Blog
Het maken van cannabis geïnfuseerde olijfolie
2 min

Het maken van cannabis geïnfuseerde olijfolie

2 min
How To News
Cannabis boter is niet de enige manier om je voedsel te voorzien van prachtige wiet. Een meer gezonder alternatief is het maken van cannabis olijfolie.

De laatste tien jaar, is de technologie achter cannabis extracten en -concentraten met sprongen vooruit gegaan. Het vroege broddelwerk kunnen we achter ons laten, want de superkritische CO2 technologie staat momenteel vooraan als het gaat om puurheid en kracht, wat een zuivere en schone olie oplevert. Butaan extractie is aanzienlijk goedkoper dan een CO2 opstelling, maar levert risico voor zowel de producent als de consument als dit niet goed wordt gedaan. Maar tussen al deze nieuwe hightech extracties, is een van de meest efficiënte en oudste extracties een beetje in het vergeetboek geraakt: Olijfolie. Toegegeven, olijfolie kan niet worden gerookt. Maar als het gaat om eetbare producten, kunnen er maar weinig de eenvoud van olijfolie overtreffen.

Het is wellicht een verrassing, maar in een onderzoek is gebleken dat olijfolie het meest effectieve oplosmiddel is voor een volledig spectrum cannabis extractie, samen met ethanol. Ze ontdekten dat zowel olijfolie als ethanol alle cannabinoïden en terpenen zeer efficiënt onttrokken. Olijfolie onttrekt echter weinig chlorofyl, wat weer een enorm voordeel is over ethanol. Het onderzoek concludeerde: "Olijfolie is de meest optimale keuze voor het bereiden van cannabisolie voor zelfmedicatie. Olijfolie is goedkoop, niet ontvlambaar of giftig en de olie hoeft slechts tot het kookpunt van water te worden verhit." Een nadeel is echter dat olijfolie niet kan worden geconcentreerd. Dit zal het innemen van grotere hoeveelheden lastig maken, maar in de meeste gevallen zal het krachtig genoeg zijn.

Als het gaat om producten met cannabis is de grootse horde het infuseren; het uitvinden van een effectieve manier om cannabis bij het koken te betrekken, zonder in het proces zowel de marihuana als de maaltijd te verwoesten. Veel mensen kiezen er dan ook voor de cannabis boter te gebruiken, vanwege de veelzijdige aard en eenvoudige toepassing. Boter past echter niet in elk gerecht. In deze gevallen, zal geïnfuseerde cannabis olie de beste keuze zijn. Het geweldige aan deze olie is dat het niet alleen gezonder is, maar zo'n beetje in elk hartig gerecht kan worden gebruikt.

Dit heb je nodig:

- Vergine olijfolie
- Cannabis, fijn gemalen

- Zeef
- Grinder (blender, koffiemolen, keukenmachine, etc.)
- 2 pannen om au-bain-marie te koken, slow cooker, sauspan, etc.

Bereiding

1. Maal de cannabis. Je kan knipresten, bloemen of beide toevoegen. Dit hangt af van je voorkeur.

2. Meet de olie en de cannabis af. Over het algemeen kan je een 2:1 olie cannabis ratio aanhouden. Als alternatief kan je een bakje vullen met je kruid en deze vullen totdat alles bedekt is met olie.

3. Verwarm de olie au-bain-marie terwijl je het constant roert en nooit laat koken. Als je bubbels ziet verschijnen in de olie, zet de warmtebron dan lager en haal het mengsel van het vuur totdat het een beetje afkoelt.

4. Na een paar uur laat je de olie afkoelen. Je kunt nu je olie zeven en bewaren. De houdbaarheid van de olie is tenminste 2 maanden en kan worden verlengd als je het in de koelkast bewaart.

Je hebt nu je eigen olijfolie met cannabis gemaakt!


Read more about
How To News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken