Blog
Recept: Pindakaas-Kokos Koekjes met Cannabis
1 min

Recept: Pindakaas-Kokos Koekjes met Cannabis

1 min

Hier is iets speciaal voor jou - lichte en luchtige koekjes met een extra kick. Ze zijn perfect met een kopje koffie en zullen je het gevoel geven alsof je in de wolken zweeft.

Onze pindakaas-kokosnoot koekjes met cannabis zijn de perfecte manier om jezelf te bedwelmen met eetwaren. De pindakaas vult de smaak van de marihuana perfect aan, en de toevoeging van geraspte kokos maakt ze knapperig, licht en luchtig.

Ze zijn zo makkelijk te maken, het is geen probleem om snel een portie te maken voor gasten - en ze zijn zowel veganistisch als gluten-vrij, zodat iedereen ervan kan genieten (tenzij je geen noten mag eten!).

Let op: dit recept vereist cannabis-toegediende kokosolie. Je kunt hier leren hoe je die zelf kunt maken!

VIDEO: HOE MAAK JE CANNABIS PINDAKAASKOEKJES?

Bekijk dit alternatieve recept van Stoney waarbij de kokos wordt vervangen door een klassiek pindakaaskoekje.

BENODIGDHEDEN

  • Grote mengkom
  • Garde
  • Pollepel
  • Keukenweegschaal
  • Bakplaat
  • Vetvrij papier
  • Rolstok
  • Koekjessnijder

NATTE INGREDIËNTEN

  • 75g Zuivel-vrije zonnebloemmargarine
  • 75g Knapperige pindakaas
  • 50g Cannabis-toegediende kokosolie

DROGE INGREDIËNTEN

  • 100g Zachte verpakte Demerara suiker (of witte rietsuiker)
  • 250g Glutenvrij witte bloem
  • 75g Geraspte kokos
  • 1 theelepel Bakpoeder
  • 2 eetlepels Amandelmelk
  • Amandel-helften, poedersuiker (voor decoratie)

Instructies

1. Ten eerste, verwarm de oven voor op 150°C. Smeer de bakplaat in of plaats het bakpapier er op.

2. Klop de zonnebloemmargarine, pindakaas en cannabis-toegediende kokosolie samen in de mengkom. Door de kom eerst in de warme oven te plaatsen, zullen de natte ingrediënten een beetje smelten. Meng ze samen tot je een gladde pasta hebt.

3. Meng de droge ingrediënten in een aparte kom, combineer deze dan met de pasta en kneed met een pollepel om een zachte deeg te vormen.

4. Rol de deeg uit en gebruik de koekjessnijder om vormen te maken op de bakplaat. Plaats ze in het midden van de oven op 150°C voor slechts 15 minuten.

5. Je koekjes moeten nog een beetje zacht zijn wanneer je ze eruit haalt. Plaats een halve amandel bovenop ter decoratie en bestrooi met poedersuiker om te preserveren. Als ze afgekoeld zijn, zullen ze hard worden en kunnen ze van de bakplaat worden verwijderd.

Het zal moeilijk zijn om te weerstaan om ze niet allemaal in één keer op te eten - maar de sterkte kan variëren, afhankelijk van hoe krachtig je olie is, dus vergeet niet om met weinig te beginnen en langzaam te eten; cannabis eetwaren kunnen tot twee uur duren voordat ze beginnen te werken! Succes en veel plezier in de keuken!

 

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken