Blog
Top 10 Smoke Spots In Amsterdam
5 min

Top 10 Smoke Spots In Amsterdam

5 min

Een dagje Amsterdam is een goede gelegenheid om superieure wiet te scoren. Maar wat zijn nu de beste rookplekjes om van je joint te genieten? In zo'n schilderachtige omgeving is het heerlijk om weg te mijmeren op een mooie locatie. Wij hebben 10 prachtige rookplekjes voor je op een rijtje gezet. Veel plezier!

In Amsterdam barst het van de coffeeshops waar je steengoede wiet kunt kopen. Een bezoek aan deze stad zou dan ook niet compleet zijn zonder fantastische rookwaar. En als je dan toch in Amsterdam bent, raden we je aan naar een mooie rookplek te gaan waar je van je joint kunt genieten.

Als je door de stad wandelt, zijn er heel wat mensen die gewoon wiet op straat roken; je zou haast denken dat dit is toegestaan. Dat is echter helemaal niet zo. Je mag geen wiet roken in openbare ruimtes. Toch treedt de politie niet zo snel op tegen mensen die een kleine hoeveelheid in bezit hebben. Als je in het openbaar zit te roken, krijg je waarschijnlijk alleen een waarschuwing, vooral in het stadscentrum. Houd er wel rekening mee dat je zelf verantwoordelijk bent als je in het openbaar rookt. Je doet er dan ook verstandig aan niet te veel op te vallen. Het gebruik van een vaporizer valt vaak een stuk minder op.

Als je een andere stad wilt bezoeken, check dan onze top 10 rookplekken van Nederland. En bekijk vooral ook onze favoriete dingen om high te doen als je in Amsterdam bent. Daarvoor moet je echter eerst wel een plek vinden om high te worden! Blijf dus lezen en ontdek de 10 beste rookplekken in Amsterdam.

1. AMSTERDAMSE COFFEESHOPS

Smoke Spots In Amsterdam: Coffeeshops

Dit is natuurlijk onze nummer 1, want in een coffeeshop ervaar je het best wat Amsterdam te bieden heeft. Bovendien is het helemaal legaal om wiet in een coffeeshop te roken, dus dat is al een zorg minder. Houd er wel rekening mee dat ook in coffeeshops een rookverbod geldt voor tabak. Gelukkig bieden ze vaak alternatieve tabaksproducten aan, zodat je toch een joint kunt draaien. Als dat niet klantvriendelijk is!

Gerelateerd artikel

De Coffeeshops In Amsterdam: De 10 Beste Tips Voor Een Eerste Bezoek

Sommige coffeeshops zijn zeer fantasierijk en gezellig ingericht, met ruimtes waar je kunt chillen en rustig van je rokertje kunt genieten. Soms kun je ook een gezelschapsspel doen of kaarten. Superleuk als je met vrienden bent. Bekijk onze favoriete coffeeshops voor het kopen en roken van uitstekende wiet.

2. AAN DE AMSTERDAMSE GRACHTEN

Smoke Spots In Amsterdam: Aan De Amsterdamse Grachten

Geniet van het gezellige centrum van Amsterdam en de schots en scheve huizen langs de mooie stadsgrachten. Je vindt aan de Prinsen- en Keizersgracht diverse bankjes waar je even kunt neerploffen, met uitzicht op het grachtenwater. Op sommige plekken zijn er ook aanlegplaatsen waar je op kunt zitten.

Het meest indrukwekkende gedeelte is misschien wel "de Gouden Bocht" aan de Herengracht. Hier staan schitterende koopmanswoningen (herenhuizen) waar de rijkste Amsterdammers vroeger woonden. De locatie is gelegen tussen de Leidsestraat en de Vijzelstraat. Het is er overdag net zo mooi als 's nachts en de bruggen zijn na zonsondergang schitterend verlicht met lampjes.

3. De Amsterdamse Stadsparken

Smoke Spots In Amsterdam: De Amsterdamse Stadsparken

Hiervan is het Vondelpark natuurlijk het bekendste. Dit stadspark is zeer geliefd bij Amsterdammers. Wandel rond en je ontdekt schitterende beeldhouwwerken, vijvers, kleurige bloemperkjes en een rosarium. De langgerekte grasvelden zijn op zonnige dagen een gewilde plek. In de zomer zijn alle velden in het Vondelpark dan ook bezaaid met mensen.

Ben je niet zo van de drukte om je heen, ga dan naar het Schellingwouderpark. Dit is echt een verborgen juweeltje en de meeste Amsterdammers weten er niet eens vanaf. Dat komt omdat het park nogal nieuw is en je er alleen met een bootje kunt komen. Je vindt het bij de Nieuwendammerdijk in Amsterdam-Noord. Het is een verrukkelijke plek om van lekkere wiet te genieten, terwijl je uitzicht hebt over het IJ.

4. Het Stenen Hoofd

Oorspronkelijk werd deze havenpier aan de Westerdoksdijk in 1902 voor de schepen van de Holland-Amerika Lijn aangelegd. Decennialang werd het Stenen Hoofd echter niet zo regelmatig gebruikt als voorzien. Tal van bestemmingsplannen voor de pier kwamen niet verder dan de ontwerptafel en sommige delen werden op een gegeven moment afgebroken.

Vandaag de dag vormen de stenen ruïnes die in de lagune boven water steken een interessante aanblik, net als de omgeving, waar zich een vreemde biodiversiteit heeft ontwikkeld met een spectaculaire verticale tuin aan de stenen muren. Soms worden hier ook evenementen gehouden. Doorgaans kun je er echter lekker rondslenteren, op je handdoek chillen en in het water duiken.

5. DE WALLEN

Smoke Spots In Amsterdam: De Wallen

Toeristen vragen altijd naar De Wallen of het "Red Light District", de beroemde hoerenbuurt waar je ook gewoon een wandeling kunt maken. De straatjes zijn druk bezet met raamprostituees, stripclubs en sekstheaters, maar ook eigenaardige kleine winkeltjes en buurtcafés. Hoewel het er net zo veilig is als in de rest van de stad, hangt er wel een buitenaards sfeertje, vooral als je high bent.

Deze buurt behoort tot het Oude Amsterdam, dus de architectuur past bij de rest van het centrum. Alleen de straatjes zijn een stuk nauwer en de bruggetjes over de grachten kleiner. Dit ziet er echter ook wel weer gezellig uit, vooral 's avonds. De rode lampjes komen na zonsondergang ook nog meer naar voren, evenals de neonverlichting.

6. AAN HET IJ - EYE MUSEUM

Smoke Spots In Amsterdam: Aan Het Ij

Aan de noordkant van het Amsterdamse Centraal Station vind je de scheepsdokken. Dit is een open gebied en een wandelingetje over de pier is een mooie gelegenheid om er eentje op te steken, terwijl je een frisse neus haalt. Al die bootjes en schepen bekijken die ronddobberen in de haven is ook bijzonder rustgevend. Zie je dat futuristische gebouw op de pier? Dat is het EYE Filmmuseum.

Als je dichterbij komt, zie je dat het moderne gebouw bedekt is met geometrische lijnen. Loop er eens omheen en je ziet de vorm van het gebouw veranderen. Je vindt hier ook goede plekjes om even te chillen. Aan de voorkant vind je een hardhouten gedeelte. Je zou ook binnen een filmpje kunnen kijken. Dat hangt echter wel een beetje van de cannabis strain af die je hebt gerookt.

7. DE JORDAAN

Smoke Spots In Amsterdam: De Jordaan

De Amsterdamse Jordaan is een van de meest karakteristieke volksbuurten van de stad en ligt in de buurt van de Prinsengracht. Je struikelt hier over de gezellige cafés waar mensen jordaanliederen zitten mee te zingen. Als je wel van wat leven in de brouwerij houdt onder het roken, ga dan naar de Jordaan!

Afhankelijk van hoe high je bent, zou je het Houseboat Museum of het Cheese Museum met een bezoek kunnen vereren. Op maandag en zaterdag is ook de Noordermarkt fantastisch om rond te struinen. Je vindt hier vintage en nieuwe kleding, meubels en andere leuke curiositeiten. Je weet maar nooit wat je op de kop gaat tikken, vooral als je een beetje high bent.

8. ZOOTJE Beeldentuin

Nu we het toch over curiositeiten hebben; dit is misschien wel het meest surrealistische rookplekje wat we voor je hebben gevonden. Zootje Petit Zoo is een kleine stadstuin vol vreemde beeldhouwwerken in de Plantagebuurt. Je moet echter wel je best doen om er te komen. Het is een lastig te vinden tuin op de binnenplaats van een leegstaand gebouw vlakbij Artis. Doordat er alleen een klein bordje naar verwijst, kun je de tuin zomaar mislopen.

Zodra je er binnenkomt, word je begroet door grote beeldhouwwerken van metaal die her en der opduiken tussen het hoog opgeschoten onkruid. Een enorme dinosauriër, een vreemd uitziende vrouw, een aap die op je af lijkt te rennen, het is een beetje maf allemaal. En het feit dat de beelden er roestig en onverzorgd uitzien, maakt dit een nog interessanter zootje als je high bent.

9. DE WESTELIJKE EILANDEN

Smoke Spots In Amsterdam: De Westelijke Eilanden

De Westelijke Eilanden zijn drie aangelegde eilanden vlakbij het centrum van Amsterdam en vormden rond 1670 de rand van de stad. Ze bestaan uit het Prinseneiland, Realeneiland en het Bickerseiland. Oorspronkelijk werden ze aangelegd om plaats te bieden aan alle handelsactiviteiten van de haven. De gebouwen deden daarbij voornamelijk dienst als pakhuizen en werkplaatsen voor de scheepsbouw. Op een gegeven moment gingen de scheepsbouwers en zeelieden er ook wonen.

Tegenwoordig is de buurt verstedelijkt, maar de herinneringen aan de rijke geschiedenis zijn behouden gebleven. De architectuur wijkt daarbij af van het centrum van de stad. Veel van de voormalige pakhuizen hebben nog kleurrijke raamluiken. Ook hebben sommige zo'n mooie gevelsteen boven de voordeur. Tegenwoordig bieden ze plaats aan galerieën, eetgelegenheden of doen ze dienst als woning. Je kunt er echter nog altijd de geur van Hollandsche Glorie opsnuiven.

10. DE AMSTERDAMSE HOFJES

Smoke Spots In Amsterdam: Amsterdamse Hofjes

Achter sommige grachtenpanden en gebouwen in het centrum bevinden zich schitterende hofjes. De bekendste daarvan is het Begijnhof, vlakbij het Spui. Diverse hofjes zijn aangelegd in de 14de eeuw en inmiddels prachtig gerenoveerd. Vele zijn daarbij ingericht met tegelpaadjes en bankjes om even tot rust te komen in de woelige stad.

Houd je van een rustig en sereen plekje als rookplek, plof hier dan eens neer. Houd er wel rekening mee dat de hofjes bewoond zijn, doorgaans door rijke mensen. Die stellen de geur van een brandende joint niet altijd op prijs. Daarom adviseren we hier een vaporizer te gebruiken of edibles te nemen.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Nieuws Reizen
Zoeken in categorieën
of
Zoeken