Blog
Do's En Don'ts Roken van Joints
3 min

Do's En Don'ts Bij Het Roken Van Joints

3 min

We kijken naar wat je wel en niet moet doen als je joints rookt. Je ontsnapt niet aan de basiskennis. Open de volgende rookvergadering als een ware joint CEO.

Er worden vermoedelijk al duizenden jaren joints doorgegeven. We duiken in de meest belangrijke dingen die je wel en niet moet doen als er een joint rondgaat. Heb je binnenkort een belangrijke rookvergadering? Prent dan de volgende informatie goed in en wordt een echte joint-sensei. Daar gaan we!

GEEF EERST DE JOINT DOOR VOORDAT JE BEGINT TE KLETSEN

Joint Doorgeven

Iets in de trant van; "de kat keek me bijzonder doordringend aan, haar blik veroorzaakte een betekenisvol gevoel in me, het was meer een gevoel dan een ingeving, het was echt helemaal...." Geef de joint door, man! Dit gebeurt maar al te vaak. Iemand krijgt een prachtig geconstrueerde joint aangereikt en besluit de levensduur te verkorten met een verhaal waar geen einde aan komt. Je dient eerst de joint door te geven, daarna kun je aan je verhaal beginnen. Degene met de joint richt de aandacht op het verhaal en vergeet alle heerlijke cannabinoïden die in rook opgaan. Deze regel is natuurlijk alleen van toepassing als er meerdere mensen bij het rookavontuur betrokken zijn. Als je je eigen joint rookt, omgeven door aasgieren die geen kruimeltje wiet bijdragen, verandert de situatie. In dit geval kun je rustig je verhaal vertellen met je joint in de hand. In alle andere gevallen neem je een hijs, een tweede hijs, geef je hem door en vertel je over de doldwaze avonturen met je kat.

GEEN KWIJL, A.U.B.

Geen Kwijl, A.U.B.

Serieus, kwijl niet op de joint. Het is ons allemaal weleens overkomen; enthousiast neem je een joint over van iemand, neem je een hijs en voel je ineens het slijmerige spuug van de vorige roker. Dat is een huiveringwekkende ervaring. Probeer dit altijd te vermijden. Er bestaat een verfijnde techniek waarmee je geen kwijl op de joint achterlaat. Deze techniek schrijft voor dat je uitsluitend een hijsje neemt van de joint met droge lippen. Bevochtig je lippen niet als je de joint in handen krijgt. Tevens kun je als laatste reddingsmiddel de joint hanteren als een "chillum". Op die manier laat je geen spuug achter. Ook mengt je speeksel zich zo niet met dat van anderen. Bal je hand tot een vuist, met de joint hoog tussen je vingers. Nu kun je een hijs nemen door de zijkant van je gebalde vuist. Deze methode is erg handig. Op die manier vermijd je slijmerige onprettigheden.

WEES EEN RUSTIGE ROKER

Wees Een Rustige Roker

Joints met je dagelijkse rookgezelschap roken, is geen wedstrijdje. Wiet roken draait niet om wie het meeste kan roken. Het draait om vrede en liefde. Je geniet van het heden met je vrienden en alles eromheen. Vertel beginnende rokers in de groep dat het oké is om maar een paar hijsen te nemen. Zet ze niet onder druk om hun hersenen te torpederen met extreme hoeveelheden THC. De cultuur van overmatig alcoholgebruik begint door te dringen tot de cannabiscultuur. Veel mensen worden graag gezien als "hardcore". Draai en steek gerust een joint aan met een gematigd THC-gehalte. We veroordelen niemand. Ook niet als je een joint draait waar je als een raket door gelanceerd wordt. Respecteer gewoon dat niet iedereen klaar is om aan boord te stappen.

DRAAI DE PERFECTE JOINT

Draai De Perfecte Joint

En tot slot, draai een perfecte joint. Je wordt direct gerespecteerd en geprezen. Joints die niet goed zijn gedraaid, uitgaan, of helemaal uit elkaar vallen, zijn hoogst ongewenst. De wiet dient vakkundig fijngemaakt te worden. Je kunt het beste dunne, lange vloei gebruiken, tenzij je een blunt draait. De joint moet met liefde gedraaid zijn. Je kunt er ook een waar kunstwerk van maken; daarmee scoor je extra punten als meesterdraaier. De joint moet stevig gedraaid zijn, maar ook weer niet zo strak dat de luchtdoorvoer geblokkeerd raakt. Je moet wat oefenen voordat je een perfecte, rookbare joint kunt rollen, maar het is zeker de moeite waard als je bij je vrienden in aanzien wilt stijgen.

Gerelateerd artikel

Leer Hoe Je Artistieke En Te Gekke Joints Rolt

DRAAIRECHTEN

Draai Rechten

Volgens de internationale ganja wetten steekt degene die de joint heeft gedraaid, hem ook aan. Als de draaier de kunstzinnige joint heeft gerold, is het zijn recht om te beginnen met roken. Er zijn echter enkele uitzonderingen op deze regel. Ten eerste, mocht de meesterdraaier besluiten de eer om de joint aan te steken aan iemand anders te geven, staat hij daartoe volledig in zijn recht. Ten tweede, indien er een mederoker in het gezelschap jarig is; of ten derde, indien een mederoker gaat trouwen. Als er twee jarigen aanwezig zijn, heeft de draaier automatisch het recht om te beslissen wie de joint mag aansteken. De draaier dient in alle omstandigheden met respect benaderd te worden. In geen enkel geval mag je hem vragen of je de joint mag aansteken. Dat is hoogst ongepast.

JE ROOKMAATJE IS GEEN ASBAK

Joint Aftikken

Tik altijd eerst de as van de joint voordat je hem doorgeeft. Als je het T-shirt van je vriend bevuild hebt met as ziet hij eruit alsof hij uit de as is verrezen. Dat neemt hij je niet in dank af. Zie je dat de as er bijna afvalt? Tik het er dan even af. Doe dat niet te krachtig, want dan kan de vuurkegel eraf vallen, moet de joint opnieuw worden aangestoken en gaat er kostbare wiet verloren. Dikkere joints kun je asvrij maken door rustig met de vuurkegel langs de rand van de asbak te schrapen. Vergeet dus niet de as eraf te tikken. Tenzij de roker naast je een feniks is. Dan moet je het even rustig aan doen met de wiet.

GENIET VAN JE JOINTS!

Dat waren de zaken die je moet doen en laten als je jointjes rookt. Draai perfecte joints. Vermijd kwijl. Vertraag het rondgaan van een joint niet. De draaier steekt op. Bevuil je vrienden niet met as. En tot slot, wees een beschaafde wietroker. Geniet met je blowmaatjes en laat de magische joints maar rondgaan.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken