Blog
Netflix Stoned
5 min

Top 10 Netflix Shows Om Stoned Te Kijken

5 min

We hebben een Top 10 samengesteld met shows op Netflix die je kan kijken als je stoned bent. Deze lijst is een verzameling van de meest grappige, verontrustende, visueel aantrekkelijke en dramatisch prachtige series die je gewoon kan streamen. Zoek een bong en een maatje en dompel je onder in de wijde wereld van Netflix.

De term "Netflix and Chill" is uitgegroeid tot een bijna tenenkrommende kreet die veelvuldig wordt gebruikt op dating apps. Gelukkig hebben stoners deze slogan ook omarmd om de ongeëvenaarde sensatie van een met cannabis beladen binge-watching sessie te beschrijven. Nu streaming diensten een nieuwe betekenis hebben gegeven aan een avondje voor de buis, hebben kijkers meer toegang tot de verste uithoeken van creatieve content.

Video id: 358738455

"NETFLIX AND CHILL" KRIJGT EEN NIEUWE BETEKENIS MET DEZE LIJST MET MUST-WATCH SHOWS

Dus, waar wacht je nog op? Vul een kom, knaag op een edible, zoek je stormaansteker en verzamel vrienden en hapjes; het is tijd voor Netflix. Hieronder vind je de top 10 met Netflix shows die je stoned kan kijken; sommigen zijn psychedelisch, anderen hilarisch en feel-good, terwijl het geheel wordt afgewerkt met wat populaire juweeltjes. Het spreekt wellicht voor zich, maar het aanbod van Netflix varieert per land. Dit betekent niet dat je shows moet overslaan die niet beschikbaar zijn in jouw land. Streamen via een betaalde dienst is altijd een optie, of je bewandelt de nostalgische route en koopt de DVD-box set. Het maakt niet uit hoe je het doet, maar deze 10 TV-juweeltjes verdienen een plaatsje op je watchlist!

#10 ARRESTED DEVELOPMENT

Arrested Development heeft een verhaallijn die zo stressvol is dat je tegen het einde van de eerste aflevering schreeuwt om een joint (of vijf). Voel je je door het leven in de steek gelaten? Verplaats jezelf dan maar eens in de schoenen van Michael Bluth. Je zult zien dat je je direct een stuk beter voelt. In de serie ontwikkelen de hoofdfiguren zich met de seizoenen. En wel dusdanig dat je tegen de tijd dat je alle afleveringen hebt bekeken iedereen een warm hart toedraagt.

Netflix blies de serie in 2013 nieuw leven in, maar ook onlangs in 2018. En daar zijn we allemaal mee in ons nopjes. Arrested Development verdiende een revival en verdient het om met blowmaatjes te bekijken. En met een berg wiet natuurlijk.

#9 BIG MOUTH

Als je je een voorstelling zou moeten maken van de puberteit als een levend, ademend wezen, waar zou je dan aan denken? In het geval van Big Mouth zou dat Maurice zijn, het hormoonmonster dat er een handje van heeft te pas en te onpas advies en wijsheid te proclameren. En met "te pas en te onpas" bedoelen we alle spontane erecties, alle logeerpartijtjes, alle onbehouwen dromen en iedere bar mitzvah (inderdaad, bar mitzvah).

Het beste van Big Mouth is de manier waarop het de worsteling weergeeft die iedereen tijdens de overgang naar volwassenheid doormaakt. Er zal in ieder geval één situatie (of meerdere) zijn waarin je jezelf verliest in een door sativa veroorzaakte onstuimige lachbui. En dat alles terwijl je terugdenkt aan je eigen puberteit.

#8 AMERICAN VANDAL

Als je tijd hebt uitgetrokken om naar Making a Murderer te kijken, dan is American Vandal zeker iets voor jou. Het heeft alles wat tof is aan misdaaddocumentaires en het hele concept wordt geparodieerd. Van American Vandal zijn slechts twee seizoenen beschikbaar. Er zijn echter genoeg afleveringen om je te vermaken. Terwijl het eerste seizoen draait om auto's die beklad zijn met piemeltekeningen, doet het tweede er nog een schepje bovenop.

Met de treffende titel "The Brownout" wordt een katholieke privéschool zwaar getroffen door een grap. Als je niet van poephumor houdt, dan is American Vandal waarschijnlijk niks voor je. Na een stevige rooksessie zijn de grappen over scheten en poepgerelateerde humor echter een stuk interessanter.

#7 KANTARO: THE SWEET TOOTH SALARYMAN

Van werknemers in loondienst is bekend dat ze bovenmatig loyaal zijn en keihard werken, maar Kantaro is verrassend anders. Hij gebruikt zijn witte-boorden-baan als uitgelezen dekmantel om de snoepjeswinkels van Tokio af te struinen. In wezen is het zo dat Kantaro alleen op een uitgeverij werkt om zijn ultieme wensen te bevredigen. Namelijk alle zoetigheden proeven die je in Japan kunt vinden. Het beste is echter dat ook jij je kunt overgeven aan dezelfde desserts waar Kantaro zo naar verlangt.

Hoewel het fictie betreft, bestaan alle locaties die je ziet echt! Elke aflevering draait om een ander nagerecht en de cafés, winkels en restaurants bestaan werkelijk in Tokio. Mocht je op zoek zijn naar een aanleiding om deze stad te bezoeken; je vindt er overheerlijke nagerechten. Geef je over aan je voorkeur voor zoetigheden met een schaaltje cannabis-gummibeertjes en het eerste seizoen van Kantaro: The Sweet Tooth Salaryman.

#6 THAT ‘70s SHOW

Er zijn slechts enkele series die de tand des tijds overleven. Gelukkig behoort That ‘70s Show daar ook toe. De serie werd voor het eerst in 1998 uitgezonden, maar de sitcom die bestaat uit 200 afleveringen is nog net zo grappig als 20 jaar geleden. Ook als je de clou niet begrijpt, is het altijd nog interessant om bekende gezichten te zien van jaren geleden.

De afleveringen die nog geen twintig minuten duren (minus het intro en de aftiteling) zijn kort genoeg om tijdens een wake 'n bake-sessie te bekijken en lang genoeg om te beklijven. De hoofdrolspelers zijn vertrouwd en de worstelingen van de jeugd bestaan tot op de dag van vandaag. That ‘70s Show zou dan ook deel uit moeten blijven maken van de basisvoorraad vermaak van elke stoner.

Gerelateerd artikel

Top 15 Stoner Films

#5 RICK AND MORTY

Iedereen kent deze serie wel, toch? Doorgaans vallen de meningen over Rick and Morty in twee kampen uiteen; je houdt ervan of niet. Als je er niet van houdt, is het een goed idee eerst een vette joint te roken. Een paar afleveringen van Rick and Morty kijken als je high bent, is net zoiets als de Doos van Pandora. Plotsklaps heb je inzicht in de motieven van Ricky, zijn onbesuisde acties en verwrongen perspectief.

Vind je het sowieso al leuk om tekenfilms te bekijken als je high bent, rook dan ook nog maar een blunt! Rick and Morty is een bizarre rondreis door de geesten van de makers Justin Roiland en Dan Harmon. Bereid je maar goed voor met een beresterke indica-variëteit.

#4 COOKING ON HIGH

Vraag een willekeurige stoner naar zijn "heftigste high" en het verhaal begint vrijwel altijd hetzelfde: met edibles. Ze smaken niet alleen fantastisch (met onze recepten) maar de werkingskracht neemt ook toe met een factor 4 in vergelijking met een ouderwetse joint. Dat is echter ook het bedrieglijke van cannabis-edibles. Elk voordeel heeft immers zijn nadeel. Als je er teveel van oppeuzelt, lig je soms volledig op het apegapen. Diagnose: euforische verlamming.

Als je gelooft dat je edibles beter aan profs kunt overlaten, dan is Cooking On High precies wat je zoekt. Vakkundige chefs, beroemde juryleden en de beste strains uit de cannabusiness maken dit een van de beste met cannabis verrijkte kookprogramma's op Netflix. Deze luchtige wedstrijdserie is slechts een beetje serieus en ietwat een parodie op reality-TV. Unieke strains en uitdagingen maken de show nog leuker.

#3 BROOKLYN NINE-NINE

Toen bekend werd dat deze serie van de buis zou verdwijnen, herrees Brooklyn Nine-Nine na protesten uit de as. Je staat dus bij iedereen die in opstand kwam in het krijt. En eigenlijk zou je die mensen stuk voor stuk op een joint moeten trakteren. Nou ja, iedereen... Draai er in ieder geval een voor jezelf en ontdek waarom de serie zo geliefd is.

Peralta komt overal mee weg. Charles is de sidekick waar we allemaal behoefte aan hebben en Gina is helemaal een verhaal apart. Een van de kroonjuwelen van de serie: de langlopende grappen in elk seizoen. Dat, en de doldwaze cast, betekent dat Brooklyn Nine-Nine een potje comakijken verdient.

#2 THE IT CROWD

Er gaat niets boven Britse humor. Dat wil niet zeggen dat andere humoristische series niet om te gieren zijn, maar het is zo droog dat het bijna niet te overtreffen is. Wat betreft The IT Crowd is de boel gelardeerd met sarcasme en grappen die net op 't randje zijn van acceptabel en gewoonweg bedroevend. Wen er maar aan. De hoofdrolspelers zijn gekker dan gek, maar niet gevaarlijk. En dat maakt ze juist zo sympathiek. Let echter ook op de andere acteurs. Hoewel ze niet veel te zien zijn, dragen ze klassieke one-liners bij. We verklappen niet wat die zijn; dat zie je zelf wel als je kijkt.

Draai een fikse joint, pak er wat hapjes bij en kijk al rokend naar alle vijf seizoenen van deze serie. Spijt zul je er niet van krijgen.

#1 TRAILER PARK BOYS

Wat hebben een trailerpark, wiet, sterke drank, schermutselingen met de wet, een kind met een geweer en stierensperma met elkaar gemeen? De Trailer Park Boys! Te zien zijn de escapades van twee voormalige bajesklanten; Ricky en Julian. Hiermee is Trailer Park Boys een satirische komedie waarin bijna alle stereotypes op de hak genomen worden. Als je de trailer ziet, waarin Ricky voor z'n kloten wordt geschoten, weet je al genoeg. Reken dus maar op veel slapstick-humor.

De vriendschap tussen Ricky en Julian, die wat haperend op gang komt, ontwikkelt zich tot de bromance waar we allemaal naar hunkeren. De twee zijn de perfecte partners in crime, terwijl ze proberen alles op zich te nemen wat het trailerpark hen kan bieden. Inclusief het kweken van een grote voorraad cannabis!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Nieuws Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken