Waarom Je Een Filter Zou Moeten Gebruiken Als Je Rookt


Laatst bewerkt :
Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogConsumptie Cannabis

Waarom Je Een Filter Zou Moeten Gebruiken Als Je Rookt


Een indrukwekkende joint draaien is een kunst. De basis voor de meeste goede joints is het gebruik van een kartonnen filter. Daarmee draai je niet alleen een betere joint; de hele rookervaring wordt ermee naar een hoger niveau getild.

Er zijn heel wat redenen aan te voeren waarom je een filter zou moeten gebruiken als je een joint rookt. Om te beginnen zijn er de gezondheidsargumenten. Er zijn echter ook andere redenen voor het gebruiken van een filter. Denk aan het verbeteren van slechte draaitechnieken en het bevorderen van de rookbaarheid van een joint. Daarnaast kunnen filters de luchtstroom optimaliseren zodat je joint efficiënter brandt. En ze zorgen ervoor dat je geen gedoe meer hebt met een roach clip. Dat is wel heel erg jaren '80!

VOORDELEN VAN EEN TIP/FILTER

Er zitten veel voordelen aan het gebruiken van een filter om een joint te roken.

Toch bestaat er niet een "beste" soort filter of filterdraaitechniek. Doe wat het beste voor je werkt. Er zijn echter meerdere manieren om een filter te construeren. Natuurlijk helpt het als je goed bent in origami. Beginnende rokers beginnen vaak met de meest gemakkelijke en eenvoudig te maken optie. Ze rollen simpelweg een kleine kartonnen filter tot een compacte cilinder. Daar zijn veel variaties op mogelijk. Je kunt ook online stap-voor-stap instructies vinden.

Als je de cannabis met tabak vermengt, zijn de vereisten voor het filter iets anders. De meeste gebruikers realiseren zich niet dat je een ander soort filter nodig hebt als je de twee in combinatie rookt. Kartonnen filters zijn in dit geval niet handig. Overweeg over te stappen op een waterpijp of een andere manier om gefilterd te inhaleren.

Cannabis Mixen Met Tabak

Er zijn gelukkig reeds mogelijkheden beschikbaar voor deze situatie. Probeer onze katoenfilters van RAW. Ze zijn net zo groot als gewone filtertips, maar kunnen voor zowel tabak als mengsels gebruikt worden.

Ondanks wat je misschien gehoord hebt, word je gewoon high als je reguliere filters gebruikt die speciaal ontworpen zijn voor zelfrollende sigarettenrokers. Deze filters zijn ontworpen om deeltjes op te vangen die een stuk groter zijn dan THC. Dit betekent dat, hoewel je misschien denkt dat je iets mist, je je daar helemaal niet druk om hoeft te maken. Het is in ieder geval altijd beter om een dergelijk filter te gebruiken dan helemaal geen filter.

Dit zijn de grootste voordelen van filters:

JE KUNT DE HELE JOINT OPROKEN

Een filtertip zorgt voor de benodigde ruimte tussen je lippen en het brandende materiaal. Hierdoor kun je de hele inhoud van een joint makkelijker oproken zonder je vingers te branden. De joint zal ook niet zo snel verkruimelen of uit elkaar vallen. Dat heeft tot gevolg dat je kostbare cannabis niet verloren gaat. Uiteindelijk maken filters de hele ervaring, met name in gezelschap, niet alleen prettiger, maar ook een stuk hygiënischer.

ZE MAKEN HET DRAAIEN VAN EEN PERFECTE JOINT MAKKELIJKER

De Perfecte Joint

Wanneer je een kartonnen filter gebruikt, beschik je over hard gestructureerd basismateriaal waarmee je de joint vorm kunt geven. Zo gaat de joint langer mee. Met name als je de joint met vrienden deelt, verlies je op deze manier minder wiet. Je behoudt de stukjes die anders aan beide kanten van een filterloze constructie verloren zouden gaan. Al met al zorgen joint filters voor een meer gestroomlijnde joint-draai-ervaring.

ZE VERBETEREN DE LUCHTSTROOM

Verbeteren Van De Luchtstroom

Een stevig filter zorgt voor een betere luchtstroom in de joint. Daardoor brandt die beter en genereer je een optimale rooktoevoer. De meeste kwaliteitsmerken bieden hun lange vloei en filters in combinatie aan. Dat maakt het leven een stuk eenvoudiger!

EEN JOINT MET EEN FILTER IS HYGIËNISCHER

Waarom? Er zit een hard randje aan het filter waartegen gebruikers hun lippen en tanden in balans kunnen brengen. De joint raakt daardoor niet doordrenkt en er wordt onderling minder spuug doorgegeven.

Marguerite Arnold

Geschreven door: Marguerite Arnold
Met jaren van schrijfervaring op zak besteed Marguerite haar tijd aan het onderzoeken van de cannabis industrie en de ontwikkelingen van de legalisatie-beweging.

Ontdek onze schrijvers

Gerelateerde Producten