Blog
De 7 Beste Tekenfilms Voor Stoners
4 min

De 7 Beste Tekenfilms Voor Stoners

4 min

Deze 7 tekenfilms zijn het beste van het beste als het gaat om stoner animaties. Ontspan, steek er een op en betreedt de nieuwe dimensies van deze animatieseries.

Seksrobots, boze kabouters, een gefrituurde koe en kiespijn; een willekeurige dag in het leven van de personages van deze animatieseries. Perfect voor een relaxte sessie op de bank of om gewoon high te worden met een paar vrienden. Stuk voor stuk laten deze tekenfilms je dagenlang hartstochtelijk giechelen.

Iedereen kent de klassiekers; Family Guy, American Dad, South Park en zelfs Futurama is een steunpilaar geworden van stoners. Veel rokers kunnen elkaar op basis daarvan op verhalen trakteren. Bijvoorbeeld over dat ze te veel snacks aten en dachten dat hun goudvis Klaus van American Dad was. Klinkt herkenbaar, nietwaar? Geef op zijn minst toe dat je weleens pizza hebt besteld met de stem van Chef uit South Park. Nog steeds niet? Oké, laten we maar snel doorgaan.

Wat je ook doet wanneer je stoned bent en naar tekenfilms kijkt, de aantrekkingskracht van geanimeerde personages is heel sterk. Ben je het beu om steeds dezelfde afleveringen te kijken? Hier volgen 7 animatieseries die elke zichzelf respecterende stoner moet zien.

Gerelateerd artikel

Top 5 Stoner Films Die Je Vast Nog Niet Hebt Gezien

1. REGULAR SHOW

Doe ons een lol. Stel je eens twee 20-jarigen voor die beiden als terreinknecht in een lokaal park werken. Ze doen alle gebruikelijke dingen die je van een jongvolwassene verwacht. Denk aan epische raps, stoer doen om indruk te maken en inzicht krijgen in kookkunsten met de magnetron. Hebben we al vermeld dat de ene een wasbeer is en de andere een Vlaamse gaai? Nee? Te vreemd? Blijkbaar heeft nog niemand Girl Scout Cookies gerookt en een aflevering van Planet Earth 2 bekeken.

De show draait om het wel en wee van twee vrienden terwijl hun leven afwisselt tussen pure sci-fi-actie en fantasy/horror. Denk je bij een typische avond uit aan het eten van een chocoladeversie van je vriend nadat een boze heks hem op Halloween ontvoerd heeft? Dan is Regular Show jouw ideale tekenfilm.

2. RICK AND MORTY

Millennials haten je hierom en niemand heeft ook maar één idee waar je het over hebt. Maar het volgen van Rick en Morty is de ruggengraat van de popcultuur geworden. De show houdt zich op geen manier in. Zelfs de pilot-aflevering katapulteert je midden in de actie. Je ziet hoe Rick Morty uit zijn bed sleept, voordat hij overweegt de wereld op te blazen zodat deze opnieuw kan worden bevolkt. Dit alles gebeurt terwijl Rick stomdronken een zelfgemaakt vliegend voertuig bestuurt.

Het concept van de show is zo bizar dat je je af en toe afvraagt of je echt stoned bent. Ben je dat niet? Dan kan roken tijdens het bekijken van een aflevering lijken op het openen van de doos van Pandora in je hoofd. Surfend op euforische golven kun je zomaar een seksrobot tegenkomen en een onwettig kind van de toekomst verwekken. Ja, zomaar een greep uit het leven van Rick en Morty.

3. AQUA TEEN HUNGER FORCE

Als de vorige twee tekenfilms enigszins op de werkelijkheid zijn gebaseerd, dan is Aqua Teen Hunger Force gebaseerd op de bovenkamer van een stoner na flink wat Gorilla Glue te hebben gerookt en naar een Salvador Dalí-tentoonstelling te zijn geweest. De conventionele logica hoort niet thuis in dit geanimeerde universum. En precies om die reden houden we er zo van! Wanneer je te veel hijsen van je pijp neemt, is Aqua Teen Hunger Force de perfecte match. Redeneren heeft geen zin. Dus laat de pratende beker en het zwevende hoofd lekker hun ding doen op je scherm.

Sommige critici zouden het absurd noemen. Wij vinden dat Adult Swim met deze serie de spijker op zijn kop slaat. In een wereld vol stress en lange dagen is Aqua Teen Hunger Force de perfecte remedie.

4. SPONGEBOB SQUAREPANTS

Spongebob blijft een bron voor memes. Klinkt onderwaterhumor, een veerkrachtige spons en een slak die Gary heet je als muziek in je oren? Dan moeten jij en je mede zeelieden zeker afdalen naar Bikinibroek. Het briljante aan Spongebob zit ‘m net onder de oppervlakte. De thema’s in combinatie met de hilarische uitglijders maken het de perfecte kid's show. Duik je nog dieper, dan laten de subtiele oneliners en suggestieve zinspelingen volwassenen van oor tot oor grijnzen.

Simplistische verhaallijnen en ongecompliceerde animaties nemen niets van de impact weg. Er is veel aandacht besteed aan de relaties tussen personages. Of je nu van de gezinsvriendelijke verhaallijnen geniet of voortdurend Spongebob memes naar je vrienden stuurt, de wereld van Bikinibroek is geweldig om jezelf een middag lang in te verliezen. Als jij zorgt voor de Volcano, dan zorgen wij voor de memes.

5. DE WONDERLIJKE WERELD VAN GUMBALL

De technische tovenarij van De Wonderlijke Wereld van Gumball is een visuele traktatie, vooral als je al flink stoned bent. Een mix van computeranimatie en poppen zorgt voor een herkenbare wereld. Alleen de presentatie is al genoeg om deze show aan te raden. Maar de referenties aan de popcultuur maken de show echt interessant voor oudere kijkers.

Stoners van alle leeftijden grinniken bij de onderliggende betekenissen en tegendraadse oneliners. De familiedynamiek slaat de spijker op z’n kop en de surreële grappen en duistere toon laten je afvragen waarom dit voor kinderen bedoeld is.

6. GRAVITY FALLS

In tegenstelling tot onze eerdere aanbevelingen lijkt Gravity Falls wat gematigder, zowel qua humor als zinspelingen. Dat is echter geen slecht teken. De absurde stijl van Aqua Teen Hunger Force waarbij de grappen je om de oren vliegen, eist de volledige aandacht van de kijker. Bij Gravity Falls draait het meer om een bepaalde sfeer. Het speelt zich af in een denkbeeldige stad in Oregon. Hier leven heel wat bovennatuurlijke wezens.

De grappen zijn eenvoudig te volgen, de animatie is aandoenlijk en de twee hoofdpersonen – broer en zus - hebben een herkenbare band. Gravity Falls is typisch zo’n serie die je non-stop tot de laatste aflevering blijft kijken, zonder achteraf te weten waarom. Wat je wel weet, is dat je een geweldige tijd hebt gehad en er een goed gevoel aan overhoudt. Bestaat er iets beters dan met je vaporizer op de bank naar Gravity Falls kijken? Wij denken van niet.

7. ADVENTURE TIME

De eerste kennismaking met Adventure Time wordt door velen beschreven als “trippy”. Dit is zeker niet onjuist. Toch ligt de ware aantrekkingskracht van Adventure Time in de omgevingen en verbluffende personages. De subtiele popcultuurreferenties en de wijze waarop de show de kinderlijke verlangens van volwassenen vastlegt, hebben voor een ware cult-status gezorgd. Kun jij ons een stoner aanwijzen die na het zien van de tekenfilm geen ninja wil zijn? Dan eten wij onze hoed op. Dat is trouwens precies zo’n situatie waarin hoofdrolspelers Jake en Finn zich wel eens in begeven.

De inside jokes zijn ook de reden dat Adventure Time een uitstekende kandidaat is voor binge-watching. De terugkerende thema's op de achtergrond waarborgen de continuïteit. En wanneer de clou uiteindelijk komt, smaakt het zoveel zoeter. Ervaar en omarm deze trip.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Nieuws Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken