Cannabis Combinatieteelt: Goudsbloemen

Cannabis Combinatieteelt: Goudsbloemen

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez

Soms hebben onze planten een klein beetje hulp nodig. Dat kunnen extra voedingsstoffen zijn, maar je kunt ook gezelschapsplanten, zoals goudsbloemen, overwegen. Gezelschapsplanten verbeteren de biodiversiteit van je kweektuin. Lees verder en ontdek hoe deze natuurlijke hulpbronnen jou en je planten kunnen helpen.

Marihuanahobbyisten vormen een innovatie groep, voortdurend op zoek naar nieuwe grenzen van planten-perfectie betreffende medicinale doeleinden en ontspanningsmogelijkheden.

Bepaalde strategieën worden ingezet door kwekers om een maximale oogst en potentie te krijgen, om de gezondheid van de plant te bevorderen, en de groei van mycorrhiza in de bodem om de opname van voedingsstoffen van de plant te vergroten.Zo zijn er ook diverse snoei- en oefenmethoden en vele technieken om indringers als insecten en mannelijke planten die de kweekomgeving binnendringen te bestrijden. Een ander buitengewoon nuttige en effectieve methode, die we vandaag behandelen, is combinatieteelt.

Gerelateerd artikel

Hoe Kweek Je Betere Wiet Met Behulp Van Gezelschapsplanten?

WAT IS COMBINATIETEELT IN HET KORT?

Een methode die de vaak moeilijkere taak om buiten te kweken wat gemakkelijker maakt. Welbeschouwd is combinatieteelt een tuinier-techniek die gebruik maakt van bepaalde synergetische manifestaties in de natuur; de relatie tussen specifieke planten helpt om factoren zoals de afweer tegen plagen en versterkte groei te doen toenemen. Je kunt onze volledige uitleg over combinatieteelt lezen in onze meer diepgaande gids.

GOUDSBLOEMEN: UITSTEKEND VOOR CANNABISCOMBINATIETEELT

GOUDSBLOEMEN: UITSTEKEND VOOR CANNABISCOMBINATIETEELT

Een van zo'n partnerplant die bijzonder goed samenwerkt met cannabis is de goudsbloem. De goudsbloem is een ongelooflijk veelzijdige plant die gedijt en overleeft in vele verschillende bodemomstandigheden, en kan relatieve hoeveelheden schaduw en hitte verdragen. De goudsbloem is een eenjarige plant en is afkomstig uit Zuid-Europa, en wordt zo'n 30-50cm hoog. Als de bloemen zich eenmaal hebben gevestigd in hun groeiomgeving, neigen ze om snel te groeien zonder veel aandacht te vragen.

Goudsbloemen produceren een heldere, vrolijke oranje gloed die elke tuin opfleurt met schoonheid. Deze eigenschap reikt echter verder dan alleen het uiterlijk. De heldere kleur van deze fraaie bloem, samen met de krachtige geur, maken de bloem zeer aantrekkelijk voor rondzwervend ongedierte. Om deze reden kunnen ze als natuurlijk afschrikmiddel dienen in je cannabistuin, waarbij ze hongerige insecten aantrekken en zo uit de buurt houden van je kostbare marihuanaknoppen. Goudsbloemen houden met succes kevers, blad hoppers, Mexicaanse bonenkevers, en aaltjes af.

Cannabis heeft natuurlijke insectwerende kwaliteiten en wordt zelfs ook zelf gebruikt als een partnerplant. Gedroogde bladeren en bloemen, evenals extracten, hebben aangetoond insecten, aaltjes, schimmels en onkruid te verjagen, maar ook bacteriën en protozoën. Bovendien hebben cannabinoïden aangetoond bacteriën, schimmels en insecten te voorkomen en te doden. Hoewel cannabis van zichzelf al een sterke en vaak robuuste plant is, zal het verenigen met goudsbloemen in een combinatieteelt er alleen maar voor zorgen dat het vermogen van de plant om zich tegen bedreigingen in de omgeving verdedigen, groter wordt.

creëer dan een buitenste beschermlaag rondom je cannabisperk

Een chemische substantie in de wortelen van Franse goudsbloemen is zo krachtig, dat het kan fungeren als een effectief verdelgingsmiddel, zelfs lange tijd nadat de planten zijn verwijderd of zijn afgestorven. Mexicaanse goudsbloemen produceren een nog sterker type van deze chemische substantie. Het kan echter de groei van sommige kruiden belemmeren.

Verder kan de goudsbloem fungeren als een revolutionaire bondgenoot in de tuinen van kwekers van organische marihuana, die geen chemische bestrijdingsmiddelen willen verspreiden over hun geliefde kruid. Zulke slechte chemicaliën zorgen voor groeiende bezorgdheid over de veiligheid ervan voor het milieu in het algemeen, evenals voor de menselijke gezondheid. Ze horen in ieder geval niet thuis op cannabis, als je van plan bent de rook van de plant te inhaleren.

Als je bij combinatieteelt gebruik maakt van de goudsbloem, creëer dan een buitenste beschermlaag rondom je cannabisperk, en plaats de bloemen dichtbij je wiet, maar niet zo dichtbij dat ze gaan vechten om de ruimte in de bodem. Het benutten van de kracht van goudsbloemen beperkt zich echter niet alleen tot buitenkweek. De zaden kunnen ook in de potten van indoorplanten gezaaid worden, om de planten als een levend schors-schild te verdedigen tegen ongedierte.

Je bezoekt onze Nederlandse website.