Blog
Artistieke En Te Gekke Joints
5 min

Leer Hoe Je Artistieke En Te Gekke Joints Rolt

5 min

Voor een aantal van ons is het draaien van een joint zo’n alledaagse bezigheid geworden dat we het niet meer spannend vinden. We gaan je 5 verschillende manieren van rollen leren, waardoor je het roken weer op een nieuwe manier beleeft.

Het rollen van een joint is een ingewikkeld proces dat je niet zomaar onder de knie hebt. Het wordt door veel mensen gezien als kunstvorm. Het draaien kan moeilijk zijn te perfectioneren, maar is makkelijk te leren. Voordat je te gekke joints kunt gaan rollen, zoals we hieronder laten zien, moet je al goed zijn in het draaien van normale joints. Als je daar nog niet zo vaardig in bent, lees dan eerst ons artikel over het rollen van een perfecte joint.

Als je al handig bent in het draaien van een joint, dan vind je het vast leuk om te experimenteren met een aantal nieuwe manieren. Een paar daarvan zijn heel geschikt voor feestjes en weer andere zijn perfect om te ontdekken dat verschillende technieken de rookervaring beïnvloeden. Laten we beginnen.

Gerelateerd artikel

De 10 Beste Vloeipapiertjes

1. DE BINNENSTEBUITEN JOINT

Deze eerste manier van rollen is niet zozeer een extravagante methode, maar een techniek die bijdraagt aan de rookervaring. Als je deze werkwijze gebruikt, rol je de joint op een zodanige manier dat je slechts één laag vloei gebruikt om je wiet in te verpakken. Al het papier dat overblijft, knip je af of verbrand je. Daardoor blijft je rooksessie zo schoon mogelijk. Het zorgt er ook voor dat je joints langzamer branden en dat er meer smaak van je cannabis vrijkomt.

Om de binnenstebuiten joint te rollen, heb je geen andere materialen nodig dan gewoonlijk. Je kunt het met of zonder filter doen. Maar we raden altijd aan om met een filter te werken, omdat dat een positieve bijdrage levert aan de ervaring.

DE ACHTERUIT JOINT ROLLEN

Om te beginnen, haal je een vloeitje uit de verpakking. De volgende stap is het belangrijkst. Omdat je al weet hoe je een normale joint rolt, is het grootste verschil daarmee de manier waarop je het vloei vasthoudt. Je maakt een vouw in het midden van het vloeitje, waarbij de plakstrook aan de binnenkant van de vouw zit.

Als je deze joint rolt, draai je het papiertje binnenstebuiten. Dat betekent dat je de kant van het papier vult die normaliter aan de buitenkant van de joint zit. En de plakstrook moet aan het uiteinde van het vloeitje zitten, het dichtst bij je. Om ervoor te zorgen dat je dit gedeelte goed begrijpt, is het handig om onze video te bekijken. Hierin kun je zien hoe je deze joint precies rolt.

Pak je wiet en vul je joint zoals je dat gewoonlijk doet. Zorg ervoor dat je cannabis de goede kegel- of cilindervorm krijgt. Daarna rol je de joint waarbij de plakstrook onder het papier komt te zitten. Je kunt de strook alvast nat maken voordat je haar eronder stopt, zodat het vloei vastzit als je klaar bent met rollen. Of je likt er naderhand aan vanaf de buitenkant. Zorg ervoor dat je joint goed is gevuld, zodat je een prettige rookervaring krijgt. Verwijder overtollig papier door het af te scheuren of te verbranden.

Gerelateerd artikel

Hoe Voorkom Je Een Ongelijkmatig Brandende Joint?

2. DE TULP JOINT

DE KEGEL

Nu gaat het echt gek worden. Dit is een joint die precies daarvoor is bedoeld; voor een te gekke ervaring. Deze joint is zo groot en er past zoveel wiet in dat je hele vriendengroep zo stoned wordt als een garnaal. Deze Amsterdamse klassieker maakt absoluut indruk.

We beginnen met het rollen van de kelk van de tulp. Neem twee grote vloeitjes, maak een vierkant en gebruik een van de plakstroken om ze aan elkaar te plakken. Je kunt de kelk groter maken door vier of meer papiertjes te gebruiken. Zorg er alleen voor dat de vierkante vorm intact blijft.

Daarna breng je een van de onderste hoeken naar de tegenoverliggende hoek aan de bovenkant. Daardoor ontstaat een driehoek. Zorg ervoor dat de plakstrook aan de bovenkant vrij blijft. Bevochtig vervolgens de strook en vouw hem om, zodat je de vorm verzegelt. Nu kun je de driehoek openvouwen, zodat je een kegelvorm krijgt. Vul hem met je favoriete strain en zorg ervoor dat je voldoende papier overhoudt aan de bovenkant.

DE BODY

Er zijn tulp-tutorials waarin rokers simpelweg een lang filter aan de kegel bevestigen en daarna gaan roken. Wij gaan je leren hoe je in plaats daarvan een lange joint kunt gebruiken. Dit, voor een ervaring die nog waanzinniger is.

Rol een normale joint, maar zorg ervoor dat hij iets langer is dan gewoonlijk. Als je hem hebt gedraaid, stop je er voldoende wiet in en knip je het overtollige papier aan de bovenkant af, maar je maakt hem nog niet vast.

Plaats dit binnenin je wiet kegel en wikkel het overgebleven papier van de kegel rond de joint. Knip van andere vloeitjes een paar plakstroken af. Gebruik één daarvan om dit papier en de joint met elkaar te verbinden. Het wordt niet luchtdicht. Knip overtollig papier van de kegel dat de tulp een rokjes achtig uiterlijk geeft. Gebruik een tweede plakstrook om de overgang tussen het papier van de kegel en de body van de joint te verzegelen. Steek de bovenkant van de tulp aan en neem op de gewone manier een trekje.

3. DE FLES JOINT

Hier is een gouwe ouwe waarvan je het zeker geweldig vindt om te weten hoe die wordt gedraaid. Hij lijkt op een fles en is vast een grote verrassing die je zeker wilt delen met je vrienden.

Begin met het rollen van een dikke buis. Je kunt dat op meerdere manieren doen. Voor dit voorbeeld verwijzen we naar een methode die we gebruiken in deze video. Hierin wordt een papieren buis gerold, die wordt vastgemaakt aan de ene kant en die je daarna vult met wiet.

Voor het maken van de flessenhals, rol je een joint zoals je dat altijd doet en vul je hem met wiet. Nadat hij is gevuld, verwijder je het overtollige papier van het uiteinde en stop je hem in het open eind van de dikke joint. Verzegel dit op dezelfde manier als bij de tulp-joint. Gebruik één of twee plakstroken, zodat je zeker weet dat hij goed dicht zit. En klaar is kees!

4. DE DRIEVOUDIGE JOINT

Deze joint is een geweldige keus als je een belachelijke hoeveelheid wiet in één joint wilt verwerken. Het is waarschijnlijk de makkelijkste van het hele stel om te rollen. Begin door twee vloeitjes aan elkaar te bevestigen, net zoals bij de tulpenkegel. Afhankelijk van de gewenste dikte van je joint, kun je een horizontale strook afknippen van de onderkant. Leg die aan de kant en rol drie afzonderlijke filtertips. Gebruik een extra filtertip om rond deze drie tips te rollen en een extra plakstrook om alles bij elkaar te houden.

Nu plaats je simpelweg je cannabis in het grote vloeipapier en rol je het op de gebruikelijke wijze. Je kunt het ook binnenstebuiten rollen, zoals we dat doen in deze video, zodat het brandt als een echte sigaar.

5. DE PIJP JOINT

Dit is een joint die op een pijp moet lijken. Begin met het rollen van een standaard, kegelvormige joint. Knip het extra papier aan het uiteinde af. Maak nu een diagonale inkeping in de joint, waarbij je ongeveer 2cm van je joint afknipt. Daardoor ontstaat een lepelvorm.

Neem nog een vloeipapiertje en een rond voorwerp, zoals een aansteker. Rol het vloeipapier rondom het object dat je daarmee dus gebruikt om de joint te vormen. Maak de plakstrook nog niet vochtig. Pak een extra plakstrook en maak het uiteinde van het papier vast aan de rest. Nadat dit is opgedroogd, maak je een driehoekige inkeping van ongeveer 2cm in het open eind. Deze driehoek moet ongeveer net zo breed zijn als de diameter van de andere joint en een klein beetje langer.

Gerelateerd artikel

Hoe Je Een Joint Perfect Aansteekt

Schuif je joint in de inkeping, waarbij de wietlepel aan de binnenkant van de buis komt. Plak de onderkant samen met de joint en zorg ervoor dat alles goed aan elkaar zit. Neem een extra plakstrook en verzegel de openingen tussen de joint en de kop van de pijp. Als het je tot dusver is gelukt, dan ben je een mooi eind op weg. Stop nu je wiet in de kop van de pijp, druk het niet te stevig aan en steek het aan.

Nu weet je hoe je allerlei te gekke joints kunt rollen. Zorg ervoor dat je goed oefent met je eigen cannabis, voordat je het op een feest uitprobeert met de wiet van je vriend, terwijl je al super high bent. De ene manier is makkelijker te leren dan de andere. Misschien wordt één ervan wel jouw nieuwe manier van het draaien van een joint. We kennen veel mensen die alleen maar binnenstebuiten joints draaien omdat ze van die rookervaring houden. Het is aan jou om ze uit te proberen en te beslissen wat jouw favoriet wordt. Succes met je ontdekkingstocht!

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken