Blog
Top 15 Amsterdamse Coffeeshops 2018
5 min

Top 10 Cannabis Soorten Uit De Coffeeshop

5 min

Een trip naar de Amsterdamse coffeeshops is een heus ritueel voor Europese stoners. Steeds meer is een stoner vakantie naar Amsterdam de norm. Dit is jouw cannabis routekaart naar de 10 beste cannabis soorten uit de coffeeshop en de beste plaatsen om ze te vinden.

WELKOM IN DE CANNABIS HOOFDSTAD VAN EUROPA

De Amsterdamse coffeeshops zijn al sinds de jaren '70 de leveranciers van eersteklas wiet. Er zijn te veel geweldige gelegenheden en sensationele soorten om in dit artikel te bespreken. Laten we er dus niet langer omheen draaien. Dit artikel is jouw spiekbriefje voor de beste wiet in Amsterdam. Ben je van plan de Amsterdamse coffeeshops te bezoeken? Lees dan snel door als je wilt genieten van cannabis van connaisseur kwaliteit.

Houd je van een dromerige indica, een opwekkende sativa of heb je liever een hybride die hier tussenin valt? Wij hebben aan alles gedacht! Hieronder vind je onze top 10 cannabis soorten, inclusief aanbevelingen voor coffeeshops die de beste producten aanbieden.

TANGILOPE: SMAKELIJKE TANGIE STASH

Tangie (Reserva Privada) Feminized

Verkrijgbaar bij Boerejongens Coffeeshops Amsterdam

Tangilope is een fusie van old-school sativa's, die net komt binnenzeilen in de coffeeshop scene. Deze verrukkelijke cannabis cocktail van Tangie en Chocolope barst van de tropische, zoete citrussmaken. Er zijn maar weinig sativa-dominante hybriden die nog lekkerder zijn. Verwacht een melige, gierende high. Perfect voor gebruik overdag in goed gezelschap.

De oorsprong van Tangilope kunnen we herleiden naar de legendarische Tangerine Dream. Tangie, de ouder, is in feite een moderne remake van de originele Cali Orange en Skunk hybride. Deze soort kun je na een bloeiperiode van 9-10 weken oogsten en is in staat om binnen geweldige head stash te produceren van wel 550g/m². En als je nat regent tijdens je bezoek aan Amsterdam, kun je net zo goed gaan zwemmen. 

LEMON HAZE: DE CITRUS ERVARING

Lemon Haze (BSB Genetics) Feminized

Verkrijgbaar bij The Stud, De Kade, 1e Hulp en Katsu

Zoek je wiet met een friszuur citroenaroma die je verwent met overheerlijke citrussmaken? Dan moet je de sativa-dominante Lemon Haze hebben. Amnesia Haze en Lemon Skunk zijn gefuseerd om een verrukkelijke dosis fruitige sinsemilla te creëren. Ze is niet zo krachtig of pittig als een zuivere Haze, maar 15-20% THC is meer dan genoeg voor een energieke buzz.

Lemon Haze zorgt voor een opwekkende high en is de favoriete "wake en bake" keuze onder toeristen in Amsterdam. Je hebt wel wat finesse nodig om je eigen Lemon Haze te kweken. Kwekers die echter bekend zijn met trim- en traintechnieken kunnen van haar rankachtige groeipatroon genieten.

SeedfinderKlik hier

LAUGHING BUDDHA: MELIGE, KLEVERIGE WIET

Laughing Buddha (Barney's Farm) Feminized

Verkrijgbaar bij Barney's Farm, Dampkring en Amnesia

Wie is er nou niet dol op vette, kleverige toppen? Laughing Buddha is een sativa-dominante hybride en een echte allemansvriend. In 2003 sleepte de soort de HTCC Sativa Cup in de wacht. Sindsdien is ze de favoriet van de door de kosmos surfende connaisseur. Thaise en Jamaicaanse genetica staan daarbij duidelijk garant voor een lachkick. Een goede sativa is altijd opwekkend. De beste zorgt echter voor lachbuien zonder aanleiding.

In de kweekruimte groeit Laughing Buddha uit tot een grote wietboom. De opbrengsten kunnen dan ook enorm zijn, ervan uitgaande dat je groene vingers hebt. LST en/of ScrOG worden aangeraden om het bladerdak met buitenmaatse cola's te vormen. Je hebt ook wat geduld nodig voor de bloeiperiode van maximaal 12 weken.

CASEY JONES: ALLEMAAL AAN BOORD VOOR DE BESTE SMAKEN

Casey Jones (Devil's Harvest Seeds) Feminized

Verkrijgbaar bij Bluebird, Tweede Kamer en Het Ooievaartje

Alleen Casey Jones kan je voorzien van een rijke, aardse smaak met zoetzure hints en vol smakende, stevige rook. Binnen enkele momenten geniet je van cerebrale sativa energie en een kalmte die afkomstig is van haar indica kant. Casey Jones is een ware uitbarsting van smaken.

Kwekers verwarren haar in de tuin vaak met een indica. Trainwreck, Sour Diesel en Thai genetica leiden op de een of andere manier tot gedrongen, vertakte planten met een indrukwekkende bloem tot blad verhouding. Deze dame is een vermomde sativa. Zelfs beginnende kwekers kunnen een monsterlijke oogst binnenhalen na een bloeiperiode van slechts 8 weken.

Gerelateerd artikel

De Coffeeshops In Amsterdam: De 10 Beste Tips Voor Een Eerste Bezoek

SOUR STRAWBERRY DIESEL: FEEL GOOD GANJA

Strawberry Sour Diesel (Devil's Harvest) Feminized

Verkrijgbaar bij Dampkring, DNA en Voyagers

Strawberry Cough en Sour Diesel komen samen in Sour Strawberry Diesel. Rook deze brain fog en maak je klaar voor een geweldig gevoel. Daarnaast is deze killer van stress voorzien van een dubbele dosis zoete en zure smaken. De keiharde, super-harsachtige toppen zijn daarbij gewoon te kleverig om te weerstaan.

Sour Strawberry Diesel is een sativa-dominante soort met een relatief korte bloeiperiode van 8-9 weken. In de kweekruimte is ze geen veeleisende diva, maar eerder een krachtige, hoogproductieve hybride. Kwekers van alle niveaus kunnen deze onderhoudsarme head stash van topklasse waarderen.

CHEESE: DE UNDERGROUND KLASSIEKER

Cheese (Zamnesia Seeds)

Verkrijgbaar bij Abraxas, Baba en Greenhouse

Als de budtender deze geurige cannabis op de toonbank legt, valt het unieke en prikkelende aroma je het eerst op. Vervolgens zie je strakke toppen, schitterend van de hars. Het is onmiddellijk merkbaar; je hebt een buitengewone Skunk ontmoet. Je zintuigen staan op het punt te worden veroverd door Cheese.

Cheese werd in de late jaren '80 ontdekt in het Verenigd Koninkrijk, in een tuintje met Skunk #1. Door de jaren heen werd de soort verrijkt met ofwel Afghaanse genetica of Northern Light, afhankelijk van de veredelaar. De indica-dominante Cheese is de ontspannende, Skunkachtige plant voor de ware connaisseur. Je hoeft echter geen meesterkweker te zijn om 500g/m² bij elkaar te kunnen harken uit een binnenruimte. Cheese is gemakkelijk te kweken en kan na een bloeiperiode van slechts 8 weken worden geoogst.

OG KUSH: WIET VAN WERELDKLASSE UIT DE VS

OG Kush (Zamnesia Seeds) Feminized

Verkrijgbaar bij Katsu, Sensemillia en De Supermarkt

Deze wiet van wereldklasse, afkomstig uit de Amerikaanse West Coast, staat ook in Europa bovenaan de lijst met meest gewilde soorten. Haar brandstofachtige Kush geuren met zure citrus noten, neon-groene, ijzige toppen en intense kracht verleiden en betoveren je meteen. De allerbeste exemplaren garanderen daarbij een THC-percentage van 20%+. Veteranen genieten van de initiële euforische golf voordat de zwaardere, lichamelijke effecten opkomen. Beginners kunnen zomaar in een couch-lock raken, middenin de coffeeshop. Probeer dus een comfortabel plekje te zoeken voor een sessie met OG Kush.

Het kweken van OG Kush kan lastig zijn. Afhankelijk van je vaardigheden, belonen de planten je echter met eersteklas dope. Ook is de indica-dominante OG Kush enorm veelzijdig. Ze kan daarbij goed presteren in een SOG of ScrOG kweekruimte. Je kunt wel wat variatie in fenotypes verwachten. De meeste kwekers die een eersteklas OG Kush moederplant selecteren, weigeren het om nog iets anders te kweken.

AK-47: MAXIMALE HYBRIDE VUURKRACHT

AK-420 (Zamnesia Seeds) Feminized

Verkrijgbaar bij Kadinsky en Yo Yo

AK-47 is de veelzijdige mix van Afghaanse, Colombiaanse, Mexicaanse en Thaise genetica. De sativa-dominante hybride staat al sinds halverwege de jaren '90 op het menu van vele coffeeshops. En dat is niet zonder reden. Een diepe hijs van haar aardse, ietwat zure rook overtuigt namelijk zelfs de meest veeleisende connaisseur van haar grootsheid. AK-47 raakt je dan ook meteen in je hoofd. Maar in plaats van je tegen de grond te werken, laat AK-47 je met elk trekje steeds hoger stijgen.

Korte, vertakte, Skunkachtige planten decoreren je kweekruimte. Compacte clusters toppen dijen daarbij de laatste 3 weken van de bloei aanzienlijk uit. Je hoeft bovendien maar weinig knipwerk te verrichten. De bloeiperiode is snel en krachtig tijdens de laatste 8-9 weken van haar levenscyclus. AK-47 is daarbij een bewezen ster in allerlei omgevingen, van organisch tot hydroponics.

Gerelateerd artikel

Top 15 Amsterdamse Coffeeshops Van 2018

GORILLA GLUE #4: KING KONG CANNABIS

Gorilla Glue (Zamnesia Seeds) Feminized

Verkrijgbaar bij Grey Area, Green Place en Utopia

De prachtig gebalanceerde Gorilla Glue #4 is ook een zeer krachtige, Amerikaanse soort die de Amsterdamse coffeeshops heeft veroverd. Ze bevat bijna 30% THC en de glinsterende, met hars bedekte toppen stralen een eersteklas diesel aroma uit. Gorilla Glue #4 is dan ook voor de vuurspuwers. Zelfs veteranen hebben mogelijk 5 minuten nodig om bij te komen na een paar trekjes van een spliff. Misschien moeten ze ook even pauzeren om een kopje koffie te drinken of een groot glas ijskoude Chocomel.

Gorilla Glue is in de kweekruimte een heus monster dat veel ruimte inneemt. Variatie in fenotypes is daarbij heel gewoon. Vroeg trainen en trimmen wordt aangeraden om de hoogte van de plant te beheersen. De productie en potentie hangen daarbij af van hoe bedreven je bent. Behandel haar goed en een royale oogst van de kleverigste cannabis kan van jou zijn.

WHITE WIDOW: DE AMSTERDAMSE KONINGIN

White Widow (Zamnesia Seeds) Feminized

Verkrijgbaar bij The Stud, Popeye en Abraxas

Er was eens een White Widow, die de meest formidabele cannabis soort op aarde was. In de jaren '90, toen 10% THC de norm was, kwam er plotseling een ijskoningin voorbij met een THC-percentage van 20%. De wereld zou nooit meer hetzelfde zijn. Mysterieuze Braziliaanse en Zuid-Indiase soorten werden gecombineerd om White Widow te creëren. Haar citrusachtige dennengeur, herkenbare kriebel in de keel en krachtige, narcotische high hebben van deze dame een ware legende gemaakt.

In de kweekruimte lijkt White Widow op een gedrongen sativa plant. Indica draagt echter bij aan haar compacte, ijzige toppen en relatief korte bloeiperiode van 9-10 weken. Zelfs volgens hedendaagse normen is White Widow nog steeds elke centimeter van je kweekruimte waard.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken