innovatie in de cannabisindustrie is misschien wel de snelst ontwikkelende van allemaal. Kwekers ontdekken steeds en met succes nieuwe manieren om de gezondheid van hun planten te stimuleren en daarmee de oogst van frisse wiettoppen verhogen, die worden gebruikt voor ontspanningsdoeleinden.

Gerelateerd artikel

Hoe Kweek Je Betere Wiet Met Behulp Van Gezelschapsplanten?

Tegenwoordig bestaan er verschillende technieken, gereedschappen, en methoden waar kwekers uit kunnen kiezen om hun doelen te bereiken, waarbij niet allemaal dure high-tech apparaten, lichten en ventilatoren vereist zijn. In feite komen sommige methoden direct van Moeder Natuur zelf, zoals de bescheiden doch krachtige basilicumplant.

Combinatieteelt is gebaseerd op het idee dat sommige planten synergetische en coöperatieve relaties met elkaar kunnen aangaan als ze op een bepaalde afstand van elkaar worden geplant. Sommige planten hebben het vermogen om als natuurlijk bestrijdingsmiddel te werken, waardoor je gewas beschermd wordt in zijn eigen groeiomgeving. Andere planten kunnen worden gebruikt voor het tegenovergestelde; hierbij trekken ze ongewenste beestjes aan die deze planten simpelweg niet kunnen weerstaan. In dit geval kan een plant fungeren als een lokmiddel of schild, terwijl het gewas gezond en beschermd blijft.

Er bestaat weinig serieus, wetenschappelijk onderzoek dat als draagvlak voor combinatieteelt kan dienen. Er is echter al een lange tijd sprake van een proces van vallen en opstaan waarbij veel is geëxperimenteerd in het werkveld. Deze experimenten hebben aangetoond effectief te zijn en staan aan de wieg van combinatieteelt.

Combinatieteelt met basilicum

Cannabis gezelschapsplant: basilicum

Als het aankomt op basilicum, blijkt deze soort verschillende voordelen te hebben als ze als combinatieplant wordt gebruikt. Er zijn verschillende soorten basilicum, van Thaise variaties tot heilige basilicum. De basilicum die echter vooral voor Italiaanse gerechten wordt gebruikt, is zoete basilicum. Dit zoet geurende kruid is gemakkelijk te kweken en een geschikte vondst. Het heeft ongeveer 6-8 uur zonlicht per dag nodig om optimaal te groeien met een voorkeur voor een vochtige, goed waterdoorlatende grond.

Basilicum blijkt een effectieve combinatieplant te zijn voor verschillende planten, waaronder pepers, paprika's, aubergine, goudsbloem, oregano, aardappelen, tomaten, kool, bieten, bonen en asperges. Deze lange lijst van groenten bewijst de kracht van de basilicumplant. Basilicum blijkt nuttige diertjes zoals vlinders aan te trekken in de tuinomgeving, terwijl het kruid schadelijke insecten weghoudt. Onder deze ongewenste gasten vallen muggen, rupsen, witte vliegen, bladluizen en crioceris.

Een andere belangrijke bevinding bij het kweken van basilicum in de buurt van andere gewassen is het schijnbare vermogen om de smaak van een plant te verbeteren en op verschillende online fora wordt bericht over het vermogen van basilicum om de olieproductie van cannabisplanten te stimuleren - hoewel dit nog niet is bevestigd of bewezen. Het gebruik van basilicum als combinatieplant voor je cannabis kan leiden tot zeer interessante kweekresultaten.

Je bezoekt onze Nederlandse website.