De beste cannabis zaden voor de buitenkweek

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabisCannabis Kweken

De beste cannabis zaden voor de buitenkweek


Nu het seizoen voor de buitenteelt snel nadert, is het tijd om soorten te gaan uitzoeken. We hebben een gids samengesteld met de meest geschikte soorten voor buiten.

In feite kunnen de meeste soorten zowel binnen als buiten worden gekweekt. Maar sommigen hebben de voorkeur boven anderen. In een ideale situatie kies je voor een soort die al geacclimatiseerd is aan jouw geografische regio. Het is logisch dat je niet de beste resultaten kan verwachten als je een tropische soort kweekt in een koud klimaat. En als je woont in een gebied met korte zomers, moet je ook niet kiezen voor een eindeloze Sativa soort.

Het kiezen van de juiste soort voor jouw klimaatzone

Europa is verdeeld in drie klimaatzones: Het noordelijke gedeelte is koel, het centrale deel is gematigd en het zuiden is heet.

Soorten voor het koelere, noordelijke klimaat
In het verre noorden moet je soorten uitzoeken die snel bloeien. Als je zomers extreem kort zijn, met veel zonlicht, zoals in Zweden, kies dan voor een autoflowering variant. Autoflowering planten zullen na ongeveer 2-4 weken van vegetatieve groei overgaan in de bloei, ongeacht de hoeveelheid licht en ze zullen klaar zijn voor de oogst in slechts 60 dagen na het planten. Verdiep je voor wat betreft autoflowering soorten in Royal Dwarf, Northern Force Automatic en Critical+ Automatic. Standaard planten die het goed zullen doen in koudere klimaten zijn Himalaya Gold, Early Skunk en Freeze Cheese.

Autoflowering soorten voor koelere klimaten

Royal Dwarf
Een echte dwergplant, perfect geschikt voor beginners. Slechts 50-90 cm hoog, maar met een oogst tot wel 80 gram. Vereist slechts 8-9 weken van ontkiemd zaadje tot oogst en levert een THC-niveau tot wel 15%. Ze levert keiharde toppen, vol met hars, en ze is super eenvoudig te kweken. Ze heeft een zeer sterke geur, enorm fijne smaak en een hele sterke high.

Northern Force Automatic
Northern Lights gekruist met Power Bud levert een kracht die moeilijk te negeren is. Met 90-120cm is ze een van de grotere autoflowering planten. Levert tot 200 gram extreem harsachtige toppen, in slechts 9-10 weken. Eenvoudig te kweken en een plezierige mentale high, vergezeld van een ontspannend effect. De smaak komt overeen met Northern Lights.

Critical+ Automatic
Deze soort staat bekend om haar hoge productiviteit en nu is ze verkrijgbaar als een eenvoudig te kweken, autoflowering soort, perfect voor beginners. Hoge oogsten met dichte, met hars bedekte, toppen met een intense zoete en fruitige smaak, duidelijk een erfenis van Critical+. Een uitstekende wiet voor pijnverlichting.

Standaard soorten voor koelere klimaten

Early Skunk
Een kruising van Skunk #1 en Early Pearl met een goede weerstand tegen schimmel. Ze is eerder klaar met bloeien dan de originele Skunk #1 zonder af te doen aan de oorspronkelijke, zachte zoetheid van de toppen. Ze produceert goede oogsten met dikke toppen. Een energieke plant die zeker geschikt is voor beginners. Klaar voor de oogst in oktober.

Freeze Cheese
Dit is het kind uit Friesland. Het is een indica dominante soort, gekruist met Big Buddha Cheese. Ze is eenvoudig te kweken en heeft een goede weerstand tegen zowel schimmel als kou. Verse citroen- en dennengeuren, gemixt met kaas. Ze is volwassen aan het begin van oktober en levert met hars beladen, dichte toppen. Ze smaakt naar hasj met een scherpe vleug citrus. Het is een 80% Indica met een bijbehorende high.

Himalaya Gold
Sterke, grote plant met genen uit Nepal en Noord-India. Ontwikkelt lange takken en extreem dichte toppen. Opbrengsten van meer dan 1kg zijn niet zeldzaam. Het THC-niveau hangt gemiddeld rond 13%, maar levert een prettige, milde high en is medicinaal effectief als pijntherapie. Ze heeft een goede weerstand tegen schimmels en bereikt de volwassenheid eind september.

Soorten voor een gematigd klimaat

Met genoeg natuurlijk zonlicht en lange zomers, kunnen veel soorten hier worden gekweekt. Landen in deze regio zijn onder andere Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Oostenrijk, etc. Indica's ronden hun cyclus sneller af dan Sativa's, dus met solide Indica soorten kan je verzekerd zijn van geweldige resultaten. Maar zelfs pure Sativa soorten die iets langer nodig hebben zijn mogelijk, als de plant een paar weken na ontkieming binnen wordt gehouden, waarmee het seizoen met een paar weken wordt verlengd. Planten die geschikt zijn voor een gematigd klimaat zijn bijvoorbeeld Critical Kush, Bubba Kush, White Widow, White Rhino, Chemdawg en AK-47.

Critical Kush
Deze soort is een ongelooflijk krachtige kruising tussen Critical Mass en OG Kush. Ze groeit op tot een struikachtige plant, ongeveer 1 meter hoog, en is klaar voor de oogst tegen het einde van september. Ze levert hoge opbrengsten en een THC-niveau kan wel 25% bedragen. De opgewekte stone is sterk, waardoor het een geweldige keuze is voor zowel medicinale doeleinden of voor ontspanning in de avond.

Bubba Kush
Bubba Kush is een bijna pure Indica: Kort van stuk, met brede bladeren. Ze levert zeer gewenste effecten voor patiënten met slaapproblemen of de noodzaak om lichamelijk intens te ontspannen. De toppen smaken zoet en het THC-niveau is 16%. Haar zeer harsachtige vruchten zijn eind oktober klaar voor de oogst. Ze is smakelijk en op natuurlijke wijze hypnotisch, wanneer ze in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd.

White Widow
De oermoeder van de White familie en een heus THC monster. Ze wordt ongeveer 150cm hoog en heeft de mogelijkheid om per plant tot wel 450 gram grote en dichte toppen op te leveren. De toppen hebben een zoet en zuur aroma met een snufje blauwe bessen. Medicinaal nuttig in het geval van slapeloosheid, spierpijn, gewrichtspijn en lage rugpijn.

White Rhino
Heeft het vermogen op te groeien tot een kolossale plant en kan meer dan 1 kg per plant opleveren. De harsproductie is extreem, wat perfect is als je je eigen hasj of BHO produceert. De toppen zijn beladen met 20% THC en gerookt kan je genieten van een zoete, fruitige smaak. Ontspant het lichaam, stimuleert creativiteit en maakt spraakzaam.

Chemdawg
Betoverend, intens dennen- en brandstof aroma. Ontwikkelt toppen met een triljoen witte en donker-oranje stampers. Voornamelijk sativa plant waar je ondersteboven van zult raken. Beginners moeten voorzichtig van haar genieten. Ze heeft een THC-niveau van 20% en gezegd wordt dat ze de moeder is van alle Diesel soorten.

AK-47
Een legendarische soort die ontelbaar vaak bekroond is. Een wapen van massa-verleiding; velen zijn na slechts een hijs als een blok voor haar gevallen. Gemakkelijke en snelgroeiende soort die een goede oogst van zeer dichte, met hars beladen toppen garandeert. Tijdens de bloeiperiode geeft ze een zeer sterke geur af. Ze wordt gedomineerd door Sativa invloeden.

Soorten voor een warm klimaat

Met de zinderende hitte en lange zomers, zijn landen als Spanje, Portugal, Italië en Griekenland ideaal voor het kweken van torenhoge Sativa's. Met zomers die tot oktober doorgaan, hoeven Sativa's zich niet te haasten en de traditioneel droge weersomstandigheden zorgen niet snel voor schimmel. Zeer aanbevolen soorten voor dit klimaat zijn Sour Diesel, Acapulco Gold, Amnesia Haze, Silver Haze en Lemon Thai Kush.

Sour Diesel
Deze, voornamelijk Sativa, soort barst van de Diesel kracht. Sour Diesel is de favoriete wiet van vele kwekers en gebruikers. De grote, glinsterende toppen zijn zeer aromatisch, bedekt met hars en tot de rand gevuld met kracht. De rook heeft een prikkelende, iets chemische, kruidige en zure smaak. Wekt een extreem langdurige roes op.

Acapulco Gold
De beste genen uit Centraal-Amerika zijn gecombineerd om deze legendarische wiet te kweken. Ze wordt slechts 130cm hoog, maar levert grote oogsten van een extreem krachtig product. Geweldige kandidaat voor Low Stress Training (LST). Met haar THC-niveau van 23% levert ze een ontspannende high, maar ze kan ook pijn verlichten en werken als een slaapmiddel.

Amnesia Haze
De naam zegt alles. Deze wiet heeft de mogelijkheid om je bewuste geest weg te vagen. Een individuele plant kan tussen 100 en 200 gram opbrengen. Het hoge THC-niveau van 20-22% staat garant voor een zeer intens, mentaal effect. Amnesia Haze kan opgroeien tot een zeer grote plant, dus kies je locatie zorgvuldig.

Silver Haze
Een klassieke Haze. Een grote plant met lange, extreem harsachtige, kleverige toppen, verkregen via haar Sativa dominante erfgoed. De gigantische hoeveelheid glinsterende, harsklieren op de toppen hebben tot de naam geleid. De bloeiperiode wordt eind oktober of begin november afgerond. De high is sterk, maar helder. De perfecte wiet voor gebruik overdag.

Lemon Thai Kush
Een geweldige kandidaat voor commerciële teelt. Een grote, Sativa dominante plant met grote oogsten van zeer krachtige wiet. Het opmerkelijk hoge THC-niveau van 21% staat garant voor een intense, zware sensatie. De kleverige, harsachtige bloemenclusters kunnen half oktober worden geoogst. Lekkere dennen- en ceder smaak, afgewerkt met zwarte peper en citroen.