Blog
Besten kweek soorten Nederland
5 min

De Beste Cannabis Soorten Om In Nederland Te Kweken

5 min
Seedshop Top Lists

Worstel je met het kweken van geweldige wiet in Nederland door het klimaat? In dit artikel voorzien we je van een door ons samengestelde lijst van soorten en kweek tips, waarmee je overal in het land een fantastisch gewas kunt kweken.

Nederland heeft een gematigd zeeklimaat dat wordt gekenmerkt door koele zomers en milde winters. De gemiddelde temperatuur overdag varieert van 2°C tot 6°C in de winter en van 17°C tot 20°C in de zomer. In de herfst en de winter kunnen sterke Atlantische lagedrukgebieden voor een harde wind en nat weer zorgen in Nederland.

Oostenwind kan soms leiden tot warm en droog weer in de zomer, maar ook voor helder, koud weer in de winter. De neerslag is vrijwel gelijkmatig over het hele land verdeeld, en de droogste periode van het jaar ligt meestal tussen april en september.

Deze omstandigheden klinken misschien verre van optimaal voor buitenkwekers die cannabis in Nederland willen kweken. We hebben echter een groot scala aan soorten die wel kunnen floreren in het Nederlandse klimaat.

Deze soorten zijn deskundig gekweekt door de meest getalenteerde kwekers in de industrie. In dit artikel bespreken we de beste soorten om in Nederland te kweken en vertellen we je hoe je deze voor je volgende plantage in handen krijgt.

Bekijk regelmatig onze blog voor meer kweek tips en andere cannabis-gerelateerde artikelen. Bezoek onze zaden shop vandaag nog voor de beste cannabis zaden.

BIJ ZEE OF LANDINWAARTS?

BIJ ZEE OF LANDINWAARTS?

Voordat we een paar specifieke cannabis soorten bekijken die geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat, is het belangrijk om te weten of je gaat kweken in een kustgebied of landinwaarts.

Het kweken dichtbij de zee kan lastig zijn. De grootste obstakels die je waarschijnlijk tegenkomt bij het kweken in de buurt van de kust zijn de volgende;

  • Rottende toppen. Het klimaat in de buurt van de zee is over het algemeen vochtiger, wat een probleem kan zijn als je planten toppen beginnen te produceren. Zonder voldoende luchtcirculatie en warmte kunnen je toppen beginnen te rotten.

  • Weinig zonlicht. Sommige kustgebieden zijn vaak bewolkt en mistig, wat inhoudt dat de planten niet het benodigde zonlicht krijgen om goed te kunnen groeien.

Related Story

De Beste Cannabiszaden Om Te Kweken In Koudere Klimaten

Het is echter niet onmogelijk om hoogwaardige wiet langs de Nederlandse kust te kweken. We adviseren je wel om je te wenden tot sterke buitensoorten die om kunnen gaan met lastige omstandigheden. Later in dit artikel zullen we er een paar bespreken.

Daarnaast bevelen we je aan om extra tijd te steken in het voorbereiden van je kweeklocatie. Verwijder alles dat het zonlicht weg kan houden (zoals overhangende takken van bomen, of dingen zoals hekken en schuttingen).

Zorg er ook voor dat je een voedingsrijke bodem hebt gecreëerd door het gebruik van natuurlijke meststoffen (zoals vleermuizenmest, wormenmest, beendermeel) en compost, voordat je begint met kweken.

Voor optimale resultaten is het een goed idee om je bodem te testen voordat je gaat planten. Controleer de pH balans, voedingswaarde, enzovoort.

Tot slot bevelen sommige kwekers alleen sativa soorten aan bij het kweken nabij de kust, aangezien deze soorten minder vatbaar zijn voor rotting van de toppen, omdat ze vaak kleinere, wijdere bladeren hebben. We hebben echter geen aanwijzingen waaruit blijkt dat dit klopt.

KIES JE SOORT UIT

KIES JE SOORT UIT

Dus, nu weet je alles over het weer in Nederland, heb je je buitenkweek gebied voorbereid met de tips hierboven, en heb je rekening gehouden met het kweken in de buurt van de zee en landinwaarts. Dan is het nu tijd om uit te zoeken welke soort je gaat kweken.

Hieronder bespreken we een door ons samengestelde lijst met de beste soorten om buiten te kweken in Nederland.

We hebben besloten om alleen auto en feminized zaden op te nemen in deze lijst, omdat deze het gemakkelijkst te kweken zijn in het Nederlandse koele klimaat. Als je wilt, kun je iedere reguliere versie van de soorten hieronder aanschaffen op onze website.

Het kweken van reguliere zaden in een koel klimaat is echter niet eenvoudig; we raden je aan om dat aan de gevorderden over te laten.

Related Story

Hoe Kies Je De Juiste Cannabiszaden?

AUTOFLOWERING ZADEN VOOR BUITENKWEEK

AUTOFLOWERING SEEDS FOR OUTDOOR GROWING

Autoflowering cannabis zaden zijn ideaal voor onervaren kwekers die voor het eerst willen kweken in het lastige Nederlandse klimaat. Deze zaden zijn vakkundig gekweekt om te kunnen bloeien binnen een bepaalde tijdsperiode, in plaats van binnen een bepaalde fotoperiode.

Dit houdt in dat kwekers niet nauwlettend in de gaten hoeven te houden hoeveel licht hun planten krijgen, en ze de lichttijden niet hoeven te manipuleren om ervoor te zorgen dat hun planten gaan bloeien.

ROYAL DWARF

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een echte dwergplant die perfect is voor beginnende kwekers. Ze heeft een korte bloeitijd van slechts 8-9 weken, en is gemakkelijk handelbaar met haar hoogten van slechts 50-90cm. Bovendien levert Royal Dwarf royale oogsten op (ongeveer 80 gram) van steenharde, hars-rijke toppen met zo'n 15% THC.

Bekijk Product

NORTHERN LIGHTS XL AUTOFLOWERING

Dit is een epische kruising tussen de iconische Northern Light Strain, een sterke indica, en Power Bud, een legendarische hybride. Met hoogten van zo'n 90-120cm, produceren deze planten rijkelijke oogsten van maximaal 200 gram per plant in slechts 9-10 weken. Deze toppen zitten vol met hars, en veroorzaken een aangename cerebrale high met een vleugje subtiele, volledige lichamelijke ontspanning.

Northern Lights XL Autoflowering (Zambeza)Bekijk Product

CRITICAL+ AUTOMATIC

Critical+ staat erom bekend grote oogsten van harsachtige, THC-rijke toppen te produceren. Ze is een kruising tussen de oorspronkelijke Critical+ van Dinafem en ruderalis, die zo'n 10 weken bloeit en ongeveer 100 gram prachtige toppen oplevert. Bovendien wordt de plant slechts 85cm hoog, wat het super gemakkelijk maakt om haar te onderhouden.

Critical+ Autoflowering (Dinafem)Bekijk Product

FEMINIZED CANNABIS ZADEN

Feminized zaden zijn zeer zorgvuldig gekweekt om ervoor te zorgen dat er geen mannelijke chromosomen overblijven in de zaden. Dit houdt in dat de kans zeer klein is dat je gewas wordt aangetast door een mannelijke binnendringer, wat weer een mindere zorg betekent bij je kweek.

HOLLAND’S HOPE

Gecreëerd door Dutch Passion, is dit misschien wel een van de beste soorten om in Nederland te kweken. Ze is succesvol gekweekt en gestabiliseerd door de vakkundige kwekers van DP, om het Nederlandse koude klimaat te kunnen trotseren zonder iets in te hoeven leveren op opbrengst of kwaliteit. Deze planten kunnen tussen de 1-2 meter hoog worden en floreren in slechts 9 weken, en produceren oogsten van maximaal 100 gram per plant.

Hollands Hope (Dutch Passion)Bekijk Product

FRISIAN DEW

Frisian Dew van Dutch Passion is deskundig gekweekt om in buitencondities te kunnen bloeien. De planten zijn ook zeer goed bestand tegen schimmel, wat ze ideaal maakt voor kwekers die dichtbij de kust wonen, of in regio's waar veel mist en regen voorkomt. Als zijnde een 50-50 soort, bestaande uit Super Skunk en Purple Star, produceert Frisian Dew heerlijke toppen met hoge concentraties van zowel THC als CBD in slechts 7-8 weken.

Frisian Dew (Dutch Passion)Bekijk Product

FREEZE CHEESE

Freeze Cheese, een creatie van Big Buddha Seeds, heeft legendarische genen. Als kruising tussen Cheese en Friesland Indica, een klassieke soort gecreëerd in Nederland in de jaren '80, is dit de perfecte variant voor iedereen die op zoek is naar een stukje geschiedenis. Deze planten bloeien binnen zo'n 8-10 weken en produceren grote oogsten.

Freeze Cheese ´89 (Big Buddha Seeds)Bekijk Product

DE BESTE TIJD OM DE ZADEN TE ONTKIEMEN

Als je cannabis kweekt in Nederland, adviseren we je om halverwege mei de zaden te ontkiemen.

Onthoud dat je je zaden altijd binnen ontkiemt en je al het materiaal schoon houdt. Bij het ontkiemen, moet je je zaden in een omgeving houden waar de temperatuur de eerste paar dagen constant tussen de 23-29°C ligt. Ook moet je de verlichting zo'n 16-20 uur aan houden, en vervolgens 4-8 uur lang uit doen.

TEMPERATUUR

De temperatuur is super belangrijk als het aankomt op het kweken van cannabis. Om te kunnen floreren, hebben cannabis planten overdag een constante temperatuur nodig van tussen de 21-23°C, en 's nachts een temperatuur van niet lager dan 9°C .

Voordat je je zaden ontkiemt, adviseren we je om het weer goed in de gaten te houden. Als de omstandigheden rond de hierboven beschreven temperaturen liggen, begin dan met het ontkiemingsproces en houd je zaailingen binnen.

Zorg ervoor dat ze voorzichtig aan de buitentemperatuur kunnen wennen als je ze naar buiten brengt, vooral als het wat kouder is (koele temperaturen kunnen de groei van de planten ernstig verhinderen). Als je merkt dat de temperatuur overdag prima is, maar het 's nachts nog een beetje te koud is, houd je planten 's nachts dan binnen totdat de temperaturen iets stijgen.

SCHIMMEL

Een van de grootste bedreigingen voor je planten is schimmel, vooral in Nederland, waar het vaak regent en de temperaturen laag zijn.

Related Story

Top 10 Schimmelbestendige Cannabissoorten

Om problemen met schimmel te voorkomen, adviseren we je om soorten te planten die hier bestand tegen zijn (zoals Easy Skunk en Frisian Dew). Zorg er ook voor dat je een groeilocatie kiest waar veel zonlicht komt, zodat de planten weer snel kunnen drogen na een storm of periode van vocht

Dus, hier heb je het; een gedetailleerd overzicht van hoe je cannabis in Nederland kunt kweken, ondanks dat er geen optimaal klimaat heerst.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammy, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken