Blog
Waarom Je Moet Lachen Van Cannabis
1 min

Waarom Je Moet Lachen Van Cannabis

1 min
Effects News

Beetje melig? Cannabis heeft de onmiskenbare mogelijkheid om zelfs de grootste sacherijn te laten lachen en dat is allemaal te danken aan de manier waarop het samenwerkt met het brein.

Heb je ooit gemerkt dat je gevoel voor humor dramatisch "verbetert" als je high bent? Zelfs de meest alledaagse zaken kunnen je laten giebelen en van de dingen die daadwerkelijk grappig zijn lig je in een deuk. Maar hoe komt dit? "Simpelweg omdat je high bent", is niet een volledige verklaring. Het komt grotendeels neer op de diverse manieren waarop de cannabinoïden uit cannabis werken op de hersenen, waarbij ze samenkomen in een lachwekkende ervaring.

Hoewel het zeker niet te ver gaat te beweren dat cannabis onze manier van denken verandert, heeft de wetenschap aangetoond dat het niet daadwerkelijk onze hersenstructuur aanpast. In plaats daarvan, kietelt cannabis onze lachspieren door de bloedstroom te versnellen, neurotransmitter activiteit te stimuleren en de reflex activiteit te verhogen.[1]

Bloedstroom

Allereerst is aangetoond dat het gebruik van cannabis de bloedstroom verhoogt naar bepaalde gebieden in de hersenen. Vooral de bloedstroom naar het cerebellum, de rechter frontale kwab, en linker temporale kwab worden verhoogd. Het is de rechter frontale kwab die van belang is, omdat onderzoek heeft aangetoond dat deze gekoppeld is aan de waardering van humor, dus het klinkt logisch dat, als dit deel van de hersenen in overdrive gaat, je meer vatbaar bent om in lachen uit te barsten.[2][3]

Gerelateerd verhaal

Top 10 Cannabissoorten Die De Slappe Lach Veroorzaken

Neurotransmitters

Een versnelde bloedstroom is echter niet de enige oorzaak voor lachen. Het gebruik van cannabis stimuleert ook de productie en afgifte van aanvullende dopamine en endorfine. Deze chemische stoffen werken in onze hersenen om ons een beloond, tevreden en gelukkig gevoel te geven. Met name dopamine is de neurotransmitter, die wordt geassocieerd met het geluk en de voldoening die we voelen als we eten, verliefd worden, sporten of zo'n beetje alles doen wat we als een belonende ervaring beschouwen.

Reflex activiteit

Tot slot is lachen besmettelijk en, wanneer bovengenoemde factoren worden gecombineerd, is de lachreflex maar moeilijk te weerstaan. Dit effect wordt alleen maar vergroot als je je joint met anderen deelt. Het is ook wel bekend als stompzinnig lachen en betekent dat je lacht zonder aanwijsbare reden. Het werkt op dezelfde manier als kietelen; het laat je lachen, hoewel de situatie niet echt grappig is.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, maak je niet echt kans je gezicht in de plooi te houden, maar waarschijnlijk wil je dat toch niet.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers
Disclaimer:
Wij proberen ons verre te houden van medische beweringen. Dit artikel is slechts bedoeld ter lering en gebaseerd op wetenschappelijke onderzoekspublicaties van andere externe bronnen.

Externe Bronnen:
  1. Neuroimaging in cannabis use: a systematic review of the literature. - PubMed - NCBI - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19627647
  2. - https://www.ncbi.nlm.nih.gov
  3. Humour appreciation: a role of the right frontal lobe | Brain | Oxford Academic - http://brain.oxfordjournals.org/content/122/4/657

Read more about
Effects News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken