Blog
Marihuana Moon Rocks
5 min

Wat Zijn Moonrocks, Sunrocks En Cannabiskaviaar?

5 min

De cannabiswereld heeft in de loop der jaren behoorlijk wat veranderingen doorgemaakt. Met maximale kracht en ten minste twee soorten cannabisproducten in één, kun je met moonrocks, SunRocks en cannabiskaviaar genieten als nooit tevoren. Ze zijn niet voor iedereen, maar laten we toch eens kijken naar deze THC-rijke snacks en hoe je ze maakt.

Er zijn veel manieren om van wiet te genieten, dus als je alleen af en toe een joint rookt, is dit artikel voor jou. Hieronder bekijken we de belangrijkste verschillen tussen moonrocks, SunRocks en cannabiskaviaar, en misschien nog belangrijker, hoe je ze zelf kunt maken! Als je van wiet houdt, moet je deze cannabiscreaties zeker eens proberen.

Wat zijn moonrocks?

Wat Zijn Moonrocks?

Moonrocks bestaan uit toppen, een laagje hasjolie en zijn besprenkeld met kief en geven je een buitenaardse rookervaring. Ze zien eruit als een klein, stoffig steentje, en als iets van een andere planeet (vandaar de naam 'moonrock').

Door de combi van cannabisproducten die worden gebruikt, hebben moonrocks vaak een enorm hoog THC-gehalte. Hierdoor zijn ze een uitstekende optie voor ervaren cannabisfans.

Hoe zit het met cannabiskaviaar en SunRocks?

Hoe Zit Het Met Cannabiskaviaar En Sunrocks?

Vaak worden cannabiskaviaar en SunRocks met moonrocks vergeleken. Maar hoe verschillen ze precies van elkaar?

Cannabiskaviaar lijkt veel op een moonrock. Beide bestaan uit toppen die bedekt zijn met hasjolie, behalve dat de eerste dat extra laagje kief mist. Het resultaat is een kleverig, krachtig balletje THC-rijke wiet. Hoewel de kief bij cannabiskaviaar meestal wordt weggelaten, wordt het soms toch toegevoegd, waardoor de verschillen tussen de twee relatief klein kunnen zijn.

SunRocks zijn een beetje anders. Dit zijn toppen die zijn ondergedompeld in een premium concentraat, meestal van dezelfde soort als de toppen. Daarna worden ze omhuld met kief, ook van dezelfde strain. Zo lijken ze van veraf op gewone toppen. Maar als je ze van dichtbij bekijkt, zul je zien dat ze inderdaad met een gedroogd cannabisextract bedekt zijn. SunRocks worden beschouwd als premium producten, en zijn dan ook superkrachtig. Met een THC-gehalte tussen de 50% en 80% overtreffen ze moonrocks, maar zijn ze ook duurder.

Gerelateerd artikel

Kief: Wat Is Het En Hoe Maak Je Het?

Moonrocks vs. cannabiskaviaar

Moonrocks Vs. Cannabiskaviaar

Maar hoe verhouden moonrocks zich tot cannabiskaviaar? En wat biedt meer waar voor je geld? De verschillen lijken misschien klein als je er weinig ervaring mee hebt, maar deze met cannabinoïden doordrenkte creaties zitten vol verrassingen. Laten we eens een kijkje nemen!

Ingrediënten

Zoals eerder vermeld, zijn zowel moonrocks als cannabiskaviaar in feite gewone, uitgeharde toppen. Dit kan van elke soort zijn; waar sommigen de voorkeur geven aan een zeer smaakvolle cultivar, proberen anderen de algehele kracht te maximaliseren door een strain met een uitzonderlijk THC-gehalte te kiezen. Afgezien van de toppen wordt ook een hasjolieconcentraat gebruikt om het oppervlak te coaten. Dat is alles wat je nodig hebt om glanzende bolletjes cannabiskaviaar te maken!

Als je echter moonrocks wilt maken, moet je een mooie laag kief toevoegen. Dit kun je verkrijgen door de toppen vooraf tegen een zeef te wrijven, of je kunt het beetje wat er nog in de kief-vanger van je grinder zit gebruiken. Dit hangt allemaal af van hoeveel kief je wilt gebruiken.

Het proces

Het is de coating van concentraat die moonrocks en cannabiskaviaar hun extra kracht en magie geeft. Je kunt hiervoor verschillende concentraten gebruiken, maar hasjolie is het populairst.

Butaan hasjolie (BHO), ook wel 'honingolie' genoemd, is het resultaat van het extraheren van trichomen uit de wietplant met butaan als oplosmiddel. Omdat dit een gevaarlijk proces kan zijn, wordt BHO voornamelijk in labs gemaakt en commercieel verkocht. Mensen met meer ervaring doen het echter ook wel thuis.

Dit wordt meestal gedaan door een speciale glazen of roestvrijstalen buis te vullen met gemalen toppen om er vervolgens butaan doorheen te leiden. Het butaan helpt de wiet van de hars te scheiden. Vervolgens wordt het achtergebleven oplosmiddel verwijderd en de hars verzameld om moonrocks, SunRocks en cannabiskaviaar te maken.

Sterkte

De combinatie van kief en hasjolie verhoogt het THC-gehalte van moonrocks enorm. Cannabiskaviaar biedt daarentegen niet de extra kick van kief. De algehele kracht van beide producten is echter voornamelijk afhankelijk van het THC-gehalte van de toppen en het cannabis-concentraat.

Als gevolg hiervan kan de kracht variëren wanneer je deze producten bij een coffeeshop koopt.

Moonrocks bevatten echter meestal ongeveer 50% THC. Ter vergelijking: het gemiddelde THC-gehalte van reguliere, uitgeharde toppen is 17-25%. Cannabiskaviaar bevat ongeveer 30-40% THC, maar dit kan ook veel meer zijn, afhankelijk van de soort en het concentraat.

Hoe maak je moonrocks of cannabiskaviaar?

Hoe Maak Je Moonrocks Of Cannabiskaviaar?

We zijn al kort ingegaan op de verschillende componenten en ingrediënten die nodig zijn om moonrocks en cannabiskaviaar te maken. Nu laten we je echter zien hoe je deze traktaties thuis kunt bereiden.

Ingrediënten en benodigdheden

  • Middelgrote/grote toppen
  • Butaan hasjolie (of ander concentraat)
  • Kief
  • Pincet
  • Roestvrijstalen kom
  • Kwast of make-upborstel
  • Handschoenen
  • Bakpapier

Stappen

1. Ten eerste is het belangrijk om schoon te werken. Zo zorg je dat verontreinigingen geen invloed op je moonrocks of cannabiskaviaar hebben. Dus maak je werkblad schoon, was je handen en draag handschoenen.

Ten Eerste Is Het Belangrijk Om Schoon Te Werken

2. Vervolgens is het tijd om je concentraat voor te bereiden. Als de hasjolie is uitgehard, moet je deze smelten om het goed aan te kunnen brengen. Dit bereik je door het in een pan op laag vuur te zetten, totdat het een vloeibare vorm heeft gekregen. Hetzelfde kan worden toegepast op andere concentraten, wax en resins. Dit hangt allemaal af van wat je wilt gebruiken.

Vervolgens Is Het Tijd Om Je Concentraat Voor Te Bereiden

3. Nu je olie klaar is, is het tijd om te gaan schilderen! Maak je geen zorgen; je hoeft echt geen artistiek talent te hebben. Dompel gewoon je kwast in de cannabisolie en bedek de toppen met zoveel concentraat als je wilt. Als je cannabiskaviaar wilt maken, laat je het zodra het glinstert op het bakpapier drogen. Wanneer je echter moonrocks wilt maken, ga dan naar de volgende stap.

Nu Je Olie Klaar Is, Is Het Tijd Om Te Gaan Schilderen

4. Doe je kief in een roestvrijstalen kom. Pak vervolgens met je pincet de met olie doordrenkte toppen vast. Net zoals je gehaktballetjes met paneermeel zou bedekken, rol je de toppen voorzichtig door de kief. Eenmaal bedekt, haal je ze met het pincet weer uit de kom. Het resultaat is een stoffig uitziende 'steen' die boordevol THC zit. Het is belangrijk om hierbij een pincet te gebruiken om te voorkomen dat je handen plakkerig worden!

Doe Je Kief In Een Roestvrijstalen Kom

5. Leg tot slot je glinsterende moonrock op bakpapier en laat hem goed drogen voordat je hem gaat roken.

Leg Tot Slot Je Glinsterende Moonrock Op Bakpapier

Welke soorten zijn het beste voor moonrocks?

De sleutel tot succes bij het maken van moonrocks of cannabiskaviaar zijn de soort en de ingrediënten. Zoals inmiddels wel duidelijk is, is het doel van deze creaties het bereiken van zoveel mogelijk kracht. Je kunt dus het beste beginnen met een THC-rijke soort die ook een geweldige smaak heeft.

Een populaire soort voor het maken van moonrocks is bijvoorbeeld OG Kush. Deze strain heeft geweldige ouders, in de vorm van Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush. Hiermee is deze soort het perfecte startpunt als je krachtige cannabiscreaties wilt maken. Met uitstekende smaken en een gemiddeld THC-gehalte van 19%, zal OG Kush ongetwijfeld elke moonrock of cannabiskaviaar compleet maken!

OG Kush (Zamnesia Seeds) feminized

(82)
Ouders: Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
Genetica: 75% Indica / 25% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 19%
CBD: 3%
Bloei soort: Fotoperiode

Hoe gebruik je moonrocks en cannabiskaviaar?

Hoe Gebruik Je Moonrocks En Cannabiskaviaar?

Maar nu je je eigen moonrocks of cannabiskaviaar hebt gemaakt, vraag je je misschien af: hoe moet je ze gebruiken? Ze zijn bedoeld om te roken, maar je hebt daarbij verschillende opties. Wil je ze bijvoorbeeld graag in stukjes breken en in een joint rollen, dan kan dat prima.

Maar misschien is de bevredigendste methode wel het roken van een bong. De keuze is aan jou.

Zorg er echter voor dat je geen grinder gebruikt bij het voorbereiden, want dat zal ongetwijfeld al je harde werk tenietdoen! Hierdoor zullen delen van de met olie doordrenkte toppen en kief achterblijven, wat bovendien de werking van je grinder negatief beïnvloedt.

Ongeacht je tolerantie, is het ook altijd de moeite waard om in gedachten te houden dat moonrocks en cannabiskaviaar uitzonderlijk krachtig zijn. Ga dus voorzichtig te werk. Zelfs de meest ervaren rokers kunnen door hun kracht overrompeld worden.

Kun je moonrocks eten?

Hoewel ze er erg lekker uitzien, kun je moonrocks en cannabiskaviaar niet eten. De toppen, BHO en kief moeten namelijk nog worden gedecarboxyleerd om effecten te verkrijgen. Je kunt ze wel gebruiken om edibles te maken, maar het is veel gemakkelijker om hiervoor gewone wiettoppen te gebruiken. Je kunt je moonrocks dus het beste voor je pijp, joints of bong bewaren.

Hoe bewaar je moonrocks en cannabiskaviaar?

Hoe Bewaar Je Moonrocks En Cannabiskaviaar?

We zijn ervan overtuigd dat je in no time door je voorraad moonrocks heen bent, en dat je ze niet voor langere tijd hoeft te bewaren. Als je dat echter toch wilt, doe ze dan in een luchtdichte, bij voorkeur glazen pot, en bewaar ze in een koele, droge en donkere omgeving. Dit zorgt dat ze hun versheid behouden en wanneer het tijd is om ze te gebruiken, zullen ze net zo krachtig zijn als in het begin.

Zijn moonrocks, SunRocks en cannabiskaviaar het proberen waard?

Deze THC-rijke lekkernijen zijn zeker niet voor bangeriken. Hoewel ze duur kunnen zijn om aan te schaffen en te maken, worden ze gezien als het toppunt van kracht in de wereld van de wiet. Hiermee zijn ze geweldig voor mensen die op zoek zijn naar een krachtigere rookervaring. Met dat in gedachten zullen moonrocks en hun varianten de komende jaren zeker een favoriet onder veel rokers blijven!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken