Alles Wat Je Nodig Hebt Om Voor Het Eerst Een Joint Te Roken

Alles Wat Je Nodig Hebt Om Voor Het Eerst Een Joint Te Roken

Adam Parsons
Adam Parsons
Bijgewerkt op:

Heb je nog nooit een joint gerookt? Hier is een lijst met alles wat je nodig hebt voor een succesvolle eerste sessie.

Zo, je hebt nog nooit een joint gerookt. Of misschien wel, maar dat was al even geleden en je bent de details vergeten. Je bent niet alleen, vriend. De wetgeving verandert wereldwijd en dus maken steeds meer mensen van de gelegenheid gebruik om voor het eerst een joint te roken.

Het is een prettige, gemakkelijke manier om te ontdekken wat cannabis te bieden heeft. Een jointje roken, is ook een goedkope manier om het kruid te proberen. Er is namelijk geen dure apparatuur voor nodig.

Wat heb je nodig om een joint te roken?

Dat gezegd hebbende, heb je natuurlijk wel wat basismaterialen nodig om volop van je joint te genieten. Daarom hebben we de ultieme boodschappenlijst samengesteld. Niemand gelooft dat het je eerste keer is!

Marihuana

Marihuana

Dit spreekt vanzelf, maar om een joint te roken, heb je allereerst marihuana nodig.

Je kunt wiet onderverdelen in drie categorieën: indica's, sativa's en kruisingen. De kenmerken en voordelen verschillen van elkaar. Indica's staan bekend om hun ontspannen eigenschappen. Ze helpen rokers kalmeren of slapen. Sativa is de cannabis die creativiteit opwekt. Deze soort is geweldig voor gebruik in een groep of een sociale gelegenheid. Een kruising is, zoals je zou verwachten, een combinatie van de twee.

As je groene vingers hebt, kun je overwegen je eigen cannabisplanten te kweken. Dit lijkt misschien eng, maar gelukkig bieden we ook een stap-voor-stap gids voor je eerste kweekproject

We hebben ook een gids met de top 10 autoflowering zaden. Hiermee geniet je razendsnel van je eerste oogst (in ongeveer 10 weken). 

Grinder

Wiet Grinders

Voor je je wiet in een joint kunt verwerken, moet je het eerst vermalen. Hoe zit dat?

De grinder vermaalt de wiet tot veel kleinere stukjes. Dit betekent dat je de wiet gemakkelijk en gelijkmatig rookt. Sommige mensen laten een grinder achterwege. Maar eerlijk gezegd, is dit pas een optie als je meer ervaring hebt. Je kunt je wiet verpulveren met je vingers. Maar de rook is dan misschien ruwer dan verwacht, of de joint brandt niet zo gemakkelijk als je wilt.

Een grinder is vaak uitgerust met een onderste kamer. Hier eindigt het fijne poeder. Dit noemen we kief. Kief is ongelooflijk krachtig, want het ontstaat wanneer de harige trichomen zich splitsen van de plant. Verzamelde kief voegt verrukkelijke kracht toe aan je joints.

Zamnesia Acrylic Grinder

Deze Zamnesia Acrylic Grinder doet precies wat hij belooft. Deze grinder bestaat uit twee delen, dus je vermaalt je toppen gemakkelijk in hapklare brokjes voor je joint. Het deksel is uitgerust met een klein vakje waar je je wiet in kunt bewaren. 

Dutch Passion Pollinator

De Dutch Passion Pollinator is wat uitgebreider en bestaat uit vier stukken aluminium. Deze grinder is stevig en duurzaam en uitgerust met een handige zeef die de kief verzamelt. Deze is niet duur en absoluut de investering waard.

Vloeitjes

Zo, je wiet is nu klaar voor gebruik. Hoog tijd om vloei te zoeken om mee te draaien. Vloeipapier komt in vele vormen, materialen, kleuren en maten. Het is belangrijk te onthouden dat dit neerkomt op persoonlijke voorkeur. Het gebruikte basismateriaal voor het vloei beïnvloedt de smaak, geur en verbranding van je joint.

Er bestaat vloeipapier gemaakt van houtcellulose, rijst of hennep. Naarmate je meer rookt, ontdek je vanzelf wat je lekker vindt.

Lange Vloei OCB X-Pert Slim Fit

OCB X-pert slim fit is lange vloei met een afmeting van 110x38mm. Het draaien is eenvoudig, vooral met kleverige vingers. De plakrand is gemaakt van natuurlijke Arabische gom, wat ongelooflijk gemakkelijk plakt. 

RAW Biologische Hennep Lange Vloei King Size Slim

Heb je liever een geheel natuurlijke ervaring? Kies dan voor RAW Biologische Hennep Lange Vloei King Size Slim. Deze vloeipapiertjes zijn gemaakt van onbewerkte, biologische hennep. Ook de plakrand bestaat uit gom gemaakt van hennep. 

Tips & filters

Tips & Filters

Gebruiken we een filter of niet? Dat is de vraag. Tja, en dan draait het ook nog om wat je een filter noemt. Sommigen noemen het een tip, anderen een crutch. Laat je origami-vaardigheden de vrije loop en leef je helemaal uit met je eigen filter.

Allereerst zul je merken dat veel vloeitjes al materiaal bevatten voor een tip. Het doel van een filter is puur gemak. Je voorkomt dat materiaal uit je joint valt (en in je mond). Daarnaast voegt het stabiliteit toe en voorkomt verbranding van je vingers.

RAW Kegelvormige Tips

Deze kegelvormige tips van RAW zijn geheel natuurlijk, chloorvrij en geschikt voor veganisten. Je kunt op een biologische ervaring vertrouwen, zoals voor alle RAW-producten geldt.

RAW Katoen Filters

Deze RAW Katoen Filters komen overeen met een sigarettenfilter. Deze voorkomen ongewenste plantenresten in je mond. Ze zijn gemaakt in Libanon van 100% katoen.

Rolling tray

Rolling Tray

Je denkt misschien dan een rolling tray een accessoire is in plaats van een onmisbaar hulpmiddel. Maar zodra je je eerste joint gedraaid hebt, merk je pas echt hoe een rolling tray je leven verbetert.

Met een rolling tray voorkom je verspilling van je wiet. Daarnaast is het handig als je een joint verknoeit of laat vallen. En vertrouw ons dat dit echt een keer gebeurt. Neem onze wijze raad aan en gebruik een tray.

RAW Rolling Tray

Deze RAW Rolling Tray is voorzien van het iconische RAW merk. Deze is verkrijgbaar in twee maten, zodat je zelf kunt kiezen hoeveel werkruimte je wenst. 

RAW Bamboo Backflip Tray

Wil je er stijlvol uitzien en efficiënt een jointje draaien? Dan is de RAW Bamboo Backflip Tray ideaal voor jou. Je hebt een prachtig oppervlak om het draaien van joints op te oefenen. Daarnaast is er een handige extra waar je je joint kunt vullen. 

Aansteker

Zamnesia Clipper Aansteker

De laatste accessoire die je nodig hebt voor het roken van een joint is, heel logisch, een aansteker. Uiteraard kun je deze vervangen voor lucifers. Maar als je toch aan het winkelen bent om je eerste ervaring zo goed mogelijk te maken, kun je jezelf net zo goed trakteren.

Zamnesia Clipper Aansteker

Deze Clipper is een echte klassieker en met reden. Deze doet precies wat je wilt. Daarnaast ontvang je deze aansteker in een geweldig ontwerp van Zamnesia.

Novi Plasma Aansteker

Is er een grotere teleurstelling dan ontdekken dat je aansteker leeg is, precies als je die perfecte joint wilt roken? Dit probleem is verleden tijd met de Novi Plasma aansteker. Deze aansteker is elektrisch en werkt onder alle weersomstandigheden. Deze gadget is oplaadbaar via USB, dus laat je nooit in de steek als je hem nodig hebt. 

Wat nu?

Dat is alles. Je weet nu precies wat je nodig hebt om voor het eerst een joint te roken. Als je alle benodigdheden verzameld hebt, willen we je nog wat kennis meegeven.

Hoe rol je een joint?

Waarschijnlijk weet je ook niet hoe je een perfecte joint rolt. Nou, ook daarbij zijn we je van dienst. Onthoud dat een gelijkmatige joint je doel is. Dit moet je misschien even oefenen. Maar je weet wat ze zeggen: oefening baart kunst.

Gerelateerd artikel

Hoe Rol Je Een Perfecte Joint?

Hoe steek je een joint aan?

Hoe Steek Je Een Joint Aan?

Zodra je eenmaal die ideale joint gedraaid hebt, moet je hem ook perfect aansteken. Dit klinkt overdreven, maar je zult merken dat het aansteken al het verschil maakt in de verbranding van je joint. En de verbranding dicteert de smaak. Een joint barst van de verrukkelijke, geurige cannabis. Het roken moet de smaak accentueren en niet verdoezelen. 

Alternatieven voor tabak

Het is vrij gebruikelijk je wiet te mengen met tabak. Dit verlengt de levensduur van je joint, voegt smaak toe en levert een lekkere stoot nicotine. Maar als je niet rookt en de smaak van tabak niet waardeert, zijn er absoluut kruidige alternatieven. Hier is een lijst met de top 10 alternatieven voor tabak. 

Gerelateerd artikel

Top 10 Alternatieven Voor Tabak In Joints

Do's & don'ts

Dat was het! Steek je joint aan en geniet van je eerste wiebelige stapjes in de prachtige wereld van de wiet. Wil je nog meer weten over de sociale finesses van high worden? Bezoek dan het volgende blog: Do's & Don'ts bij het roken van joints. Bedank ons later maar.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Je bezoekt onze Nederlandse website.