Blog
Vacuum Purgen BHO
2 min

BHO Wetenschap: Waarom Je Zou Moeten Vacuum Purgen & Hoe Je Dit Doet

2 min

Als je een fan bent van butaan hasj olie (ook wel bekend als BHO en dabs), dan is de kans groot dat je BHO van slechte kwaliteit al vanaf een grote afstand spot. Hoewel er vele factoren zijn die bijdragen aan BHO van slechte kwaliteit, is er niets meer overheersend of belangrijk als correct vacuüm purging.

 

Tenzij je je BHO vacuüm purged, zal het grijs worden, slecht smaken en vol onzuiverheden zitten, wat de kwaliteit van de ervaring zal verminderen, maar ook je gezondheid. De beste manier om je BHO te purgen is met een vacuüm oven en dan ook graag een goede.

Wanneer je begint met het maken van BHO, zal deze eerste uitgave, om een goede vacuüm oven te kopen, behoorlijk ontmoedigend lijken, maar als je een goedkope aanschaft, of nog erger, helemaal geen oven koopt, dan zal de kwaliteit van je product hieronder lijden

Wat doet vacuüm purgen precies?

Wat Doet Vacuüm Purgen Precies?

Vacuüm purging is zo belangrijk bij de BHO productie omdat dit helpt de oplosmiddelen en onzuiverheden weg te koken, die onderdeel zijn van het creatie proces, waardoor je een pure, veilige en smakelijke BHO overhoudt. Vacuüm purging plaatst je olie onder atmosferische druk. Deze druk verlaagt het effectieve kookpunt van elk van de bestanddelen van je BHO, waardoor bepaalde bestanddelen koud kunnen worden weggekookt, zonder de anderen te beschadigen.

Als je een vacuüm oven niet kan betalen, of er de ruimte niet voor hebt, is het natuurlijk mogelijk je eigen purging systeem te maken. Hoewel de kwaliteit van het product niet hetzelfde is als wanneer je een vacuüm oven zou gebruiken, is het nog steeds beter dan het purgen helemaal over te slaan.

How To: Vacuüm Purging BHO

Je hebt nodig:

 • 1 grote ovenvaste schaal

 • Een hitte veilige vacuüm kamer

 • Een vacuüm pomp

 • Een grote BHO mat (gladde mat)

 • Elektrische pan

 • Elektrische grill

 • Infrarood thermometer

Dabbing

Bekijk Dabbing Producten

Instructies:

 1. Wat je als eerste moet doen is je extractiebuis pakken en vullen met wiet. Hoe strakker verpakt, hoe beter.

 2. Pak je elektrische pan, doe dit buiten of in een goed geventileerde ruimte, en vul deze met water. Laat je ovenschaal erin drijven en zet de hittebron aan om het water te verwarmen tot ongeveer 40 graden Celsius. 

 3. Pak je wiet en onttrek je BHO direct in je ovenschaal. 

 4. Laat het heet water bad purgen en de overtollige vloeibare butaan verdampen, terwijl je wacht tot de reactie vertraagt. Roer op dit moment de vloeistof met een vork om de bubbels te verwijderen. Dit kan ongeveer 10 minuten duren. 

 5. Schraap je BHO eruit en verdeel het in een dunne laag over je BHO mat. 

 6. Plaats dit in je vacuüm kamer en zet de vacuüm pomp op. 

 7. Plaats de vacuüm kamer op je grill en verwarm deze tot 40-43 graden Celsius. Gebruik je thermometer pistool om de temperatuur in de vacuüm kamer in de gaten te houden. 

 8. Stel het vacuüm in op 27" HG en houd de BHO in de gaten om te verzekeren dat het niet teveel uitzet of ontploft (het kan een beetje blazen). 

 9. Als alles goed gaat, laat je het vacuüm los, en stel de temperatuur vervolgens in op 29" HG. Wacht 30 minuten, ontlucht en vervolgens ga je terug naar 29" HG. Herhaal dit proces totdat je tevreden bent over het volledig purgen van je BHO. Dit kan 2 uur in beslag nemen.

 10. Het eindresultaat moet wat heldere, glasachtige, bruin/gouden BHO zijn. Zodra je klaar bent, haal je het vacuüm eraf. Je BHO kan nu worden bewaard. 


Dat is alles! Je hebt je BHO succesvol kunnen vacuüm purgen en een veel veiliger, zuiverder product gemaakt! De hierboven beschreven methode is een zeer basale, doe-het-zelf methode en dit is echt het minimale wat je zou moeten doen. Het is mogelijk het veel meer te compliceren, met veel meer technische apparatuur, maar als je dit niet te pakken kan krijgen, of niet kan betalen, dan is dit een goed startpunt.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken