Blog
Hoe Maak Je Hasj Pellets Met Een Pollen Pers
5 min

Hoe Maak Je Hasj Pellets Met Een Pollen Pers?

5 min

Denk je dat het heel lastig is om thuis hoogwaardige hasj te maken? Laat ons je vertellen dat het heel gemakkelijk is! Met een pollen pers kun je zelf eersteklas, sterke pellets maken. Je kunt hiervoor de kief en het afgedankte pollen uit je grinder gebruiken. Lees verder en ontdek er alles over!

We willen allemaal onze wiet goed benutten, maar hoe kun je je voorraad écht maximaliseren? Nou, wat denk je van het persen van je eigen hasj met een hasj pers? Je hebt waarschijnlijk al een voorraad kief met heerlijke trichomen verzameld in de kief catcher van je grinder.

Heb je geen idee hoe je dit aanpakt? In dit artikel laten we zien hoe je zelf een ongelooflijk sterk cannabisproduct kunt maken. Ontdek hoe je geweldige hasj munten van je pollen maakt met behulp van een pollen pers.

Er komt wat meer bij kijken dan simpelweg een joint rollen en roken, maar de beloningen wegen zeker op tegen de eventuele uitdagingen. Lijkt het je wat? Lees dan snel verder!

Wat Is Een Pollen Pers?

Wat Is Een Pollen Pers?

De pollen pers, ook bekend als hasj pers, is verkrijgbaar in een groot aantal verschillende vormen. Het is een toegankelijk hulpmiddel dat je nodig hebt om hasj munten te persen van je pollen of kief. Stop er plantaardig materiaal in en met enkele simpele draaien pers je de kief tot een munt, pellet of puck. Nu kun je het dabben, vapen of toevoegen aan je blunts, waterpijpen of bowls. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Waarom Zou Je Een Pollen Pers Gebruiken?

Een pollen pers is het perfecte hulpmiddel om je hasj tot munten te verwerken. Bovendien is het een ideale manier om je kief goed te benutten! Dit zijn de belangrijkste voordelen:

  • Voorkomt verspilling
  • Pellets kun je maandenlang bewaren, als je dat op de juiste manier doet
  • Een pollen pers is gebruiksvriendelijk en kan veel pellets of pucks produceren
  • Compacte pellets zijn krachtiger
  • Een pollen pers is stevig en gaat lang mee
  • Betaalbaar!

Hoewel een pollen pers tal van voordelen biedt, kan het gebruik ervan in het begin een beetje lastig zijn. Zoals bij elk nieuwe methode duurt het even voordat je het onder de knie hebt. Blijf geduldig als je je eerste munten perst; je wordt ongetwijfeld rijk beloond.

Gerelateerd artikel

Kief: Wat Is Het En Hoe Maak Je Het?

Wat Is De Beste Pollen Pers?

Wat Is De Beste Pollen Pers?

Net zoals bij de meeste dingen in het leven, hangt jouw keuze ongetwijfeld af van je persoonlijke voorkeuren en je budget. Hasj persen variëren van ouderwetse handmatige apparaatjes tot geautomatiseerde machines die grote hoeveelheden kunnen persen. Voor de gemiddelde gebruiker zijn de wat meer traditionele apparaten prima, maar er zijn tal van premium uitvoeringen voor de echte 'persfreak'.

Hieronder vind je een selectie van de drie meest populaire hasj persen. Daarna bespreken we enige zelfgemaakte alternatieven. Ze zijn allemaal bedoeld om hasj van hoge kwaliteit te produceren.

Super Pollen Pers

De Super Pollen Press is een goed gebouwd, robuust en duurzaam apparaat voor degenen die van plan zijn veel pellets te maken. Deze pers is CNC-gefreesd uit aluminium van vliegtuigkwaliteit voor extra precisie en een lange levensduur. Het ontwerp is relatief eenvoudig maar uiterst effectief, waardoor je het pollen eenvoudig kunt persen. Plaats simpelweg de kief in het buisje en draai het T-hendeltje naar beneden. Het eindresultaat is een perfect gevormde, zeer compacte hasj pellet. Dit product is een redelijk luxe model, bedoeld voor de echte fans van wiet.

Black Leaf Pollen Press

Deze pers wijkt wat af van het traditionele ontwerp. Het heeft geen T-handvat, maar in plaats daarvan draai je de doppen aan beide kanten aan om het pollen in een vorm te drukken. Dit stevige apparaat is gemaakt van sterk aluminium en is verkrijgbaar in verschillende maten, waardoor je als gebruiker veel opties hebt. De Black Leaf Pollen Press is een voordelige optie die uitstekende resultaten oplevert.

Pocket Pollen Press

De Pocket Pollen Press is perfect voor onderweg. Deze betaalbare hasj pers is slechts 7,6cm groot. Ideaal om in je broekzak of tas te stoppen en praktisch overal mee naartoe te nemen! Verras je vrienden met de Pocket Pollen Press en maak je eigen hasj in stijl. Ondanks het kleine en lichte formaat, is het absoluut een degelijke pers, gemaakt van hoogwaardig vliegtuigaluminium. De binnenkant is gemaakt van thermoplastisch, voedselveilig materiaal met antikleeflaag, waardoor je je pellets moeiteloos verwijdert.

Zelfgemaakte pollen pers

Zelfgemaakte Pollen Pers

Over het algemeen wordt aangenomen dat speciaal ontworpen persen de beste manier zijn om hasj te produceren. Maar als je MacGyver wilt spelen met je wiet, kun je vast uit de voeten met wat doe-het-zelf trucs. Hier volgen enkele suggesties voor het gebruik van alledaagse producten om kief te persen.

Pentechniek

Draai een standaard balpen uit elkaar. Nu heb je een lege huls waarmee je prima kief kunt persen. Stop je trichomen in de lege pen en gebruik een ongeslepen potlood om de kief naar beneden te duwen. Pers de kief stevig aan. Eenmaal ingedrukt, kun je de pellet uit de lege pen halen en heb je een prima compacte puck tot je beschikking.

Schoentechniek

Je kunt ook bakpapier of cellofaan gebruiken om kief in te stoppen. Vouw er een stevig pakje van en stop het in de hiel van je schoen. Tijdens het lopen, pers je de trichomen met je voet!

Dit klinkt misschien als een grap, maar we garanderen dat het werkt. Eenmaal in je schoen, comprimeert de combinatie van je gewicht en de geproduceerde lichaamswarmte de kief gemakkelijk tot hasj. Hoewel dit niet per se een muntvorm zal creëren, is het een goede methode voor wanneer je snel wat hasj nodig hebt.

Gerelateerd artikel

De 5 Beste Manieren Om Hasj Te Maken

Hoe Gebruik Je Een Pollen Pers Om Hasj Te Maken?

Maak zelf hasj met een pollen pers. Hier volgen enkele eenvoudige stappen:

1. Eerst moet je je trichomen verzamelen. Je kunt dit op verschillende manieren doen. De meest gemakkelijke methode is ongetwijfeld het verzamelen van de kief onderin je grinder. Zorg ervoor dat de trichomen droog zijn. Je wilt niet dat je hasj schimmel ontwikkelt voordat je de kans krijgt om het te gebruiken.

Zoek je meer plantaardig materiaal, kun je een simpele zeef maken en de 'dry-sift techniek' gebruiken om een grotere hoeveelheid trichomen te maken. Het komt erop neer dat je je toppen over een gaas wrijft. Uiteraard vang je hierbij de trichomen op. Vervolgens kun je dezelfde instructies volgen als wanneer je kief uit een grinder gebruikt.

Eerst Moet Je Je Trichomen Verzamelen

2. Zet je hasj pers in elkaar en verwijder een dop en een pin. Zet de hasj pers rechtop zodat het open uiteinde naar je toe wijst.

Zet Je Hasj Pers In Elkaar

3. Stop nu je kief in de pers. Als je al je materiaal in de pers hebt gestopt, kun je de pin terugplaatsen.

Stop Nu Je Kief In De Pers

4. Draai vervolgens beide doppen zo strak mogelijk vast. Gebruik geen waterpomptang of ander gereedschap om beschadiging van je pers te voorkomen. Gebruik alleen je handen, maar oefen maximale druk uit. Laat de kief minimaal 8 uur in de pers zitten. Voor de beste resultaten, draai je de doppen om het uur weer wat vaster.

Draai Vervolgens Beide Doppen Zo Strak Mogelijk Vast

5. Als de tijd verstreken is, kun je de doppen losdraaien en de pinnen verwijderen. Na zo'n lange tijd in de pers blijft de puck meestal aan de pinnen plakken, dus wees voorzichtig. Als je pollen pers plastic pinnen heeft, zal de hasj daar niet zo sterk aan blijven kleven als bij metalen pinnen. De puck heeft een diameter van ongeveer een cent. De dikte hangt echter af van hoeveel materiaal je hebt gebruikt. Meestal heeft het een donkergele tot lichtbruine kleur.

doppen losdraaien en de pinnen verwijderen

Je kunt de puck nu in een luchtdichte verpakking bewaren. Je kunt de hasj ook direct roken of nog meer maken. De keuze is aan jou!

Kun je een pollen pers in de oven stoppen?

Om het mogelijke afbrokkelen van de kief te voorkomen, stoppen veel gebruikers hun pollen pers in de oven om de dichtheid van de pellets te maximaliseren. Dit werkt best goed, maar je moet wel de juiste stappen volgen.

Verwarm de oven voor op ongeveer 150° C, voeg wat kief toe aan je pollen pers en draai de onderdelen zo goed mogelijk vast. Plaats de pers ongeveer 5-8 minuten in de oven. Hoe langer de kief in de oven staat, hoe donkerder de kleur van de hasj wordt. Haal de pers uit de oven, draai de onderdelen opnieuw vast en plaats de pers in de vriezer totdat deze is afgekoeld. Nu hoef je alleen nog maar de munt eruit te halen.

Hoe maak je een pollen pers schoon?

Hoe Maak Je Een Pollen Pers Schoon?

Het is heel belangrijk om je pollen pers goed schoon te maken en te onderhouden. Omdat je de onderdelen van elkaar kunt losmaken, is het schoonmaken vrij gemakkelijk. De pers heeft slechts een lichte schoonmaakbeurt met een vochtige doek nodig om eventuele restjes kief te verwijderen.

Voor een veel grondigere reiniging kun je ervoor kiezen om wat wattenstaafjes en ontsmettingsalcohol te gebruiken. Hiermee voorkom je dat er hardnekkige vlekken achterblijven. Zorg er wel voor dat je de pers volledig laat drogen voordat je hem weer gebruikt, omdat achtergebleven vocht het verwijderen van je munten lastiger maakt.

Is Een Pollen Pers De Investering Waard?

Is Een Pollen Pers De Investering Waard?

Als je elk laatste beetje van je stash wilt benutten en thuis je eigen hasj pellets en pucks wilt maken, is een pollen pers onmisbaar. Natuurlijk kun je doe-het-zelf methoden proberen, maar als je echt op zoek bent naar ronde en compacte kief, bestaat er geen betere optie.

Het type pers dat je kiest, hangt echter helemaal af van jouw individuele behoeften. Gelukkig zijn er tal van opties die zowel betaalbaar als van goede kwaliteit zijn. Het is niet nodig om direct iets groots en duurs te bestellen. Met wat oefening en geduld produceer je voordat je weet pellets van hoge kwaliteit die niet zouden misstaan in de beste shops.

Maar waar vind je een geschikte pers om zelf gemakkelijk hasj te persen? Het antwoord op deze vraag is simpel! Surf gewoon naar de Zamnesia Headshop, waar een grote variatie pollen persen op je wacht. Je vindt er talloze maten en vormen, waardoor het ongelooflijk eenvoudig is om die kostbare trichomen optimaal te benutten!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken