Blog
Waarom Je Een Filter Zou Moeten Gebruiken Als Je Rookt
2 min

Waarom Je Een Filter Zou Moeten Gebruiken Als Je Rookt

2 min

Een indrukwekkende joint draaien is een kunst. De basis voor de meeste goede joints is het gebruik van een kartonnen filter. Daarmee draai je niet alleen een betere joint; de hele rookervaring wordt ermee naar een hoger niveau getild.

Er zijn heel wat redenen aan te voeren waarom je een filter zou moeten gebruiken als je een joint rookt. Om te beginnen zijn er de gezondheidsargumenten. Er zijn echter ook andere redenen voor het gebruiken van een filter. Denk aan het verbeteren van slechte draaitechnieken en het bevorderen van de rookbaarheid van een joint. Daarnaast kunnen filters de luchtstroom optimaliseren zodat je joint efficiënter brandt. En ze zorgen ervoor dat je geen gedoe meer hebt met een roach clip. Dat is wel heel erg jaren '80!

VOORDELEN VAN EEN TIP/FILTER

Er zitten veel voordelen aan het gebruiken van een filter om een joint te roken.

Toch bestaat er niet een "beste" soort filter of filterdraaitechniek. Doe wat het beste voor je werkt. Er zijn echter meerdere manieren om een filter te construeren. Natuurlijk helpt het als je goed bent in origami. Beginnende rokers beginnen vaak met de meest gemakkelijke en eenvoudig te maken optie. Ze rollen simpelweg een kleine kartonnen filter tot een compacte cilinder. Daar zijn veel variaties op mogelijk. Je kunt ook online stap-voor-stap instructies vinden.

Gerelateerd artikel

Hoe Je Een Perfecte Joint Filter Maakt Om Je Rookervaring Te Verbeteren

Ondanks wat je misschien gehoord hebt, word je gewoon high als je reguliere filters gebruikt die speciaal ontworpen zijn voor zelfrollende sigarettenrokers. Deze filters zijn ontworpen om deeltjes op te vangen die een stuk groter zijn dan THC. Dit betekent dat, hoewel je misschien denkt dat je iets mist, je je daar helemaal niet druk om hoeft te maken. Het is in ieder geval altijd beter om een dergelijk filter te gebruiken dan helemaal geen filter.

Dit zijn de grootste voordelen van filters:

cannabis leaf  JE KUNT DE HELE JOINT OPROKEN

JE KUNT DE HELE JOINT OPROKEN

Een filtertip zorgt voor de benodigde ruimte tussen je lippen en het brandende materiaal. Hierdoor kun je de hele inhoud van een joint makkelijker oproken zonder je vingers te branden. De joint zal ook niet zo snel verkruimelen of uit elkaar vallen. Dat heeft tot gevolg dat je kostbare cannabis niet verloren gaat. Uiteindelijk maken filters de hele ervaring, met name in gezelschap, niet alleen prettiger, maar ook een stuk hygiënischer.

cannabis leaf  HET DRAAIEN VAN DE PERFECTE JOINT IS MAKKELIJKER

HET DRAAIEN VAN DE PERFECTE JOINT IS MAKKELIJKER

Wanneer je een kartonnen filter gebruikt, beschik je over hard gestructureerd basismateriaal waarmee je de joint vorm kunt geven. Zo gaat de joint langer mee. Met name als je de joint met vrienden deelt, verlies je op deze manier minder wiet. Je behoudt de stukjes die anders aan beide kanten van een filterloze constructie verloren zouden gaan. Al met al zorgen joint filters voor een meer gestroomlijnde joint-draai-ervaring.

Gerelateerd artikel

How To Roll A Perfect Joint?

cannabis leaf  ZE VERBETEREN DE AIR FLOW

ZE VERBETEREN DE AIR FLOW

Een stevig filter zorgt voor een betere luchtstroom in de joint. Daardoor brandt die beter en genereer je een optimale rooktoevoer. De meeste kwaliteitsmerken bieden hun lange vloei en filters in combinatie aan. Dat maakt het leven een stuk eenvoudiger!

cannabis leaf  EEN JOINT MET EEN FILTER IS HYGIËNISCHER

EEN JOINT MET EEN FILTER IS HYGIËNISCHER

Waarom? Er zit een hard randje aan het filter waartegen gebruikers hun lippen en tanden in balans kunnen brengen. De joint raakt daardoor niet doordrenkt en er wordt onderling minder spuug doorgegeven.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken