Blog
Bubble Hash
3 min

Hoe Maak Je Bubble Hash

3 min

Bubble Hash wordt over de hele wereld beschouwd als het meest zuiver en puur. Het mooie is dat het maken van Bubble Hash helemaal niet gecompliceerd is!

Maar weinig vormen van hasj kunnen de pure kwaliteit van goed gemaakte Bubble Hash evenaren. Zoals de naam suggereert, is er hierbij sprake van bubbelen bij verhitting. Dit is een teken van de puurheid van het product en resulteert in een fijne, aangename ervaring. Hasj die bij verhitting makkelijk brandt, is echter waarschijnlijk van slechte kwaliteit. Dit komt door de aanwezigheid van plantaardig materiaal en resulteert in een scherpere smaak. Er bestaat hierover een oud gezegde dat luidt:

"Als het niet bubbelt, is het het niet waard!”.

We bespreken twee verschillende methodes voor de productie van Bubble Hash, om je een beeld te geven van de mogelijkheden. Bepaal zelf welke methode je voorkeur heeft. Laten we beginnen!

METHODE 1: JE BUBBLE HASH HANDMATIG MAKEN

METHODE 1: JE BUBBLE HASH HANDMATIG MAKEN

Hoe maak je nou precies je eigen voorraad Bubble Hash? Gelukkig is dit niet moeilijk. Het proces om het te maken, is wel redelijk precies. Het kwaliteitsverschil is echter fenomenaal en maakt het de moeite absoluut waard. Om Bubbel Hash te maken, isoleer je trichomen in ijswater van plantaardig materiaal. Vervolgens haal je die door een reeks steeds fijnere zeefzakken die deze harsklieren verzamelen. Niet alleen toppen zijn hierbij te gebruiken. Bij het maken van Bubble Hash zijn kwekers ook in staat “restproducten”, zoals knipafval en gruis, te gebruiken om de trichomen te verzamelen, die anders rechtstreeks op de composthoop zouden eindigen.

direct naar methode 2

JE EIGEN BUBBLE HASH MAKEN

JE EIGEN BUBBLE HASH MAKEN

Als je besluit voor het handmatige proces te gaan (wat een prima keuze is!), dan heb je verschillende zakken nodig met steeds fijnere mazen. Hoe meer zakken je gebruikt, des te beter. Zo ben je in staat een grotere hoeveelheid trichomen te verzamelen. De fijnste filterzakken vangen daarbij de zuiverste en beste kief op.

Het Ice-O-Lator-systeem is een serie zeefzakken specifiek ontworpen om eerst trichomen te isoleren en deze in een later stadium op te vangen. Het systeem is gebaseerd op het gegeven dat trichomen zwaarder zijn dan water. Nadat ze krachtig gemengd zijn met ijs en water, zinken ze door de eerste zak en worden ze uiteindelijk geïsoleerd. Vervolgens gebruik je de kleinere micron-filterzakken om de trichomen op te vangen terwijl het water er doorheen gaat.

Bij Zamnesia hebben we twee versies van de Ice-O-Lator. Allereerst de speciale reiseditie die extra compact, eenvoudig op te bergen en perfect voor onderweg is. Ice-O-Lator Travel is geschikt voor maximaal 25 gram aan gedroogd plantaardig materiaal. Voor het verwerken van een maximum van 200 gram aan droog plantmateriaal zijn de kleine Ice-O-Lator-zakken te gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar in sets van 2 tot 7 zakken, variërend in groottes van 220μm tot 25μm. Om Bubble Hash te maken, raden we aan minstens twee filterzakken te gebruiken. De kwaliteit van je hasj neemt toe met het aantal zakken dat je gebruikt.

BENODIGDHEDEN

Om je eigen lading Bubble Hash te maken, heb je nodig:

 • 2 grote emmers
 • Water
 • IJs
 • Iets om de mix mee te roeren
 • Knipresten van cannabis—hoe hoger de kwaliteit, des te meer/beter het eindproduct
 • Diverse zeefzakken

Ice-O-LatorBekijk Product

INSTRUCTIES

 1. Bepaal eerst hoeveel cannabis je nodig hebt. Hanteer als vuistregel dat 10 gram aan wiet 1 gram hasj oplevert. Dit is echter afhankelijk van de kwaliteit van het gebruikte materiaal.

 2. Doe je knipresten in een van de emmers en voeg wat ijs toe. Laat deze vervolgens in koud water onderdompelen.

 3. Pak je roerstok erbij en roer zo’n 15 minuten in ronddraaiende bewegingen.

 4. Bereid in de andere emmer je zeefzakken voor. Begin met de zak van 25μm. Plaats deze in de emmer met de uiteindes over de rand gevouwen. Herhaal dit proces met de rest van de zakken in oplopende volgorde.

 5. Giet voorzichtig je mix in de emmer met de zakken en laat het mengsel 15 minuten staan.

 6. Nu komt het deel waarbij je de zakken er een voor een uit haalt. Begin met de binnenste zak. Indien je die hebt gekocht, zou dit de zak van 220μm moeten zijn. Haal deze zorgvuldig uit het water en laat hem goed leeglopen. Zet de zak na het legen apart. Het grootste deel van je grove plantaardige materiaal is als het goed is nu verwijderd. Herhaal dit proces met de rest van de zakken, door ze er voorzichtig uit te tillen en leeg te laten lopen.

 7. Je ziet dat er met elke zak verschillende kwaliteiten hasj ontstaan, waarbij de kwaliteit toeneemt naarmate de zakken fijner worden.

 8. De laatste zak vergt de meeste aandacht. Hier is het belangrijk om geduldig te zijn. Til de zak voorzichtig op en laat hem rustig draineren, zodat klontjes trichomen niet uit elkaar vallen. Dit is de beste hasj.

 9. Schep alle trichomen uit deze laatste zak en laat ze een aantal uren op een glad oppervlak liggen. Wanneer ze droog zijn, beschik je over eersteklas trichomen, klaar om te gebruiken of tot hasj te persen.

Zoals je hierboven hebt gezien, is het proces om Bubble Hash te maken redelijk eenvoudig. Je hebt alleen wat zakken nodig om goed te filteren. Zodra je die hebt, ben je in staat in no time tophasj te maken!

METHODE 2: BUBBLE HASH MAKEN MET DE BUBBLEATOR B-QUICK

Je eigen Bubble Hash verkrijgen met bovengenoemde methode werkt prima. Er zijn echter producten speciaal ontworpen om dit proces nog eenvoudiger te maken. DeBubbleator B-Quick is zo’n apparaat. Dit draagbare en gemakkelijk te gebruiken toestel wordt geleverd met een thermometer, piramidevormige gripzak, een afvalzak en een zak om de kristallen in op te vangen. De Bubbleator B-Quick werkt door het plantaardige materiaal automatisch rond te draaien in water en ijs. Dit bespaart je een hoop tijd en fysiek werk.

Gerelateerd artikel

Hoe Maak Je Hasj Van Kwaliteit Met De Bubbleator B-Quick?

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken