Blog
Ongelijkmatig Brandende Joints
3 min

Hoe Je Een Ongelijkmatig Brandende Joint Voorkomt

3 min
How To Nieuws

Het ongelijkmatig wegbranden van je joint is een flinke ergernis. Het verpest het rookgenot en je verspilt er kostbare wiet mee. We hebben enkele handige, bruikbare tips om dit hardnekkige probleem te voorkomen.

Het is waarschijnlijk het meest vervelende wat er kan gebeuren als je een joint rookt. En het is ons allemaal weleens overkomen. Je hebt zin om wat te roken, je vrienden hebben zich om je heen verzameld, je neemt een vette top en draait een dikke joint. Je steekt hem aan, neemt een paar hijsen en geeft hem door. Maar plotsklaps is het halve vloeitje en de helft van de wiet in rook opgegaan. En de joint is nog net zo lang! Wat?

Je draait hem om en ziet tot je grote verbijstering dat de helft is weg geschroeid. Wat een ellende! Nu sta je voor een dilemma. Je kunt proberen de half verbrande wiet te sparen door er een verschrikkelijk smakend nieuw exemplaar van te draaien. Ook kun je je erbij neerleggen en een wanhoopspoging wagen door de hele zooi met vloeitjes en spuug weer aan elkaar te borduren. Wat je ook probeert, het wordt niks meer.

Zoals we hier in Nederland zeggen: "al doende leert men". Het is echt niet moeilijk om ervoor te zorgen dat je joint gelijkmatig brandt. Je moet alleen weten wat je doet en de zaken tot in de puntjes voorbereiden. Als je die kennis goed in je hoofd prent als je een joint draait, zie je dat ze nooit meer ongelijkmatig branden.

Simpele stappen en oplossingen voor een geweldige rookervaring

GEBRUIK EEN GRINDER VOOR JE WIET

Gebruik Een Grinder Voor Je Wiet

Als je een hoogwaardige grinder hebt, wordt je leven een stuk makkelijker. Hoezeer je ook gewend bent aan het met de hand verkruimelen van je wiet, de kwaliteit van je joint is veel beter als je het goed vermaalt. Het verbrandingsoppervlak vergroot enorm en het materiaal brandt daardoor een stuk gelijkmatiger. Zelfs de smaak wordt een stuk intenser. En in tegenstelling tot wat veel mensen denken, gebruik je er uiteindelijk aanzienlijk minder wiet mee.

Wanneer je de wiet handmatig verkruimelt, zelfs als je je nagels daarbij gebruikt, heb je uiteindelijk allemaal stukjes ter grootte van rijstkorrels die nog steeds vrij hard en compact zijn. Als je die in een joint verwerkt, ontstaan er loze luchtruimtes.

Als je vloei in contact komt met deze wietkorrels zoekt het vuur de weg van de minste weerstand. Dat is dus de buitenkant van je joint, het vloeitje, maar wat erin zit, krijgt niet voldoende tijd om goed te verbranden. Het verbrande materiaal wordt een soort beschermende laag. En de loze ruimtes versnellen de brandsnelheid van je vloeitje. De joint verandert daardoor in een onrookbaar gedrocht.

DRAAI NIET TE STRAK OF TE LOSJES

Draai Niet Te Strak Of Te Losjes

Nog zo'n veroorzaker van een ongelijkmatige verbranding: een te strakke of te losjes gedraaide joint. Dit kan aan verschillende dingen liggen. Misschien heeft iemand een te klein filtertipje voor je gemaakt, wat tot gevolg had dat je strakker moest draaien. Of je hebt lange vloei van een nieuw merk aangeschaft die breder is dan je gewend bent. Of ben je op de bodem aangekomen van je wietvoorraadpot en zijn de toppen "fluffiger" dan anders?

De enige manier waarmee je dit kunt voorkomen, is routine. Als je van het draaien een standaardprocedure maakt, word je vanzelf een meesterdraaier. Stel een standaardnorm in voor de hoeveelheid of het gewicht van je wiet. Vermaal het met je professionele grinder. Ga voor een kwaliteitsmerk lange vloei. Maak gebruik van een roller en filtertipjes die altijd even groot zijn. Hoe meer je je toespitst op de standaardprocedure des te consistenter de resultaten zijn.

Binnen no-time draai je joints zoals je die in een coffeeshop kunt kopen. Visueel aantrekkelijk, mooi en kaarsrecht en tot slot; ze branden gegarandeerd gelijkmatig. Let maar eens op, je ziet vanzelf dat je handdraaiwerk aanzienlijk verbetert.

STEEK JE JOINT OP DE JUISTE MANIER AAN

Steek Je Joint Op De Juiste Manier Aan

Nu begint het echte vuurwerk! Neem deze stap dan ook serieus. Het is hierbij niet slechts een zaak van aansteken en paffen maar. Zorg er altijd voor dat je de joint met beleid aansteekt. Roteer de joint als je het vlammetje erbij houdt. Neem nu geen diepe hijsen; hierdoor kan de joint aan een bepaalde kant sneller opbranden.

Blijf hem draaien terwijl je voorzichtige hijsjes neemt; op deze beproefde manier gaat je rokertje symmetrisch branden. Als je naar het puntje van je joint kijkt en de vuurkegel gloeit mooi rood, op een mooie cirkelvormige, concentrische manier, dan is je taak volbracht.

GEBRUIK LANGE VLOEI VAN TOPKWALITEIT

Gebruik Lange Vloei Van Topkwaliteit

Waarom zou je zoveel tijd en kweekmoeite investeren of wiet van topkwaliteit kopen als je de rookervaring verslechtert door waardeloze lange vloei te gebruiken? Gebruik je nog steeds die 40-jaar oude houtpulp vloeitjes van de sigarenboer op de hoek die bedoeld zijn om sjekkies mee te draaien? Dan is het de hoogste tijd voor een upgrade.

Er is namelijk overal lange vloei te koop die speciaal voor het roken van cannabis ontwikkeld is. Het maakt een wereld van verschil. Ze branden niet alleen een stuk langzamer, ze smaken ook nog eens een stuk aangenamer. Ze zijn in verschillende lengtes te koop en er zit vast wel iets bij wat je prettig vindt. De basismaterialen zijn tegenwoordig een stuk gezonder; er bestaan zelfs vloeitjes van hennep. De hele markt is tegenwoordig afgestemd op producten die elkaar aanvullen!

ROTEER JE JOINT TIJDENS HET ROKEN

Roteer Je Joint Tijdens Het Roken

Hitte stijgt op; blijf dus je joint ronddraaien. Daar hoef je helemaal geen moeilijke fratsen voor uit te halen - tijdens het roken maak je met je vingers een draaiende beweging. Of geef de joint zo door aan de volgende roker dat de bovenzijde van de joint de onderzijde wordt. Terwijl je paft, kan de ontbrandingstemperatuur van de cannabis oplopen tot wel 700ºC. Door deze eenvoudig aan te leren gewoonte, zorg je ervoor dat je joints altijd gelijkmatig branden.

CONCLUDEREND

We zijn misschien wat gedetailleerd geweest met deze aanbevelingen en tips. Maar het geeft wel goed weer wat belangrijk is voor het draaien van een goede joint. Bovendien vermijd je zo ongelijkmatige verbranding.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken