Blog
Hoe T-wax Je Een Joint Of Bowl?
3 min

Hoe T-wax Je Een Joint Of Bowl?

3 min

Minder gênant dan twerking, minder pijnlijk dan waxing en aanzienlijk inspirerender dan taxeren. T-waxing is het opsieren van joints, blunts en bowls met cannabis concentraten en wordt steeds populairder. Het is een manier om je joint een boost te geven. Dit moet je allemaal weten over t-waxing.

T-WAXING: WAT IS DAT EIGENLIJK?

T-waxing is bedacht door iemand op Massroots. Het houdt in dat je een bowl of joint opwaardeert met wax, olie, hasj, kief of een ander cannabis concentraat. De concentraten kunnen binnenin je joint verpakt worden, samen met je wiet, of aan de buitenkant en over de top aangebracht worden. Het voordeel is dat je high krachtiger wordt. Daarbij brandt je joint rustiger op door de hogere dichtheid van het concentraat. Het extract smelt natuurlijk wel, maar veel langzamer dan dat je wiet verbrandt.

Cannabis concentraten zijn aan een onstuitbare opmars bezig. Dat is vooral toe te schrijven aan de concentratie THC. Deze kan wel oplopen tot meer dan 70%. Daar kunnen toppen niet aan tippen. Ter vergelijking: veel strains hebben een THC-gehalte van 5-25%. Omdat je maar een beetje nodig hebt om enorm stoned te worden, is een joint perfect om met concentraten te versieren. T-waxing voert je daarbij naar een woelige oceaan van euforie.

WELKE HULPMIDDELen HEB JE NODIG?

Hulpmiddelen

Veel concentraten zijn erg kleverig. Je hebt dan ook iets nodig om wax of shatter op je joint aan te brengen zonder dat het overal aan blijft plakken. Wanneer je het volgende bij de hand hebt, gaat alles dan ook veel makkelijker:

  • Een dab tool om het concentraat van A naar B te brengen

  • Basisbenodigdheden voor een joint: lange vloei, filter tip, wiet, enz.

  • Een BHO mat zodat de wax niet aan het aanrecht plakt

  • Een aansteker; voor het geval de wax verwarmd moet worden zodat het kneedbaar wordt

  • Isopropylalcohol om achterbleven wax te verwijderen

Gerelateerd artikel

7 Essentiële Dabbing Tools En Accessoires

HOE JE EEN JOINT OF BLUNT T-WAXT

JOINT-BINNENKANT

Joint-binnenkant

Een Simpele Hit

Om t-waxing onder de knie te krijgen, kun je het beste eerst wax of kief toevoegen aan de binnenkant van de joint.

1. Leg je vloeitje opengevouwen neer en verspreid wat verkruimelde wiet in het midden.

2. Verspreid wat "kruimeltjes" van je concentraat (we gaan er hier even van uit dat je wax hebt) over de lengte van de joint. De wax komt bovenop je wiet zodat het omgeven wordt door cannabis bij het draaien.

3. Het is heel erg belangrijk dat je wax precies in het midden zit en niet in contact komt met het vloeitje tijdens het draaien, anders kan je joint scheef gaan branden.

Een Dubbele Hit

Je kunt ook in plaats van wax wat kief gebruiken volgens dezelfde werkwijze. Echter, voor een dubbele hit voeg je wat extra kief toe aan de licht verhitte wax. Dit doe je nog voordat je de joint draait. Je joint bestaat in dat geval uit verkruimelde wiet, een laagje wax en daarbovenop een laag kief. Subliem.

JOINT-BUITENKANT

Joint-buitenkant

Het is erg belangrijk dat je een stabiele hand hebt wanneer je de joint van de buitenkant van een concentraat voorziet. Blow dus niet te veel voordat je aan je meesterwerk begint, anders kan je onder de plakkerige en moeilijk verwijderbare cannabis concentraat komen te zitten, wat natuurlijk zonde is.

Spiraal

Hoog op de lijst van liefhebbers van t-waxing staat het spiraalvormig aanbrengen van shatter. Shatter heeft de voorkeur omdat het kan plakken terwijl het de vorm behoudt. We hebben verderop alternatieve manieren voor het t-waxen van je joint aan de buitenkant.

1. Om te beginnen, verwarm je de shatter zodat het buigzaam wordt. Dat kan eenvoudig door het tussen je vingers te wrijven. Als je shatter wat minder plooibaar is, kun je een aansteker gebruiken.

2. Pak een puntje van de shatter en breng het spiraalvormig aan op de buitenkant van je joint. Het makkelijkste is om de shatter aan het uiteinde vast te houden en met je andere hand je joint te roteren. Bedek de hele joint tot aan de onderkant terwijl je de shatter uitrekt en eromheen draait.

Spinnenweb

Als de spiraalvorm aan de buitenkant te lastig voor je is, hebben we een andere suggestie voor je. Maak van de verwarmde shatter een soort spinnenweb op de top van je joint. Dat is een lekker binnenkomertje zodra je hem opsteekt!

Een Dubbele Hit

Met de tweede ietwat simpelere methode, verhit je de shatter eerst met een aansteker. Zodra het concentraat een beetje vloeibaar is, glaceer je de bovenste helft van je joint ermee. Ben je toe aan een dubbele hit, besprenkel je joint dan met kief die aan de warme shatter blijft kleven.

Ongeacht voor welke methode je kiest, als je concentraten toevoegt aan je wiet staat je een waanzinnig krachtige high te wachten. Dat heeft vervolgens weer mensen geïnspireerd nieuwe joints te bedenken. Experimenteer en t-wax je joints van zowel de buiten- als binnenkant om te ontdekken wat jij allemaal kunt maken.

HOE JE EEN BOWL T-WAXT

How to Twax

Het principe wijkt niet veel af van het t-waxen van een joint en je kunt het op twee manieren doen. Enerzijds worden concentraten bovenop een volle bowl aangebracht. Anderzijds worden ze gedrapeerd rond grotere plukjes wiet voordat ze de bowl ingaan. Ook hier is de eerste optie meer voor beginners en de tweede de meer geavanceerde methode.

Op De Inhoud Van Je Bowl

Om te beginnen, kun je het concentraat op de inhoud van je bowl verspreiden, daar kan niets fout mee gaan. Wax is daarvoor het meest populaire concentraat. Dit kan namelijk tot korreltjes afgebroken worden die je makkelijk kunt verdelen.

Rondom De Toppen

Dit werkt hetzelfde al het draperen van shatter rond een joint. Ditmaal draai je het concentraat echter rond je toppen. Zodra ze eenmaal opgesierd zijn, kun je ze, zoals normaal, in je bowl roken. Je hebt wel precisie en handvastheid nodig voor het draperen van shatter rond wiet. Daarom wordt deze methode beschouwd als de "geavanceerde optie".

Gerelateerd artikel

Dabben Vs. Verdampen: Gezondheid, Efficiëntie, Prijs en Draagbaarheid

T-WAXING VERSUS DABBING

T-waxing Versus Dabbing

Wat is beter en waar houden de meeste mensen van? Eerlijk gezegd, is er geen methode die het beste is. Iedereen heeft immers zijn eigen voorkeuren. Dabbing doe je bij veel hogere temperaturen en er komt geen plantaardig materiaal aan te pas. De damp is daarom lichter en "zuiverder" dan de rook van t-waxing.

Bij t-waxing heb je concentraten, lange vloei en wiet nodig. Dat zijn dus meer bestanddelen die in je longen terechtkomen als je ze rookt. Reken op een volle rook die garant staat voor een typisch wazig effect. Concentraten kunnen ook druipen als ze rond een joint geslingerd zijn, dus kijk uit voor brandblaren. Ongeacht of je voorkeur nu naar t-waxing of dabbing uitgaat, je wordt van beide methoden waanzinnig high!

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken