Blog
Hoe Maak Je Hasj?
4 min

De 5 Beste Manieren Om Hasj Te Maken

4 min

De productie van hasj is best simpel, dus hier zijn 5 manieren waarop je jouw cannabis planten kan veranderen in dit wereldberoemde concentraat.

Hasj, ook bekend als hashish, behoort tot de oudste en meest gebruikte cannabis concentraten. Haar populariteit is afkomstig van de enorme kracht en eenvoudige productie, waardoor bijna iedereen het zelf kan maken. We hebben dus een gids samengesteld over wat het is en hoe je het zelf kan maken.

WAT IS HASJ?

WAT IS HASJ?

Zoals reeds vermeld, is hasj een vorm van cannabis concentraat. Het is gemaakt van de trichomen van de cannabis plant, die kleine haarachtige klieren die het merendeel van de planten cannabinoïden produceren en bevatten. Ze worden van de plant gescheiden en vervolgens in geconcentreerde blokken geperst met druk en hitte. Het merendeel van de trichomen groeit rond de bloemen van de plant, waardoor toppen en knipresten de belangrijkste ingrediënten zijn voor de productie van hasj, hoewel alle plantenmaterie kan worden gebruikt.

Het is belangrijk te weten dat het simpelweg scheiden van de trichomen van de cannabis plant geen hasj zal produceren. Het resultaat van deze scheiding staat bekend als kief, een ander concentraat en het rauwe ingrediënt in de hasj productie. Het is geen hasj totdat het een hitte/druk behandeling heeft ondergaan, waardoor de trichomen afbreken en smelten, wat de consistentie, smaak en effect beïnvloedt.

Gerelateerd artikel

Kief: Wat Is Het En Hoe Maak Je Het?

In feit is er dus slechts een manier om hasj te produceren: Door het te verhitten en te persen. De methode die je echter gebruikt om kief te verkrijgen, kan een grote invloed hebben op de kwaliteit van je hasj en zowel subtiele als uitgesproken verschillen veroorzaken. Dit is waarom er veel "verschillende" methoden zijn om hasj te produceren, omdat de gebruikte methode het type hasj kan bepalen.

Opmerking: Het gebruikte plantenmateriaal zal ook de eindkwaliteit van de hasj beïnvloeden. Hele planten kunnen worden gebruikt om kief te verzamelen en hasj te produceren, echter de kief die van de toppen en knipresten van de toppen wordt verzameld, is het beste. Dus hier zijn vijf manieren om kief te verzamelen en hier hasj van te maken.

5 Beste Manieren Om Hasj Te Maken

1. VINGER HASJ

Hoe Maak Je Vinger Hasj?

Dit is de meest eenvoudige manier om hasj te produceren. Vaak wordt dit gedaan als bijproduct wanneer een cannabis plant wordt geoogst of een grote hoeveelheid wiet wordt verwerkt.

Tijdens het verwerken van de wiet, kleven trichomen en hars aan de huid, omdat de hars best kan opbouwen. Vinger hasj wordt geproduceerd door het samen wrijven van je handen en vingers met deze laag. De druk van het wrijven, gecombineerd met de lichaamswarmte van je hand, kan een hasj produceren van mindere kwaliteit. Houd er rekening mee dat al het vuil, vet en olie op je handen ook in de hasj worden geperst, vandaar dat de kwaliteit als laag wordt beschouwd. Handgerolde Charras-Hash uit Nepal wordt echter beschouwd als delicatesse, wat bewijst dat je met deze methode wel degelijk buitengewoon materiaal kan produceren.

Gerelateerd artikel

Hoe Je Met De Hand Gewreven Hasj Maakt

2. DE BLENDER METHODE

Hasj Maken: De Blender Methode

Deze methode vertrouwt op het feit dat trichomen zinken in water. Cannabis knipresten, water en ijs worden in een blender gestopt. IJs wordt gebruikt omdat de trichomen eenvoudiger van de plantenmaterie loskomen als ze kouder zijn. Wanneer de blender wordt aangezet zal de kracht van de beweging, maar ook de botsingen die worden veroorzaakt, de trichomen scheiden van de plantenmaterie, waardoor ze naar de bodem zinken zodra de blender wordt uitgezet. Alles wordt in een pot gegoten door een scherm om het plantenmateriaal te verwijderen.

De trichomen zijn klein genoeg om erdoorheen te vallen. Vervolgens wordt de water/trichomen mix 30 minuten met rust gelaten, zodat de trichomen naar de bodem kunnen zinken. Ongeveer tweederde van het water wordt voorzichtig uit de pot geschonken, waarbij wordt opgelet de trichomen niet te verstoren.

De pot wordt vervolgens 10 minuten in de vriezer geplaatst, voor het wordt gefilterd door een koffiefilter. De filter vangt alle trichomen op, zodat kief wordt gevormd. Het hoeft nu alleen nog maar te drogen, waarna het tot hasj kan worden geperst.

Deze methode wordt beschouwd als beter dan de vinger hasj methode, maar kan nog steeds onzuiverheden bevatten.

3. DE ZIJDEN SCHERM METHODE

Making Hash: The Silk Screen Method

Deze methode draait om het zeven van je plantenmateriaal door een zijden scherm. Gemalen knipresten worden op een zijden scherm geplaatst en voorzichtig bewogen om de trichomen af te breken, waardoor ze door het scherm op het oppervlak eronder vallen. Over het algemeen wil je een donker oppervlak hebben met een glazen plaat erop, zodat je de trichomen gemakkelijk kan zien en verzamelen. Hiermee krijg je een kief waar je hasj van kan produceren; door het gebruiken van een serie fijnere schermen, is het mogelijk de zuiverheid te verfijnen en dus ook de kwaliteit van je hasj.

De resten van elk scherm kunnen worden gebruikt om hasj te maken en de scheiding zorgt ervoor dat je de kwaliteit kan laten variëren, de fijnste is natuurlijk het beste. Dit is echter optioneel. Een enkel scherm zal je een fatsoenlijke kief leveren om redelijke hasj van te maken.

Als je zelf geen zijden schermen kan maken, is het mogelijk speciale zeefboxen te kopen, waarmee je eenvoudig handmatig kan zeven en verzamelen.

4. DE MECHANISCHE TROMMELMETHODE

Hasj Maken: De Mechanische Trommelmethode

Voor diegenen die zoeken naar een makkelijke oplossing, zal de mechanische trommelmethode een echte uitkomst zijn. Een mechanische trommel voert hetzelfde klusje uit als de zijden scherm methode, maar dan volledig geautomatiseerd, waardoor het gemakkelijker is een paar planten te verwerken. In feite wordt de plantenmaterie in een mechanische trommel, gemaakt van zeer fijn gaas, geplaatst. De trommel zal draaien na het aanzetten, waardoor de cannabis wordt bewogen en de trichomen door het gaas vallen. Na een paar uur hoeft de gebruiker het apparaat alleen maar uit te zetten om de buit op te halen.

5. Bubble Hash

Hasj die met deze extractiemethode wordt geproduceerd, is het beste van het beste. Er zijn er maar weinig die andere vormen van hasj als beter beschouwen. Bij de Bubble Hash methode worden alle bovenstaande methoden gecombineerd. Met een emmer ijswater, worden plantenmaterie en trichomen gefilterd door een serie steeds kleiner wordende zakken van gaas, wat resulteert in een extreem zuiver eindproduct. Net zoals de trommelmethode, bestaat er ook een geautomatiseerde versie voor deze productie.

KIEF IN HASJ VERANDEREN

TURNING KIEF INTO HASH

Nu je de kief in handen hebt, is het tijd om hasj te maken. Er zijn twee manieren waarop je aan de slag kan. De eerste draait om druk, met een pollen press. Je plaatst de kief in de pers, voegt druk toe en vormt het tot een pellet. Hoewel dit de toestand verandert zonder hitte, waarbij smaak, consistentie en effect veranderen, wordt het resultaat door sommigen niet als hasj beschouwd.

Gerelateerd artikel

Hoe Maak Je Hasj Pellets Met Een Pollen Pers?

Om echte hasj te maken, heb je zowel hitte als druk nodig. De kief wordt in cellofaan verpakt, wat je ook gebruikt om je voedsel in te pakken. De kief moet compact en strak verpakt zijn en ook zo verpakt dat het waterdicht is. Vervolgens wordt het in papier gevouwen en dicht geplakt. Het hele pakketje wordt onder de warme kraan gehouden en vervolgens in een oven van 175°C geplaatst.

De cellofaan zal ervoor zorgen dat de kief droog blijft, terwijl het natte papier verbranding voorkomt, maar wel de kief zacht laat worden en smelten. Na 10 minuten op deze temperatuur kan het pakketje uit de oven worden gehaald en op een hard oppervlak geplaatst. Grote hoeveelheden gelijkmatige druk worden op het pakketje uitgeoefend met een deegroller. Het pakket moet meerdere malen van alle kanten worden gerold.

Het is mogelijk dit hitte/druk proces te herhalen door het papier opnieuw nat te maken, het pakket terug in de oven te stoppen, gevolgd door opnieuw uitrollen. Hiermee wordt de kwaliteit verbeterd, maar het is niet essentieel. Eenmaal tevreden, kan het pakketje in de koelkast worden gestopt om af te koelen en uit te harden. Opmerking: Gebruik altijd cellofaan dat veilig is voor voedsel.

Dat is alles! Je hebt nu alle benodigde informatie om zelf je eigen voorraad hasj te maken. Het is een geweldig concentraat en een fantastische manier om ongewenste knipresten om te toveren in een bruikbare stash.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken