Arno Hazekamp
Zamnesia reviewer
Over
Expert in: Het Nederlandse Medicinale Cannabis Programma, Bedrocan, Legal Cannabis Coalition, onafhankelijk adviseur
Opleiding
Opleiding: MSc in Moleculaire Biologie, doctoraat in Biofarmaceutische Wetenschappen
Dr. Arno Hazekamp is een prominent figuur in cannabisonderzoek en betrokken bij het Nederlandse Medicinale Cannabis Programma (NMCP). Als 'patiëntgerichte' onderzoeker heeft Hazekamp een proefschrift gepubliceerd en presenteert hij regelmatig zijn bevindingen op internationale cannabisconferenties, zoals IAMC en ICRS.
Dr. Arno Hazekamp is sinds 2001 een bekende naam in de cannabis- en onderzoekswereld. Met een opleiding in de moleculaire biologie en biofarmaceutische wetenschappen, is Hazekamp nauw betrokken geweest bij het Nederlandse Medicinale Cannabis Programma (NMCP), waarbij hij zich heeft gericht op kwaliteitscontrole, productontwikkeling en het opzetten van nieuw klinisch onderzoek naar het therapeutisch potentieel van cannabis. In 2007 publiceerde hij zijn proefschrift over therapeutische cannabis en de praktische problemen die bij de integratie van de plant in de moderne geneeskunde komen kijken.

Tegenwoordig is Hazekamp werkzaam als onafhankelijk adviseur, docent, activist, voorlichter en onderzoeker. Zijn onderzoek is altijd 'patiëntgericht', en probeert altijd concrete problemen van cannabispatiënten te verhelderen. Hazekamp presenteert zijn bevindingen regelmatig op internationale cannabisconferenties, zoals IAMC en ICRS, en geeft ook onafhankelijke workshops, cursussen en presentaties. Als consultant heeft hij samengewerkt met toonaangevende cannabis bedrijven als Bedrocan, Storz & Bickel, Echo Pharmaceuticals, Eurofins-Proxy Labs en Axim Biotechnologies om diverse producten en technologieën te ontwikkelen.

Arno's Laatst beoordeelde berichten

Je bezoekt onze Nederlandse website.