Cannabis Gezelschapsplant: Koriander

Cannabis Gezelschapsplant: Koriander

Adam Parsons
Adam Parsons

Cannabiskwekers zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om hun kweek te verbeteren. Natuurlijk willen deze hobbyisten het beste van het beste bereiken als het op knoppen aankomt. Wat is cannabis ten slotte als het niet goed is? Er zijn vele methoden om je kweek te verbeteren, maar één die bewijst buitengewoon populair en succesvol te zijn, is combinatieteelt.

WAT IS COMBINATIETEELT?

Combinatieteelt is het proces van het verbeteren van de groeiomstandigheden door heilzame planten dichtbij elkaar te planten. In feite verjagen deze individuele planten ongedierte door een krachtige geur te produceren, die het ongedierte meteen kan doen stoppen. Ook trekken ze gunstige predatoren aan in de groeiomgeving. Bovendien kan het gebruik van partnerplanten de bodemcondities verbeteren doordat er meer lucht vrijkomt en meer voedingsstoffen aanwezig zijn. Verder zijn er een paar planten die blijvende bescherming bieden en die zelfs de behoefte aan extra ruimte kunnen doen afnemen.

Gerelateerd artikel

Hoe Kweek Je Betere Wiet Met Behulp Van Gezelschapsplanten?

Om combinatieteelt effectief te laten zijn, is het belangrijk om de partnerplanten dichtbij elkaar te planten. Je moet ze echter niet te dichtbij elkaar zetten. Als gevolg zullen je planten profiteren van de ander, zonder te hoeven vechten om ruimte voor de wortels en om andere bronnen.

Hoewel THC zich gedraagt als een natuurlijk afweermiddel dat verschillend ongedierte kan verjagen, zijn er nog steeds plagen die geen last hebben van zijn psychotrope kwaliteiten. Daarom adviseren deskundigen dat je een aanvullend ongediertebestrijdingsmiddel gebruikt. Een andere optie is om dode planten te verstrooien over je gewas.

In plaats van het gebruiken van chemische pesticiden, wat niet ten goede kan uitvallen voor zowel cannabisconsumptie als verbranding, kan het gebruik van natuurlijke tuinplanten je planten aansporen om snel te groeien in alle soorten buitenomgevingen.

KORIANDER EN DE VOORDELEN VOOR CANNABIS

Thee Maken Met Koriander En Het Gebruiken Als Een Spray

Koriander trekt gunstige insecten aan zoals sluipvliegen, sluipwespen, en zweefvliegen. Bovendien houdt koriander slechte insecten tegen zoals bladluizen, aardappelkevers, en spintmijten. Je kunt zelfs thee maken met koriander en het gebruiken als een spray die elke spintmijt in je tuin bestrijdt.

HOE KORIANDER TE KWEKEN

In het bijzonder zijn korianderzaden ongeveer vijf tot zes jaar bruikbaar. In plaats van het afstoten van een vreemde plantengeur, heeft koriander een aangename geur en een milde, zure smaak.

Over het algemeen groeit koriander het beste in lichte, brosse en warme aarde. Vaak worden de zaden gezaaid in de herfst, maar ze kunnen ook verspreid worden in de lente. Bij de poging om koriander vanaf een zaadje te laten groeien, moet je de zaden in rijen planten. De rijen moeten ongeveer 30cm uit elkaar liggen en de afstand tussen de zaden in een rij moet 2 cm zijn, met een zaaidiepte van 1cm. Overigens moeten dunne zaden 12-16cm uit elkaar liggen.

MOET JE WAT KORIANDER PLANTEN?

Koriander En De Voordelen Voor Cannabis

Het gebruik van pesticiden is een voortdurende zorg voor veel cannabiskwekers. Daarom zoeken veel thuiskwekers naar organische alternatieven. Het behouden van je natuurlijke kweek zonder pesticiden te gebruiken kan echter vrij ingewikkeld zijn. Door de krachtige geur van cannabis, worden veel insecten aangetrokken door de plant. Met dit in gedachten, is het belangrijk om gedurende de hele groeicyclus de conditie van je wietplanten te controleren. Hoewel dit wel wat werk vereist, kan het toevoegen van partnerplanten zeer gunstig zijn voor je kweek.

Je bezoekt onze Nederlandse website.