Wiet Kweken In Je Eigen Tuin

Wiet Kweken In Je Eigen Tuin

Adam Parsons
Adam Parsons

Veel mensen gebruiken hun tuin als plek voor bloeiende planten of telen er gezonde groenten. Maar die vergeten helemaal dat je er ook schitterend wiet kunt kweken. Je kunt je wietplanten bijvoorbeeld makkelijk in je tuin camoufleren. In dit blog vertellen we je hoe je optimaal van een wiettuin kunt profiteren.

Er zitten veel voordelen aan het kweken van je eigen cannabisgewassen in het comfort van je eigen achtertuin. Wanneer het jou uitkomt, heb je toegang tot je planten. Daarnaast geeft het je een zekere mate van trots als je je zelfgekweekte soort deelt met je cannabis-minnende vrienden.

De weg ernaartoe is echter alles behalve simpel. En dat is zeker het geval als je geen groene vingers hebt. Dan kan dit groeimedium moeizaam zijn en veel onzekerheden geven. Maar geen nood, want wij geven je een aantal tips om zelf cannabisplanten te kweken in je eigen tuin.

DE KWESTIE CANNABIS KWEKEN IN JE EIGEN TUIN

Dankzij het bestaan van autoflowering zaden is het kweken van cannabis vele malen simpeler geworden. Veel liefhebbers, die ervoor kiezen om indoor te kweken, doen hun voordeel met autoflowering soorten. Ze kweken die in besloten ruimten, zoals in een logeerkamer of een kast.

Maar het is natuurlijk heel anders om het magische kruid buiten te kweken. Het grootste voordeel dat je hebt als je buitenshuis kweekt, is dat het natuurlijke licht van de zon superieur is aan ieder kunstmatig groeilicht. Een zijn met de natuur tijdens het oogsten van je gewassen kan ontzettend veel voldoening geven. Je ziet je planten immers uitgroeien van zaadje tot volwassen plant.

VOORDELEN EN NADELEN

Voor- En Nadelen Van Wiet Kweken In De Tuin

Het allergrootste voordeel van outdoor kweken in een tuin, is dat het de meest kostenefficiënte optie is. Het enige dat je nodig hebt, is gezonde grond, voedingsstoffen, potten, water en een snoeischaar. Hiermee ben je klaar om aan de slag te gaan. Je hebt geen ingewikkelde apparatuur nodig die bij een indoor plantage wel vereist is en die je al gauw zo’n €1000 of meer kost.

Minder onderhoud is een ander voordeel. Je kunt je planten voeding geven en bladspray gebruiken zonder dat je je druk hoeft te maken over de dure lampen die beschadigd kunnen raken door het vocht. Ook heb je niet te maken met het afvoeren van overtollig water.

Maar het is ook goed om je bewust te zijn van de nadelen van outdoor kweken en het grootste nadeel is de natuur zelf. Afhankelijk van het klimaat van de regio waar je woont, heb je te maken met stijgende en dalende temperaturen. En ook met natte en droge seizoenen. Te veel hitte en vochtigheid kan je toppen beschadigen, terwijl te veel regen voor verrotting kan zorgen. Je hebt ook eerder te maken met plagen.

Iets anders waarover je moet nadenken, is de locatie. Als je de planten op een slecht gekozen plek neerzet, dan trek je misschien de aandacht van buren. Dat kan onnodige kopzorgen en gedoe veroorzaken, zeker als je in een gebied woont waar het gebruik en kweken van marihuana illegaal is.

TIPS VOOR TUIN-KWEKERS

Tips Voor Tuin-kwekers

Om vanaf het allereerste begin te voorkomen dat je problemen krijgt, moet je voordat je eraan begint zorgvuldig nadenken over je strategie. Als eerste stap moet je een grondige analyse maken van je achtertuin, zodat je de perfecte plek vindt voor je planten. Ideaal is een plekje in de buurt van bomen; die kunnen zorgen voor schaduw en de cannabis beschermen tegen direct zonlicht. Tegelijkertijd bieden bomen camouflage tegen nieuwsgierige buren. Je moet de planten echter ook weer niet op een plaats zetten waar te weinig zon komt. Cannabisplanten hebben nu eenmaal veel licht nodig om te groeien en de toppen te laten rijpen.

  • EXTRA VEILIGHEIDSMAATREGELEN

Er zijn mensen die er zelfs voor kiezen om veiligheidscamera’s boven hun veranda of patio te hangen om een oogje in het zeil te houden. Marihuanaplanten trekken eerder negatieve aandacht dan andere gewassen en de reden daarvoor ligt voor de hand. Daarom wil je graag op de hoogte blijven van wat er gebeurt als je niet in de buurt bent. Dit is echter een drastische en kostbare maatregel.

  • COMBINATIETEELT

Overweeg ook of combinatieteelt wat voor je is. Dat houdt in dat je andere planten naast je toppen plant. Daardoor staat je cannabis niet langer in het zicht, wordt haar groei ondersteund en kun je de stank verdoezelen met aromatische geuren die even sterk ruiken. Combinatieteelt helpt je ook om je kostbare planten te beschermen tegen "schadelijke" ziekten. Tegelijkertijd verbeteren de bodemomstandigheden en de doorluchting doordat je hiermee voedingsstoffen aan de aarde toevoegt.

Een plant die heel geschikt is voor combinatieteelt is basilicum. Deze plant heeft een scherpe geur die ervoor zorgt dat schadelijke insecten, zoals bladluizen, vliegen en kevers, wegblijven. Er wordt ook beweerd dat basilicum de olieproductie van cannabisplanten stimuleert. Daardoor wordt de smaak van de toppen complexer.

Een andere goede plant voor combinatieteelt is knoflook. Deze plant is vooral geschikt omdat ze een natuurlijke schimmelwerende werking heeft. Ze beschermt je toppen daardoor tegen ziekteverwekkers. Je kunt haar in de buurt van je cannabisplanten zetten. Maar je kunt ook een knoflookoplossing over je planten spuiten als lokale behandeling. Zorg er alleen voor dat je geen bladsprays gebruikt tijdens de bloeifase, omdat het dan van invloed kan zijn op de smaak van de toppen. En dan niet op een positieve manier.

In het kader van privacy kun je pepermunt gebruiken als plant om mee te combineren. Deze sterk geurende planten schrikken de meest voorkomende plagen in de tuin af. Daarnaast kan de plant helpen bij het maskeren van de wietlucht van ontwikkelende toppen. Maar omdat muntplanten nogal kunnen woekeren, is het handig om ze in potten te planten en niet rechtstreeks in de grond naast je wiet. Als je je toppen wilt beschermen tegen inkijk, zijn zonnebloemen een optie die het overwegen zeker waard is. Dit hoge gewas blokkeert niet alleen het zicht op je wiet, maar het lokt ook insecten aan die nuttig zijn voor cannabis.

PROBEER EENS TE KWEKEN IN DE TUIN!

Probeer Eens Te Kweken In De Tuin!

Voor degenen die wonen op een locatie waar de temperaturen drastisch kunnen dalen, is indoor kweken waarschijnlijk de makkelijkste manier van telen. Maar als je ergens woont waar het klimaat bestaat uit een aantal stabiele maanden met hete zomertemperaturen, doe dan je voordeel met het outdoor kweken van cannabis. Niet alleen bespaar je daarmee geld, maar je krijgt er nog meer voor terug. Je wordt ondergedompeld in de natuur en ziet je eigen toppen van dichtbij groeien en bloeien. Dat is absoluut een ervaring die veel voldoening geeft.