Blog
Kief
2 min

Kief: Wat Is Het En Hoe Maak Je Het?

2 min
How To News

Als het gaat om cannabis concentraten, is er niets eenvoudiger als kief. Het is een geweldige manier om de hoeveelheid gebruikte plantenmaterie te verminderen, terwijl je nog steeds die zo geliefde buzz bereikt.

WAT IS KIEF?

Simpel gezegd, is kief de ophoping van trichomen. Wat zijn trichomen? Dat zijn die ijzige kristallen die de toppen bedekken en de hars van de cannabis plant bevatten, die weer barst van de cannabinoïden en terpenen.

Omdat deze trichomen voornamelijk verantwoordelijk zijn voor de high die je voelt als je cannabis gebruikt, zal het verzamelen hiervan in de vorm van kief een geweldige manier zijn om direct naar de kern van de cannabis ervaring te gaan. Kief is met name geschikt voor mensen die van concentraten houden, maar niet teveel uit willen geven voor de benodigde apparatuur om gecompliceerde concentraten, zoals BHO, te maken.

HOE VERZAMEL JE KIEF?

HOE VERZAMEL JE KIEF?

Er zijn in principe twee verschillende manieren om kief te verzamelen en beiden bieden verschillende niveaus van bruikbaarheid.

De grinder methode

De eerste methode, hoogstwaarschijnlijk geschikt voor de meeste gebruikers, draait om het verzamelen van kief in je grinder. Het vermalen van je toppen is een prima manier om ze klaar te maken voor gebruik. Hoewel de meeste trichomen intact blijven en aan je toppen blijven hangen tijdens het proces, zullen sommige trichomen eraf vallen en aan je grinder blijven hangen. Mettertijd kan je dus een voorraadje kief opbouwen, naarmate je meer marihuana vermaalt. Het is een lekkere, onverwachte bonus en je verzekert dat je het meeste uit je wiet haalt.

Er zijn grinders op de markt die speciaal ontworpen zijn om het opvangen van kief een peulenschil te maken. Deze bevatten vaak 3 of 4 kamers, met een scherm onder de belangrijkste kamer, waar de kief wordt gezeefd en opgevangen, terwijl het grotere plantenmateriaal eruit gefilterd wordt. Het verzamelen van kief wordt zo wel heel gemakkelijk.

Grinders Zamnesiabekijk Grinders

Het enige nadeel aan de grinder methode is dat het wel een tijdje kan duren voor je een hoeveelheid hebt die de moeite waard is. Als je niet direct uit bent op kief en het beschouwt als extra bonus, zal dat waarschijnlijk geen probleem zijn. Als je je echter wil richten op het verzamelen van kief, zal je een andere methode moeten gebruiken. Dit brengt ons op het volgende: Het gebruik van een zeefbox.

De zeefbox methode

De zeefbox is een simpele, maar effectieve methode om kief te verzamelen en het is speciaal ontwikkeld voor het klusje. Het is een driedelige box die een fijn metalen scherm bevat en een uitneembare, donkere glazen basis. Door cannabis in het bovenste gedeelte te stoppen en vervolgens zachtjes te schudden, zullen alle trichomen van de plantenmaterie worden verwijderd, waarna ze door het scherm op het glas vallen. Hierna kan het door te schrapen eenvoudig worden verwijderd. Dit proces kan ook worden gedaan door een zijden scherm te gebruiken boven een donker, schoon oppervlak. Wat je wil bereiken, is een soort zeef-mechanisme, waardoor de trichomen van de cannabis op je schone oppervlak vallen.

Houten ZeefboxBekijk Houten Zeefbox

Als je jezelf beschouwt als een concentraat connaisseur, dan kan je de zaak naar een hoger niveau tillen met Bubble Hash. Bubble Hash is het resultaat van het verzamelen van kief met een vrij ingewikkelde techniek, maar de verzamelde kief is van de best mogelijke kwaliteit. Wanneer deze hasj wordt geperst en verwarmd, zijn er maar weinig concentraten die het kunnen evenaren.

GERELATEERD ARTIKEL
Hoe Maak Je Bubble Hash

Bubble Hash wordt over de hele wereld beschouwd als het meest zuiver en puur. Het mooie is dat het maken van Bubble Hash helemaal niet gecompliceerd is!

HET GEBRUIK VAN KIEF

HET GEBRUIK VAN KIEF

Zodra je eenmaal kief verzameld hebt, zijn er geen grenzen aan wat je ermee kan doen. Kief kan zo'n beetje voor alles worden gebruikt en je enige beperking is je eigen fantasie. Onthoud alleen dat hitte nodig is om de THC en andere cannabinoïden te activeren. Als je het zo opeet, zal je waarschijnlijk geen effect bereiken. De meeste mensen gebruiken kief om hun joints een extra kick te geven, waarbij het over de wiet en de tabak wordt gestrooid. Het kan ook worden gebruikt als aanvulling op het koken met cannabis of voor het maken van andere concentraten, zoals hasj. Veel mensen persen hun kief in korrels, zodat het gemakkelijk kan worden bewaard en gebruikt.

KIEF VS HASJ

Kief is de rauwe vorm van hasj. Hasj wordt gemaakt van een grote hoeveelheid kief, waarna hitte en druk wordt gebruikt om er een zachte, compacte bal van te vormen. De hitte en de druk zorgen dat de trichomen breken en smelten, waardoor het uiterlijk, de smaak en het effect licht wordt veranderd en gebruikers genieten van een andere, meer verfijnde, ervaring.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammy, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
How To News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken