Hoe maak je cannabis-chocolade?

Hoe maak je cannabis-chocolade?
NiveauBeginner | NiveauSnacks | Niveau15 min
INGREDIËNTEN
OMVORMER :
ozgr
Ingrediënten
  • Je favoriete chocolade (puur, melk of wit)
  • Cannabisboter of -olie
  • Optionele smaakmakers (zie hieronder voor inspiratie!)
Apparatuur
  • Dubbele boiler (of een hittebestendige kom + pan)
  • Chocoladevorm of met bakpapier beklede schaal
  • Spatel
  • Luchtdichte bewaardoos

Rijk, romig en fluweelzacht: chocolade is het favoriete snoepgoed van de wereld. Voeg je er cannabis aan toe, dan betreed je een compleet nieuwe dimensie van luxe. De combinatie van de theobromine en antioxidanten uit chocolade met de natuurlijke stoffen van wiet zorgt voor een krachtige mix die al je zintuigen prikkelt.


Of je nu houdt van pure chocolade met een bittere ondertoon of juist van romige melkvarianten, cannabis-chocolade is zowel comfort food als een functionele traktatie. Dankzij het hoge gehalte aan gezonde, natuurlijke vetten is chocolade een ideaal transportmiddel voor de cannabinoïden en terpenen die cannabis zijn unieke smaak, geur en effect geven. En het mooiste is dat je er geen aansteker bij nodig hebt. Leg gewoon een stukje op je tong en niemand die het doorheeft.

Alsof dat nog niet genoeg is: zelf wiet chocolade maken is echt een eitje. Zelfs als je nog nooit edibles hebt gemaakt, lukt dit recept gegarandeerd. Volg gewoon de stappen hieronder en geniet.

Hoe maak je cannabis-chocolade?

Hoe maak je cannabis-chocolade?

Als je cannabisboter of -olie in huis hebt, kun je in een handomdraai de lekkerste cannabis-chocolade bereiden. Wil je leren hoe je zelf cannaboter of cannabisolie maakt, lees dan onze artikelen over het maken van deze krachtige basissen. Zodra je je met wiet verrijkte boter of olie hebt, kan het leukste deel beginnen: koken en bakken met cannabis!

Stap-voor-stap recept

  1. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ongeveer ¼ ervan in de dubbele boiler.
    Breek de chocolade in kleine stukjes
  2. Zodra de chocolade gesmolten is, haal je de kom van het vuur en voeg je weer ¼ toe. Herhaal dit proces tot alles is gesmolten. Het kost iets meer tijd, maar door in porties te smelten, tempereer je de chocolade beter.
    Zodra de chocolade gesmolten is, haal je de kom van het vuur en voeg je weer ¼ toe
  3. Voeg nu je cannabisolie of -boter toe. Verwarm en roer regelmatig tot alles goed gemengd is. Voeg nu ook eventuele smaakmakers toe.
    Zodra de chocolade gesmolten is, haal je de kom van het vuur en voeg je weer ¼ toe Voeg nu je cannabisolie of -boter toe
  4. Giet de chocolade in een vorm, laat het opstijven en bewaar het daarna in een luchtdichte doos in de koelkast.
    Zodra de chocolade gesmolten is, haal je de kom van het vuur en voeg je weer ¼ toe Voeg nu je cannabisolie of -boter toe Giet de chocolade in een vorm

Genieten maar!

Genieten maar!

Dit recept levert een rijke, gladde chocolade op die goed getempereerd is. Door de chocolade geleidelijk te smelten, ontstaan stabiele cacaoboterkristallen. Dat zorgt voor een mooie glans, een stevige ‘snap’ bij het breken en minder kans op bloom (die witte waas door vet- of suikerkristallen).

Zodra de chocolade is afgekoeld en uitgehard, is het tijd om te proeven. We snappen dat het verleidelijk is om door te blijven snoepen, maar houd er rekening mee dat wiet chocolade behoorlijk krachtig is. Wacht minstens een uur voordat je nog een stukje neemt, zodat je het effect goed kunt inschatten.

Variaties om uit te proberen

Variaties om uit te proberen

Wil je je cannabis-chocolade nog verder upgraden? Begin dan met experimenteren met verschillende chocoladesoorten. Pure chocolade met een hoog cacaogehalte heeft een diepe, licht bittere smaak, terwijl melk- en witte chocolade bekendstaan om hun romigheid.

Daarna kun je smaakmakers toevoegen voor een extra decadente ervaring. Enkele van onze favoriete combinaties zijn:

  • Chili
  • Sinaasappel- of citroenrasp
  • Zeezout (werkt perfect op de bodem van je vorm voor je de chocolade erin giet)
  • Gezouten karamel
  • Noten en gedroogd fruit
  • Munt
  • Kokos
  • Bessen

Tot slot: gebruik zuivelvrije chocolade en cannabis-kokosolie om een heerlijk rijke én 100% veganistische cannabis-chocolade te maken.

Trakteer jezelf op krachtige, heerlijke wiet chocolade

Trakteer jezelf op krachtige, heerlijke wiet chocolade

Moeten we je nog overtuigen? Je hebt nu alles in huis om zelf aan de slag te gaan met dit simpele recept voor cannabis-chocolade. Gebruik onze smaakideeën als startpunt en experimenteer vooral met wat jij lekker vindt.

En vergeet vooral niet om ook andere lekkere wiet recepten te bekijken voor nog meer culinaire inspiratie met cannabis!

Zamnesia
Zamnesia
Zamnesia is expert in alles omtrent wiet en psychedelica. Door specialistische kennis te combineren met diepgaand onderzoek, creëert Zamnesia continu hoogwaardige content. Zamnesia is daarmee dé deskundige op het gebied van geestverruimende middelen.
Je bezoekt onze Nederlandse website.