Blog
Goede Vs Slechte Wiet
4 min

Goede Vs Slechte Wiet: Hoe Ontdek Je Het Verschil

4 min

De beste highs krijg je van de beste wiet. Je weet waarschijnlijk al het verschil tussen goede wiet en slechte wiet. Volg ons advies over hoe je als deskundige cannabis evalueert, en je hebt alle kennis paraat om die zeldzame dank wiet eruit te pikken.

IEDEREEN IS EEN CANNABISCRITICUS

Stoners vormen een diverse groep, en gelukkig voor ons, is er voor iedereen wat wils wat betreft cannabissoorten. Over het algemeen zijn er twee hoofdclassificaties van cannabisgebruikers: medicinale en recreatieve. Onder welk kamp je ook valt, het is van cruciaal belang dat je medicijn of marihuana stash van de beste kwaliteit is.

Iedereen is een criticus, en uiteindelijk is het je persoonlijke voorkeur die je keuze voor toppen stuurt als het tijd is voor een rooksessie. Een beslissing nemen over welk type cannabis je opsteekt, kan tegenwoordig zelfs voor ervaren gebruikers lastig zijn.

Net als goede wijn en lekker eten, heeft cannabis zijn kenners en levensgenieters. De cannabiscultuur heeft ook haar koopjesjagers en zelfs rokers die helemaal niet high willen worden. Er is echter één ding dat iedere wietliefhebber absoluut moet weten, namelijk hoe je het verschil kunt opmerken tussen de goede en de slechte cannabis.

ER IS GOEDE, ER IS SLECHTE, EN ER IS DANK WIET

Goede, Slechte En Dank Wiet

Goede wiet heeft een aangenaam aroma en bestaat uit smetteloze, kleverige toppen die een gemiddelde high veroorzaken en een zachte smaak hebben. Deze cannabis zorgt voor een prettig rookmoment die je niet blut doet voelen, of indien je groene vingers hebt, je niet laat voelen alsof je tijd hebt verspild bij het oogsten van je plant.

Slechte wiet is "schwag" van lage kwaliteit. Het gaat hier in feite om gebrekkige toppen, zoals deze cannabis vaak wordt geclassificeerd. Wiet van slechte kwaliteit heeft een typische kleur - meestal bruinachtig - heeft weinig aroma, smaak, en vooral weinig potentie.

Nog erger: de wiet zit meestal vol met zaden en stengels. Wiet van steen is beter dan niks, maar niet veel beter.

Gerelateerd artikel

Eenvoudige Tips Om Betere Wiet Te Kweken

Goede, "dank" wiet behelst toppen van de bovenste plank en is verbouwd door een bekwame kweker, professioneel geoogst, langzaam gedroogd, en grondig uitgehard om de maximale potentie te bereiken.

De beste wiet heeft een sterk aroma, de ijzigste hars, een heerlijke smaak en veroorzaakt een ongelooflijke high. Dank wiet prikkelt alle zintuigen en heeft iets speciaals dat deze cannabis uniek maakt.

HOE JE HET VERSCHIL ONTDEKT

De fik erin is niet de enige manier om de kwaliteit van een top te beoordelen. Je krijgt al een aardig goed beeld als je visuele signalen herkent. Doe kennis op van de basisanatomie van cannabis, dan weet je waar je op moet letten. Structuren als trichomen en stampers bieden vaak goed inzicht in de staat van een top. Vocht en hars zijn ook betrouwbare indicatoren.

RUIK HET!

Cannabis - Ruik Het!

De geur is zeer belangrijk als het aankomt op de kwaliteit van marihuana. De penetrante geur van goede wiet springt letterlijk uit de zak. Beestachtige soorten zoals de musk olie-achtige Chemdawg en de sterk geurende Cheese zijn hier voorbeelden van.

Niet alle goede wietsoorten hebben echter een penetrerende, danke geur, vooral als de toppen afkomstig zijn van een fruitige of zoete cannabissoort. Exotische lekkernijen zoals Lemon Skunk en Blueberry hebben vaak bloemige, besachtige en citrusachtige geuren die subtieler zijn dan andere vurige soorten.

Blueberry Automatic (Zamnesia Seeds)bekijk product

Kortom, de geur van wiet geeft je een ruw idee van wat je kunt verwachten als het aankomt op de smaak, maar nogmaals, veel cannabissoorten verrassen je als je ze opsteekt. Als je neus een vleugje schimmel, meeldauw of chemicaliën opvangt, wijs dan altijd beleefd het aanbod voor de bedorven wiet af.

BEKIJK DE KRISTALLEN

Bekijk De Cannabis Kristallen

Een visuele inspectie van het spul is altijd de eerste stap in het evaluatieproces bij cannabis of bij ieder ander consumentenproduct. Een inspectie met je ogen is voldoende om vast te stellen of de toppen een harslaag hebben die dik genoeg is. En om duidelijke verontreinigingen te bespeuren zoals ongedierte, schimmel en haren.

Met een goede zakmicroscoop of een microscoopapplicatie voor je Smartphone kun je inzoomen en zien of de toppen van de trichomen volgroeid zijn en een mix van melkachtige witte en amberachtige tinten hebben.

Als je duidelijke harsklieren ziet, dan is de cannabis iets te vroeg geoogst. Hebben de toppen ongewenste kleine, biologische of chemische viezigheden, dan zie je dat snel door in te zoomen.

Gerelateerd artikel

Hoe Stimuleer Je De Trichoomproductie Van Wiet?

Gezonde groene en paarse dikke indica dominante toppen, bedekt met veel ijzige hars en stevige kelken, zijn de enige eigenschappen die tegenwoordig door wietrokers als goede kwaliteit worden bestempeld.

Als je echter een meer verheffende high prefereert, dan is sativa wiet waarschijnlijk jouw rookkeuze. De meeste sativa-soorten zoals Amnesia Haze en Neville's Haze komen zelden overeen met de huidige definitie van de beste ganja, maar zijn dat wel.

Sativa dominante toppen zijn losser en minder compact, maar zijn nog steeds goede stash. We bevelen je aan om de cannabis goed te bestuderen voordat je aanneemt dat alles wat wit is ook gegarandeerd stash is van de bovenste plank.

Onthoud ook dat CBD-soorten kunnen glinsteren van de hars, maar beter zijn als medicijn dan voor een ontspannende rooksessie.

NAT OF DROOG

natte of droge cannabis

Perfect gedroogde en uitgeharde dank wiet maalt gemakkelijk en verandert niet in stof - er is eerder sprake van ijzige groene vlokken. Gebogen groene twijgjes duiden op een te snel droogproces, en een mislukte uitharding bij een relatieve hoge luchtvochtigheid kan schimmel veroorzaken.

Wat je wilt, is wiet die niet te droog en zeker niet te nat is, maar precies goed, en dat verdien je, dus neem geen genoegen met mindere stash, lieve lezer.

TE VEEL BLADEREN

Cannabis Te Veel Bladeren

Buiten gekweekte wiet kun je het vergeven een beetje meer bladeren te hebben, en snoeien kan een tijdrovende bezigheid zijn. Hierbij worden soms hoeken afgesneden.

Zolang het biologisch geteelde dope is met potentie, en zeker als je de dope met korting verkrijgt, zijn een paar suikerbladeren acceptabel. Binnen gekweekte wiet moet helemaal ontbladerd zijn en goed zijn onderhouden. Dank wiet moet er, op enkele uitzonderingen na, perfect uitzien om indruk te maken op de stoner van de 21e eeuw.

GOUDEN HAREN

Cannabis Gouden Haren

Kleurrijke marihuanatoppen zijn mooi, en in het geval van kruisingen en sativa's, duidt een exotische collectie haren op de toppen op uitmuntendheid.

Oranje haren komen vrij vaak voor, rode zijn zeldzamer en roze en paarse tinten komen nog minder vaak voor. Vrolijk gekleurde haren verzekeren je niet van een verwoestende potentie, maar ze laten zien dat de toppen volgroeid zijn. Witte haren betekenen dat het gewas te vroeg is geoogst en krijgen twee duimpjes naar beneden.

HOE KLEVERIGER HOE BETER

Cannabis Hoe Kleveriger Hoe Beter

Dit is vrij gemakkelijk te ontdekken, maar je moet het niet verwarren met vocht. Toppen met veel hars zijn kleverig, doordat de aanwezigheid van hars met cannabinoïden de toppen bedwelmd. Hoe kleveriger de cannabis is, hoe beter!

DE ROOKTEST: KAN NIET GENOEG KRIJGEN VAN DAT WONDERBAARLIJKE GROENE SPUL

Het eindoordeel bij alle marihuana kan pas plaatsvinden als je de toppen in een spliff of in de waterpijp/pijp/vaporiser rookt - afhankelijk van de consumptiemethode die je prefereert en meestal gebruikt.

Alle bovengenoemde onderzoeksmethoden bij wiet zijn goede adviezen. Maar totdat je wiet consumeert, kun je niet 100% zeker zijn van de effecten ervan. Gelukkig draait het hier juist allemaal om, en is dit het leukste onderdeel van de wietanalyse.

We adviseren je om zoveel mogelijk verschillende soorten te verzamelen zodat je zeker weet wat cannabistoppen uitstekend maakt. Rook door amigo's, rook door en vul hem opnieuw.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Facts Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken