Blog
Top 10 Cannabis-Edibles In Amsterdam
3 min

Top 10 Cannabis-Edibles In Amsterdam

3 min

Bijna elke coffeeshop in Amsterdam verkoopt wel edibles, maar ze zijn niet allemaal gelijk. Deze 10 shops bieden de lekkerste en krachtigste edibles in de stad.

Amsterdam is de cannabishoofdstad van Europa. De kwaliteit van de wiet is er zo goed dat zelfs veteranen gevloerd gaan. Wil je je ervaring met cannabis naar een hoger niveau tillen? Zet je tanden dan eens in een edible. In de meeste coffeeshops vind je wel edibles op het menu. Denk aan taartjes, brownies en alles daartussenin.

Bezoek onderstaande coffeeshops om de beste edibles van Amsterdam te proberen.

AMSTERDAM COFFEESHOP AWARDS - BESTE EDIBLES

In Amsterdam vind je ruim 200 coffeeshops. Hoe weet je echter welke de beste zijn en dan vooral als het om edibles gaat? Gelukkig zijn er de Amsterdam Coffeeshop Awards. 54.000 mensen hebben dit jaar (2019-2020) gestemd, afkomstig uit meer dan 50 landen. Zij hebben geholpen de beste coffeeshops te bepalen in meerdere categorieën, waaronder de beste edibles.

VERSCHILLENDE TYPES EDIBLES

Liefhebbers van edibles hebben keuze genoeg als het gaat om met cannabis-verrijkt lekkers. In de meeste recepten vind je daarbij cannaboter. Hierbij is boter of kokosolie verrijkt met cannabinoïden. Cannaboter is toe te voegen aan bijna elk gerecht; zoet dan wel hartig.

Populaire edibles in Amsterdamse coffeeshops zijn spacecake, brownies en gummies.

JE EIGEN CANNABIS-EDIBLES MAKEN

Je Eigen Cannabis-edibles Maken

Zelf edibles maken is hartstikke leuk. Het is ook een geweldige manier om knipresten te gebruiken van je laatste oogst. Je enige beperking is je eigen fantasie. Eerst decarboxyleer je je toppen. Tijdens dit proces verandert THCA in THC. Zodra je dit gedaan hebt, is het mogelijk te kokkerellen. Denk aan verrijkte mac n’ cheesepindakaas-kokoskoekjeschocolade en appeltaart. Indruk maken op je vrienden? Verwen ze dan met een cannabis-verrijkt driegangenmenu.

Gerelateerd artikel

Alles Wat Je Zou Moeten Weten Over Cannabis-Edibles

TOP 10 COFFEESHOPS IN AMSTERDAM VOOR EDIBLES

Zonder verdere omhaal, gaan we nu over op de beste 10 shops in Amsterdam waar je uitmuntende edibles scoort.

1. COFFEESHOP DNA

Coffeeshop DNA Amsterdam - Cannabis-Edibles

Coffeeshop DNA is sinds 2016 in Amsterdam gevestigd en geniet van een geweldige reputatie. In de futuristische bar vind je ingebouwde menu's, houten en glazen stellingen en zes personeelsleden om de drukke wachtrijen te behappen. Je vindt de shop in het zuiden van de stad, op vijf minuten lopen van het Olympisch Stadion. De kennis van de medewerkers is indrukwekkend. Allemaal hebben ze een "cannabisbasistraining" ondergaan en een "gastvrijheidsdiploma".

Op het menu vind je een uitgebreid aanbod edibles. Denk aan verrijkte chocoladerepen en spacecake.

2. ABRAXAS

Abraxas Coffeeshop Amsterdam - Cannabis-Edibles

Op zoek naar een hippie vibe? Deze vind je in Abraxas. Het interieur kenmerkt zich door natuurlijke materialen, zoals hout, hennep en glas. Daarnaast probeert het bedrijf zo eco-vriendelijk mogelijk te zijn. Deze coffeeshop is open sinds 1992 en trekt klanten uit de hele wereld. Zoek een plekje op de natuurlijke, houten meubels en verwen jezelf met een van de beroemde spacecakes.

3. THE BULLDOG

The Bulldog Coffeeshop Amsterdam - Cannabis-Edibles

The Bulldog heeft meerdere vestigingen in Amsterdam. Het is een van de beroemdste coffeeshops in de stad; zelfs Snoop Dogg en Rihanna zijn er geweest. The Bulldog The First is de eerste locatie en je bemerkt nog steeds een prettige grungy, sociale vibe. Het interieur bestaat voornamelijk uit hout en op het plafond vind je valuta uit de hele wereld.

Bezoek deze coffeeshop voor buitengewone edibles. Van de muffins sla je steil achterover!

4. AMNESIA

Coffeeshop Amnesia Amsterdam - Cannabis-Edibles

In coffeeshop Amnesia vind je een chique bar-sfeer. Met de zwarte meubels, grote banken en paars-zwarte bar is de uitstraling uniek. De zachte sfeerverlichting is prettig voor je ogen, vooral na een aantal uren roken. Je vindt er genoeg zitplaatsen en aan de grote bar bestel je allerlei gerechten en drankjes. Na het experimenteren met de grote selectie hasj en wiet, is het mogelijk een stapje verder te gaan met de spacecake.

5. BOEREJONGENS

Boerejongens Coffeeshop Amsterdam - Cannabis-Edibles

Boerejongens is een van de schoonste, verfijndste coffeeshops in Amsterdam. Dankzij de grote ramen valt er veel natuurlijk licht in de ruimte. De glazen en houten meubels en grote bar dragen bij aan de professionele uitstraling. Het menu maakt onderdeel uit van de bar en het vriendelijke personeel helpt je graag, mocht je assistentie nodig hebben. De cannabis van Boerejongens is afkomstig van Amsterdam Genetics. Deze zadenbank is verantwoordelijk voor talloze bekende soorten.

Klanten beschrijven Boerejongens als de hemel voor edibles. De red velvet cake moet je echt eens proberen!

6. COFFEESHOP AMSTERDAM

Coffeeshop Amsterdam - Cannabis-Edibles

Ook Coffeeshop Amsterdam straalt klasse uit. Het interieur lijkt op een hoogwaardig café. Je vindt er houten vloeren, minimalistische meubels, ouderwetse verlichting en balken in het plafond. Het is een prettig plekje om tijd te vertoeven en mensen te kijken die buiten voorbij lopen. Coffeeshop Amsterdam biedt geweldige muziek en vriendelijk personeel. Er vinden ook regelmatig evenementen plaats, zoals vape-avondjes en rooksessies. De edibles zijn vers gemaakt en absoluut het proeven waard.

7. BABYLON

Coffeeshop Babylon Amsterdam - Cannabis-Edibles

In Babylon vermaak je je prima in een relaxte sfeer. Deze coffeeshop met reggae-thema is simpel, klein en traditioneel. De leren banken en lage houten tafels dragen bij aan de ontspannende uitstraling. Het menu is echter pas echt magisch. Op een achtergrond van het gezicht van Bob Marley vind je de menukaart, uitgerust met hoogwaardige cannabistoppen en hasj. Je vindt er slechts één edible op het menu, maar bezoekers menen dat dit de beste spacecake is.

8. 420 CAFE

420 Cafe Coffeeshop Amsterdam - Cannabis-Edibles

Je vindt 420 Cafe in hartje Amsterdam, op een klein stukje lopen van het Centraal Station. Het is een geweldig startpunt als je per trein de stad bezoekt. Het donkerhouten interieur doet ontspannend aan, evenals de schermen aan de muur die vaak natuurdocumentaires afspelen. Dit is echter gecontrasteerd door foto's van rockartiesten en muziek uit verschillende genres. 420 Cafe wekt al met al het gevoel op van een kroeg. Het is een geweldige plek om een avondje door te brengen. Op het menu vind je spacecake in twee verrukkelijke smaken: chocolade en citroen.

9. LA TERTULIA

Coffeeshop La Tertulia Amsterdam - Cannabis-Edibles

La Tertulia serveert al sinds 1983 geweldige wiet. Het interieur barst van de exotische planten en kristallen, die een trippy, comfortabel gevoel opwekken. In La Tertulia mag je de vaporizer/waterpijp de Verdamper van de coffeeshop gebruiken. Ook is het mogelijk er bongs en vloeitjes aan te schaffen.

Eet de beroemde edibles en stuur je geest op een interne reis. Gordels om!

10. 1E HULP

Coffeeshop 1e Hulp Amsterdam - Cannabis-Edibles

Coffeeshop 1e Hulp heeft een geweldige reputatie en staat niet alleen vanwege zijn edibles hoog aangeschreven. Het deskundige personeel helpt je graag bij je aankoop. Het zitgedeelte is ruim en biedt genoeg plek om te ontspannen zonder dat het te druk aanvoelt. Het voornamelijk houten interieur en de gezellige huiskat dragen allemaal bij aan de ontspannende sfeer.

Zoek je naar edibles? Zet je schrap voor de selectie spacecake, brownies en muffins.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Nieuws Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken