Blog
Cannabis Soorten Creativiteit Stimuleren
3 min

Top 10 Cannabis Strains Om Je Creativiteit Te Verbeteren

3 min

Wees nooit meer bang voor een creatieve blokkade, omdat je met deze soorten de grenzen van je verbeelding kan doorbreken.

De beste opwekkende en creatieve soorten hebben meestal een Sativa dominante achtergond. Hun energieke en hallucinogene aard leent zichzelf voor de creatieve kunsten. Het heeft geen zin om couch-locked te raken door een sterke Indica als je de volgende Sixtijnse Kapel probeert te schilderen!

De meest zuivere rook, met minimale plantenmaterie, krijg je natuurlijk met een vaporizer. Ook kan een geconcentreerde vorm van de genoemde soorten worden overwogen. Hoogwaardige concentraten, zoals bubble hash of butaan hasj olie, zijn de beste kandidaten en bieden jou die instant, creatieve hit zonder het hoesten en proesten dat soms volgt na het roken van je blunt.

SeedfinderKlik hier

Top 10 creatieve en opwekkende soorten

De 10 beste soorten om je creatieve buien te stimuleren en die kleine ideeën om te toveren tot meesterwerken.

#1 Bubble Gum

Bubble Gum

Deze zoete sativa-dominante hybride zal al na een paar hijsjes je nieuwsgierigheid en creativiteit verbeteren. Bubble Gum is een mooie combinatie van de Zuid-Afrikaanse Power Plant en de Braziliaanse Santa Maria en biedt als harsrijke en snelbloeiende soort de kwaliteiten van beide ouders. Haar CBD-niveau van 3% maakt het allemaal nog mooier en is een goede tegenhanger voor de psychoactieve kant van de high. "Kauw" je deze Bubble Gum, dan krijg je alle creatieve inspiratie die je maar nodig hebt!

Bubblegum (Zamnesia Seeds) feminized

(37)
Ouders: Power Plant x Santa Maria
Genetica: 40% Indica / 60% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 19%
CBD: 3%
Bloei soort: Fotoperiode

#2 Sour Diesel

Sour Diesel (Royal Queen Seeds)

Sour Diesel is oorspronkelijk afkomstig uit Californië en deze wereldberoemde dame straalt een prikkelend, geurig aroma uit. Met bijna 90% sativa genen, is ze de eerste keuze geworden voor veel beroemdheden en ze is dan ook in meerdere nummers genoemd, deels vanwege haar uitgesproken geur. Ze wordt geroemd als een van de meest krachtige cannabis soorten op aarde, dus ze zal je vast niet teleurstellen.

#3 AK-47

AK-47 (Serious Seeds)

AK-47 is een Cannabis Cup winnaar, maar ze heeft veel meer prijzen gewonnen. Ze is treffend vernoemd naar het beruchte Kalashnikov geweer en deze soort is al net zo betrouwbaar en efficiënt. Ze is een snelle en eenvoudig te kweken soort, waardoor AK-47 perfect is voor die ontluikende artiesten die ook recreatief cannabis kweken. Ze wordt vaak het "One Hit Wonder" genoemd en je zal vol kracht in je creatieve projecten duiken, dankzij de motiverende high.

AK-47 (Serious Seeds)

(11)
Ouders: AK-47
Genetica: Sativa-dominant
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: Hoog
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

#4 Blue Dream

Blue Dream

Deze smaakvolle en krachtige soort (19% THC) is een verfijnde hybride met een uitgesproken karakter. Dankzij de unieke Haze-achtige high die je urenlang in de wolken brengt, is Blue Dream ideaal om dagdromen en divergent denken te inspireren. Ontstaan in Californië aan het begin van deze eeuw uit een mix van Blueberry en Haze, is deze soort inmiddels een ware legende in de cannabisscene. Naast een boost in creativiteit kun je een chille body high verwachten die elke vorm van stress wegneemt.

#5 Amnesia Haze

Amnesia Haze (Royal Queen Seeds)

Ondanks haar naam, is dit een soort die je niet snel zal vergeten. Amnesia Haze mengt genen van beide kanten van de Atlantische Oceaan. Ze is een klassieker in de Nederlandse coffeeshops en haar geestelijk gefocuste high helpt de zorgen van de dag te verdrijven. Al wat er overblijft voor jou is deze nieuw gevonden vrijheid van zelfbewustzijn aangrijpen en aan de slag te gaan!

Amnesia Haze (Royal Queen Seeds) feminized

(88)
Ouders: Original Amnesia Haze
Genetica: 30% Indica / 70% Sativa
Bloeitijd: 10-11 weken
THC: 20%
CBD: Gemiddeld
Bloei soort: Fotoperiode

#6 Durban Poison

Durban Poison (Dutch Passion)

Laat je niet foppen door de naam. Durban Poison is puur natuur en een 100% niet gehybridiseerde Sativa, die uitsluitend de beste genen bezit. Haar oorsprong ligt in Zuid-Afrika en ze heeft een unieke smaak, die doet denken aan drop of anijs. Ondanks deze unieke smaak, wekt ze een high op waar we allemaal van houden, perfect om overdag te roken met een THC-gehalte van ongeveer 8-9%. Subtiel genoeg om te ondersteunen bij die lange projecten.

#7 Arjans Haze

Arjan's Haze 3 (Greenhouse Seeds)

"Wie het kleine niet eert... is het grote niet weerd." Dit moet je onthouden als het gaat om deze kleine, maar sterke soort. Arjans Haze kan zowel binnen als buiten een gigantische oogst leveren, ondanks het feit dat ze een van de kleinste Sativa's op de markt is. Het zou dom zijn haar te onderschatten. Ze is zoet en fruitig van aard en ontwikkelt grote, kaarsvormige bloemen met verleidelijke, lichtoranje plekjes. Niet alleen haar high is inspirerend; haar uiterlijk is dat ook.

Arjan's Haze 3 (Greenhouse Seeds) feminized

(1)
Ouders: Haze x Laos
Genetica: 30% Indica / 70% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 13%
CBD: 1%
Bloei soort: Fotoperiode

8# Kali Mist

Kali Mist (Serious Seeds)

Veel vrouwen geven de voorkeur aan deze soort, omdat Kali Mist kan helpen bij menstruatiepijn. En deze 90% Sativa soort verlicht niet alleen pijn, ze bezit alle kenmerkende eigenschappen waar creatieve mannen en vrouwen aan gewend zijn. Ze is relatief goed bestand tegen schimmel, dus je hoeft je hierover geen zorgen te maken terwijl je werkt aan je volgende doorbraak.

9# Mimosa Evo

Mimosa Evo

Deze mooie 70% sativa-dominante hybride schittert met grote, ijzige toppen met een hoog THC-gehalte (24-26%) en veel sterke terpenen. Daarnaast is deze smakelijke en krachtige kruising tussen Purple Punch en Clementine met haar paarse tinten ook nog prachtig om te zien. Rook wat Mimosa Evo op zaterdagochtend voor een vruchtbare schrijf-, teken- of opnamesessie, maar ook weer niet teveel, anders val je misschien weer in slaap.

MIMOSA EVO (Barney's Farm) Feminized

(25)
Ouders: Purple Punch x Clementine
Genetica: 60% Indica / 40% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 25%
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

10# Jack Herer

Jack Herer (Greenhouse Seeds)

Deze soort, Jack Herer, is een eerbetoon aan de marihuana activist Jack Herer. Deze doorgewinterde, ontelbaar vaak bekroonde, veteraan levert een prettige, aanhoudende high die perfect is voor diegenen die worstelen met deadlines en last minute creaties. Buiten kan ze enorm gul zijn en gigantische oogsten produceren. De belangrijkste beslissing die je moet nemen, is of je deze krachtige soort voor jezelf wil houden, of je vrienden wil laten meedelen in de eeuwigdurende, creatieve high.

Creatieve rooksessies wachten op je

Creatieve Rooksessies Wachten Op Je

Deze lijst met soorten die je creativiteit een boost geven, zal je goed op weg helpen om je beste werk te produceren. Ook al is je creatieve project niet super serieus, dan kunnen de bovenstaande strains je nog steeds helpen om je creativiteit te bevorderen en je over te laten geven aan je speelse en fantasierijke kant. Veel rookplezier!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken