Blog
Bubble Hash
2 min

Hoe Maak Je Bubble Hash

2 min
Blog Cannabis

Bubble Hash wordt over de hele wereld beschouwd als het meest zuiver en puur. Het mooie is dat het maken van Bubble Hash helemaal niet gecompliceerd is!

Als het gaat om de vele vormen van hasj, zijn er maar weinig die de pure kwaliteit van goed gemaakte bubble hash kunnen evenaren. Zoals de naam al suggereert, zal bubble hash smelten en bubbelen als het wordt verhit. Het is een indicatie van de zuiverheid en resulteert in een soepele, plezierige ervaring. Hasj die bij verhitting echter brandt, is hoogstwaarschijnlijk van slechte kwaliteit. Het zijn resten plantenmateriaal in de hasj die de verbranding veroorzaakt en het resultaat is een veel ruwere, niet zuivere ervaring. Bubble hash is echter de beste hasj. Er is een oud gezegde: "If it doesn't bubble, it isn't worth the trouble!

VIDEO: Hoe Maak Je Bubble Hash

HET MAKEN VAN JE EIGEN BUBBLE HASH

Dus hoe kan je het zelf maken? Dat is gelukkig niet ingewikkeld. Het proces van het maken van bubble hash is best nauwgezet, maar het kwaliteitsverschil is fenomenaal, waardoor het de moeite absoluut waard is. Het proces om bubble hash te maken, zal bestaan uit het persen van een combinatie van cannabis, water en ijs door een serie van geleidelijk fijner wordende gazen zakjes, die de plantenmaterie opvangen, terwijl de trichomen, die gebruikt worden om hasj te maken, erdoorheen vallen. Dit is ook een geweldige manier om knipresten te gebruiken die anders zouden worden weggegooid, omdat zelfs knipresten trichomen bevatten.

Een bubble hash maker zal gewoonlijk 3-6 gazen zakjes gebruiken. Hoe minder zakjes worden gebruikt, hoe waarschijnlijker het is dat plantenmaterie door zal dringen in het eindproduct. In deze gids gebruiken we dus zes zakjes om het beste van het beste te produceren, maar dit kan je natuurlijk zelf aanpassen als je dat wenst.

De gebruikte maten van de zakjes zijn 220U, 190U, 160U, 73U, 45U and 25U. De speciale sets zullen soortgelijke maten bevatten.

Ice-O-Later Small

In aanvulling op deze zakjes heb je nodig:

  • 2 grote emmers
  • Water
  • Ijs
  • Oets om de mix mee te roeren
  • Cannabis knipresten - hoe beter de kwaliteit, hoe beter het eindproduct

Instructies:

1. Bedenk eerst hoeveel cannabis je nodig zal hebben. Je kan als duimregel aanhouden dat 10 gram cannabis 1 gram hasj zal produceren, maar dit hangt grotendeels af van het gebruikte materiaal. Knipresten die bijvoorbeeld veel grote bladeren bevatten, zullen niet zoveel trichomen opleveren als knipresten van toppen.

2. Doe je knipresten in een van de emmers en voeg wat ijs toe. IJs is belangrijk, want de kou zal de trichomen breekbaar maken zodat ze makkelijker afbreken van het plantenmateriaal. Ook zal het ijs werken als schurend middel, waardoor trichomen loskomen als het mengsel wordt geroerd. Je hoeft dus niet zuinig te doen met ijs.

3. Voeg nu koud water toe. Zoveel dat je cannabis volledig kan worden ondergedompeld.

4. Neem je roerstok, bijvoorbeeld een schone bezemsteel, en roer alles in ronddraaiende bewegingen. Ga met de klok mee en tegen de klok in. Houd dit ongeveer 15 minuten vol.

5. In je andere emmer zet je je gazen zakken klaar. Begin met de 25U zak. Plaats deze in de emmer met de ovenkant over de rand gevouwen. Ga door met je andere zakken en plaats ze in elkaar in oplopende volgorde.

6. Giet voorzichtig je mix over in de emmer met de zakjes.

7. Laat het mengsel 15 minuten staan.

8. Nu komt het deel waar de zakken een voor een worden opgehaald. Begin met de binnenste zak, dit zou je 220U zak moeten zijn. Haal deze voorzichtig uit het water en laat goed uitlekken. Je kan er nieuw water overheen gooien, boven de emmer, om de resterende trichomen van het materiaal af te spoelen. Zet de zak opzij na het uitlekken. Het overgrote deel van je grote plantenmateriaal moet nu verwijderd zijn.

9. Herhaal dit proces met de rest van de zakken, waarbij je ze voorzichtig optilt en uit laat lekken.

10. In elke zak zal je een bepaalde vorm van hasj zien. Dit is niet de beste kwaliteit, maar het is wel bruikbaar. Wees er dus voorzichtig mee.

11. De laatste zak vraagt de meeste zorg. Geduld is hier een schone zaak. Til de zak voorzichtig op, waarbij je langzaam beweegt om het uit te laten lekken, maar niet zo uitbundig dat de klompjes trichomen uit elkaar vallen.

12. Schep alle trichomen uit deze laatste zak en plaats ze een paar uur op een gladde ondergrond. Als ze droog zijn, zal je wat eersteklas trichomen hebben, klaar voor gebruik, of om tot hasj te worden geperst.

Zoals je hebt kunnen lezen, is het proces van bubble hash productie vrij eenvoudig. Je hebt alleen wat zakken nodig om goed te kunnen filteren. Zodra je deze hebt, maak je razendsnel eersteklas hasj!

Zamnesia schrijver

Geschreven door: Zamnesia
Zo af en toe dragen schrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Blog Cannabis
Search in categories
or