Blog
Cannabissoorten Slappe Lach
5 min

Top 10 Cannabissoorten Die De Slappe Lach Veroorzaken

5 min

De slappe lach is een van de leukste effecten van het high worden. We hebben de 10 beste cannabissoorten voor je verzameld die gegarandeerd je stemming verbeteren, met een serieuze aanval van de slappe lach als gevolg.

De slappe lach is ongetwijfeld een van de beste dingen die je kunt krijgen van het consumeren van hoogwaardige toppen. Heb je weleens met een stel vrienden rondgehangen terwijl de joints en bongs vrolijk rondgingen totdat iemand een mop vertelde waardoor iedereen minutenlang onbedaarlijk moest lachen? Dat gevoel is erg aanstekelijk. Een uitbarsting van de slappe lach heeft tot gevolg dat alle medestoners in de kamer hun buik moeten vasthouden en door al het geschater van de bank afrollen van de pret.

DE OORZAAK VAN DE SLAPPE LACH

Maar waarom veroorzaakt cannabis nu precies dat effect? Er blijken meerdere factoren te zijn die dit fenomeen beïnvloeden. Om te beginnen, is van cannabis bekend dat het de bloedstroom naar bepaalde gebieden in de hersenen versterkt. Hieronder vallen de kleine hersenen, de rechter frontale kwab en de linker temporale kwab. De rechter frontale kwab wordt in verband gebracht met gevoel voor humor. Zou dat dan de relatie kunnen zijn tussen cannabis consumptie en de slappe lach?

Gerelateerd artikel

Waarom Je Moet Lachen Van Cannabis

Een andere reden waarom cannabis een lachkick zou kunnen veroorzaken, is te wijten aan het vrijkomen van neurotransmitters. Iedere cannabisgebruiker weet dat cannabis in staat is je stemming te verbeteren, door de aanmaak van endorfine en dopamine. Deze neurotransmitters brengt men in verband met geluksgevoelens, stemmingsverbetering, beloning en tevredenheid. Als je dit in overweging neemt, is het niet zo verwonderlijk dat cannabis deze uitbarstingen van gelach kan veroorzaken.

Cannabis wordt tevens in verband gebracht met het verminderen van spanning. Mogelijk veroorzaakt dit ontspannende en kalmerende effect een vrolijke bui, waardoor de perceptie van humor wordt versterkt.

Top 10 cannabis strains waardoor je gaat giechelen

Ben jij iemand die graag rookt om stoom af te blazen en om lekker te lachen? Bekijk dan onderstaande soorten die ongetwijfeld de slappe lach zullen veroorzaken.

White Runtz

WHITE RUNTZ

White Runtz heet niet voor niets zo. Haar toppen produceren zulke ongekende hoeveelheden trichomen dat ze een ijzig witte uitstraling krijgen. Deze klieren zien er niet alleen gaaf uit, maar hebben ook een ongelooflijk THC-gehalte van 29%. Rook deze plakkerige wiet en je bent van eindeloze lachbuien gegarandeerd. Haal snacks in huis, zet een komedie op, nodig je vrienden uit en vergeet alle zorgen van de wereld. Geniet van de heerlijke smaken van zoetigheid, ananas en bessen terwijl je stemming alleen maar beter wordt. Binnen is een oogst van 450–500g/m² mogelijk, waarmee je voorlopig niet zonder euforische toppen komt te zitten.

SeedfinderKlik hier

LAUGHING BUDDHA

LAUGHING BUDDHA

Zoals de naam al enigszins verklapt, is Laughing Buddha een goede soort om rokers te helpen ontspannen en in een stemming te brengen waarin de slappe lach bijna altijd optreedt. Deze soort is een sativa-dominante kruising die 20% indica- en 80% sativa-genetica bevat. De aanwezigheid van sativa in Laughing Buddha maakt haar een goede keuze als je de slappe lach wilt krijgen. Ze veroorzaakt een prettige cerebrale high en een flinke portie alertheid. Deze soort is een Cannabis Cup-winnaar vanwege de potentie en doeltreffendheid.

Vanwege de aardachtige, kruidige en salie-aroma's veroorzaakt Laughing Buddha bij rokers een ontspannen en tevreden gevoel. De aanwezigheid van sativa mondt uit in geluksgevoelens, creativiteit en gevoel voor humor. Door de positieve energie die je voelt als je deze soort rookt, kom je in de stemming voor het voeren van grappige gesprekken en het oprakelen van opwindende en hilarische verhalen.

FROSTED GUAVA AUTOMATIC

FROSTED GUAVA AUTOMATIC

Frosted Guava Automatic is een krachtige combi van Guava en Frosted Skywalker Auto. Deze hybride autoflower pronkt met sterke toppen die ongeveer 25% THC bevatten, waarmee je bijna om alles kunt lachen. Verder is het effect van Frosted Guava Automatic energiek, opbeurend en productief; perfect om te delen met vrienden of om vrolijk te blijven als je alleen bent.

Niet alleen het effect van Frosted Guava Automatic geeft je een vrolijk gevoel, maar ook de zachte, zoete en fruitige smaak tovert ongetwijfeld een glimlach op je gezicht, hoe je ook van je wiet geniet. Kwekers hebben het met Frosted Guava Automatic ook prima naar hun zin, want deze onderhoudsarme plant heeft van zaad tot oogst maar 10-11 weken nodig. Wat wil je nog meer?

LIBERTY HAZE

LIBERTY HAZE

Liberty Haze biedt een evenwichtige hybride high die je slechte bui zomaar doet verdwijnen, waardoor je ontspant en weer kunt lachen. De toppen van deze soort produceren een reusachtig THC-gehalte van 25% en bevatten tevens 1,8% CBD. Deze soort is een Cannabis Cup High Times-winnaar. Dat wil zeggen dat ze effectieve, complexe en krachtige effecten veroorzaakt.

De high van Liberty Haze komt snel opzetten en houdt lang aan. Rokers worden er energiek en positief door en krijgen hoogstwaarschijnlijk de slappe lach. Het imposante THC-gehalte van deze plant, gecombineerd met de indica-genetica, ontspannen het lichaam en stimuleren de geest. Als je Liberty Haze rookt, moet je niet vreemd opkijken als je in een lichte psychedelische, euforische staat geraakt - dat hoort er allemaal bij!

MAPLE LEAF

MAPLE LEAF

Maple Leaf is een zuivere indica-soort, verkregen uit Afghani-genetica. De hoge THC- en CBD-gehaltes, gegenereerd door de enorme hoeveelheid trichomen van deze soort, zijn de sleutel naar een giechelige high. De fysieke high van Maple Leaf is extreem krachtig en houdt lang aan, uitmondend in een kalme relaxte geestestoestand.

De zoete vanille-aroma's die deze plant verspreidt, gaan hand in hand met de sterke en slaperige high. Dit is beslist een van de beste soorten als het tijd is voor een vrolijke avond met veel gelach.

DOCTOR JAMAICA

DOCTOR JAMAICA

Doctor Jamaica is verwant aan de legendarische strain California Orange. Net zoals haar voorganger, is ze afkomstig van de Amerikaanse Westkust en geliefd vanwege haar milde high en gelukzalige effecten. Doctor Jamaica is een perfecte kruising van 50% indica-genetica en 50% sativa. Haar prettige high zorgt dan ook voor lichamelijke ontspanning en stimulatie van de geest. De strain genereert glinsterende toppen die een keurig THC-gehalte van 15% aanmaken.

Doctor Jamaica blaast je geest niet naar een andere dimensie. Haar gemiddelde THC-gehalte is echter genoeg voor een vrolijke en sociale high die niet te overweldigend is. Ze is een uitstekende strain voor feestjes, samenkomsten en andere informele evenementen. Sterke geuren van citrus en fruit vergezellen haar prettige effecten.

WHITE STRAWBERRY SKUNK

WHITE STRAWBERRY SKUNK

White Strawberry Skunk is ook een gebalanceerde hybride. Deze plant is afkomstig van een enigszins onwaarschijnlijke locatie: Zwitserland. Dit land staat bekend om de creatie van hoogwaardige horloges en chocola en nu hebben ze er ook nog geweldige cannabis geproduceerd. Kwekers ontwikkelden White Strawberry Skunk met de ouderstrain Swiss Erdbeer.

Deze cultivar heeft een gemiddeld THC-gehalte en zorgt voor een snel inslaande high. Een of twee trekken zijn genoeg voor een onmiddellijke verandering van het humeur. Zelfs een slechte dag wordt euforisch als THC haar magische krachten uitoefent op het centrale zenuwstelsel. White Strawberry Skunk is een fantastische strain aan het eind van de dag om te ontspannen en te genieten van je vrije tijd.

Skunk Kush

SKUNK KUSH

We hopen dat je buikspieren klaar zijn voor een goede training, want met Skunk Kush lig je zo dubbel van het lachen! Haar stemmingsverbeterende effecten komen echter niet zomaar uit de lucht vallen. De breeders van Sensi Seeds kruisten namelijk de legendarische Hindu Kush en Skunk 1 om deze indica-dominante hybride te maken. Hoewel ze een middelhoog THC-gehalte heeft, bevat Skunk Kush een scala aan bedwelmende en rustgevende terpenen die een einde aan gepieker maken. Je kunt hiermee echt om alles lachen, van de gekke stonede glimlach op het gezicht van je vriend tot de slechtste grappen.

AMNESIA HAZE AUTOMATIC

AMNESIA HAZE AUTOMATIC

Amnesia Haze Automatic is een trots lid van de Amnesia-familie. Specifieker is ze het nageslacht van de ouderstrain Amnesia Haze en een ruderalis-variëteit. De kwekers van deze cultivar hebben geprobeerd Amnesiagenen te introduceren in de autoflowering wereld. De snelgroeiende strain geeft een energieke boost met maar liefst 18% THC.

Amnesia Haze Automatic heeft effecten die niet onderdoen voor die van haar fotoperiode voorganger. De high geeft de geest helderheid en stimuleert abstract denken. Creatieve ideeën komen makkelijk op en je conversaties verlopen helder en samenhangend. Geniet van deze strain voordat je lange tijd moet werken. Ze geeft je daarbij een goede mentale boost. Pas echter op; je kunt zomaar in de lach schieten om de simpelste dingen!

SATIVA DREAM

SATIVA DREAM

Je gaat van binnen los na het roken van een bowl met Sativa Dream. Niet omdat ze gevaarlijk is, maar omdat je zo hard moet lachen. Deze hybride is geteeld met Afghan en Nebula. Ze staat er daarbij om bekend dat ze een langdurige staat van euforie veroorzaakt. De perfecte strain voor avonden samen met je beste vrienden.

Als je deze toppen rookt, wees dan voorbereid op intense lachbuien. Een THC-gehalte van rond de 12% maakt je echter niet dol. Je geest blijft in plaats daarvan helder, terwijl je stemming verbetert.

Leun achterover en maak je klaar voor een goede lachbui

Leun achterover en maak je klaar voor een goede lachbui

Dat zijn ze dan. Je weet nu precies welke soorten je moet kiezen als je behoefte hebt om alles even los te laten en ouderwets te lachen. Of je nu in je eentje een film kijkt of met vrienden chillt, deze geweldige strains laten je overal de humor van inzien!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken