De Beste Outdoor Cannabis Zaden Per Klimaat


Laatst bewerkt :
Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabisCannabis KwekenToplijsten

Cannabis Zaden Voor De Buitenkweek


Nu het seizoen voor de buitenteelt snel nadert, is het tijd om soorten te gaan uitzoeken. We hebben een gids samengesteld met de meest geschikte soorten voor buiten.

In feite kunnen de meeste soorten zowel binnen als buiten worden gekweekt. Maar sommigen hebben de voorkeur boven anderen. In een ideale situatie kies je voor een soort die al geacclimatiseerd is aan jouw geografische regio. Het is logisch dat je niet de beste resultaten kan verwachten als je een tropische soort kweekt in een koud klimaat. En als je woont in een gebied met korte zomers, moet je ook niet kiezen voor een eindeloze Sativa soort.

Het kiezen van de juiste soort voor jouw klimaatzone

Europa is verdeeld in drie klimaatzones: Het noordelijke gedeelte is koel, het centrale deel is gematigd en het zuiden is heet.

CANNABIS SOORTEN VOOR HET KOELERE, NOORDELIJKE KLIMAAT

Cannabis Soorten Voor Het Koelere, Noordelijke Klimaat

In het verre noorden moet je soorten uitzoeken die snel bloeien. Als je zomers extreem kort zijn, met veel zonlicht, zoals in Zweden, kies dan voor een autoflowering variant. Autoflowering planten zullen na ongeveer 2-4 weken van vegetatieve groei overgaan in de bloei, ongeacht de hoeveelheid licht en ze zullen klaar zijn voor de oogst in slechts 60 dagen na het planten. Verdiep je voor wat betreft autoflowering soorten in Royal Dwarf, Northern Force Automatic en Critical+ Automatic. Standaard planten die het goed zullen doen in koudere klimaten zijn Early Skunk en Freeze Cheese.

ROYAL DWARF

Een echte dwergplant, perfect geschikt voor beginners. Slechts 50-90 cm hoog, maar met een oogst tot wel 80 gram. Vereist slechts 8-9 weken van ontkiemd zaadje tot oogst en levert een THC-niveau tot wel 15%. Royal Dwarf levert keiharde toppen, vol met hars, en ze is super eenvoudig te kweken. Ze heeft een zeer sterke geur, enorm fijne smaak en een hele sterke high.

BABUSHKA BLACK AUTO

In Rusland is speciaal voor kwekers in koudere streken de allerbeste Pakistaanse indica gekruist met een geheim van de smid uit de Krim. Babushka Black Auto is een opvallende verschijning met haar violetkleurige toppen en mierzoete aroma. Vanwege haar enorme harsproductie is dit de ideale plant om hasj mee te maken. Met haar compacte formaat is dit bovendien de perfecte soort als je binnen of buiten over weinig kweekruimte beschikt. Toch kun je in dat geval met deze plant stralen van geluk als het oogsttijd is.

De plant is indica-dominant, bijzonder sterk en wordt niet hoger dan 50-80cm. 55-60 dagen na het ontkiemen kun je daarbij al oogsten. De perfecte keus dus als je van snelle, kleine planten en hoge opbrengsten houdt. Binnen kun je rekenen op 450g/m² aan gedroogde toppen en buiten is dat 110g. Het zoete, bessenachtige, naar hasj smakende rokertje is daarbij een ideale pijnstiller, maar ook een slaaphulpje als je aan slapeloosheid lijdt.

STICKY BEAST AUTOMATIC

Sticky Beast Automatic is een eenvoudig te kweken indica-dominante kruising die het beste biedt wat hedendaagse cannabis te bieden heeft. De bijzonder grote cola's ontwikkelen zich snel en ruiken aangenaam naar aarde-achtige zoetheid. Bubblegum levert de aparte aroma's, OG Kush de beroemde high en Critical Auto grote toppen die snel volgroeien.

Sticky Beast Auto ontwikkelt zich snel en krijgt bloemkelken alsof het een wonder is. Ze gaat gauw over tot de bloeiperiode en 8 weken na het ontkiemen is ze oogstrijp. Daarbij wordt de plant gemiddeld 80cm hoog. Reken binnen op een indrukwekkende 450–500g/m². Buiten levert ze tot 170g gedroogd materiaal per plant op. Sticky Beast Automatic kweekt en rookt gemakkelijk weg. Ze helpt je bovendien ontspannen, maar je wordt er niet sloom van.

EARLY SKUNK

Een kruising van Skunk #1 en Early Pearl met een goede weerstand tegen schimmel. Early Skunk is eerder klaar met bloeien dan de originele Skunk #1 zonder af te doen aan de oorspronkelijke, zachte zoetheid van de toppen. Ze produceert goede oogsten met dikke toppen. Een energieke plant die zeker geschikt is voor beginners. Klaar voor de oogst in oktober.

CREAM CARAMEL - F1 FAST VERSION

De vette cola's van Cream Caramel - F1 Fast Version dankt ze aan het vakkundige mixen van White Rhino, Maple Leaf Indica en Blueback. De zoete karamelsmaak en zoetsappige rook onderscheiden de soort van andere indica-dominante cultivars. Cream Caramel (F1 Fast Version) heeft daarbij krachtige indica eigenschappen, deelt de plezierroker een pittige mokerslag uit en is therapeutisch gezien een sterke pijnstiller.

Deze geharde soort die snel tot bloei overgaat, is ideaal als je op het noordelijk halfrond woont. Binnen een kort tijdsbestek kun je hiermee toch een goede oogst behalen. De perfecte, delicate plant wordt daarbij een meter hoog en komt vol met toppen te zitten. Binnen kan Cream Caramel (F1 Fast Version) prima af en toe een misrekening met de voedingsstoffen verdragen. Daar heb je dan ook vooral als beginnende kweker veel aan. De bloeiperiode duurt 7 weken en de opbrengst bedraagt zo'n 450-600g/m².

GERELATEERD ARTIKEL
Top 10 Snelste Cannabissoorten Voor 2018

Als je 2018 plakkerig en groen wilt beginnen, is het nu tijd voor actie. Of je nu het voornemen hebt om te starten met kweken of al...

CANNABIS SOORTEN VOOR EEN GEMATIGD KLIMAAT

Cannabis Soorten Voor Een Gematigd Klimaat

Met genoeg natuurlijk zonlicht en lange zomers, kunnen veel soorten hier worden gekweekt. Landen in deze regio zijn onder andere Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Oostenrijk, etc. Indica's ronden hun cyclus sneller af dan Sativa's, dus met solide Indica soorten kan je verzekerd zijn van geweldige resultaten. Maar zelfs pure Sativa soorten die iets langer nodig hebben zijn mogelijk, als de plant een paar weken na ontkieming binnen wordt gehouden, waarmee het seizoen met een paar weken wordt verlengd. Planten die geschikt zijn voor een gematigd klimaat zijn bijvoorbeeld Critical Kush, Bubba Kush, White Widow, White Rhino en Chemdawg.

CRITICAL KUSH

Critical Kush is een ongelooflijk krachtige kruising tussen Critical Mass en OG Kush. Ze groeit op tot een struikachtige plant, ongeveer 1 meter hoog, en is klaar voor de oogst tegen het einde van september. Ze levert hoge opbrengsten en een THC-niveau kan wel 25% bedragen. De opgewekte stone is sterk, waardoor het een geweldige keuze is voor zowel medicinale doeleinden of voor ontspanning in de avond.

CLASSIC SKUNK

Als een van de allereerste soorten van de cannabisveredeling is Classic Skunk een opvallende verschijning en een goed voorbeeld van het werk van meesterveredelaars. Deze hemelse soort is een onvervalste nazaat van de oorspronkelijke plant. Ze heeft de karakteristieke levenslust van een gekruiste variëteit en verspreidt de unieke aroma's die haar tot een icoon maakten. Als je goed ruikt, vind je deze geuren terug in het bouquet van veel van de nieuwste cannabisvariëteiten.

Classic Skunk is een hemelse soort die door zowel de beginner als de ingewijde kweker wordt aanbeden. Haar vergevingsgezindheid maakt haar daarbij bestendig tegen de misstappen van nieuwelingen. Doorgewinterde binnenkwekers kunnen echter met haar tot het uiterste gaan en zo'n 500g/m² verwachten. Omdat de plant wel 1,5 meter hoog kan worden, kun je haar bij ruimtegebrek beteugelen met een SOG of ScrOG.

WHITE WIDOW

De oermoeder van de White familie en een heus THC monsterWhite Widow wordt ongeveer 150cm hoog en heeft de mogelijkheid om per plant tot wel 450 gram grote en dichte toppen op te leveren. De toppen hebben een zoet en zuur aroma met een snufje blauwe bessen. Medicinaal nuttig in het geval van slapeloosheid, spierpijn, gewrichtspijn en lage rugpijn.

GELATO 41

Met Gelato 41 komen we bij het neusje van de zalm van de huidige cannabisveredeling. De soort is een mix van twee krachtige favorieten van de Amerikaanse westkust. Zo is de Thin Mint Cookie variant van Girl Scout Cookies, waarschijnlijk de meest smakelijke, gekruist met Sunset Sherbet. Het resultaat is een soort die naar zoete pepermunt en citrusvruchten smaakt. Het THC-gehalte reikt daarbij met 27% tot in de sterren.

Buiten wordt ze 220cm hoog; binnen is dat zelden hoger dan 120cm. Ze kan daarbij goed tegen kweektechnieken, zoals LST, en produceert compacte clusters met toppen, in plaats van langgerekte cola's. Haar levenscyclus bedraagt 8-10 weken, waarbij ze binnen zo'n 800g/m² oplevert. Buiten is dat ongeveer hetzelfde, maar dan per plant. Genieters van een ferme dreun en een inspirerend, lang aanhoudend avontuurtje voor de hersenen door THC zijn in hun nopjes met Gelato 41.

ROYAL MOBY

Met Haze en White Widow in de stamboom was Royal Moby voorbestemd om eeuwige roem te vergaren. Ze groeit als een sativa, maar bloeit als een indica met dikke clusters van toppen. De Spaanse favoriet doet het vooral buiten uitstekend en dijt daarbij uit tot een boomgrote sativa als de wortels genoeg ruimte hebben. Royal Moby kan zo'n 1000g/plant opleveren. Dat is bijzonder royaal.

Toch kan ze binnen ook 200cm hoog worden. De soort is daarbij prima voor een ScrOG, maar voor een SOG is ze wat te langgerekt. Als je haar een beetje ruimte geeft en laat uitdijen, levert ze dan ook bevredigende resultaten. Na haar 9-10 weken durende bloeiperiode heeft ze 500g/m² of meer voor je geproduceerd. De mousserende high en plezante fysieke stone zijn daarbij het wachten zeker waard. Als je houdt van een intense, klassieke sativa buzz met een fysieke indica verrassing, raden we echt aan deze zomer voor Royal Moby te gaan.

Cannabis Soorten Voor Een Warm Klimaat

Cannabis Soorten Voor Een Warm Klimaat

Met de zinderende hitte en lange zomers, zijn landen als Spanje, Portugal, Italië en Griekenland ideaal voor het kweken van torenhoge Sativa's. Met zomers die tot oktober doorgaan, hoeven Sativa's zich niet te haasten en de traditioneel droge weersomstandigheden zorgen niet snel voor schimmel. Zeer aanbevolen soorten voor dit klimaat zijn Sour Diesel, Acapulco Gold, Amnesia Haze, Silver Haze en Lemon Thai Kush.

SOUR DIESEL

Deze, voornamelijk Sativa, soort barst van de Diesel kracht. Sour Diesel is de favoriete wiet van vele kwekers en gebruikers. De grote, glinsterende toppen zijn zeer aromatisch, bedekt met hars en tot de rand gevuld met kracht. De rook heeft een prikkelende, iets chemische, kruidige en zure smaak. Wekt een extreem langdurige roes op.

DURBAN

Je kunt het een soort uit de goeie ouwe tijd noemen. Toch kan Durban (Durban Poison) het makkelijk opnemen tegen de hedendaagse elitezaden. Deze uit Zuid-Afrika afkomstige sativa is verzot op hitte en is het geheime ingrediënt van veel moderne klassiekers. Daarbij is ze een bijzonder geharde soort die niet zo snel het loodje legt. Of je haar nu binnen of buiten kweekt. Bovendien heeft bijna iedere cannabisliefhebber wel van de legendarische Durban Poison gehoord.

Durban Poison is een grote plant, dus geef haar buiten genoeg ruimte. Binnen bevelen we een ScrOG aan, zodat alle plekken waar de toppen groeien voldoende licht krijgen. De bitterzoete citroensmaken kondigen daarbij een inspirerende high aan die overvloeit naar een functionele geestelijke trance die uren aanhoudt. De toppen zijn binnen 60-70 dagen klaar en de oogsten zijn consequent indrukwekkend.

AMNESIA HAZE

De naam zegt alles. Amnesia Haze heeft de mogelijkheid om je bewuste geest weg te vagen. Een individuele plant kan tussen 100 en 200 gram opbrengen. Het hoge THC-niveau van 20-22% staat garant voor een zeer intens, mentaal effect. Amnesia Haze kan opgroeien tot een zeer grote plant, dus kies je locatie zorgvuldig.

SUPER SILVER HAZE

Als het kweken in warmere streken besproken wordt, komen op een bepaald moment altijd de sativa's ter sprake. En een betere sativa dan Super Silver Haze is er bijna niet. Ze bevat alle onberispelijke kwaliteiten van cannabis die gewend is aan zowel warme als tropische streken. Er zit ook een beetje indica in, zodat de toppen dikker worden. Ze is daarbij zo gehard en veerkrachtig dat zelfs de meest onervaren kweker met deze soort jubelende resultaten behaalt.

De Haze traditie van de rondrazende cerebrale high die zelfs de meest ervaren cannabis connaisseur verbaast, houdt Super Silver Haze in ere. De opbrengsten zijn daarbij erg goed voor een sativa-dominante soort. Eind oktober kunnen buitenkwekers tot 550g/plant oogsten en binnen kun je een opbrengst van zo'n 450–550g/m² verwachten. De bloeiperiode is daarbij 9-10 weken.

ACID DOUGH

Met een genetische lijn die niet afkomstig is van de typische Amerikaanse en Europese veredelingsbedrijven is Acid Dough een sativa-dominante soort. De uniek uitziende plant produceert daarbij grote paarse cola's. Deze uitzonderlijke mix van strains is afkomstig van genen die voorkomen in de diepste krochten van Afrika en de Pakistaanse Hindoekoesj. De Afrikaanse voorouders zorgen ervoor dat Acid Dough ideaal is voor warmere klimaatomstandigheden.

De zaagvormige, langvingerige bladeren schreeuwen sativa. De korte ruimtes tussen de nodes beweren echter indica. De invloed van OG betekent daarbij dat de bloeiperiode teruggebracht is naar 65-70 dagen. De effecten zijn bovendien net zo geweldig als de plant eruitziet: een naar ananas smakende sativa cerebrale high met nét genoeg indica voor een aangenaam lichaamsgevoel. De opbrengsten staan daarbij als genereus te boek. Zowel binnen als buiten.

Zamnesia schrijver

Geschreven door: Zamnesia
Zo af en toe dragen schrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

Ontdek onze schrijvers

Gerelateerde Producten