Blog
Je Eerste Cannabis Plant Kweken In 10 Stappen
4 min

Top 10 Redenen Om Je Eigen Wiet Te Kweken

4 min

Heb je er ooit over gedacht om je eigen wiet te kweken? Misschien moet je dat eens doen. Het biedt veel voordelen ten opzichte van het kopen van wiet en het zal een zeer bevredigende ervaring zijn.

Beslissen in het diepe te springen en je eigen wiet te kweken kan een geweldige manier zijn om kosten te besparen en de controle te houden over wat je rookt. Als je overweegt hoeveel mensen wereldwijd wiet roken, zijn er maar weinig die het daadwerkelijk kweken. Dit betekent dat je overgeleverd bent aan de dealers op de zwarte markt om een voorraad te kopen, tenzij je in een meer cannabis tolerant land woont, zoals Spanje of Nederland.

Punt is, het kweken van je eigen marihuana is heel makkelijk. Natuurlijk zijn er technieken voor gevorderden, en kan je altijd meer kennis en ervaring opdoen, maar de basis is simpel. Zodra je deze onder de knie hebt, kan je eenvoudig je eigen voorraad produceren. Hier is ons overzicht met de Top 10 redenen om je eigen wiet te kweken!

Gerelateerd artikel

De 10 Makkelijkste Cannabis Strains Voor Beginners

1. Je bespaart veel geld

Waarom Je Jouw Eigen Wiet Moet Kweken: Je bespaart veel geld

Als je wiet koopt is het duur, maar dit kan veel goedkoper als je het zelf kweekt. Afhankelijk van waar je woont, variëren de kosten per gram, maar het is zeker niet goedkoop. Natuurlijk is er niets verkeerd aan het ondersteunen van je lokale economie, zeker als je het voordeel hebt te wonen op een plek waar het legaal (of gedoogd) is. Maar als je geld wil besparen, gaat er niets boven zelf kweken.

En denk maar niet dat je een ingewikkelde en dure kweekruimte nodig hebt om wiet te kweken. Buiten kweken is het gemakkelijkst: Alles wat je nodig hebt is zaad, aarde, water en licht en de natuur levert dit bijna allemaal gratis.

2. Je weet wat je krijgt

Waarom Je Jouw Eigen Wiet Moet Kweken: Je weet wat je krijgt

Een van de grootste problemen met het kopen van wiet is dat je nooit weet wat er precies in zit. Is het behandeld met zware bestrijdingsmiddelen? Zit er ongedierte in? Wie weet het? Jouw dealer zal het je waarschijnlijk niet vertellen. Door zelf te kweken, heb je zelf de controle over wat er wordt gebruikt en de algehele kwaliteit van je toppen.

Het biedt je ook de kans om je eigen marihuana te drogen en te laten uitharden. Het uitharden van cannabis is het proces waarin de chlorofyl in de toppen worden afgebroken, wat de kwaliteit van je wiet aanzienlijk verbetert en de rook veel zachter maakt. Feit is dat de meeste wiet niet volledig is uitgehard, omdat dat een tijdje duurt. Maar zodra je eenmaal je toppen hebt uitgehard, wil je nooit meer anders, omdat dat de maatstaf is voor echte kwaliteit voor liefhebbers.

3. Je bent zelfvoorzienend

Waarom Je Jouw Eigen Wiet Moet Kweken: Je bent zelfvoorzienend

"Geen geld en wel wiet is beter dan geld en geen wiet." Tenzij je het geluk hebt in Amsterdam of Barcelona te wonen, is het niet waarschijnlijk dat je je wiet van een menu kan kiezen, als je al wat te kiezen hebt! Het is waarschijnlijker dat je vertrouwt op wat er aangeboden wordt via vrienden en vrienden van vrienden. Daarnaast moet je waarschijnlijk zaken doen met mensen waarmee je liever niet omgaat.

Wanneer je je eigen wiet kweet, ontsnap je aan een mindere kwaliteit en periodes dat er geen wiet verkrijgbaar is. Daarnaast hoef je geen verdachte telefoontjes te plegen.

4. Je hebt ruimte voor experimenten

Waarom Je Jouw Eigen Wiet Moet Kweken: ruimte voor experimenten

Het kweken van je eigen marihuana kan je een behoorlijke hoeveelheid wiet opleveren. Normaal doe je misschien zuinig met je gekochte voorraad, maar als je zelf kweekt is het waarschijnlijk dat je zoveel wiet hebt dat je niet weet wat je ermee moet doen. Zelfs een enkele plant kan enorme hoeveelheden oplevert. Dit biedt je wat ruimte om te experimenteren. Je kan overtollige toppen omtoveren tot eetbare producten (wat dacht je van Space Cake?), of een tinctuur zodat je onderweg stiekem kan genieten. Uiteraard kan je ook overwegen de marihuana toe te voegen aan je gerechten door het te infuseren in olie. De mogelijkheden zijn eindeloos en je hebt genoeg wiet om het allemaal te proberen.

5. Je ontwikkelt een relatie met de plant

Je ontwikkelt een relatie met de cannabis plant

Een extra bonus is de voldoening. Weten dat je moeite hebt gedaan je zaadje eigenhandig op te kweken, is enorm belonend. Het gevolg is dat je een veel diepere relatie hebt met je planten, waardoor je in staat bent de ervaring en het eindresultaat veel meer te waarderen.

Met elke teelt zullen ook je vaardigheden verbeteren. Het kweken van cannabis is een constante leerervaring en weten dat je volgende lading vermoedelijk beter is dan de vorige is een spannend vooruitzicht. Je zal uiteindelijk een expert kweker worden, in staat zijn je planten te lezen en een goed idee krijgen van de kwaliteit, simpelweg door hoe ze ontwikkelen. Je zult nooit meer marihuana kopen.

6. MEER CANNABIS STRAINS OM UIT TE KIEZEN

MEER CANNABIS STRAINS OM UIT TE KIEZEN

Als je in de buurt van een Cannabis Social Club of coffeeshop woont, behoor je tot de gelukkigen die kunnen kiezen uit opwindende strains. Behoor je daar niet toe, dan ben je meestal afhankelijk van vrienden of van de zwarte markt. Hier kun je doorgaans maar een soort krijgen die ook nog eens van slechte kwaliteit is. Soms zijn er meerdere strains te verkrijgen, maar dat is niet altijd zo. Wanneer je zelf kweekt, valt er genoeg te kiezen. De meeste thuiskwekers kweken meer dan één plant. Op die manier kun je profiteren van het roken van verschillende cannabis strains. En dus ook van diverse effecten, smaken en aroma's. Als je telkens maar weer dezelfde soort rookt, gaat dat na een tijdje vervelen. Of niet soms?

7. HET IS LEUK OM JE EIGEN CANNABISPLANTEN TE KWEKEN

HET IS LEUK OM JE EIGEN CANNABISPLANTEN TE KWEKEN

Een vaak over het hoofd gezien punt is dat het kweken van je eigen wiet hartstikke leuk is! Het is een extreem opwindende hobby, want er valt zoveel te leren en experimenteren. Denk maar eens aan al die strains, technieken, kweek- en trainingsmethoden en benodigdheden. Al deze zaken bieden ruimte voor experimenten. Het is echt bevredigend als je de resultaten ziet. Als je een nieuwe kweektechniek onder de knie hebt of je een heerlijke nieuwe variëteit tot in de finesses kweekt, straal je van geluk. Het is dus niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor je zelfvertrouwen!

8. CANNABIS KWEKEN IS EENVOUDIG

CANNABIS KWEKEN IS EENVOUDIG

Ze schrijven wel eens over cannabis kweken dat het verschrikkelijk moeilijk is om te doen. Wees gerust, dat is niet waar! Vooral wanneer je het bij eenvoudig te kweken strains en een complete set-up voor beginners houdt. Je kunt natuurlijk gaan voor geavanceerde kweek- en trainingstechnieken, maar daar kun je beter even mee wachten. Zelfs beginnende kwekers kunnen zonder al te veel moeite fantastische resultaten behalen. Als voorbeeld van eenvoudig te kweken strains om mee te beginnen, zou je kunnen denken aan Northern Lights, Easy Bud of Critical. Deze soorten zijn bijzonder beginnersvriendelijk. Ze leveren je niet alleen een flinke hoeveelheid delicate toppen op; je hebt er meteen een nieuwe hobby bij.

9. HET STIGMA ROND CANNABIS VERVAAGT

HET STIGMA ROND CANNABIS VERVAAGT

Veel mensen zouden ook wel hun eigen wiet willen kweken, maar aarzelen omdat de plant in het land waar ze wonen als illegaal beschouwd wordt. En gelijk hebben ze! We moedigen niemand aan om de wet te overtreden, maar met de wereldwijde veranderende wetgeving staat de deur op een kier en kun je zaden en een kweektent kopen om aan de slag gaan. Vroeg of laat wordt ook waar jij woont legalisering of ten minste decriminalisering doorgevoerd. En als je dan alvast weet hoe je wiet moet kweken, kun je meteen gaan beginnen als de heugelijk dag aanbreekt dat het gelegaliseerd wordt. Daar is geen speld tussen te krijgen, toch?

10. MET JE KNIPAFVAL KUN JE ALLEMAAL LEUKE DINGEN DOEN

Waarom Je Jouw Eigen Wiet Moet Kweken: veelzijdige KNIPAFVAL

Je weet vast wel dat niet alleen de toppen van je cannabisplanten gebruikt kunnen worden; je kunt de hele cannabisplant voor iets nuttigs gebruiken. Of het nu bladeren, knipafval, suikerblaadjes of zelfs steeltjes zijn - ze bevatten allemaal cannabinoïden (maar niet zoveel als de toppen) en kunnen bijzonder nuttig gebruikt worden. Denk daarbij aan edibles, tincturen, hasj en zelfs sigaren die je van de blaadjes rolt. De mogelijkheden zijn eindeloos, zoals je ziet. Met deze diverse wietproducten biedt het kweken van cannabis je nog meer voordelen. Je bent eigenlijk je eigen coffeeshop! We hebben meerdere artikelen over dit onderwerp, dus als je interesse gewekt is, check ze dan snel.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken