Cannabis Gezelschapsplant: Bieslook

Cannabis Gezelschapsplant: Bieslook

Steven Voser
Steven Voser

Veel kwekers zetten wat gezelschapsplanten in de tuin waarin ze wiet kweken. Dat maakt de omgeving wat natuurlijker voor je bloeiende planten, waardoor ze optimaal kunnen presteren. Maar wist je dat bieslook de groei van je plant kan stimuleren? We gaan ons verdiepen in de mogelijke effecten van bieslook op je planten.

 

Wat is combinatieteelt?

Groeiende zorgen zijn er over het gebruik van pesticiden op cannabis, blijkende uit het feit dat veel huiskwekers een meer natuurlijke aanpak kiezen bij het kweken. Als hier al een nadeel aan zit, is het dat het hanteren van een ethische en verantwoorde aanpak bij het kweken niet perse altijd zorgt voor een goede verdediging tegen ongedierte. Dit is waar combinatieteelt met bieslook ten tonele komt.

Veel insecten, knaagdieren en andere kleine dieren worden aangetrokken door cannabis (net als wij), dus het is belangrijk om goed voor je plant te zorgen en hem goed in de gaten te houden gedurende de gehele levenscyclus. Het vermijden van chemicaliën op je plant betekent zeker dat er meer werk bij komt kijken, maar uiteindelijk zal het resultaat een veel gelukkigere plant zijn met kwalitatief-goede knoppen.

Zoals we al hebben genoemd, is combinatieteelt een belangrijke factor bij het hanteren van een natuurlijke aanpak bij het kweken. Dit is te wijten aan biodiversiteit, wat betekent dat planten een symbiotische relatie kunnen aangaan. Bieslook in een vaste kruid-plant, bekend om medicinaal gebruik door de rijke concentraties vitamine A en C, en door de zwavelolie, wat soortgelijk is aan knoflook en uien. Sulfide verbindingen blijken een gunstig effect te hebben op verlaging van de bloeddruk.

Gerelateerd artikel

Hoe Kweek Je Betere Wiet Met Behulp Van Gezelschapsplanten?

BIESLOOK: EEN NATUURLIJK AFWEERMIDDEL

BIESLOOK: EEN NATUURLIJK AFWEERMIDDEL

Bieslook is een uitstekende combinatieplant omdat de plant bekend staat om het verwijderen van zwarte vlekken in rozen, om het afstoten van kevers, en de plant kan appelziekte in fruitbomen voorkomen. Ook staat bieslook bekend om het verbeteren van smaak van bepaalde groenten, zoals wortels. Sommige tuiniers gebruiken de stengels van bieslook om een drank voor een spray te maken die beschermt tegen schimmel. Bijen houden ook van bieslook, en het is bekend dat het aanplanten van bieslook aan de rand van je tuin de kans op bestuiving kan vergroten.

Een ander voordeel van het gebruik van bieslook is dat de plant dichte wortels heeft, die de bodem helpen versterken en op zijn plaats te houden. Het aanplanten van bieslook op plekken waar tekenen zijn van bodemerosie (of zelfs daarvoor!) zal uiteindelijk zorgen voor een dikke en sterke laag van wortels, die je bodem beschermen.

Het kweken van cannabis kan een dure en tijdrovende bezigheid zijn, en met groeiende zorgen over het gebruik van pesticiden, kan het kweken in harmonie met de natuur een verstandige manier zijn om knoppen van topkwaliteit te produceren, en combinatieteelt is een belangrijke factor hierbij.

Het proces vraagt veel werk; een ijverige controle in combinatie met de wil om te vallen en op te staan, is niet de gemakkelijkste manier om resultaten te behalen, maar het is zeker een van de leervolste en beloonde methoden. Dus geef het een kans en laat ons weten hoe het gaat!

Je bezoekt onze Nederlandse website.