Blog
Cannabiszaden Koudere Klimaten
4 min

De Beste Cannabiszaden Om Te Kweken In Koudere Klimaten

4 min

Hoewel het onmogelijk lijkt, kun je cannabis buiten in koudere gebieden kweken. Om zo’n situatie onder controle te houden, raden we je aan om te beginnen met zaadjes die hiervoor de juiste genetica bevatten.

Wanneer je een lading sterke, gezonde cannabis wilt kweken, zijn er veel factoren om in overweging te nemen. De temperatuur, voedingsstoffen, lucht, het water en de locatie spelen allemaal een rol. Natuurlijk heb je met een kweektent die je binnenshuis plaatst vrijwel volledige controle over de omgeving. Je hebt zelden last van plagen, de temperaturen zijn hoog en er is veel en fel licht. Sommige kwekers hebben echter het geluk dat ze buitenshuis veel ruimte tot hun beschikking hebben. Buitenkweek kan uitdagend zijn, maar geeft planten ook veel meer ruimte om te groeien. Grotere planten met indrukwekkendere opbrengsten zijn dan ook meestal het resultaat.

Gerelateerd artikel

Cannabis Seedfinder: Vind De Beste Wietzaadjes

De uitdagingen die gepaard gaan met buitenkweek zijn sterk afhankelijk van het gebied waar je teelt. Een van de voornaamste dingen om hierbij in overweging te nemen, is het klimaat. Het lijkt misschien moeilijk of zelfs onmogelijk om in koudere temperaturen buitenshuis wiet te kweken. Gelukkig bestaan er soorten die zich aan zulke kille omstandigheden hebben aangepast. Hierdoor kunnen kwekers met tuinen in koudere gebieden, zoals in Nederland, hun buitenruimte toch gebruiken om succesvol te kweken. Hier zijn een aantal soorten als je op zoek bent naar sterke genetica die de kou aankunnen.

LSD Van Barney's Farm

LSD (Barney's Farm)

LSD is een stevige soort die prima tegen een stootje kan. De soort lijkt het vermogen te hebben om zelfs met weinig zorg en aandacht bijna overal te groeien. Deze eigenschappen maken van LSD een strain die koudere klimaten goed aankan. LSD heeft in de loop van de tijd een sterke reputatie opgebouwd en in 2008 de High Times Cannabis Cup gewonnen. Het is een indica-dominante hybride met 70% indica en 30% sativa genetica. De supersterke soort is het resultaat van een kruising tussen de ouderstrains Original Skunk 1 en Afghan Indica. LSD dankt haar trippy naam aan de bijna psychedelische high die ze opwekt. Deze high brengt ze voornamelijk voort door het hoge THC-gehalte van 24% in de toppen.

De bloeitijd van LSD ligt tussen de 65 en 70 dagen. De plant staat dus wel eventjes in de aarde. Haar weerbarstige aard zorgt er echter voor dat ze tegen behoorlijk wat kou kan. Bij buitenkweek bereikt LSD hoogtes van tussen de 50 en 100cm. Dankzij dit kleine formaat is ze een goede keuze voor stiekeme kweek en kan ze veilig uit het zicht van nieuwsgierige blikken geteeld worden. De strain is eind september klaar voor de oogst.

LSD biedt bij het roken een ontspannende, vrolijke en euforische high. Ze wekt creatieve inspiratie op en stimuleert een algehele opgewekte gemoedstoestand. Wie een waterpijp vult met deze soort kan zoete, aardse en heerlijke citrussmaken verwachten.

SUPER SKUNK Van Sensi Seeds

Super Skunk (Sensi Seeds)

Super Skunk is een prijswinnende soort die met strenge en koude buitenomstandigheden om kan gaan. De soort heeft in zowel 1990 als 1992 prijzen gewonnen bij de High Times Cannabis Cup. In 2015 won ze prijzen bij de HighLife Cup. De strain in een indica-dominante hybride met 80% indica en 20% sativa genetica. Het is het resultaat van een kruising tussen de ouderstrains Skunk 1 en Afghani Hashplant.

Als je Super Skunk buiten in een koud klimaat kweekt, word je rijkelijk beloond. Niet alleen overwin je als kweker met haar temperaturen die veel andere soorten niet aankunnen. Ook haal je grote oogsten met veel potentie binnen. Hoewel deze strain bij buitenkweek een onopvallend formaat behoudt, produceert ze veel toppen. Super Skunk heeft een vrij korte bloeitijd die tussen de 45 en 50 dagen ligt. Dit betekent dat kwekers niet onnodig lang hoeven te wachten totdat ze van hun welverdiende rookwaar kunnen genieten.

Rainbow Runtz van Growers Choice

Rainbow Runtz Van Growers Choice

Rainbow Runtz is een ontzettend krachtige, productieve soort die dalende temperaturen met gemak behapt. Deze eigenschappen maken haar ideaal als je in een koeler klimaat woont. De 50/50 indica/sativa-hybride trakteert je dankzij haar bijzondere genen op unieke en opwindende effecten, geuren en smaken. Ze stamt namelijk af van Rainbow Candy en Gelato 41. Daarmee heeft Growers Choice een cultivar gecreëerd die gegarandeerd indruk maakt, ongeacht de omstandigheden. 

De bloei van deze soort duurt 9-10 weken en ze bereikt een bescheiden hoogte van 180cm. Daarnaast is ze onderhoudsarm; al met wat licht snoeien kom je een heel eind. Als ze echter toch iets te enthousiast groeit, kun je dit met wat LST prima onder controle houden. Wanneer ze eenmaal rijp is, oogst je een ongelooflijke hoeveelheid wiet; reken op 550–600g/m². Met een gemiddeld THC-gehalte van 28% is Rainbow Runtz daarbij extreem krachtig. Ze wekt een opwekkende, euforische high op die geleidelijk overgaat in diepe ontspanning. Dit is dan ook een heerlijke traktatie aan het einde van de dag. Je kunt deze wiet zowel roken als vapen: hoe dan ook zal ze bij alle zoetekauwen onder ons in de smaak vallen. 

Purple Punch Auto van Fastbuds 

Purple Punch Auto Van Fastbuds

Purple Punch Auto is een krachtige, indica-dominante soort die ideaal is om in een koeler klimaat te kweken. De genetische samenstelling van deze strain verzekert goede prestaties, of je nu binnen of buiten kweekt. Dankzij de genen van ruderalis is Purple Punch Auto taai en robuust. Hierdoor hoef je nauwelijks onderhoud te verrichten om een goede oogst binnen te halen!

Vanwege haar indica-genen groeit ze bovendien uit tot een volle plant die barst van de prachtige, harsrijke toppen. Ze bereikt een gemiddelde hoogte van zo'n 120cm. Als je op een balkon kweekt, of met ruimtegebrek kampt, heb je hiermee dus de perfecte, discrete wietplant gevonden. Buiten haar prachtige uiterlijk, is de snelheid van Purple Punch Auto ook een voordeel; ze haast zich in 8-9 weken van zaad naar oogst. Je weet dus zeker dat je geduld niet op de proef wordt gesteld. Als ze oogstrijp is, kun je in de buitenlucht 60–200g/plant binnenhalen, wat voor een plant van dit formaat erg indrukwekkend is. Bij het roken of vapen, geniet je van de zoete smaak van bessen en een heerlijke lichamelijke stone. Al met al is Purple Punch Auto ideaal voor elke gelegenheid en elk moment van de dag. 

BLUE CHEESE AUTOMATIC Van Royal Queen Seeds

Blue Cheese Automatic (Royal Queen Seeds)

Blue Cheese Automatic is ook al zo’n stevige strain die zich in koudere klimaten staande kan houden en indrukwekkende oogsten levert. De soort is een autoflowering variant, wat betekent dat sommige van haar genetica afkomstig zijn van Cannabis ruderalis. Deze subsoort van het Cannabisgeslacht heeft zich in de noordelijke gebieden van de wereld ontwikkeld en gedijt dan ook goed bij koude temperaturen. Autoflowering planten worden vaak beschouwd als planten die makkelijker te kweken zijn. Telers hoeven namelijk de lichtcyclus niet te veranderen om de bloeifase af te dwingen.

Blue Cheese Automatic bestaat uit 40% indica genetica, 35% sativa genetica en 25% ruderalis genetica. De strain is het resultaat van een kruising tussen de ouderstrains Blueberry, Cheese en ruderalis. De groeicyclus is met tien weken heel kort. Dat betekent dat ze, vergeleken met andere soorten, vrijwel onmiddellijke bevrediging biedt. Bij buitenkweek blijft Blue Cheese Automatic een kleine, goed te onderhouden plant met een hoogte van 60-110cm. Het THC-gehalte van de toppen is met 16% gemiddeld. De soort biedt een opbeurende en creatieve high, vergezeld van zoete, kruidige smaken.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken