Blog
Waarom Je Moet Lachen Van Cannabis
3 min

Waarom Je Moet Lachen Van Cannabis

3 min

Beetje melig? Cannabis heeft de onmiskenbare mogelijkheid om zelfs de grootste sacherijn te laten lachen en dat is allemaal te danken aan de manier waarop het samenwerkt met het brein.

Iedereen heeft weleens een onbedaarlijke lachbui gehad! Zelfs in nuchtere toestand is het een euforische ervaring die mensen tot elkaar brengt. Maar als je stoned een lachkick krijgt, weet je helemáál niet wat je overkomt. Door wiet bekijk je zaken soms vanuit een andere invalshoek. Plotseling zie je de humor van de gewoonste dingen in, zelfs de meest stoïcijnse stoner!

Het lijdt geen twijfel dat lachen heerlijk is en ook nog erg gezond! Maar hoe kan het eigenlijk dat wiet dit teweegbrengt? Veel mensen vinden dat het nu eenmaal bij het 'stoned zijn' hoort, maar hoe zit dit precies? In dit artikel bespreken we verschillende factoren die bijdragen aan die hilarische momenten van onvervalste gelukzaligheid.

Lach vaker, leef langer?

Lach Vaker, Leef Langer?

Lachen biedt veel voordelen voor je gezondheid, van het verlichten van spanning tot het stimuleren van je immuunsysteem en het verbranden van calorieën. In een studie uit 2021 (Akimbekov en Razzaque, 2021) is zelfs een verband gelegd met een lager sterfterisico, vooral bij vrouwen. Mogelijk heeft dit te maken met het versterken van het hart, verbeteren van de stemming en het bevorderen van een goede nachtrust.

Waarom lachen we?

Waarom Lachen We?

Natuurlijk heeft niet iedereen hetzelfde gevoel voor humor. Wat grappig is voor jou, is niet automatisch lachwekkend voor een ander. Maar waarom lachen mensen? Uit onderzoek blijkt dat er niet maar één 'oorzaak' is. In plaats daarvan werken diverse delen van de hersenen samen om deze unieke reactie op te wekken.

De frontaal- en de temporaalkwab van de hersenen zijn verantwoordelijk voor het verwerken van humor. Andere gebieden van het brein die de motorische functies controleren, herinneringen opslaan en taal/toon interpreteren, werken samen om een reflexreactie uit te lokken. Het gevolg is dat je in lachen uitbarst, wat weer tot de afgifte van endorfines leidt. Deze chemische stofjes wekken een goed gevoel op en verbeteren je stemming. Het lijkt misschien vreemd om een menselijke reactie als lachen te ontleden tot impulsen, chemische stoffen en functies, maar dit is wel hoe het werkt!

Je hebt nu een beter idee van waarom we lachen en waarom het zo'n goed gevoel opwekt. Hoog tijd voor de hamvraag: welke rol speelt wiet bij het opwekken van een lachreactie?

Gerelateerd artikel

Wat Cannabis Met Je Hersenen Doet

Hoe wiet je stemming kan verbeteren

Hoe Wiet Je Stemming Kan Verbeteren

We stipten het al aan, maar je hersenen interpreteren lachen via de frontale en temporale hersenkwab. Uit studies blijkt dat het gebruik van wiet de bloedtoevoer naar deze gebieden verhoogt. Dit resulteert in een toename van hersenactiviteit, wat mogelijk een ongeremde lachkick opwekt.

THC en dopamine

THC stimuleert de CB1-receptoren in de hersenen. Dit bevordert de afgifte van neurotransmitters zoals dopamine en serotonine. Deze stoffen werken samen en stimuleren gevoelens van tevredenheid, euforie en vrolijkheid. Dat gebeurt ook als je sport, eet of verliefd wordt. Het verhogen van deze chemicaliën in je hersenen verlaagt vaak je remmingen en versterkt je bereidheid om te lachen.

Lachen werkt aanstekelijk

Maar er is nog een reden waarom je een lachkick kunt krijgen als je stoned bent. Lachen werkt namelijk aanstekelijk, en veel mensen blowen met anderen. Dit maakt dat je vaak al in een goede bui bent en leuke gesprekken voert. Als iemand dan in lachen uitbarst, is de kans groot dat jij snel daarna ook volgt. Vergelijk het met gapen. Het is een onbewuste zenuwprikkel waar je niets tegen kunt doen.

Vanwege de verhoogde bloedtoevoer naar je hersenen en de daaropvolgende afgifte van neurotransmitters, duurt het niet lang voor de lachbui zich aandient. Bijna iedere stoner heeft weleens meegemaakt dat hij/zij dubbel lag van het lachen, tot buikpijn en kaakkramp aan toe!

Gerelateerd artikel

De Beste Cannabis Soorten Voor Elke Stemming

De beste soorten wiet voor een daverende lach

De Beste Soorten Wiet Voor Een Daverende Lach

Je weet nu dat de omgeving waarin je je bevindt en de mensen om je heen een belangrijke rol spelen bij het opwekken van die melige bui. Maar kun je hier zelf ook nog wat aan doen? Zijn er bijvoorbeeld bepaalde soorten wiet die kunnen helpen? Absoluut! Hieronder vind je drie soorten die hierbij van pas komen.

Laughing Buddha (Barney's Farm)

De naam van deze soort is al veelbelovend! Laughing Buddha is een bekroonde, zoete sativa die er bekend om staat elke rooksessie te verbeteren. In no time rol je over de grond van het lachen, terwijl je als een heuse boeddha je buik vasthoudt. In combinatie met de zoete, exotische smaken verandert Laughing Buddha elke sessie in een verbluffende ervaring!

Laughing Buddha (Barney's Farm) feminized

(24)
Ouders: Thai x Jamaican
Genetica: 30% Indica / 70% Sativa
Bloeitijd: 11-12 weken
THC: 18%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

Amnesia Haze Automatic (Zamnesia Seeds)

Deze meegaande autoflower is ongelooflijk sterk en smaakt verrukkelijk, waardoor ze snel een grijns op je gezicht tovert. De pittige en zoete smaak van de wiet is zalig, en wordt opgevolgd door een krachtige, cerebrale stone. Daarmee laat Amnesia Haze Automatic je in een mum van tijd bulderen van het lachen. En het beste is nog wel dat je deze bekroonde wietplant 10-11 weken na het kiemen al kunt oogsten.

Amnesia Haze Automatic (Zamnesia Seeds) feminized

(153)
Ouders: Amnesia Haze x Ruderalis
Genetica: Sativa dominante autoflower
Bloeitijd: 10-11 weken
THC: 18%
CBD: 3%
Bloei soort: Autoflowering

Pineapple Express Auto (Barney's Farm)

Pineapple Express Auto is misschien klein, maar slaat hard in. Na het gebruik van de wiet, mag je je verheugen op intense, opzwepende sensaties waarvan je gegarandeerd tranen met tuiten gaat lachen. Bovendien verwent Pineapple Express Auto je met de lekkere smaken van zoete ananas en Skunk. Daarmee heb je heerlijke rookwaar voor een gezellige en vrolijke avond met vrienden.

Pineapple Express Auto (Barney's Farm) feminized

(47)
Ouders: ruderalis x skunk x cheese
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 10-11 weken van zaadje tot oogst
THC: 15%
CBD: Onbekend
Bloei soort: Autoflowering

Wil je meer opties? Dan heb je geluk! We hebben namelijk een Top 10 samengesteld van cannabissoorten die de slappe lach veroorzaken.

Gerelateerd artikel

Top 10 Cannabissoorten Die De Slappe Lach Veroorzaken

Met een joint in je hand lach je altijd!

Met Een Joint In Je Hand Lach Je Altijd!

Dat was het dan! Je hebt nu meer duidelijkheid over de spontane lachbuien die je na het gebruik van wiet kunt ervaren. Wat rest, is een keuze maken uit de soorten die we hebben besproken, je vrienden uitnodigen en samen een hilarische tijd beleven. We wensen je veel plezier!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Bronnen
  • (n.d.). A 15-Year Follow-Up Study of Sense of Humor and Causes of Mo... : Psychosomatic Medicine - https://journals.lww.com
  • Akimbekov NS, & Razzaque MS. (2021). Laughter therapy: A humor-induced hormonal intervention to reduce stress and anxiety - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
Effecten Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken