Zaadjes Ontkiemen Met Smart Start 

Zaadjes Ontkiemen Met Smart Start 

Steven Voser
Steven Voser

Gun jouw cannabis zaailingen de best mogelijke start! Met de Zamnesia Smart Start ontkiem je jouw cannabiszaden op een optimale en veilige manier. Met onze videoclip en eenvoudige instructies leer je hoe je de Smart Start gebruikt. Ontkiem je cannabiszaden zonder zorgen en gedoe.

Het leven van een cannabisplant start met de ontkieming van het zaadje. Gedurende de eerste dagen is het cruciaal dat de zaailing de best mogelijke start krijgt. Het gebruik van een Smart Start, speciaal ontwikkeld voor optimale ontkieming, is hierbij de meest simpele en effectieve methode voor het realiseren van de ideale ontkiem omgeving. Voor top resultaten raden we aan om de Smart Start te gebruiken in combinatie met de Propagator Pro 2.

Allereerst raden we een aantal dingen aan voor gebruik in combinatie met de Smart Start: perliet, een propagator zoals de Propagator Pro 2, een schroevendraaier (voor het maken van gaatjes in de aarde), een liter water op kamertemperatuur en wat plakband.

Video: Zaadjes ontkiemen met Smart Start

Instructies

 1. Bereid eerst de bijgeleverde Stimulator Mix voor. Giet ongeveer 120ml in een ondiepe kom, die iets groter moet zijn dan de Smart Start zelf. Voeg de Stimulator Mix toe en roer totdat deze is opgelost.

 2. Zet de Smart Start in de oplossing en wacht vijf minuten.

 3. Terwijl je wacht, zet je de propagator in elkaar, als je die hebt. Vervolgens verspreid je een dunne laag perliet over de bodem van het bakje van de propagator.

 4. Na ongeveer vijf minuten hebben de potjes de benodigde hoeveelheid van de oplossing met de Stimulator Mix opgenomen. Haal de Smart Start eruit.

 5. Zet de Smart Start op het perliet in de propagator.

 6. Nu is het tijd om de zaden in de aarde te doen. Doe in elk vooraf gemaakt gaatje van de potjes één zaadje.

  LET OP: druk de zaden niet dieper dan 1mm-2mm in de aarde. Doe je dit wel, dan kunnen ze stikken. Bedek de zaden niet met aarde; je moet ze nog kunnen zien.

 7. Alles wat je nu nog moet doen is wachten. Het zou ongeveer 1-8 dagen moeten duren voordat je een kiemplantje ziet. Word niet ongeduldig en ga niet zoeken naar het zaadje want je kan meer kwaad dan goed doen. Laat de natuur haar gang gaan.

 8. Zorg er voor dat de perliet in de propagator vochtig blijft tijdens deze periode. Let er daarbij op dat het nooit te nat of te droog wordt.

 9. Wanneer je kiemplantjes opkomen is het mogelijk dat er bij een aantal de buitenkant van het zaadje nog aan het plantje hangt. Tenzij je veel ervaring hebt met kweken laat je dat buitenkantje gewoon zitten. Uiteindelijk zal het vanzelf van het plantje af vallen. Wanneer je probeert dit buitenkantje handmatig te verwijderen kun je de jonge cannabis plant beschadigen.

 10. Houd de omstandigheden in de propagator constant tot elk plantje ongeveer 2-3 cm groot is

 11. Verwijder nu voorzichtig elk kiemplantje uit hun Smart Start potje waarbij je de aarde zoveel mogelijk intact laat en let extra goed op dat je het worteltje of het plantje zelf geen schade toebrengt.

 12. Plaats het kiemplantje en de compost direct in je groeimedium.

Dat is alles! Je hebt nu succesvol je cannabis zaadjes ontkiemd met de Smart Start en een propagator, waardoor je ze hebt voorzien van een sterke en gezonde start van het leven.