Blog
Pollenpers Hasj
2 min

Hoe Je Een Pollenpers Gebruikt Om Hasj Te Maken

2 min
Headshop Producten

Van pollen kun je op diverse manieren hasjiesj maken. In dit artikel bespreken we een simpele en handige methode: de pollenpers. Geen zorgen, het is simpel en veilig!

PERS JE POLLEN TOT HASJ PELLETS MET EEN POLLENPERS

Als je een grinder gebruikt, heb je er vast eentje met een gaasje onderin om de kostbare trichomen te verzamelen. Op het moment dat je een fatsoenlijke hoeveelheid hebt, kan het zo zijn dat je geen idee hebt wat je ermee kunt doen. Allereerst staan de verzamelde trichomen bekend als "pollen" of "kief". Dit lekkers kun je direct roken, maar je kunt het ook verwerken tot hasj pellets. De enige andere manier om flink wat kief te verzamelen, is het kweken van je eigen cannabis, waarna je de trichomen van de knipresten of de toppen schudt. Of je moet een kweker kennen die bereid is pollen af te staan.

Gerelateerd artikel

Top 10 Beste Wiet Grinders

Er zijn diverse manieren om hasjiesj te maken van je pollen en vandaag kijken we naar de meest gemakkelijke methode: het gebruik van een pollenpers. Je hebt uitsluitend pollen nodig, een pollenpers en een paar vrije uurtjes; dat is alles! Een pollenpers is meestal een klein apparaatje, gemaakt van hoogwaardig materiaal. Het vergemakkelijkt het persen van kleine pellets van je pollen. Vaak is zo'n apparaat voorzien van een T-handgreep, twee eindkappen en een inzetstuk.

Maar waarom zou je je pollen verwerken tot hasj pellets? Dit wordt gedaan om de kracht te behouden, zodat je je voorraad langer kunt bewaren dan enkele maanden. Ook is het op deze manier beter te gebruiken; er is minder ruimte nodig en de kostbare trichomen worden niet weggeblazen.

HASJ PERSEN MET EEN POLLENPERS IN SIMPELE STAPPEN

Hasj Persen Met Een Pollenpers In Simpele Stappen

Het maken van hasjiesj met een pollenpers is ontzettend handig. Hier zijn eenvoudig te volgen instructies:

1. Allereerst moet je je trichomen verzamelen. Je doet dit door het onderste deel van je grinder te verwijderen en al het pollen erin te compileren. Zorg ervoor dat de trichomen droog zijn, zodat je hasj niet gaat schimmelen.

2. Zet de pollenpers in elkaar en verwijder een eindkap en een pin. Zet de pollenpers rechtop zodat de open kant naar jou gericht staat.

3. Nu stop je je pollen in de pollenpers. Wanneer al het pollen is overgeheveld naar de pers, kun je de pin plaatsen.

4. Schroef de eindkappen zo strak mogelijk vast. Houd er rekening mee dat je pers kan beschadigen als je gereedschap, zoals een moersleutel, gebruikt. Gebruik uitsluitend je handen, maar zet veel kracht. Laat het pollen in ieder geval acht uur in de pers zitten. Voor de beste resultaten, draai je de eindkappen elk uur even stevig aan.

5. Als er genoeg tijd verstreken is, kun je de eindkappen losschroeven en de pinnen verwijderen. De hasj kleeft meestal aan de pinnen, dus ga voorzichtig te werk. Je pellet heeft de diameter van ongeveer 20mm. De dikte hangt af van de gebruikte hoeveelheid materiaal. De kleur van de hasj pellet varieert van donkergeel tot lichtbruin. Als je pollenpers is voorzien van plastic pinnen, zal de hasj er niet zo aan blijven kleven als aan metalen pinnen. Nu kun je de pellet bewaren, nog meer maken of je kunt direct tot roken overgaan.

EEN AANTAL IDEEËN VOOR JE EERSTE POLLENPERS

Een Aantal Ideeën Voor Je Eerste Pollenpers

Zo simpel is het dus! Zoals voor de meeste cannabisproducten geldt, moet je je pellets in een luchtdicht bakje bewaren op een koele, donkere plaats, uit de buurt van zonlicht.

Als je nog geen pollenpers bezit, kunnen we de volgende drie van harte aanbevelen.

De Super Pollen Press is een goedgebouwde, duurzame pers die bedoeld is voor gebruikers die veel pellets willen maken. De pers is CNC gefreesd uit aluminium van luchtvaart kwaliteit voor extra precisie en duurzaamheid. Het ontwerp is vrij simpel, maar effectief. Je kunt je pollen met gemak persen.

Een ander voorbeeld is de Black Leaf Pollen Press Medium. De pers is niet uitgerust met de T-handgreep, maar is wel gemaakt van sterk aluminium. Deze is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. De Super Pollen Press is een meer luxe versie voor het persen van pollen. De Black Leaf Pollen Press Medium klaart de klus echter prima voor de gemiddelde pollen-perser.

De laatste is meer een optie voor het snel persen van pollen, want deze is heel klein en past in vrijwel iedere zak. Verras je vrienden met de Pocket Press en maak onderweg je eigen hasj. De pers is stevig, maar licht en gemaakt van aluminium van ruimtevaart kwaliteit. Het apparaatje is voorzien van plak-werend, sterk thermoplastic van voedselkwaliteit, zodat je pellets gemakkelijker kunnen worden verwijderd.

VIDEO: Hoe Je Een Pollenpers Gebruikt Om Hasj Te Maken

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken