Blog
Kief
3 min

Kief: Wat Is Het En Hoe Maak Je Het?

3 min

Als het gaat om cannabis concentraten, is er niets eenvoudiger als kief. Het is een geweldige manier om de hoeveelheid gebruikte plantenmaterie te verminderen, terwijl je nog steeds die zo geliefde buzz bereikt.

WAT IS KIEF?

Simpel gezegd, is kief de ophoping van trichomen. Wat zijn trichomen? Dat zijn die ijzige kristallen die de toppen bedekken en de hars van de cannabis plant bevatten, die weer barst van de cannabinoïden en terpenen.

Omdat deze trichomen voornamelijk verantwoordelijk zijn voor de high die je voelt als je cannabis gebruikt, zal het verzamelen hiervan in de vorm van kief een geweldige manier zijn om direct naar de kern van de cannabis ervaring te gaan. Kief is met name geschikt voor mensen die van concentraten houden, maar niet teveel uit willen geven voor de benodigde apparatuur om gecompliceerde concentraten, zoals BHO, te maken.

Gerelateerd artikel

Wat Is BHO En Hoe Maak Je BHO Van Cannabis

HOE VERZAMEL JE KIEF?

HOE VERZAMEL JE KIEF?

Er zijn in principe twee verschillende manieren om kief te verzamelen en beiden bieden verschillende niveaus van bruikbaarheid.

De grinder methode

De eerste methode, hoogstwaarschijnlijk geschikt voor de meeste gebruikers, draait om het verzamelen van kief in je grinder. Het vermalen van je toppen is een prima manier om ze klaar te maken voor gebruik. Hoewel de meeste trichomen intact blijven en aan je toppen blijven hangen tijdens het proces, zullen sommige trichomen eraf vallen en aan je grinder blijven hangen. Mettertijd kan je dus een voorraadje kief opbouwen, naarmate je meer marihuana vermaalt. Het is een lekkere, onverwachte bonus en je verzekert dat je het meeste uit je wiet haalt.

Er zijn grinders op de markt die speciaal ontworpen zijn om het opvangen van kief een peulenschil te maken. Deze bevatten vaak 3 of 4 kamers, met een scherm onder de belangrijkste kamer, waar de kief wordt gezeefd en opgevangen, terwijl het grotere plantenmateriaal eruit gefilterd wordt. Het verzamelen van kief wordt zo wel heel gemakkelijk.

Het enige nadeel aan de grinder methode is dat het wel een tijdje kan duren voor je een hoeveelheid hebt die de moeite waard is. Als je niet direct uit bent op kief en het beschouwt als extra bonus, zal dat waarschijnlijk geen probleem zijn. Als je je echter wil richten op het verzamelen van kief, zal je een andere methode moeten gebruiken. Dit brengt ons op het volgende: Het gebruik van een zeefbox.

De zeefbox methode

De zeefbox is een simpele, maar effectieve methode om kief te verzamelen en het is speciaal ontwikkeld voor het klusje. Het is een driedelige box die een fijn metalen scherm bevat en een uitneembare, donkere glazen basis. Door cannabis in het bovenste gedeelte te stoppen en vervolgens zachtjes te schudden, zullen alle trichomen van de plantenmaterie worden verwijderd, waarna ze door het scherm op het glas vallen. Hierna kan het door te schrapen eenvoudig worden verwijderd. Dit proces kan ook worden gedaan door een zijden scherm te gebruiken boven een donker, schoon oppervlak. Wat je wil bereiken, is een soort zeef-mechanisme, waardoor de trichomen van de cannabis op je schone oppervlak vallen.

Als je jezelf beschouwt als een concentraat connaisseur, dan kan je de zaak naar een hoger niveau tillen met Bubble Hash. Bubble Hash is het resultaat van het verzamelen van kief met een vrij ingewikkelde techniek, maar de verzamelde kief is van de best mogelijke kwaliteit. Wanneer deze hasj wordt geperst en verwarmd, zijn er maar weinig concentraten die het kunnen evenaren.

Gerelateerd artikel

Hoe Maak Je Bubble Hash? (3 Methodes)

VOEG EENS EEN MUNT TOE AAN JE GRINDER

Kief Verzamelen: Voeg Eens Een Munt Toe Aan Je Grinder

Bij Zamnesia zijn we groot fan van kleine lifehacks die de rookervaring kunnen verbeteren. We verklappen je daarom graag een trucje waarmee je de productie van kief aanzienlijk kunt verhogen. Voor een dubbeltje (of cent) koop je tegenwoordig niet veel. Zo'n muntje kan je echter wel helpen om kleine bergjes kief te verzamelen! Volg de stappen hieronder om binnen een mum van tijd blunts vol kief te roken.

Elke stoner is zich wel bewust van de voordelen die driedelige grinders bieden. Deze schitterende staaltjes wiettechniek verpulveren toppen effectief tot een fijn, goed rolbaar poeder. Het verwerkte plantaardig materiaal belandt in een tweede compartiment en belandt op een fijnmazig metalen gaasje. De trichomen gaan vervolgens door dit gaasje en hopen zich eronder op in het derde compartiment.

De meeste grinders werken prima voor het verzamelen van kief. Met deze simpele truc zul je echter een stuk meer krijgen. Het enige wat je nodig hebt, is een goede driedelige grinder, een vriezer en een dubbeltje (of cent).

HOE KRIJG JE MET EEN MUNT EXTRA KIEF?

  1. Doe je beste toppen in de grinder. Draai tot het verwerkte materiaal in de tweede kamer valt. Open je grinder en leg een muntje bij de vermalen wiet. Het toevoegen van een munt helpt bij het hutselen van koele cannabis en schudt de trichomen los.

  2. Doe je grinder weer dicht met de munt erin. Maak wat ruimte tussen de diepvrieserwtjes en het ijs vrij en laat het toestel dertig minuten in de vriezer liggen. Door wiet te bevriezen, worden de trichomen harder. Zo komen ze veel makkelijker los van het plantaardig materiaal.

  3. Haal de gekoelde grinder uit de vriezer. Schud deze vervolgens een aantal seconden flink. Als het goed is, hoor je de bevroren munt heen en weer kaatsen in je grinder. Schud telkens enkele seconden en doe dat in totaal vijf keer.

  4. Draai het onderste compartiment van de grinder los. Als dat niet indrukwekkend is! Je kunt zien dat je meer kief hebt verzameld dan normaal.

Succes met deze goedkope en simpele truc! Het kost je tenslotte maar een cent.

HET GEBRUIK VAN KIEF

HET GEBRUIK VAN KIEF

Zodra je eenmaal kief verzameld hebt, zijn er geen grenzen aan wat je ermee kan doen. Kief kan zo'n beetje voor alles worden gebruikt en je enige beperking is je eigen fantasie. Onthoud alleen dat hitte nodig is om de THC en andere cannabinoïden te activeren. Als je het zo opeet, zal je waarschijnlijk geen effect bereiken. De meeste mensen gebruiken kief om hun joints een extra kick te geven, waarbij het over de wiet en de tabak wordt gestrooid. Het kan ook worden gebruikt als aanvulling op het koken met cannabis of voor het maken van andere concentraten, zoals hasj. Veel mensen persen hun kief in korrels, zodat het gemakkelijk kan worden bewaard en gebruikt.

KIEF VS HASJ

Kief is de rauwe vorm van hasj. Hasj wordt gemaakt van een grote hoeveelheid kief, waarna hitte en druk wordt gebruikt om er een zachte, compacte bal van te vormen. De hitte en de druk zorgen dat de trichomen breken en smelten, waardoor het uiterlijk, de smaak en het effect licht wordt veranderd en gebruikers genieten van een andere, meer verfijnde, ervaring.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken