Blog
Ongelijkmatig Brandende Joint
4 min

Hoe Voorkom Je Een Ongelijkmatig Brandende Joint?

4 min

Bij kanoën denk je misschien aan een rustgevende tijd op het water. Maar 'canoeing' staat ook voor een ongelijk brandende joint, wat de ervaring met wiet flink verpest. Niemand wil opnieuw een joint draaien! Daarom hebben we wat tips op een rij gezet om te voorkomen dat een ongelijke joint je high verziekt.

Er zijn weinig dingen zo irritant als een joint die niet gelijkmatig brandt. Oké, dat is misschien wat overdreven. Maar aan het eind van een lange dag de tijd nemen om een joint te draaien, is een beloning waar we allemaal naar uitkijken. Een ongelijkmatig brandende joint is dan erg frustrerend, waardoor het hele proces tijdverspilling lijkt. Komt dit je bekend voor of wil je zo'n ervaring koste wat kost voorkomen? Laat ons je helpen.

Wat betekent 'canoeing' bij een joint?

Wat betekent canoeing bij een joint?

Laten we meteen beginnen met de vraag: wat is 'canoeing' bij een joint en waarom is het een probleem? In het Engels wordt de term gebruikt voor een joint die ongelijkmatig brandt. Hierbij smeult een kant, maar blijft de andere kant onverbrand. De joint ziet er een beetje uit als een kano, vandaar de naam. Maar niet alleen het uiterlijk is problematisch. Het resulteert namelijk ook in sneller brandende wiet, een scherpere, rokerige smaak en minder bevredigende trekken. Kortom, het is een verspilling van wiet en vloeitjes. Je kunt dus wel begrijpen waarom stoners dit graag willen vermijden.

Hoe rol je een joint die niet ongelijkmatig brandt?

Om een ongelijkmatig brandende joint te voorkomen, moeten we bij het begin beginnen, dus nog voordat je gaat draaien. Of je nu net begint met roken of het al aardig onder de knie hebt, soms heb je van die dagen waarop je een slappe, met lucht gevulde joint knutselt. Het gebeurt ook wel eens dat je hem verkeerd aansteekt. Het resultaat? Een ongelijkmatige verbranding, waardoor je bij lange na niet zulke aangename trekken krijgt. Om deze problemen te vermijden, bespreken we hier enkele tips die je kunt volgen om een joint te draaien.

Vermaal je wiet goed

Hoe rol je een joint die niet ongelijkmatig brandt: Vermaal je wiet goed

De eerste stap naar een perfect gedraaide joint die gelijkmatig brandt, is goed vermalen wiet. Het klinkt misschien logisch, maar niet goed gemalen wiet is een van de hoofdoorzaken van canoeing. In dat opzicht is het belangrijk dat je grinder in staat is om plantaardig materiaal te verwerken tot stukjes van hetzelfde formaat. Zo voorkom je dat er brokjes van verschillende grootte op een wisselend tempo verbranden. Doe je dat niet, dan kan het leiden tot het probleem dat je juist wilt vermijden.

Vul je joint gelijkmatig, niet te strak of te los

Hoe rol je een joint die niet ongelijkmatig brandt: Vul je joint gelijkmatig

Dit is een andere aanleiding voor een ongelijkmatige verbranding. Zodra je je wiet hebt vermalen tot een egaal geheel, verdeel je het over het vloeitje. Let hierbij op dat er geen plekken zijn met meer of minder plantmateriaal. Gebruik je vingers om het kruid aan te stoppen en begin met draaien. Consistentie is hier belangrijk. Het doel is een strak gedraaide joint, zonder luchtzakken. Tegelijkertijd wil je hem ook weer niet te vol stoppen, waardoor het onmogelijk wordt om je joint te roken. Zorg ervoor dat de joint glad is, zonder uitstekende stukjes of bobbeltjes.

Vind je het lastig om gelijkmatige joint te draaien? Dan kun je overwegen om een rolmachine aan te schaffen. Met zo'n handig apparaat creëer je gegarandeerd een joint die gelijkmatig brandt.

Steek je joint op de juiste manier aan

Hoe rol je een joint die niet ongelijkmatig brandt: Steek je joint op de juiste manier aan

Met je perfect gedraaide joint in je hand, zou je denken dat je geen risico loopt op een ongelijk brandende joint. Maar om een ongelijkmatige verbranding te voorkomen, is het ook van groot belang dat je hem op de juiste manier aansteekt. Het is niet slechts een kwestie van opsteken en roken.

Draai de joint langzaam rond terwijl je het uiteinde voorzichtig aansteekt. Doe je best om de vlam op dezelfde afstand te houden tijdens het ronddraaien. Zet de joint vervolgens aan je lippen. Let erop dat je geen diepe trekken neemt tijdens het aansteken. Hierdoor kan een kant sneller gaan branden dan de andere kant. Neem in plaats daarvan kleine, korte hijsjes terwijl je de joint blijft roteren. Je merkt het vanzelf wanneer je een robuuste, consistente verbranding bereikt.

Gerelateerd artikel

Hoe Je Een Joint Perfect Aansteekt

Tips om een ongelijk brandende joint te voorkomen

Aangezien meerdere factoren bijdragen aan een ongelijkmatige verbranding, kun je ook preventief een aantal stappen nemen om het risico op zo'n waardeloze joint tot een minimum te beperken. Laten we eens kijken.

Gebruik hoogwaardige vloeitjes

ongelijk brandende joint voorkomen: Gebruik hoogwaardige vloeitjes

Het draaien van een joint valt of staat met de kwaliteit van je vloeitjes. Als je goedkope vloeitjes hebt gekocht, merk je dit eigenlijk altijd bij het draaien. Hoogwaardige vloeitjes van rijst of hennep zijn dun, maar stevig. Hiermee geniet je van een gelijkmatige verbranding, die je simpelweg niet krijgt met goedkopere varianten. Raak dus vertrouwd met vloeitjes die voor jou optimaal werken. Iedereen heeft persoonlijke voorkeuren. Probeer gerust een aantal verschillende soorten uit om te ontdekken welke voor jou onmisbaar zijn.

Draai je joint tijdens het roken

Dit punt benoemden we al bij het aansteken van je joint. Toch is ook belangrijk om je joint te blijven draaien tijdens het roken. Op die manier voorkom je dat een kant het hardst geraakt wordt door de hitte en er een kano ontstaat die zo weg kan varen! Het is voldoende om de joint tussen de trekjes door voorzichtig en langzaam te draaien. Als je een joint met vrienden deelt, is de kans groot dat je dit al automatisch doet.

Neem de tijd met het curen

ongelijk brandende joint voorkomen: Neem de tijd met het curen

Wanneer je thuis wiet kweekt, is het verleidelijk om je toppen meteen na de oogst te roken en het curen over te slaan. Maar als je wiet niet de tijd gunt om te drogen en te curen, zal ook je joint vatbaar zijn voor ongelijkmatige verbranding. Goed uitgeharde wiet resulteert in een rijkere, lekkerdere en, belangrijker nog, sterkere rook. Bovendien laat deze wiet zich veel gemakkelijker tot gelijke stukjes vermalen. Dit helpt om een ongelijkmatige brandende joint of spliff te voorkomen.

Overweeg cones

Blijven je draaikunsten toch te beroerd? Verlies de moed niet! In aanvulling op de aanschaf van een rolmachine, kun je ook overstappen op voorgedraaide cones om betere joints te maken.

Cones zijn verkrijgbaar in verschillende maten en een erg geliefde keuze onder wietrokers. Daar zijn goede redenen voor. Aangezien cones al kant en klaar gevormd zijn, hoef je ze alleen nog te vullen met wat wiet uit je grinder. Vervolgens draai je het uiteinde dicht en je kunt van start! Je kunt je perfect gevormde joint direct roken of bewaren voor later; de keuze is helemaal aan jou.

Leer om binnenstebuiten te draaien

ongelijk brandende joint voorkomen: Leer om binnenstebuiten te draaien

Binnenstebuiten draaien, of backrolling, is een andere populaire manier om een ongelijk brandende joint te voorkomen. Begin door het vloeitje met de plakrand naar beneden te leggen en dus niet naar je toe gericht. Leg je wiet erop en rol de joint zodat de plakrand onder het papier gevouwen wordt in plaats van eroverheen. Dit geeft een strakker resultaat en je gebruikt minder vloeipapier. Het overtollige deel van het vloeitje kun je wegbranden of eraf scheuren.

Waarschijnlijk vergt deze methode wat oefening. Maar wanneer je andere stoners spreekt, merk je al snel dat velen zweren bij binnenstebuiten draaien en niet anders meer willen. Als je het goed doet, helpt zo'n strak gedraaide joint bovendien een ongelijkmatige verbranding voorkomen.

Voeg extracten toe

Deze oplossing is mogelijk niet voor iedere liefhebber van wiet weggelegd. Toch is het goed mogelijk om wat van je favoriete hasj, resin of andere concentraten toe te voegen aan je wiet. Omdat extracten op andere temperaturen verbranden, kan dit het smeulen van je joint vertragen en zo ongelijkmatige verbranding helpen voorkomen. Als je dit combineert met wat ronddraaien, krijg je een consistente verbranding. Houd er wel rekening mee dat je joint door het toevoegen van een extract aanzienlijk sterker wordt. Wees dus gewaarschuwd.

Klaar om te draaien? Maak korte metten met canoeing!

Dat waren ze dan op een rijtje; een reeks beproefde manieren om een ongelijk brandende joint te voorkomen. Volg simpelweg onze stappen en neem je tijd voor het draaien, dan komt het vanzelf goed.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken