Blog
Top 10 Van Hasj In Amsterdam
5 min

Top 10 Van Hasj In Amsterdam

5 min

Hasj is een delicatesse in de wereld van cannabis. In dit artikel laten we je zien waar je de beste van Amsterdam vindt.

Ben je dol op hasj? Lees verder en ontdek waar je de beste hasj van Amsterdam vindt volgens de Zamnesia Amsterdam Coffeeshop Awards van 2019.

AMSTERDAM COFFEESHOP AWARDS — BESTE HASJ

De Coffeeshop Awards van Zamnesia zijn in het leven geroepen om Amsterdamse wietliefhebbers een stem te geven. En niet alleen bewoners, maar ook de bezoekers. De awards ontvingen dit jaar meer dan 50.000 stemmen uit 50 landen. Hieronder zie je welke 10 coffeeshops de beste hasj in de stad leveren.

VERSCHILLENDE SOORTEN HASJ

Verschillende Soorten Hasj

Wiet-connaisseurs hebben hasj altijd als een delicatesse beschouwd. Er bestaan echter verschillende soorten hasj en ze zijn niet allemaal gelijk. Enkele typen die je in Amsterdam kunt vinden, zijn:

  • AFGHAANSE HASJ

De Afghaanse hasj in Amsterdam wordt meestal gemaakt door het persen en verhitten van kief tot blokken. Het heeft een donkerbruine, bijna zwarte kleur, een sterk, kruidig aroma en geeft meestal een ontspannende, milde stone. Dit omdat het Kush of andere sterke indica-soorten bevat.

  • BUBBLE HASH

Bubble hash maakt men door met ijs, water en bubble bags de trichomen van bevroren cannabistoppen te scheiden. De trichomen worden hierbij verzameld met gaaszakken. Vervolgens worden ze gedroogd en samengeperst. Lichtere kleuren zijn vaak een teken van goede bubble hash, terwijl donkere of groenere hasj meestal duidt op lagere kwaliteit.

Gerelateerd artikel

Hoe Maak Je Bubble Hash? (3 Methodes)

  • ROSIN

Voor dit type hasj wordt veel warmte en druk gebruikt om de gewenste cannabinoïden en terpenen uit de cannabistoppen te winnen. Hoogwaardige rosin heeft een kleverige structuur, een gouden kleur en is vaak zeer aromatisch.

  • HASJOLIE

Hasjolie wordt gemaakt met een oplosmiddel (meestal butaan) om de cannabisstoffen te scheiden van de gedroogde toppen. Dit resulteert in hasj met een concentratie cannabinoïden van soms wel 90%. Hasjolie wordt onder verschillende namen verkocht. Dit is afhankelijk van de consistentie. Populaire varianten zijn shatter, wax en budder.

WATERWORKS VAN COFFEESHOP AMSTERDAM

Waterworks Van Coffeeshop Amsterdam

Hasj draait allemaal om kracht en smaak. Gezien die 2 criteria mag je de Waterworks Hash van Coffeeshop Amsterdam niet negeren.

Je vindt de naam “waterworks” op veel Nederlandse coffeeshopmenu’s, waar het een alternatieve naam voor bubble hash is. Hoewel er genoeg goede hasj in de stad te vinden is, is de Waterworks van Coffeeshop Amsterdam het neusje van de zalm.

TEST DE KWALITEIT VAN HASJ MET DE BUBBELTEST

Test De Kwaliteit Van Hasj Met De Bubbeltest

Goed geproduceerde hasj heeft een zeer hoog THC-gehalte en bewerkstelligt een krachtige high. Hoe kun je echter hasj van goede kwaliteit onderscheiden van het slechte spul? Hiervoor kun je een simpele test doen, zodra je eenmaal je hasjiesj gekocht hebt. En dat is de bubbeltest. Met een aansteker – dus niet met een lucifer - houd je een vlammetje bij een klein stukje hasj. Als de hasj merkbaar bubbelt, is het zeker goed spul. De beste hasj vat vaak bijna meteen vlam en blijft branden met een roetvrije vlam. Is je hasj na deze bubbeltest zwart van het roet? Dan kan het betekenen dat bepaalde verontreinigende stoffen zijn verbrand.

Hasj die niet bubbelt, kan als minderwaardig worden gezien. Hierin zit waarschijnlijk een hoger percentage ongewenst plantaardig materiaal. Ook kunnen dit verontreinigende stoffen zijn. Hasj die als een gek bubbelt, is echter ook geen goede zaak. Dit kan er namelijk op wijzen dat producenten die afweten van de bubbeltest olie hebben toegevoegd. Zoek dus naar de "sweet spot".

Bovendien kan je neus helpen de kwaliteit van je hasj te bepalen. Goede hasj moet minstens een milde geur hebben. Afknappers zijn muffe, schimmelachtige of plasticachtige geuren.

TOP 10 COFFEESHOPS VOOR HASJ

Zonder verder oponthoud, presenteren we hier onze lijst met de top 10 coffeeshops voor hasj, gebaseerd op meer dan 50.000 stemmen:

1. COFFEESHOP AMSTERDAM

Beste Hasj - Coffeeshop Amsterdam

Coffeeshop Amsterdam, voorheen bekend als De Dampkring, is al meer dan twintig jaar een van de populairste coffeeshops in de stad. De shop staat bekend om zijn topservice, een gezellig rustiek interieur met ruim voldoende zitplaatsen op de bovenverdieping en een van de beste wietmenu’s in de stad.

Zoals we eerder al zeiden, gaat er niets boven de Waterworks Hash van Coffeeshop Amsterdam. Met een lichte, kruimelige textuur, prachtig aroma en extreme kracht is dit een ware traktatie voor connaisseurs.

2. THE STUD

Beste Hasj - Coffeeshop The Stud Amsterdam

The Stud is gevestigd in Amsterdam-Oost. Het is een kleine shop als het op zitplaatsen aankomt. Toch maakt het vriendelijke personeel en de geweldige selectie aan wiet, hasj en edibles dit een van onze favoriete plekken in de stad.

The Stud biedt meestal een ruime variëteit aan hasj aan, die continu verandert. Zijn eersteklas stuff wordt echter op het menu vermeld als Canna Hash. Deze hasj is extra krachtig en heeft een ongelofelijke smaak. Momenteel is Kosher Kush onze favoriete Canna Hash bij The Stud. Deze levert een ultra-ontspannende indicastone en heerlijke aroma’s van Kush.

3. BOEREJONGENS

Beste Hasj - Boerejongens Coffeeshop Amsterdam

Boerejongens zette de Nederlandse coffeeshopwereld op zijn kop, door klanten te voorzien van een luxe ervaring, vergelijkbaar met wat je bij een wijnbar verwacht. Denk aan warme houten interieurs, elegante marmeren toonbanken en verkopers die hun soorten kennen zoals sommeliers hun druiven.

Ben je een echte hasj-fanaat? Dan gaat er niets boven de Tangerine G13 Isolator Hash van Boerejongens. Deze hasj is gemaakt van de hybride Tangerine G13 van Amsterdam Genetics, middels dezelfde extractiemethode met ijswater als bubble hash. De smaak is ongelofelijk en de ontspannende stone houdt uren aan.

4. 1E HULP

Beste Hasj - Coffeeshop 1e Hulp Amsterdam

Aan de Marnixstraat net achter de Jordaan ligt de 1e Hulp, die bij de Coffeeshop Awards dit jaar op diverse toplijsten prijkt. Met de vriendelijke service, moderne sfeer en een geweldig menu is het niet moeilijk te begrijpen waarom.

Hoewel 1e Hulp ook verschillende soorten isolator-hasj verkoopt, raden wij aan om eens de Moonrocks te proberen. Deze kleine krachtige bollen worden gemaakt door een cannabistop in kleverige cannabisolie te dompelen en vervolgens te bedekken met een dikke laag kief. De Moonrocks van 1e Hulp zijn compleet andere koek dan traditionele hasj. Iets wat je zeker eens moet proberen.

5. BARNEY’S

Beste Hasj - Barney's Coffeeshop Amsterdam

Het team achter de zadenbank Barney’s Farm heeft zijn activiteiten uitgebreid met coffeeshops en cannabisvriendelijke bars. Met jarenlange ervaring en een catalogus aan soorten die teruggaan tot de jaren ’80, is het geen verrassing dat je bij Barney’s goede wiet en hasj vindt.

Het hasj-menu van Barney's is gevuld met Cannabis Cup-winnaars. Je mag ervan uitgaan dat wat je ook kiest uitstekend is. Wij raden echter aan om Caramella Cream te proberen, of Barney Rubble (isolator) voor extra kracht.

6. HAPPY FEELINGS

Beste Hasj - Happy Feelings Coffeeshop Amsterdam

Happy Feelings is een andere kleinere coffeeshop die zich onderscheidt met een voortreffelijk menu. Deze shop in het centrum van Amsterdam trekt een hoop toeristen aan dankzij de unieke grachtenrondvaart. Hierbij neemt de shop bezoekers mee op een cannabis-verrijkte boottocht door de stad.

Happy Feelings heeft altijd een groot assortiment aan hasj. De soorten zijn allemaal het proberen waard. Het pièce de résistance is echter zonder twijfel de isolator-hasj. Deze is verkrijgbaar als kleverig, geperst blok of fijn poeder. Het smaakt geweldig, geeft een aangename stone en is tevens betaalbaar, in tegenstelling tot andere hasj op deze lijst.

7. AMNESIA

Beste Hasj - Coffeeshop Amnesia Amsterdam

De Amsterdamse coffeeshop Amnesia heeft een goede reputatie opgebouwd, net als de soort waar hij naar is vernoemd. De locatie van deze shop aan de Herengracht, een paar straten van het Anne Frank Huis en vlakbij het stadscentrum, is onovertroffen.

Het hasj-menu van Amnesia heeft voor elk wat wils. Zo vind je er handgerolde charas, geperste hasj en isolator-cream. Wil je eens wat anders proberen? Dan raden we Amnesia’s Nepali Pollen aan, dat in 2012 de Hash Cup won.

8. THE BULLDOG

Beste Hasj - The Bulldog Coffeeshop Amsterdam

The Bulldog vereist geen verdere introductie. Vandaag de dag zijn er meerdere vestigingen te vinden in Amsterdam. Het begon echter allemaal met The First aan de Oudezijds Voorburgwal 90. The Bulldog beschouwt men als de eerste Amsterdamse coffeeshop. Daarmee heeft de shop niet alleen een goede reputatie opgebouwd, ook een goed menu.

Probeer de Lemon Crossing-hasj van The Bulldog voor een stevig, citroenachtig aroma en een opbeurende cerebrale high. Perfect voor een wandeling door de stad.

9. BABYLON

Beste Hasj - Coffeeshop Babylon Amsterdam

Babylon is geliefd om zijn vriendelijke service en een topmenu waarop goede hybride soorten en hasj-soorten samenkomen. De coffeeshop verkoopt momenteel geweldige isolator-hasj tegen een schappelijke prijs. Daarnaast heeft Babylon Moonrocks en een assortiment geperste hasj, waaronder zijn eigen Super Babylon en Super Polm (kief).

10. GREEN HOUSE COFFEESHOP

Beste Hasj - Green House Coffeeshop Amsterdam

Green House Seed Co. is een andere toonaangevende Amsterdamse zadenbank. Tegenwoordig kun je genieten van diverse Green House-soorten op 4 locaties. Bijvoorbeeld bij Green House Centrum aan de Oudezijds Voorburgwal 191, in het Wallengebied.

Van het menu bij Green House gaat er vrijwel niets boven Super Lemon Haze Cream. Deze hasj is exclusief voor de coffeeshop gemaakt. Je vindt dan ook nergens anders in de stad dezelfde hasj (of in elk geval niet van dezelfde kwaliteit).

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Nieuws Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken