Blog
Joint Filter
4 min

Hoe Je Een Perfecte Joint Filter Maakt Om Je Rookervaring Te Verbeteren

4 min

Een joint filter heeft veel voordelen, zonder enige keerzijden. Standaard filters zijn ook super gemakkelijk om te maken, dus je hebt geen excuus om ze niet te gebruiken! Bekijk hier wat ze de moeite waard maakt, en hoe je ze zelf kunt maken.

Hoewel joint filters meer voorkeur hebben dan noodzaak, zitten er veel voordelen aan het gebruiken ervan. Een joint filter zorgt niet alleen voor een betere luchtstroom, maar houdt je joint ook bijeen. Daarnaast ben je niet beperkt tot één type filter. Er zijn allemaal verschillende soorten filtertips, sommige kun je kopen en sommige kun je thuis helemaal zelf rollen. Als je nieuw bent in de wondere wereld van joint filters, lees dan verder voor meer informatie over hoe je ze gebruikt om je rookervaring te verbeteren, en leer over de beste rolmethoden.

WAAROM EEN JOINT FILTER GEBRUIKEN?

WAAROM EEN JOINT FILTER GEBRUIKEN?

Haat je het ook zo, als je je joint probeert af te maken, maar dat hij dan aan het einde afbrokkelt? Zo ja, dan kan een joint filter dat probleem oplossen. Door een joint filtertip te gebruiken, kun je je joint meer stabiliteit geven.

Een joint filter is ook handig als je een rooksessie hebt met je vrienden. Een gewone joint kan aan het uiteinde viezig worden, vooral als een van je vrienden ervan houdt om allemaal kwijl achter te laten. Maar als je een filter gebruikt, is alles wat minder smerig.

Een ander voordeel van het joint filter is dat het zorgt voor een consistente luchtstroom. Met andere woorden, je hoeft niet veel moeite te doen om aangename hijsen te krijgen. Af en toe kan een strak gerolde joint onmogelijk zijn om te roken. Maar met behulp van een joint filter en de gaten aan beide uiteinden, krijg je iedere keer de maximale hoeveelheid lucht.

Last, maar zeker not least, kun je met een joint filter al je wiet roken zonder iets te verspillen. Normaal gesproken, als je een joint rookt, eindig je altijd met wat overgebleven wiet om te voorkomen dat je vingers er afbranden. Aangezien je welverdiend geld hebt uitgegeven aan je product, zou je moeten kunnen doorgaan met roken totdat er niets meer over is. Met een joint filter zijn de dagen waarop je moet uitzoeken wat je met het overblijfsel doet, verdwenen.

Tipjes en FiltersBekijk Tipjes En Filters

SOORTEN JOINT FILTERS

Je kunt altijd een joint filter kopen in een winkel of online. Maar als je geld wilt besparen, maak dan je eigen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt gebruiken als joint filter, en waarschijnlijk heb je hiervan genoeg in je huis liggen.

Ten eerste heb je karton, een van de traditionelere opties. Zolang het aan het uiteinde van je joint past, is alles gemaakt van karton prima. Het tweede is fusilli, die spiraalachtige, kleine pastasoort die je bijna in iedere supermarkt kunt vinden. Het mooie aan deze keuze is dat je niks hoeft voor te bereiden. Alles wat je moet doen, is een stukje afbreken zodat het op je joint past. Hoe dunner de pasta, hoe beter. Tot slot is er de indexkaart. Hoewel je deze op moet rollen, zijn ze super goedkoop en hoef je er niet veel mee voor te bereiden.

DE BESTE ROL METHODEN

Er zijn niet alleen verschillende soorten joint filters, maar er zijn ook veel manieren om ze te rollen. Van het hart tot het cannabis blad, de mogelijkheden zijn eindeloos. En niet te vergeten, creatief.

1. De Normale Tip

Als je het simpel wilt houden, dan is de standaard tip de beste optie. Alles wat je moet doen, is je gekozen filter vouwen tot een soort accordeon aan het einde. Vervolgens vouw je het uiteinde om, en rol je het tussen je vingers om een cilinder te vormen. Het moet de vorm van een "W" krijgen.

2. Het Hart

Het hart is een geweldige optie als je creatief wilt zijn. Het is allicht ingewikkelder om te rollen dan de normale tip, maar het is het zeker waard. Om te beginnen, vouw je een klein stukje van het uiteinde van je gekozen filter om. Vervolgens gebruik je je tool om het filter aan weerszijden van de vouw te rollen zodat de bovenkant van het hart zich vormt. Als je dat hebt gedaan, vouw je beide uiteinden naar beneden en construeer je de vorm van een hart. Tot slot rol je het filter om het hart en kun je je joint rollen.

3. De Ster

Hiervoor heb je een schaar en knutselhanden nodig. Maar het resultaat is absoluut te gek. Creëer eerst je accordeon, zoals je normaal zou doen met een standaard joint filter tip. Halverwege vouw je het uiteinde ervan naar beneden, en zie je dat het een ster gaat vormen. Indien nodig, vouw je het terug in de accordeonvorm zodat het een compactere structuur krijgt als je het terug vouwt tot een ster. Ga weer terug naar de accordeon, laat een deel ontvouwen en knip het af. Als je dat gedaan hebt en het terug vouwt tot een ster, zie je een betere vorm. Om het af te maken, gebruik je een ander filter en rol je deze over de ster.

4. De Mercedes

Als je van Mercedes houdt, is er de Mercedes joint filter, die eigenlijk vrij gemakkelijk is om te rollen. Om te beginnen, maak je een accordeon van je filter. Na ongeveer vier vouwen, begin je met het construeren van de Mercedes vorm, die vergelijkbaar is met een "Y" op zijn kop. Vervolgens is alles wat je moet doen, het overgebleven filter over het Mercedes symbool rollen. Gemakkelijk, hè?

Deel 1

Deel 2

5. De Girelle

In minder dan drie minuten kun je je eigen girelle joint filter rollen. Om te beginnen, rol je een uiteinde van het filter een beetje om. Vervolgens rol je het uiteinde tussen je vingers. Terwijl je dit doet, oefen je dichtbij het uiteinde meer druk uit, zodat het een girelle-achtige vorm krijgt. Bij het rollen druk je af en toe licht, om de cilinder te verstevigen. Als je een goed-lijkende girelle hebt, ontvouw je het en rol je het opnieuw op. Ontvouw het vervolgens weer, rol het uiteinde een beetje, draai het ondersteboven, rol het lichtjes naar voren, breng het naar boven en vouw het terug. Op dat moment rol je door, in plaats van terug, totdat je het uiteinde bereikt. Als je dat bereikt hebt, ben je klaar.

6. Het cannabis blad

Het cannabis blad joint filter is waarschijnlijk het meest ingewikkeld om te rollen. Voor deze specifieke stijl heb je een filter nodig van ongeveer 3cm bij 10cm. Met ongeveer een derde vorm je een accordeon, maar hierbij vouw je het midden meer om. Op die manier, als je het filter uitrolt, lijkt het op het uiteinde van het cannabis blad. Als je die vorm eenmaal hebt, gebruik dan een schaar om een stukje van het uiteinde af te knippen van de eerste vouw, waardoor het smaller wordt dan de rest. Vervolgens neem je het andere uiteinde en rol je dit naar beneden in plaats van naar boven, en laat je wat ruimte over tussen dit stukje en het accordeon-uiteinde. Rol het opnieuw een beetje uit, en rol het steviger in elkaar. Het uiteinde van het cannabis blad moet de andere kant op wijzen als je aan het rollen bent. Zodra je wat ruimte hebt tussen de rol en het blad, rol je door totdat het filter klaar is.

Deel 1

Deel 2

Daar ga je! Een aantal manieren om creatief te zijn met je filter. Geniet van de voordelen die ze tegelijkertijd bieden. Veel plezier!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken