Blog
De THC-Sterkte In Edibles
2 min

Het Berekenen Van De Thc-Sterkte In Edibles

2 min
Nieuws Snelgidsen

Het correct doseren in edibles kan een lastig klusje zijn als je niet weet hoe je het moet doen, maar er is een oplossing!

Cannabis edibles kunnen een waar mijnenveld zijn. Veel mensen denken dat het hetzelfde is als roken, maar dan volgt de ellende. Wat het nog lastiger maakt, is dat cannabis edibles enorm lastig te doseren zijn. Zelfs mensen die genieten van edibles gokken soms maar wat met de hoeveelheid cannabis die ze in hun voedsel verwerken. Er zijn echter wat stappen die je kan nemen, waardoor je precies kan berekenen hoeveel wiet je nodig hebt.

De Kracht Van Edibles

Wat je allereerst moet begrijpen, voordat je nadenkt over dosering, is dat de high van het eten van cannabis vaak beschouwd wordt als krachtiger dan roken. Dit komt vanwege een fundamenteel verschil tussen de manier waarop het lichaam omgaat met gerookte en gegeten marihuana. Wanneer het wordt gegeten, wordt THC door de lever omgezet in een veel krachtiger vorm. Hierdoor is een vergelijkbare dosis veel sterker dan wanneer het wordt gerookt.

Meer informatie over wat er met cannabis gebeurt als je het eet, vind je hier:

Gerelateerd artikel

Waarom Cannabis Eten Sterker Is Dan Roken

De Juiste Dosering Voor Jou

De Juiste Dosering Voor Jou

Nu we dit punt hebben gehad, wordt het tijd om te beslissen over de THC dosering. De volgende verhoudingen zijn anekdotische duimregels, omdat er maar weinig wetenschappelijk onderzoek is geweest naar de dosering van edibles. Daarom moet je onthouden dat doseringen verschillend kunnen uitpakken op verschillende mensen.

2mg: Dit wordt gezien als de drempel voor ONREGELMATIGE gebruikers. Het is niet waarschijnlijk dat je hiervan helemaal bedwelmd raakt.

2,5mg: Dit wordt beschouwd als een dosering die populair is voor personen die hun sociale angst willen verminderen, de focus willen verbeteren of op zoek zijn naar de munchies. Het wordt vergeleken met aangeschoten zijn door alcohol.

5mg: Bijna iedereen die INCIDENTEEL gebruikt, meldt een aanzienlijk effect. Hieronder valt een comfortabele high en stimulatie van de eetlust.

10mg: De meeste INCIDENTELE gebruikers melden een sterk effect. Dit veroorzaakt een sterke high, sterke psychoactiviteit en aanzienlijke afleiding van zaken zoals pijn. De meeste REGELMATIG gebruikers vinden 10mg meestal een comfortabel basisniveau.

15mg: De meeste INCIDENTELE gebruikers vinden dit oncomfortabel sterk. REGELMATIG gebruikers melden dat zij dit een standaard, sterke dosis vinden.

20mg: De meeste REGELMATIG gebruikers vinden dat 20mg een zeer krachtige high opwekt, met sterke psychoactiviteit, stimulatie van de eetlust en afleiding van zaken zoals pijn.

25+mg: Dit wordt vaak beschouwd als oncomfortabele dosis voor REGELMATIG gebruikers. Hoe vaker cannabis echter gebruikt wordt, hoe meer het lichaam eraan gewend raakt. Daarom moeten dagelijks gebruikers vaak hun dosering verhogen omdat ze minder gevoelig voor worden.

Opmerking: Dit zijn allemaal anekdotische verslagen en er wordt ook geen rekening gehouden bijvoorbeeld variaties in CBD gehalte.

Het Praktisch Toepassen Van De Dosering Bij Het Koken

Het Praktisch Toepassen Van De Dosering Bij Het Koken

Het is natuurlijk leuk en aardig dat je de juiste dosering weet, maar je moet dit nog steeds praktisch vertalen en bedenken hoe je edibles toevoegt bij het koken. Om dit te doen, moet je eerst het THC percentage weten van de marihuana die je hebt. Als je je eigen voorraad hebt gekweekt, of weet welke strain je hebt, kan je dit meestal in de online beschrijving van de strain vinden.

Gerelateerd artikel

De Beste Soorten Voor het Maken van Cannabis Eetwaren

Elke gram cannabis heeft 1000mg droog gewicht. Als je dus 20% THC in je strain hebt, dan komt dit overeen met 200mg THC. Dat betekent dat je met 1 gram wiet met 20% THC, 10 doseringen kan maken van 20mg. Als je een gram wiet hebt met 10% THC, dan kan je 10 x 10mg doseringen maken, of 5 x 20mg, enzovoorts.

Met deze informatie, kan je uitvinden hoe sterk je elke portie edibles wil hebben, maar ook hoe je je cannabis moet verdelen om deze kracht te krijgen. Natuurlijk is dit slechts een grove schatting en aangenomen wordt dat het gelijkmatig wordt verdeeld in je koekjesdeeg (of wat je er ook mee maakt). Het is verstandig dit als leidraad te gebruiken en dan je eigen ervaring ontwikkelen om zo de juiste dosering voor jou te vinden.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Nieuws Snelgidsen
Zoeken in categorieën
of
Zoeken